|
|
#1 |
|
Guru
|
Turneu Filme Clasice - Tokyo Story, Yasujirô Ozu - 1953
|
|
|
#2 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
#3 |
|
Guru
|
Last edited by faraimaginatie : 27 Jun 2013 at 00:40. |
|
|
|
|
|
#4 |
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
|
|
|
|
#7 |
|
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#9 |
|
Guru
|
|
|
|
#10 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#11 |
|
Guru
|
|
|
|
#12 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
#13 |
|
|
|
|
|
|
#14 |
|
Guru
|
|
|
|
#15 |
|
|
|
|
|
|
#16 |
|
Guru
|
|
|
|
#17 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
#18 |
|
|
Last edited by Twinsen : 06 Jul 2013 at 11:07. |
|
|
|
#19 |
|
Guru
|
|
|
|
#20 |
|
Snob Elitist
|
|
![]() |
«
Previous Thread
|
Next Thread
»
| Thread Tools | Search this Thread |
|
|
All times are GMT +2. The time now is 14:18.

) nu prea ai sanse sa vezi filmul asta la adevarata lui valoare. De data asta am rezistat la represalii si m-am uitat singura. Lasind povestea in afara, mie mi s-a parut o poezie in imagini filmul. In afara de imaginile din casa/case, tot ce e filmat in oras, la statiune, e ca un tablou, ca un haiku. O simpla imagine spune mai mult decit orice naratiune. Furnalul aparut de citeva ori, citeva blocuri ponosite si una din preferatele mele, siluetele celor doi batrini in departare, linga ocean. Filmul e sentimentalist dar deloc melodramatic. Nu incearca sa-ti stoarca nici o lacrima inutila. Eu recunosc ca mi-a scapat una, ar fi fost mai multe, dar am reusit sa-mi revin la timp. Imaginea batrinului, in zorii zilei, dupa moartea sotiei, cind spune ca a fost un rasarit frumos m-a lovit in moalele capului si nu m-am mai putut abtine. Batrinul interpreteaza fenomenal si scorpia aia de fata la fel. Dupa primele scene in care mi-am dat seama ce fel de caracter vrea sa portretizeze Shiro, deja mi se ridica tensiunea in momentul in care incepea sa vorbeasca.
De multe ori ma intreb de ce ma uit la filme
(glumesc, no off). Dar l-am incercat totusi dupa ce l-ai adus in discutie si pe topicul asta. L-am oprit cu 7 sau 9 minute inainte de final. Imi era si somn, ce-i drept. Una din problemele lui mi se pare exact ce ii reprosezi tu lui Ozu ca aspect deficitar. Particularitatea. Daca Ozu e universal-deci-cliseic, Dolan e particular-deci-irelevant. Mi s-a parut doar viata unui individ la fel de unic si irepetabil si insignifiabil ca alte 7 miliarde. Viata acestui personaj nu este un analogon pentru viata prea multor oameni sau pentru a mea cel putin. Universalitatea e dezirabila, nu tre' sa fugim de ea. Problema e daca cea propusa de un anumit autor este autentica.
Filmul lui Dolan e plin de dragoste, de o intensitate cum extrem de rar se intalneste in cinema. L-am vazut ieri a doua oara si au fost momente cand imi dadeau lacrimile, desi nu ma pot identifica cu nici un personaj si dupa cum stii nu sunt prea usor impresionabil cand e vorba de filme. Dar deh, daca o facut montajul rapid, atunci totul pare un fleac... Noroc cu catedralele solemne, ca doar Isus asta a propovaduit, construirea de locasuri marete. Daca tot citesti mistica ortodoxa, poate ar fi bine sa-ti reamintesti si vorbele apostolului Ioan.
poate am vazut prea multe filme in perioada respectiva. E mult mai bine acum, daca n-ar fi turneul asta n-as vedea aproape nici un film