Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Jul 2009, 23:57   #41
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

A fost o evolutie logicä a discutiei; problema pusä de Keep e atât de cuprinzätoare, încât asemenea tangente nu sunt excluse - fie si mai subtile, eventual.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jul 2009, 00:02   #42
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Da, dar nu stiu cum se face ca toate topicurile interesante pun probleme cuprinzatoare care se pierd in tangente subtile.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jul 2009, 00:07   #43
keepwalking
Guru

keepwalking

Da, e drept, subiectul e deschis multor piste de dezbateri.
Pe de alta parte, eu ma gandeam si la nocivitatea daruirii totale pentru actul artistic.
Si imi vine in minte un interviu cu Alexandru Repan in care vorbea despre faptul ca un alt mare actor, regretatul Sandu Sticlaru, isi deschisese la batranete un atelier de confectionat chei.
Repan punea aceasta initiativa pe seama dorintei actorului de a scapa de "osuarul" personajelor jucate de-a lungul timpului si care isi lasasera amprenta asupra psihicului.
Prin activitatea sa practica, Sandu Sticlaru incerca sa guste viata reala, palpabila, sa se elibereze de dedublarile scenei.
Un fel de tratament psihiatric...
keepwalking is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Jul 2009, 10:14   #44
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Mistah J:
Eutanasia, realizată doar pentru curmarea suferinţelor, în cazul oamenilor este necreştină.
Corect - este un päcat care necesitä un canon de pocäintä sever; motiv pentru care, în tärile civilizate care au legiferat-o deja, crestinii o practicä numai cu asistentä duhovniceascä. (Cum spuneam, avem topic special la Cafenea. Dacä vrei sä continuäm, hai acolo, cä uite, Neupto deja nu mai întelege nimic...)

De fapt, cum ai spus si tu, toate sunt discutabile... E una dintre cäile fundamentale ale Domnului de a ne pune la încercare: situatii plurivalente, ambigue, deloc clare, în care suntem datori sä däm dovadä de discernämânt - "dreapta socotealä", în limbaj bisericesc.
Originally Posted by Neuptolem:
Da, dar nu stiu cum se face ca toate topicurile interesante pun probleme cuprinzatoare care se pierd in tangente subtile.
OK, päi sä-ti explic eu: fiindcä asa e normal. La fel de normal ca faptul cä topicurile plicticoase pun probleme limitate care se împrästie în incidente explicite.

Last edited by Pitbull : 29 Jul 2009 at 10:21.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Aug 2009, 18:42   #45
vave
cu v mic

vave

Îmi amintesc de un citat, dar nu reţin de unde îl ştiu:
"Orice act de creaţie este mai întâi un act de distrugere."

E clar că nu orice creaţie duce la artă, dar cred totuşi că citatul s-ar potrivi şi artei.
Consider că o artă adevărată le poate face pe amândouă: atât distrugerea, cât şi vindecarea. [Poate nu aceleiaşi persoane sau poate nu în acelaşi timp].

Last edited by vave : 22 Aug 2009 at 18:45.
vave is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules