Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 04 Mar 2004, 21:35   #1
christi
Guru

christi

Send a message via Yahoo to christi
Minghella & Cold Mountain

Tocmai vin de la conferinta de presa cu Anthony Minghella, de aici de la Brasov, unde s-a lansat azi „Cold Mountain“.
Nu pot sa cred ce tip de treaba este acest Minghella, despre care credeam ca e un ursuz plin cu fitze. A stat cu presa mai bine de o ora, a raspuns la toate intrebarile, si a fost foarte, foarte amuzant si amabil. M-a impresionat din toate punctele de vedere.

Cit despre film, mi-a placut, dar are si multe parti slabe. Mi-au placut imaginea, decorurile, jocul actorilor (mai ales Zellweger), mi-au mai placut unele scene absolut superbe si pline de semnificatzii (cum ar fi momentul in care Jude Law, legat in lanturi, trage dupa el o gramada de cadavre). Dar filmului - de fapt mai degraba povestii de dragoste - ii lipseste "ceva". Relatia dintre Kidman si Law nu e deloc credibila, poate tocmai pentru faptul ca dragostea dintre ei ne este bagata pe git, fara sa ne fie aratata. Filmul, ca "intreg", nu e grozav, insa "bucatzelele" luate separat sint super.
Oricum, fara indoiala, merita vazut.

Btw, faza in care Zellweger rupe gitul cocosului ..... a fost reala. A spus-o Minghella. Sint curios daca au bagat la sfirsitul genericului celebrul "No animals were harmed during the making of this film"
Old 04 Mar 2004, 21:46   #2
aditza2004
Guru

aditza2004

M-ai facut curios...weekendul asta ma duc sa vad si eu Cold Mountain..
Old 05 Mar 2004, 00:21   #3
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
mie nu mi-a placut absolut deloc Cold Mountin...m-a socat finalul si mi s-a parut foarte aiurea...de fapt, tot ce se intampla in film mi se pare ca este foarte putin credibil...
mi-a placut intr-adevar cum a jucat Renee...merita Oscarul pentru rolul asta! mi s-a mai parut interesanta si cum a fost ilustrata si conditia speciala a dezertorilor si mi-a mai placut si faptul ca dupa ce se intalnesc exista momente de stanjeneala intre ei...
in rest nu m-a impresionat nimic!
sunt curioasa cum e cartea...a cumparat-o mama dar sincera sa fiu nu prea ma vad citind-o...daca filmul m-a plictisit intr-un asemenea hal, mi-e frica sa nu ma plictiseasca mai rau cartea...
Old 05 Mar 2004, 11:51   #4
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

foarte frumos filmul asta! va recomand (de parca mai e nevoie!) sa va duceti sa-l vedeti - mi-a placut mult mai mult decit ' the english patient', care m-a plictisit big time...
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 05 Mar 2004, 22:20   #5
Ionutz55
Guru

Ionutz55

Send a message via Yahoo to Ionutz55
Am vazut la tv ca astazi a fost premiera la patria cold mountain, + a fost si pe gratis
Ionutz55 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 05 Mar 2004, 22:23   #6
BeNnY
Guru

BeNnY

Nu prea ma intereseaza filmul Cold Mountain....

Si cum adica a fost gratis la premiera?
Old 05 Mar 2004, 23:33   #7
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Pare a fi un "Gone With The Wind" mai nou... Si in principiu, Gone with the wind, este o forma initaiala a telenovelelor... Nu mi-a placut filmul...
Old 06 Mar 2004, 11:33   #8
Ionutz55
Guru

Ionutz55

Nu stiu sigur daca a fost premiera dar sigur a fost pe gratis, bine cred ca o reprezentatie, din ce ma inteles cred ca filmul incepea la 7,8 cam asa ceva
Old 06 Mar 2004, 11:38   #9
BeNnY
Guru

BeNnY

A fost premiera! Insa cum naiba sa fie gratis la premiera?!
Old 06 Mar 2004, 12:25   #10
BeNnY
Guru

BeNnY

Vezi bai Ionutz55 ... n-avea cum sa fie gratis! Duuuh! :evil:

Emi tu ai fost?
Old 06 Mar 2004, 12:40   #11
Ionutz55
Guru

Ionutz55

Aia de la prima asa au zis. Deci eu am spus ce am auzit
Old 06 Mar 2004, 19:51   #12
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
"Cold Mountain"... nu am atat de multe de zis: imagine, decoruri, costume, jocul actorilor, ceva efecte pe aici si e dincolo etc. au fost la inaltime (ceva probleme cu scenariul, dar nu conteaza)....

Problema mea e urmatoarea: paralela cu "Odiseea" lui Homer (un razboinic se intoarce la iubita sa din razboi => aventuri + un orb + personaje colorate + ceva "nimfe" + etc.) era intentionate sau am visat eu frumos la substraturi in "Cold Mountain"-ul lui Minghella? Oricum, tot mi-a placut...
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Mar 2004, 21:41   #13
Ionutz55
Guru

Ionutz55

din pacate nu lam vazut
Old 06 Mar 2004, 22:18   #14
Ionutz55
Guru

Ionutz55

pAI daca vrei sa te amuzi dute la scary movie daca nu dute la cold mountain. spun si eu asa :wink:
Old 07 Mar 2004, 01:10   #15
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
ok...sa inteleg ca numai mie nu mi-a placut filmul?
in cazul asta incep sa ma ingrijorez....
Old 07 Mar 2004, 01:23   #16
ctoma
Senior

ctoma

Filmul e frumos dar n-a reusit sa ma impresioneze asa cum a facut-o The English Patient, care mi-a placut mult mai mult (aici sunt in dezacord cu Alex Leo Serban).
ctoma is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Mar 2004, 11:20   #17
christi
Guru

christi

Send a message via Yahoo to christi
Originally Posted by ctoma:
Filmul e frumos dar n-a reusit sa ma impresioneze asa cum a facut-o The English Patient, care mi-a placut mult mai mult (aici sunt in dezacord cu Alex Leo Serban).

Yukk! La English Patient era sa adorm.... Cred ca cel mai bun film al lui Minghella e "the talented mr ripley".... chiar mi-a placut.
Old 07 Mar 2004, 12:51   #18
aditza2004
Guru

aditza2004

Originally Posted by christi:
Originally Posted by ctoma:

Yukk! La English Patient era sa adorm.... Cred ca cel mai bun film al lui Minghella e "the talented mr ripley".... chiar mi-a placut.

Ai perfecta dreptate... :lol:
Old 07 Mar 2004, 15:22   #19
BeNnY
Guru

BeNnY

Mie nu mi-a placut nici The English Patient nici The Talented Mr. Ripley asa ca nu cred ca o sa-mi placa nici Cold Mountain... insa mai vedem...
Old 07 Mar 2004, 18:15   #20
Ingerash
Junior

Ingerash

Ricutza, stai calma, nici mie nu mi-a placut. M-am chinuit, am depus eforturi da' degeaba. De mult nu m-am mai plictisit asa la un mega-film. Mi-a trezit aceleasi senzatii ca la Titanic (cand aveam impresia ca nu se mai scufunda vasu' ala de atata "amor" intre Kate & Leo). Si mie mi-a cam sunat a o anumita odisee, da' ce m-a enervat cel mai tare a fost faptu' ca SE VEDEA ca-i filmat in Romania (si prin asta inteleg si gardu' pe care si straduiau atat de duios sa-l repare cele doua eroine, Ada si Ruby). Asta e, eu asta am vazut, Piatra Mare pe post de bucatica de North Carolina. Nu pot sa-mi inchipui personaje anglo-saxone chinuite de un razboi de secesiune si de fel si fel de drame zbenguindu-se prin Carpati, e peste puterile mele (limitate) de intelegere. Nici Nicole nu mi-a mers la suflet asa cum a facut-o in ultimele spectacole. Renee, ok iar Jude pierdut pe drum. Ca sa nu mai zic de accentu' sudist. Poveste de amor intre cine si cine? Singura bila alba o are inceputu', adica luptele incrancenate de la Potigrafu. Pacat ca doar aperitivu' a fost bun.
Una peste alta, de la Minghella raman cu Pacientul Englez (la care nu m-am plictisit absolut deloc si m-am impresionat cat s-a putut de mult) si eventual cu Talentatu' musiu Ripley.

Hai ca v-am lasat, tre' sa ma duc sa vanez niste curcani pe la Rasnov. Am auzit ca daca-i cauti, ii gasesti. Could Mountain here I come!!!
Ingerash is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules