Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 Jan 2009, 09:45   #121
cornel
Veteran

cornel

mai bine cititi cartea Frida de Barbara Mujica, Ed. Tritonic
Old 13 Jan 2009, 11:34   #122
bre
Guru

bre

incercam sa facem rost e carte.
mie mi-a placut filmul tocmai ptr ca nu -mi place f mult frida ca pictor. asa ca m-am lasat prinsa de povestea vietii ei, fara sa vreau sa intru in detalii despre pictura.
Old 13 Jan 2009, 14:44   #123
miercuri
Guru

miercuri

O carte ok despre Frida e Diego & Frida, de proaspatul nobelizal Jean Marie Gustave le Clezio. A aparut la editura Paralela 45.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Feb 2009, 16:21   #124
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Full cast and crew for
King Lear (2010)

Cast

Keira Knightley ... Cordelia

Naomi Watts ... Goneril

Anthony Hopkins ... King Lear

Gwyneth Paltrow ... Regan
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Feb 2009, 18:17   #125
miercuri
Guru

miercuri

Keira Knightley - Cordelia? :shock:
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Feb 2009, 18:55   #126
titip
Junior

titip

Originally Posted by Pauline Kael:
@Buticut,de retinut filmul cu si despre Pollock,il voi lua de dragul lui Ed Harris (blue eyes si o barbatie inefabila),despre expresionismul abstract mai putin pasionant dar ,totusi incitant.
"Fata cu cercel de perla",vazut .Unul din cele mai bune roluri ale lui Scarlett Johansson,daca nu cel mai bun.A fost aleasa in rol de Peter Webber pt asemanarea izbitoare cu tabloul,aura aceea de transparenta,buzele umezite,privirea inocenta dar plina de dorinta,tenul fragil,frumusetea olandeza,si suavitatea tablourilor baroce ale lui Vermeer cu femei surprinse in ipostaze intime...Cred ca e si cel mai bun film al lui Webber.Colin Firth e minunat,dar in filmul asta nu-l vad ca Vermeer,mi-ar fi placut ca rolul sau sa fie cumva mai voluntar,nu hipersensibil,iar in locul lui Colin Firth sa fie altcineva.Ar fi interesant un film cu si despre Rembrandt.
Apropos de Dali,la anul sau cam asa ceva ,Al Pacino il va interpreta pe autointitulatul ..geniu.

@Bre,de acord,"Goya's ghosts " suks.Pacat. :(( :x

Din pacate , nimeni nu poate sti cu siguranta ca tabloul Fata cu cercei de perla (putin probabil sa fie numele original al tabloului) este pictat de Vermeer. Este doar atribuit lui Vermeer.
titip is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Feb 2009, 19:21   #127
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

A vazut cineva "Erik Nietzsche, mes années de jeunesse" de Jacob Thuesen avec Jonatan Spang, Lars von Trier...?
Old 24 Feb 2009, 19:37   #128
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

http://www.imdb.com/title/tt0477768/
Lucifer et moi,va fi interesant
Old 06 Mar 2009, 18:13   #129
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Little Ashes:
http://www.imdb.com/title/tt1104083/
Old 06 Apr 2009, 12:03   #130
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Vreau sa revad: "The Agony and the Ecstasy ",si chiar "Moulin Rouge"...
"Vincent and Theo" nu l-am vazut inca.Pitbull zicea la biografice de "Mahler"...

Voi ce filme despre orice forma de arta mai recomandati?
Old 06 Apr 2009, 12:15   #131
Chambord
x

Chambord

Originally Posted by Pauline Kael:
Vreau sa revad: "The Agony and the Ecstasy ",si chiar "Moulin Rouge"...
"Vincent and Theo" nu l-am vazut inca.Pitbull zicea la biografice de "Mahler"...

Voi ce filme despre orice forma de arta mai recomandati?

La Belle Noiseuse (1991), de Jacques Rivette.
E in in Top-Tenul meu All Movies All-Time. Si asta spune totul despre cat de mult pot sa il recomand.
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Apr 2009, 06:25   #132
bre
Guru

bre

vazut ieri, dupa lungi cautari, "fata cu cercel de perla". care m-a lasat destul de rece. dar nu inteleg de ce. ptr ca pe bune ca pareau rupte din tablouri toate cadrele, luminile, chipurile. atmosfera epocii perfect redata, griet perfecta in rol (desi la un moment dat, cand vasusem doar afisul, mi se parea nepotrivita). si atunci ce nu m-a miscat, chiar nu inteleg, dar imi pare tare rau, caci aveam mari asteptari de la filmul asta. poate o sa-l revad intr-o alta stare. ce stiu sigur ca un mi-a placut, ceva la vermeer, figura era ok, dar ceva la freza il facea sa ife fals, nu stiu. si am descoperit ca nici scarlett nu-mi place cu par (mult mai frumos arata cu boneta aia in jurul capului, cand si-a desfacut parul, mi-a revenit senzatia naspa pe care am avut-o si in legatura cu figura ei din VCB).
Old 30 Apr 2009, 18:20   #133
bre
Guru

bre

caravaggio de derek jarman

vizual e extraordinar, luminile si culorile mi s-au parut mult mai frumoase chiar decat in tabolurile artistului. niste imagini de o sensibilitate coplesitoare: figura tildei swinton (care a facut un super rol) scaldata in lumina - vezi si aluzia la de la tour -, moarta sau inchipuind-o pe maria magdalena.
un caravaggio credibil, poate chiar printre cele mai credibile figuri de pictori din filmele pe care le-am vazut pana acum pe tema asta, poate tocmai faptul ca scanriul a fost un amestec de fictiune cu realiate l-a facut sa fie atat de firesc. misto si caravaggio copil cu fata aia sfidatoare si insolenta. de retinut si ironia la tabolul lui david "marat asasinat" precu si celelalte "soparle" inserate pe acolo - motocicleta, lumina electrica etc. ar mai fi de zis, da astept, paoe nu vorbesc singura si isi mai da cineva cu parerea
oricum, un film care m-a prins, mai ales (sau poate pentru ca) nu prea-mi place caravaggio si nici filmele cu gay.
Old 01 May 2009, 17:44   #134
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Eu il ador si pe Caravaggio si filmele cu gay,dar filmul asta nu m-a impresionat f tare ,l-am vazut acum vreo doi ani.
Trebuie sa retii ca e fictiune,adevarul e deformat si sper ca ai observat ca e o viziune post-modernista,ceea ce mi se pare o tampenie.
A avut si momente frumoase,dar putine.
Old 02 May 2009, 09:07   #135
bre
Guru

bre

da, stiu ca e fictiune si postmodernism, dar e o abordare originala. oricum, cel mai mult m-a impresionat vizual
Old 03 May 2009, 15:40   #136
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Eu l-am vazut mai demultisor,dar stiu ca si mie mi-au placut panourile alea care reflectau lumina,Caravaggio facea "fotografie" in clar-obscur avant la lettre.Si teatralismul personajelor,si tipa(parca era prostituata,ca erau prietenii lui vagabonzii,persoanele de cea mai joasa speta) era interesanta ca psihologie feminina.Ce ti-a placut mai mult,de ce nu-ti place" Cara"?Ti se pare didacticist?
Old 03 May 2009, 17:30   #137
bre
Guru

bre

nu-mi place claobscurul lui prea violent. dar nu-i un pictor prost. poate inca nu l-am descoperit asa cum trebuie. zi-mi la ce film despre arte sa ma mai uit

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules