Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 02 Sep 2008, 11:13   #81
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
acum cateva luni, o colega de serie a prietenei mele, s-a spanzurat.
era studenta la ASE si totusi nimeni nu a decis sa puna asta in carca profesorilor de acolo.
de ce oare?

ce ne foloseste sa stim ca niste oameni slabi s-au lasat influentati de cine nu trebuie? si cine ne pune pe noi in postura sa judecam de ce niste oameni pe care nu-i cunoastem, s-au sinucis?
ai tu vreo dovada ca Dem Radulescu era responsabil pentru ce si-a facut studenta respectiva?
pe mine ma socheaza usurinta cu care tu afirmi ce afirmi...
inteleg ca experienta ta cu UNATC-ul n-a fost tocmai reusita, dar mi se pare ca exista modalitati mai inteligente de a te "razbuna" sau de a le demosntra ca au gresit in ceea ce te priveste...
nu stiu cam ce anume te-a facut pe tine sa consideri ca profesorii si studentii ar trebui sa fie prieteni si sinceri unii cu altii si sa se sfatuiasca si alte lucruri de genul asta...
ai senzatia ca profesorii iti rup aripile si iti distrug spiritele? ia deschide televizorul sau cauta pe internet si vizioneaza urmatoarele tipuri de reality show: Megastar (cu variantele Idols sau Popstars), Project Catwalk, America's Next top model, America (Britain) has got talent, Gordon Ramsey's Hell's Kitchen (ultimul mi se pare mama lor in ceea ce priveste duritatea). Si poti sa vezi acolo cam ce fel de comentarii primesc "invataceii" de la "profesorii" lor. si gandeste-te ca toate chestiile alea sunt trasmise la televizor.
da, oameni de 20, 30 de ani se lasa umiliti public (si cand spun public ma refer la un public de milioane de telespectatori) din dorinta de a avea o sansa sa-si rezlizeze visul. dar sa vorbim in continuare despre dramele victimelor monstrilor din UNATC....

printre cele mai recente lucruri pe care am ajuns sa descopr ca le respect in UNATC, este faptul ca se dau note de 10... pentru ca stiu cam am muncit 4 ani de zile pentru nota asta la o materie...si in final am luat-o... unde sunt acum, 10le nu se da...si nu se da nici 9...iar daca iau 8 sunt printre studentii foarte speciali...7 este o nota foarte buna iar 6 e nota stundetilor care au respectat toate cerintele, au fost la toate cursurile si au indeplinit toate obiectivele.
dar profesorii din UNATC sunt cei invidiosi care nu-si doresc ca studentii lor sa fie mai buni decat ei....
Old 02 Sep 2008, 11:35   #82
mafalda
Guru

mafalda

@Ricutza

Cazul colegei tale care s-a spinzurat imi aminteste de o studenta de la regie teatru, avea u nume unguresc Csylo... , cam asa ceva, clasa Catalinei Buzoianu, care prin anuii 1993- 1995 s- a sinucis aruncandu-se de la etaj pentru ca doamna Buzoianu ii spunea mereu ca nu are ce cauta in facultatea aia. Studenta a lasat si o scrisoare in care-si acuza profesoara de gestul ei extrem! Asta nu a impiedicat-o pe doamna Buzoianu sa verse cateva lavrimi ipocrite si sa afirme "Eu nu am nici o vina!"
Interesant este ca madam Buzoianu e o actrita ratata, care a dat admitere noua ani la actorie si nu a reusit sa intre. A fost actrita corp-ansamblu la Teatrul din Timisoara si Dan Nasta a sfatuit-o sa dea la regie ca la actorie nu are nici o sansa! A intrat cu chiu cu vai la regie la clasa profesorului Ion Olteanu (un mare pedagog! ) care o umilea s-i spunea ca regia nu e pentru actori ratati. Cand a ajuns profesoara Catalina Buzoianu facea ea zile fripte multor studenti pentru frustrarile ei. Halal pedagog!
Old 02 Sep 2008, 11:50   #83
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
in mod evident sunt pedagogi buni si pedagogi oribili.
insa in ceea ce priveste arta, procesul de a preda / invata este unul extrem de dificil. daca nu-ti pastrezi calmul si capul pe umeri nu reusesti sa ajungi nicaieri. trebuie sa vezi de la fiecare om ce poti invata.
uita-te si la "Memoirs of a Geisha" sau citeste cartea. acolo este exemplul clar de pedagog bun si pedagog prost. Cu toate astea personajul principal invata cate ceva de la amandoua. Insa fireste, de la profesorul bun invata mai mult.
Old 02 Sep 2008, 12:08   #84
mafalda
Guru

mafalda

Da, recunosc ca am intalnit in UNATC si profesori pe care ii respect. Putini ce-i drept! Dar datorita lor nu am pierdut niste ani din viata in scoala aia. dar stii, ca si de la profesorii execrabili am invatat ceva: am invata sa trec cu seninatate peste mizeriile vietii, fiindca - nu-i asa? - "ce nu te omoara te face mai puternic! (nici ca puteam sa-mi gasesc o semnatura mai potrivita!)
Old 02 Sep 2008, 12:36   #85
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Chestia cu Stela Furcovici e realä, mi-o amintesc, desi detaliile nu le stiu, se întâmplase cu câtiva ani înainte de studentia mea, dar scoala încä mai vuia. Bibu o sedusese, asa cum fäcea adesea cu candidatele sau studentele (el si Cojar erau printre campionii admiterilor luate la pat), dupä care a päräsit-o pentru Adriana Schiopu (cu care avea sä se si însoare, ulterior).

Din päcate, asa e: în U.N.A.T.C. se dau în prostie note de 10... De obicei, în anul IV, când examenele nu mai sunt decât niste formalitäti festiviste. Zecele pe care l-am luat pe filmul de diplomä mi-a läsat un gust amar - stiam cä era dat la plesnealä. Obiectiv vorbind, filmul era cam al doilea din clasä: lui Nae i-as fi dat 9, iar mie si lui Radu, 8... Da' nu, hai toatä clasa cu 10, cä sunteti buni, iepurasilor! (In schimb, filmul n-a primit copie standard, sub pretextul cä Dinu Ianculescu, care se pensionase, depusese cerere de emigrare legalä în Franta, la fiica lui... ASTA a contat, nu zecele äla de carton.)

Inceputurile Cätälinei ca actritä ratatä sunt reale - dar trebuie sä recunosc cä o admir ca regisoare de teatru. Lacune de caracter nu i-am descoperit.

Ricutza, îti admir (ca întotdeauna) generozitatea, bunul-simt si sentimentele pozitive fatä de oameni, dar prietenia noasträ mä obligä sä-ti atrag atentia cä, în cazuri ca acesta, fac mai mult räu decât bine, creditând un asemenea concentrat de imposturä si lichelism. Fii mai intransigentä cu canaliile din U.N.A.T.C., stabilind astfel un echilibru cu respectul pentru profesorii admirabili care au fost si încä mai sunt acolo. Astfel, vei ajuta mult mai mult - si mai just.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Sep 2008, 12:59   #86
ricutza
Babyface Killer

ricutza

da, dar nu e vorba numai de mentalitatea "ce nu te omoara..."
anumiti profesori sunt duri nu numai din dorinta de a intari caracterul studentilor.
Gordon Ramsey cand urla la toti oamenii aia, nu o face doar de dragul "dramei" televizate. si da, ti se pare un monstru. dar adevarul e ca si tie daca iti aduce cineva mancarea rece la un restaurant, nu mai intrii acolo a doua oara.
ai senzatia ca in cinema sau la teatru lucrurile stau altfel?
pai e nevoie doar sa te uiti pe forumul asta. etichetele de "film bun " si "film prost" se dau de parca ar fi la super oferta.

mi-ai zis de profesoara care a dat 9 ani la actorie si n-a intrat... nu o cunosc deci nu zic neaparat ca rationamentul meu e bun. dar de ce crezi tu ca a incercat de atatea ori? de ce crezi tu ca in final s-a si reorientat spre regie? crezi ca dintr-o dorinta masochista? crezi ca e o placere sa tot ti se spuna nu? ca singura modalitate de a fi aproape de ceea ce iubesti sa fie sa devii profesor?
eu cred ca era dura cu studentii ei nu neaparat din invidie. cunoscand mentalitatea studentilor din UNATC, pot crede ca multi ajunsi acolo nu mai constientizeaza cat de norocosi sunt ca au ajuns in mediul respectiv. brusc se cred mai destepti decat toata lumea, nu mai vin la ore, nu-si mai respecta profesorii...e foarte greu prentru o persoana care si-a dorit atat de mult sa fie studenta acolo, sa vada o astfel de atitudine si sa o tolereze.
si eu mi-as fi dorit ca o parte din colegii mei sa fi fost pusi in situatia de a mai da o data examenul de admitere. nu pentru ca nu ar fi avut suficient talent ci pentru ca nu au profitat la maxim de oamenii pe care i-au avut in fata ca pedagogi.

uite, o sa-ti zic mai jos exemplu meu de cel mai prost profesor pe care l-am avut si pentru care nu am absolut nici un pic de respect.
era un profesor de liceu la o materie pe care am studiat-o 4 ani de zile, fara a fi ceva esential, dar ar fi fost folositor pentru cultura generala.
ei bine, la acest obiect eu si colegii mei de clasa am avut permanent media 10 (cu cateva mici exceptii), notele fiind luate pentru contributii la laborator (bani pentru atlase, desenat planse, decorat laboratorul, donatii pentru copiii bolnavi de SIDA, contributii pentru rebusul din revista scolii etc.). cred ca pot numara pe degete toate datile in care notele s-au dat pentru cunostinte.
de ce cosnider eu ca acest om nu mi-a folosuit la nimic:
- pentru ca a sustinut permanent o recompensare in functie de contributii materiale (complet nepedagogic)
- pentru ca aceste contributii aveau mereu la baza ceva bun si nobil astfel incat profesorul respectiv sa nu poata fi acuzat de luare de mita. banii resperctivi nu-i folosea personal.
- pentru ca nu a predat si ascultat nimic
- pentru ca ne dadea numai note de 10 astfel incat sa nu ne putem plange
- pentru ca mi-a pierdut timpul 4 ore pe saptamana timp de 4 ani scolari
- pentru ca a profitat de spiritul unor adolescenti care isi doresc evident sa se distreze si nu sa invete
nu pot sa zic ca mor acum fara cunostintele din domeniul respectiv. nu pot sa zic ca nu mi-a placut ca am avut niste ore mai lejere in programul deja foarte incarcat. dar nu asta era scopul lectiilor.

pentru mine, asta e omul cel mai de jos.
nu pot sa-ti spun ca referinta mea e mai buna decat a ta. dar sper ca pot sa te fac sa te intrebi care este cel mai prost profesor pe care l-ai avut tu, si in functie de el, sa-i regandesti pe ceilalti.
Old 02 Sep 2008, 13:39   #87
mafalda
Guru

mafalda

Si eu am prins practica asta in ATF, dupa revolutie cand toti studentii aveau 10 la cate un examen: si studentul care participa activ la toate cursurile si seminariile si nu avea nici o absenta, si studentul care nu dadea pe la facultate cate un semestru - nu venea nici macar la examen! - dar aducea sponsori la Gala Absolventilor ca avea taica-su relatii sus puse!
Old 10 Apr 2009, 15:15   #88
halebardul
Guru

halebardul

Send a message via Yahoo to halebardul
Scolile de film din Romania

Cum merge treaba in scolile de film din Romania? Atat UNATC-ul cel de stat cat si cele particulare.
Barfe, smenuri, susanele: cum sunt cursurile, profesorii, productia, etc... De preferat from inside, by insiders.

Ca sa dau eu tonul: iata ca Adrian Sitaru, respins cativa ani la rand de UNATC, a demonstrat ca respectiva institutie n-are un sistem grozav de admitere.
halebardul is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Apr 2009, 15:18   #89
Judex
Banned

Judex

Hihi. Din State am sa va dau si eu cateva amanunte.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Apr 2009, 22:12   #90
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by halebardul:
Adrian Sitaru, respins cativa ani la rand de UNATC, a demonstrat ca respectiva institutie n-are un sistem grozav de admitere.
Mai pe sleau spus: n-are nici un sistem de admitere.
"Hai sä-l bägäm pe ästa, cä eu zic cä-i bun."
"Bine, da' pe ästa-l picäm."
"De ce?"
"Nu stiu, da' nu-mi place..."
"Bine."
Old 11 Apr 2009, 07:42   #91
halebardul
Guru

halebardul

la mica intelegere?
poate exagerezi un pic.

sistem infailibil de admitere e clar ca nu exista nicaieri, dar ar fi normal ca din mai multe incercari cineva (care ulterior demonstreaza ca are calitati) sa reuseasca sa intre, cel putin probabilistic: procentul de nesansa scade, unele erori dintr-un an nu se mai repeta in urmatorul.

si dupa ce e admis?
Old 11 Apr 2009, 09:31   #92
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

la mica intelegere?
poate exagerezi un pic.
Evident.
Un pic procentual de ordinul unitätilor cu zecimale.
ar fi normal ca din mai multe incercari cineva (care ulterior demonstreaza ca are calitati) sa reuseasca sa intre, cel putin probabilistic: procentul de nesansa scade, unele erori dintr-un an nu se mai repeta in urmatorul.
Ai dreptate. Asa AR FI normal.
si dupa ce e admis?
Incepe procesul de tâmpire sistematicä.
(Cine-a zis cä-n U.N.A.T.C. nu existä nici un sistem?...)
Old 11 Apr 2009, 12:19   #93
halebardul
Guru

halebardul

si totusi, exista o noua generatie, care in mare parte de acolo vine.
sunt doar cei care au rezistat tampirii sistematice?
Old 11 Apr 2009, 19:03   #94
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

O parte doar din ei.
Sä nu uitäm cä destui din reprezentantii noii generatii n-au trecut pe-acolo.
In cunostintä de cauzä, pot descrie un caz elocvent:

Nae Caranfil.
Am fost colegi de pregätire, meditatii, admitere, armatä si clasä - practic, a crescut cot la cot cu mine.
Era încä dinainte de admitere cel de acum - doar cä neformat, si cu experientä limitatä.
S-a format SINGUR, ignorând complet influentele bostanichitute - chestie la care l-a ajutat firea sa extrem de independentä si voluntarä.
In rest, din toti acei ani (promotiile 1980-1990), nu s-a mai realizat NIMENI.
Old 11 Apr 2009, 19:24   #95
halebardul
Guru

halebardul

pai tu, pitbule, care sustii noua generatie, zici ca nu s-a mai intamplat nimic?

da mungiu, da hanno, da muntean, amandoi, da porumboiu, da nemescu?

Nu mai inteleg nimic. :confused:

Last edited by halebardul : 12 Apr 2009 at 07:08.
Old 11 Apr 2009, 20:22   #96
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu fi schematic!
Ei sunt exceptiile.
Nu uita, Collins e acolo - zilnic îmi confirmä: E O JALE!
Deosebirea e cä, dupä Revolutie, s-a deschis posibilitatea evolutiilor independente. Oamenii cu adevärat buni au beneficiat de tot mai multe sanse alternative/paralele, astfel încât sä poatä evolua la adäpost de influenta destructivä a "sistemului".
Stii ce-mi zice Collins? "Ne adunäm, ne formäm grupuri, si facem filme - atenti, nu cumva sä afle profii! Cä dacä aflä, imediat se bagä, cu sfaturile, cu povetele, cu bocancii - si prafu' se-alege de proiect!"
Pizdai seama cä avem aici setup de film tragicomic?

Last edited by Pitbull : 22 Apr 2009 at 12:55.
Old 11 Apr 2009, 20:32   #97
halebardul
Guru

halebardul

Originally Posted by Pitbull:
Nu uita, Collins e acolo - zilnic îmi confirmä: E O JALE!
- Stii ce-mi zice Collins? "Ne adunäm, ne formäm grupuri, si facem filme - atenti, nu cumva sä afle profii! Cä dacä aflä, imediat se bagä, cu sfaturile, cu povetele, cu bocancii - si prafu' se-alege de proiect!"
nu uit. nici macar n-am de unde sa stiu. Dar nu uit, cu nici un pret!

observatie deranjanta: "se baga" inseamna ca-si dau cu parerea sau ca compromit proiectul? Ca daca doar isi dau cu parerea, zau, sunt de partea lor. Daca strica ideea, nu.
Old 11 Apr 2009, 20:47   #98
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Päi räspunsul la întrebarea ta, EXPLICIT, e inclus chiar în fragmentul pe care l-ai citat!
Old 11 Apr 2009, 21:20   #99
halebardul
Guru

halebardul

pai da, si nedumerirea mea e tot acolo:
ce inseamna "se baga"? cat de greu de evitat sunt? ce pot sa-ti faca daca nu-i asculti?

Last edited by halebardul : 12 Apr 2009 at 07:11.
Old 11 Apr 2009, 21:36   #100
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Intrebäri legitime, dar care acceseazä un nivel de concretete care mä depäseste.
Ask Collins.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules