Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 08 Mar 2003, 19:46   #1
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Femme Fatale

Asa vine, nu? Cine a avut ocazia sa vada filmul?
PoliFanAthic is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Mar 2003, 21:20   #2
Frodo
Senior

Frodo

Send a message via Yahoo to Frodo
Nu am vazut filmul dar am citit ceva despre el si mi sa parut interesant! Cica e un film in stilul lui David Linch cu putine vorbe si multe trucuri de imagine ! Astept sa il vad si mai discutam! :roll:
Frodo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Mar 2003, 08:17   #3
i_matei
Veteran

i_matei

Noroc ca vazui filmu pe calc cu vreo 4 luni inainte si nu a trebuit sa mai cotizez la cinema
Intradevar se vrea ceva stil Mulholand drive ca atmosfera, ca mister, ca mod de abordare in genarl al subiectului, dar nu se pot compara cele doua filme din punctul de vedere al realizarii
E o idee regizorala interesanta (ca doar e Brian de Palma!), dar nu stiu parca nu e facuta cum trebuie, iar finalul e fasait rau de tot...
Saracu Banderas, dupa "Pacat originar", pacatuieste inca odata cu un rol cat se poate de similar din toate punctele de vedere...
As zice ca e destul de dezamagitor filmul asta...
Mai bine alegeti "Callas forever"... :wink:
i_matei is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Mar 2003, 20:06   #4
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Nu pot zice ca filmul e in genul lui Lynch. Da, finalul e ametitor, dar dupa o prima vizionare am si dezlegat misterul si gafele dintre momentele in care se petrece actiunea.

Chestii pentru care ar merita sa vada (oricine) filmul:

- Rebecca Romyn-Stamos.
- jocurile de imagine si imagini.
- scenele provocatoare.
- identificarea adevaratilor "raufacatori".
- colajul de imagini care se vede la sfarsitul filmului in camera lui Banderas.
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Mar 2003, 15:12   #5
snatchro
Guru

snatchro

Send a message via MSN to snatchro Send a message via Yahoo to snatchro
FIlmul este reusit, in stilul lui Brian de Palma, Rebecca Romijn-Stamos joaca destul de (ca sa nu zic foarte) bine, atentia la detalii este cruciala (precum si in Snake Eyes, alt film reusit al lui de Palma), iar puzzle-urile vizuale sunt foarte reusite. Cu regretul ca as fi vrut sa-l vad mai mult timp pe Peter Coyote, raman cu o placuta amintire.
Merita vizionat, dar lasati gandurile lascive deoparte, la intrare.
snatchro is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Mar 2003, 17:30   #6
Frodo
Senior

Frodo

Daaa, nici pe departe in stilul lui David Linch, se pare ca m-am inselat. Montajul insa mi-a placut, in rest, mai nimic. Snake Eyes nici nu se compara, e pe departe un film muuult mai bun! Muzica a fost interesanta, antrenanta. Finalul, hmmmmm.......
Old 12 Mar 2003, 19:07   #7
MinRep
Legend

MinRep

Lucruri pe care le au in comun "Femme Fatale" si "Mulholland Drive":

- amandoua sunt filme de influenta noir.
- amandoua au femei fatale (blonde).
- amandoua folosesc lesbianismul.

Probelmele:

- Mulholland Drive e mai subtil (are un mai larg nivel al simbolurilor si motivelor).
- Iesirea din vis in realitate nu este brusca la MD, ci pregatita, astfel incat nu iti poti da bine seama (dupa 1 vizionare) cand se trezeste eroina.
- In MD, fiecare scena este superba!!!

Cred ca DePalma s-a cam inspirat din filmele lui Lynch, precum si din Hitchcock (mai e nevoie sa spun asta?) sau din "Pulp Fiction". Interesant e ca face sa para un stil original.

P.S.: Imi place cum DePalma citeaza din filmele preferate sau cele care au inspirat filmul: la inceput, pe ecranul televizorului la care se uita femeia fatala e difuzat filmul "Double Indemnity", despre o femeie care isi inseala barbatul si amantul pentru bani (sau asa ceva).

P.P.S.: Puteti sa comparati "Femme Fatale" cu orice film al lui Lynch, tot acolo o sa ajungeti.
Old 12 Mar 2003, 20:01   #8
PoliFanAthic
Guru

PoliFanAthic

Send a message via ICQ to PoliFanAthic Send a message via AIM to PoliFanAthic Send a message via MSN to PoliFanAthic Send a message via Yahoo to PoliFanAthic
Mie mi-a placut filmul. Oricum a fost mult mai "usor" decat MD, dar a avut farmecul sau. Chiar daca am avut senzatia ca era vorba de un vis la inceput, pe parcurs aceasta impresie nu mi s-a mai parut importanta, pana la momentul "de rascruce". Frumoasa opera...
PoliFanAthic is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Mar 2003, 22:22   #9
un om bun
Junior

un om bun

Ma doare sa vad ca unii dintre voi au fost impresionati de acest GUNOI.
un om bun is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Mar 2003, 12:24   #10
MinRep
Legend

MinRep

Originally Posted by un om bun:
Ma doare sa vad ca unii dintre voi au fost impresionati de acest GUNOI.

Ma doare sa vad ca unii nu remarcafrumusetea fiecarui film... In plus, bunule om, nu ne-ai explicat de ce consideri filmul un "GUNOI"? Sa nu ma intelegi gresit, nu mi-a placut in mod exceptional, dar nu l-as clasifica asa! E, totusi, Un De Palma cu Romjin-Stamos!
Old 15 Mar 2003, 12:43   #11
un om bun
Junior

un om bun

Poate sa fie si Orson Welles cu Katherine Hepburn, un film cu tirfe si violenta inutila tot un GUNOI ramine.
Old 15 Mar 2003, 12:52   #12
Frodo
Senior

Frodo

Hmmmm, ce comentarii interesante. Ii dau dreptate lui MinRep!! :o
Old 16 Mar 2003, 01:31   #13
un om bun
Junior

un om bun

Bravo tie.
Ai gusturi foarte rafinate.
Old 16 Mar 2003, 20:55   #14
MinRep
Legend

MinRep

Violenta inutila? Intr-un film cu James Bond, 007 ii cere niste informatii unui tip si, dupa ce acesta i le da, Bond il arunca de pe o cladire. Asta-i violenta inutila! Aici e violenta inutila de genu' "Pulp Fiction" sau "Lock, Stock & Two Smocking Barrells". Nimic nou sau dezgustator.

Tarfe? Recent am vazut "Noptile Cabiriei". Fellini si Giuletta Massina. Prin a cataloga un film ca este cu tarfe nu il catagolizezi imediat ca fiind si un GUNOI. Sau poate te-au deranjat scenele de lesbianism.

Repet! NU e un film atat de bun, dar nu e un GUNOI.
Old 17 Mar 2003, 10:14   #15
un om bun
Junior

un om bun

Eu nu inteleg cum de mai puteti inghiti atitea porcarii. Aceleasi lucruri in fiecare film, imbracate un pic altfel.
Violenta, sex si factorii de COOL ce prind la fiecare copilash imatur. Decadenta e tot ce poti vedea mai nou la cinema. Inca nu v-ati trezit ?
Eu-s satul pina peste cap !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!

Cu ce-ati ramas dupa film ? Sau poate ca v-ati dus doar sa mai vedeti niste lesbiene, ca doar e la moda. Ce penibil.
Uitati-va dincolo de porcariile astea cu femei depravate si vedeti ca intreaga productie nu-i decit o amestecatura de elemente comerciale.
Din start mi s-a facut rau cind am vazut prestatia mizerabila si scenariul de doi bani. Asemenea filme le mirosi din primul minut.
Imi pare foarte rau ca mai sint oameni ce pica in plasa kitschului american.
Old 17 Mar 2003, 10:18   #16
un om bun
Junior

un om bun

Apropo de faza cu "Noptile Cabiriei", nu cred ca n-ai inteles ca am spus tirfe la figurat. Imi exprimam sila fatza de actritele de mina a treia ce se imbogatesc cu ajutorul corpului.
Old 17 Mar 2003, 16:35   #17
MinRep
Legend

MinRep

Inca un mesaj scurt. Predicatable...

Ma nelinisteste profund ca te referi la Rebecca Romjin-Stamos pentru ca "Femme Fatale" nu este filmul care a imbogatit-o pe tipa si are cateva alte roluri interesante. Iar aici, nu joaca rau... Mai ales ca joaca doua roluri, amandoua personajele avand mai mutle fatete. Desi Lily nu apare decat in trei scene, Romijn-Stamos ii ofera complexitate (ca s-ar putea sa tina de regizor, asta-i altceva). In plus, mai e si scena finala, in care Laure e total diferit, dar asa ar trebui sa fie ea in mod normal, nu cum e in acel "vis". Si, sa fim seriosi, fiecare, in visele noastre, devenim diferiti.

Daca te referi la oricare alta actrita din film, nu imi pasa! Si imi place cum, involuntar si indirect, ai spus despre Katherine Hepburn ca este o curva. Ta-ta!
Old 17 Mar 2003, 23:37   #18
un om bun
Junior

un om bun

Ce ?
Ce am spus ? Cum am spus ?
Nu prea cred. N-are rost sa-mi rastalmacesti cuvintele. Nu prinde...

N-am chef sa incepem aici o cearta interminabila, oricum nu-mi voi schimba parerea despre film. Sa zicem ca am alte gusturi. Eu nu sint un om rau :o , sint doar suparat. :wink:
Old 17 Mar 2003, 23:42   #19
Frodo
Senior

Frodo

Propun sezonul de Femei Fatale incheiat !!! :evil:
Old 19 Mar 2003, 18:51   #20
Lizuca
Novice

Lizuca

Draga OM BUN ce esti... Vad ca ti-ai ales ca logo simbolul Matrix. Ma mira faptul ca tocmai un "cinefil" ca tine care considera ca anumite filme sunt "GUNOAIE" nu stie cu adevarat ce inseamna un film bun si unul prost, sau ca sa folosesc expresia ta, "gunoi".

"Femme Fatale" mi s-a parut un film bine jucat, tensionat, palpitant, incitant, in care am savurat jocurile de imagini, cadrele multiple si coloana sonora.
Nu s-a ridicat la nivelul filmului cu care vrea sa fie comparat (M.D.) insa a fost un film reusit.

Propun sa nu mai fim atat de rautaciosi si sa invatam sa apreciem ce este mai bun si mai frumos in fiecare film (Ca doar de-aia avem ca pasiune filmul, nu. Ca sa-l iubim, nu ca sa-l uram.)

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules