Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 14 Jun 2005, 03:36   #141
europe_east
Guru

europe_east

e amuzanta cearta asta. oricum, notorius nu mi se pare baiat rau... nici macar cand zice chestii "dure"... i wouldn't take him SO seriously. ma rog, nu stiu, nu cunosc...
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Jun 2005, 10:14   #142
notorious
NBK

notorious

dar ce mari insulte am adus aici, totusi ?

well, i guess SOME people just don't like you...

@ europe_east

you're right.
Old 14 Jun 2005, 10:15   #143
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

pt airlight

1 CUM, CUM!? vorba (recenta) a unei prietene pariziene: 'si ce daca sintem ridicoli?' pe mine, unul, m-a 'dezvrajit' de beteshugul de a ma teme - la rindul meu - de ridicol (cel mai mult pe lumea asta...)

2 recapitulare: pe topicul cu 'sin city' (in continuare cih!) este laudat filmul pt - tocmai! - lipsa de profunzime; asadar - pe cale de consecinta -, filmul e cool; intervin in discutie, spun ca NU ASTA ma deranjeaza, deci i back ideea de neprofunzime = cool... am i missing smth? MONKEY says (intr-o incrucisare cu papagalul): PROFUNZIMEA IS SO UNCOOL!

3 si cum ziceai ca e chestia cu ridicolul?...

4 nu cred ca m-am cocotat pe nici-un soclu - in orice caz, nu fac nici un efort sa par altceva decit sint: aroganta o am de la virsta mica, ma bucur sa constat ca nu m-a parasit. pur si simplu, observ - cum observa si altii -ca ma pricep la filme: verdictele mele sint rareori aiurea, si asta poate s-o confirme chiar si cel mai inversunat dusman al meu (de pe forumul asta sau de aiurea...); nu cred ca e cazul sa mai vin cu exemple.
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Jun 2005, 10:22   #144
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Alex Leo Serban:
pur si simplu, observ - cum observa si altii -ca ma pricep la filme: verdictele mele sint rareori aiurea, si asta poate s-o confirme chiar si cel mai inversunat dusman al meu

ei, las' ca in seara asta te testam k lumea ! ai curajul sa ne recomanzi 'giliap' drept cel mai bun de la tiff ? well, intentia nu este trecuta cu vederea ! asa ca moi & inca cativa mergem la elvira, ca sa verificam. u'd better watch out !
Old 14 Jun 2005, 11:42   #145
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

pai, uite - airlight - cine ma pune pe soclu (fara voia mea)!
nu pot decit sa (ma) recitez: 'verdictele mele sint rareori aiurea'!
asta inseamna - nu-i asa - ca ma mai pot insela, uneori: nimeni nu e perfect &, vorba 'ceea: homo sum'... :huh:

in orice caz, de un lucru vreau sa fiti siguri: nu critic sau laud,
niciodata, decit 100% sincer! 'cazul' cu filmul lui puiu e a case in point: ma (cam) ofticasem pe el, din motive de gura bogata & spurcata (a lui) & de enervari usoare (ale mele), dar n-a mai contat atunci cind am fost pus in fata evidentei: 'moartea dlui lazarescu' (vazut de mine, pro memoria!, inca de la paris, inainte de cannes, deci) e un film f. bun - lucru confirmat de premiul 'un certain regard', de cel fipresci & de celalte de la cluj, mai ales - in ac. context! - cel al publicului...
Old 14 Jun 2005, 11:54   #146
Airlight
Guru

Airlight

Send a message via Yahoo to Airlight
First things first: Airlight se scrie cu A mare, ca e brand-name-ul pe care l-am ales sa ma reprezinte, tot astfel cum Alex Leo se majusculeaza accordingly.

Apoi, tre'sa recapitulez.

cum ziceam mai sus: u make my day cind va certati pe forum! keep up the good work blabla blabla

This sucks.

Sucks because implica o, ziceam eu, superioritate gratuita si prost asumata. Aici e constructia de termopan de care vorbeam.

sin city, yeah - neputand tu sa demontezi un intreg curent de opinie care-l declara cool pur si simplu, indiferent de umorile care-l locuiesc si dornic fiind tu de o astfel de admiratie a maselor ai zis "hell, i can do that!" si ai inceput sa te reprezinti as a cool cutboard character, ca doar asa-s si personajele de acolo..

don't be so f*ing st*pid, alea sunt misto tocmai pentru ca nu exista, tu, fiind asa, nu esti misto tocmai pentru ca existi...

Profund e tot ceea ce dureaza, ceea ce transcede secunda pentru a o putea locui pe urmatoarea, e tot ceea ce reuseste sa depaseasca conditia umana curenta in drumul spre un nivel spiritual superior.
Asculta-ma bine, prietene, e motivul pentru care ne-am nascut.

Stai linistit, cand am sa-ti contest verdictele de privitor de film ai vazut ca o fac fara menajamente, daca mi se pare ca merita efortul. Deocamdata ma nemultumeste calitatea ta de interlocutor de forum.

Caci stim ca tot ce faci e pentru a stoarce admiratie sau apreciere publica, stim ca ai nevoie de ele pentru a putea trai cu tine insuti, acceptam, chiar daca nu usor, acest cabotinaj continuu... dar nu dialoga cu noi de dincolo de suprafata acestor pagini.
Old 14 Jun 2005, 13:11   #147
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

problema nr 1 a acestui forum (&, presupun, altele): toata lumea raspunde, vine cu replica la replica dinainte, vrea sa aiba ultimul cuvint...

am ajuns la concluzia ca asta este, intr-adevar, obositor!

asa ca cedez.

chiar nu ma pasioneaza sa 'conversez' in contradictoriu cu toata lumea de pe ac. (sau alt) forum: pe numitul nume l-am scos deja din memoria mea, it'll be an ongoing job sa o fac & cu altii.

oricum, nu e deloc adevarat ca 'obosesc' forumistii: lumea ma adora...
&, btw, ma simt f bine in compania mea - doar ca, uneori (adeseori?) simt nevoia sa ma mai cert si cu altii.
probabil ca de la profunzime mi se trage :w00t:
Old 14 Jun 2005, 15:54   #148
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
pur si simplu, observ - cum observa si altii -ca ma pricep la filme

:lol: :lol: :lol:

verdictele mele sint rareori aiurea.

:lol: :lol: :lol:
asta poate s-o confirme chiar si cel mai inversunat dusman.
Infirm.
Am ras mult la postul tau si la tot ce abramburesti p-aici. Esti bolnav.
Sa te pricepi la filme nu e meserie ci o frectie a ...

homo sum
Ihi ...

Originally Posted by Airlight:
This sucks.

Sucks because implica o, ziceam eu, superioritate gratuita si prost asumata. Aici e constructia de termopan de care vorbeam.

sin city, yeah - neputand tu sa demontezi un intreg curent de opinie care-l declara cool pur si simplu, indiferent de umorile care-l locuiesc si dornic fiind tu de o astfel de admiratie a maselor ai zis "hell, i can do that!" si ai inceput sa te reprezinti as a cool cutboard character, ca doar asa-s si personajele de acolo..

don't be so f*ing st*pid, alea sunt misto tocmai pentru ca nu exista, tu, fiind asa, nu esti misto tocmai pentru ca existi...

Profund e tot ceea ce dureaza, ceea ce transcede secunda pentru a o putea locui pe urmatoarea, e tot ceea ce reuseste sa depaseasca conditia umana curenta in drumul spre un nivel spiritual superior.
Asculta-ma bine, prietene, e motivul pentru care ne-am nascut.

Stai linistit, cand am sa-ti contest verdictele de privitor de film ai vazut ca o fac fara menajamente, daca mi se pare ca merita efortul. Deocamdata ma nemultumeste calitatea ta de interlocutor de forum.

Caci stim ca tot ce faci e pentru a stoarce admiratie sau apreciere publica, stim ca ai nevoie de ele pentru a putea trai cu tine insuti, acceptam, chiar daca nu usor, acest cabotinaj continuu... dar nu dialoga cu noi de dincolo de suprafata acestor pagini.
Bravos ! Pitbulle, avem un nou portretist.

p.s.
Sin City e belea.

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Jun 2005, 16:24   #149
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Hehe. Mäi, degeaba mä provoci, cä nu mai mai implic în chestia asta. Am înteles niste lucruri... nu mä mai incitä. Lasä, jucati-vä voi.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Jun 2005, 20:10   #150
Airlight
Guru

Airlight

problema nr 1 a acestui forum (&, presupun, altele): toata lumea raspunde, vine cu replica la replica dinainte, vrea sa aiba ultimul cuvint...

am ajuns la concluzia ca asta este, intr-adevar, obositor!

Alex,

Exact asta este un forum, un spatiu in care oamenii dezbat si discuta. Un spatiu de exercitiu al ideilor in care numai cele valide raman. Daca nu esti obisnuit cu confruntarea, daca asta ti se pare prea greu, atunci poate ti-ar fi utila o vreme o miuta dialectica "la perete" inainte de a intra in vreo polemica.

E mult, -e infinit mai usor sa clamezi adevaruri personale pe hartie scumpa decat sa le verifici in agora propriului tau public. Dar daca vrei sa ramai cu ceva mai mult decat cu suficienta de sine, intreaba-te si intreaba-ne. Si daca ai s-o faci frumos o sa-ti raspundem...

Lumea nu te adora, ea doar te asculta - atunci cand discursul tau e coerent si lizibil (btw, excesul de emoticoane si imprumuturi saxone nu iti ajuta expresia). Iar daca ceea ce spui e chiar corect si/sau important, atunci lumea te apreciaza.

Dar daca ai sa continui sa spui -intr-un limbaj aparte- lucruri de genul "noica se pricepea la femei cum ma pricep eu la bujii, profunzimea is so uncool", etc etc lumea va incepe sa nu te mai asculte.

Si vei ramane parasit si singur, ca-ntr-una din spaimele tale secrete, zvacnind in jurul tau cu fraze 'cool' care nu mai intereseaza pe nimeni.
Old 14 Jun 2005, 20:35   #151
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
Bravos Airlight.
Respect, ai spus tot ce trebuia.
Nae is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Jun 2005, 21:06   #152
nume
the mithbuster

nume

Daca nu esti obisnuit cu confruntarea, daca asta ti se pare prea greu, atunci poate ti-ar fi utila o vreme o miuta dialectica "la perete" inainte de a intra in vreo polemica..
Dictatorii nu suportau sa fie contrazisi.
E mult, -e infinit mai usor sa clamezi adevaruri personale pe hartie scumpa decat sa le verifici in agora propriului tau public. Dar daca vrei sa ramai cu ceva mai mult decat cu suficienta de sine, intreaba-te si intreaba-ne. Si daca ai s-o faci frumos o sa-ti raspundem
Asta nu cred ca se mai poate. Ne-a scarbit suficient ca sa mai fie luat in seama de cineva. Singurii care-i mai dau o f. mica mica atentie sunt nou venitii, cei care au auzit de el din presa si care, in naivitatea lor, cred ca e ceva de capul lui. Asa cum credeam si eu inainte de a-l intalni pe cinemagia.
Lumea nu te adora, ea doar te asculta - atunci cand discursul tau e coerent si lizibil (btw, excesul de emoticoane si imprumuturi saxone nu iti ajuta expresia). Iar daca ceea ce spui e chiar corect si/sau important, atunci lumea te apreciaza..
Singurii care-l apreciaza sunt cei interesati (vezi TIFF) si un numar f. mic de aplaudaci (vreo 3 la numar) care o fac din inertie.
Dar daca ai sa continui sa spui -intr-un limbaj aparte- lucruri de genul "noica se pricepea la femei cum ma pricep eu la bujii, profunzimea is so uncool", etc etc lumea va incepe sa nu te mai asculte..
Asta deja s-a intamplat imediat dupa "ffc" :sick: , cu toate ca nici inainte ... (pe niste topicuri vechi am zis ca mor de ras).
Si vei ramane parasit si singur, ca-ntr-una din spaimele tale secrete, zvacnind in jurul tau cu fraze 'cool' care nu mai intereseaza pe nimeni.
:lol:

Old 14 Jun 2005, 21:18   #153
Airlight
Guru

Airlight

Originally Posted by nume:
Dictatorii nu suportau sa fie contrazisi.

Nici copiii nu suporta.
Confruntarea necesita o anumita maturitate emotionala.

Originally Posted by nume:
Asta nu cred ca se mai poate. Ne-a scarbit suficient ca sa mai fie luat in seama de cineva. Singurii care-i mai dau o f. mica mica atentie sunt nou venitii, cei care au auzit de el din presa si care, in naivitatea lor, cred ca e ceva de capul lui. Asa cum credeam si eu inainte de a-l intalni pe cinemagia.

Eu nu gandesc asa. Inca ii mai dau o sansa, orice sansa, de a fi ceea ce se pretinde: un analist inteligent cu sensibilitate filmica. Doar ca ratarea consecventa a acestei pozitii ma face sa-l reconsider de fiecare data.
Old 15 Jun 2005, 10:13   #154
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

n-am nevoie de nici o 'a doua sansa' (!) sau de 'reconsiderare', nu ma intereseaza parerea unora ca nume si altii ca el, nu ma intereseaza 'maturitatea emotionala' si alte timpenii consensuale de doi lei, etc etc.

am intrat pe ac. forum pt ca prefer sa comunic virtual decit sa o fac face to face (pt ca nu ma intereseaza oamenii, ci ideile lor - cind au asa ceva...).
perioada de imersiune comunicationala s-a incheiat.
de aici inainte, voi mai comunica numai cu mine & cu altii la fel de sofisticati ca mine. a fost o 'bain de foule' de care aveam nevoie, la un moment dat, dar gata: ce e ce prea mult, strica.
nu, nu regret nimic (sustin in continuare ca 'ffc' nu trebuia sa se amestece cu oricine!), dar nici nu obisnuiesc sa revin pe pasii facuti pe un drum care nu duce nicaieri.

PS in urmatorul numar al 'ideilor in dialog' exista un 'dictionar cannes' pe care l-am dedicat 'cinemagistilor fara nume de pretutindeni'
Old 15 Jun 2005, 10:34   #155
Airlight
Guru

Airlight

Domnule Serban,

Sunt eu un prost cu fite ? Un colportor ?
Sunt eu un om fara Idee ?

Suntem noi, cei care nu putem fi de acord cu dvs, victimele unor 'tampenii consensuale' ?

Iertati-ma, dar nu va intereseaza ideile celorlalti oameni ci propria dvs Idee, pe care o doriti reflectata in mii si mii de pupile tremurand de emotie..

Ei bine, asa ceva nu e posibil. Tocmai pentru ca nivelul NOSTRU de sofisticare e superior nivelului discursului dvs.

Un om inteligent ar trebui sa stie ca "imersiunea comunicationala' n-are cum sa se incheie. Suntem fiinte sociale, i.e. aflate in inter-relatie si in acest context suntem sortiti sa emitem intre noi, continuu, chiar si non-verbal, mesaje. Si stiti bine ca si tacerea e un raspuns, cel mai prost din pacate.

Noi va dorim o viata frumoasa, cu multe bucurii in ale filmului, dar incercati s-o traiti tinand cont de ce ati citit aici.
Altfel se cheama ca n-ati inteles nimic si veti repeta aceeasi greseala.

Iar asta nu e deloc semn de inteligenta.

ps faptul ca Horia va publica, asa cum ziceam, in hartie scumpa, n-ar trebui sa va fie un argument de sustinere a pozitiei.
Old 15 Jun 2005, 14:58   #156
KORBEN
Guru

KORBEN

tipic
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Jun 2005, 15:12   #157
Airlight
Guru

Airlight

refine
Old 15 Jun 2005, 16:35   #158
notorious
NBK

notorious

Domnule Serban

bai, esti de coma ! :lol: :lol:
Old 15 Jun 2005, 20:02   #159
nume
the mithbuster

nume

n-am nevoie de nici o 'a doua sansa' (!) sau de 'reconsiderare', nu ma intereseaza parerea unora ca nume (un prost cu fitze, colportor de texte vulgarizatoare)
Nici pe mine nu ma intereseaza parerea unui homosexual prins cu penisu-n gura in tabloide de 2 lei. Pt. mine astfel de indivizi nu exista.
Atitudinea "tipica " nu e decat un firav gest reflex ofilit.
PS in urmatorul numar al 'ideilor in dialog' exista un 'dictionar cannes' pe care l-am dedicat 'cinemagistilor fara nume de pretutindeni'
Aceste cuvinte ne onoreaza.
:sick:

@Airlight
Strici orzu' pe guvizi.

Old 17 Jun 2005, 10:33   #160
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

pe nume probabil ca l-a nascut ma-sa neutru, si-abia cind a facut cei doi dinti din fata a decis sa fie heterosexual macho, ca sa simta si el ca exista & ca are un rost pe lumea asta.
asta-mi aminteste de bancul acela de la sfirsitul lui 'a swedish love story' -primul film al lui roy andersson, care i-a placut atit de mult lui leonard: doamna invatatoare ii intreaba pe 3 copii din clasa, care seamana unu cu altu ca 3 picaturi de apa, daca sint frati gemeni - tripleti; da, spune primul; da, spune al doilea - cu aceleasi voci cristaline de copii; da - zice si al 3-lea, cu-o voce ca din butoi... dar ce se-ntimpla? - intreaba invatatoarea; semanati atit de mult, mai putin la voce. al 3-lea raspunde: pai, mama n-avea decit 2 sini, eu a trebuit sa sug la tata :w00t:
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules