Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 04 Nov 2008, 13:18   #41
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by Proletar:
da si plictiseala-i mare in islanda si danemarca 8)
in romania se traieste atat de efervescent, incat nu mai avem timp de cinema.

O fi (dar nu e, am fost in Danemarca si e mirific).
Dar ei de ce nu prefera sa downloadeze filmele?
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Nov 2008, 13:32   #42
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

pentru ca la ei nu trebuie sa dai 8 euro ca sa ti se arunce popcorn in cap, in cinematografe nespalate, cu scaune incomode si sunetul dat la maximum, cu filme aduse la luni de zile dupa premiera lor "de afara"
Old 04 Nov 2008, 14:22   #43
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by StefanDo:
pentru ca la ei nu trebuie sa dai 8 euro ca sa ti se arunce popcorn in cap, in cinematografe nespalate, cu scaune incomode si sunetul dat la maximum, cu filme aduse la luni de zile dupa premiera lor "de afara"

Pretul mediu la noi e de 11 lei, adica 3 euro. Daca te referi la pretul de la malluri, pai acolo nu sunt conditiile de care zici. Deci poti merge la 3 euro, la o adica. E ca si cum ai manca la La mama, nu la Athenee Palace.
Acum sa nu exageram: in afara de marlanimea din ele si oaresce probleme cu tehnica, cinematografele nu mai sunt chiar asa insalubre/infrecventabile.
Old 04 Nov 2008, 14:55   #44
mafalda
Guru

mafalda

Apropo!
Stie cineva cate cinematografe au mai ramas in Romania din cele 480 cate existau la Revolutie ?
Cine stie ii dau un premiu!
Old 04 Nov 2008, 15:07   #45
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by mafalda:
Apropo!
Stie cineva cate cinematografe au mai ramas in Romania din cele 480 cate existau la Revolutie ?
Cine stie ii dau un premiu!

Pai eu degeaba postez linkuri aici?

Cinematografe în funcþiune

2003 - 191

2004 - 155

2005 - 85

2006 - 73

2007 - 72

Si raspunsul este... 70.
Premiul? Dom Perignon?
Intr-un fost cinematograf, devenit intre timp carciuma.
Old 04 Nov 2008, 15:12   #46
mafalda
Guru

mafalda

Negociem la forumeeting!
Old 04 Nov 2008, 15:16   #47
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Negociem la forumeeting!

Nu stiu daca sunt invitat asa, din principiu. Cand e, unde e?

(Aoleu, acum am vazut!!!! M-au facut veteran!!! Si nu scriu nici de 2 luni.)
Old 04 Nov 2008, 16:53   #48
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu "te-au" - te-ai (prin numärul de mesaje).
La forumeetinguri sunt invitati, by default (din oficiu) toti forumarzii.
Când e...? Unde e...? :?
Gloriaaa!!! :w00t: Zi!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Nov 2008, 17:38   #49
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Si Gloria, cuminte, n-a vrut sa raspunza...
Sic transit...

La "unde": nu se ezista un sediu? (cafine, carciuma, crasma, bomba, taverna obosita)
La "cand": cum se anunta toti, ca sa stie? Mesaje private?
Old 04 Nov 2008, 17:58   #50
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

La unde: sediul forumeetingurilor e la CityPlex, vis-�*-vis de Bellu; se vede un film mocca, apoi se grupir la cafine-ul d'a lätúri si dä-i cu bere, dä-i cu vin, pân-la ultimul metrou.
La când: la o orä decentä (matinal-târzie), într-o sâmbätä.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 05 Nov 2008, 07:41   #51
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by buticut:
Imi amintesc si acum vremurile de odinioara, cand trebuia sa iti iei bilet cu cateva zile inainte ca sa prinzi loc sau cand lumea statea la coada la bilete...am prins acum 13 ani Babe in cinema si erau oameni de toate varstele, o experienta cinematografica mai mult decat placuta.

Problema este ca,in afara de asta, in mare parte filmele de acum au ca target adolescentii -> de aici si filmele "neserioase" care sunt in topul vizionarilor...Iar daca nu sunt adresate exclusiv adolescentilor,de multe ori parintii spun ca nu mai sunt la varsta cand sa mearga la cinema ...

Asta da, e foarte interesant. Imi amintesc si eu de adultii de pe scara blocului unde locuiam in copilarie cum se indemnau unii pe altii: mergeti sa vedeti filmul X, e frumos (fie ca era Kramer contra Kramer, Yankeii, Strada Hanovra, Prefectul de Fier sau vreun film indian ) Si ieseau impresionati de la film, apoi ii indemnau si pe altii sa mearga. Iar noua copiilor ne ramaneau toate seriile de filme gen Superman (Omul Paianjen, Omul-Puma) sau cele cu detectivul Komura sau cu impuscaturi . Acum, intr-adevar, adultii sunt cam alungati din cinematograf - spectaculosul de dragul spectaculosului, actiunea de dragul actiunii, senzationalismul gratuit, efecte speciale de luat ochii si nimicul din spatele lor n-au cum sa-i atraga. Americanii le ofera acum jucarii de filme, cu care ei nu mai vor sa se mai joace, au crescut prea mult.
Old 05 Nov 2008, 19:14   #52
nume
the mithbuster

nume

Send a message via Yahoo to nume
Chestia asta s-a mai discutat f. mult si pe larg in topicuri mai vechi, cred ca un search ar fi util. Ca sa fie cinematografe pline sau goale trebuie in primul rand sa existe cinematografe. Este incredibil ceea ce s-a intamplat la DRCF ROMANIAFILM, Rofilm (fostul Cinerom, detinatorul singurului laborator de pelicula in care statul roman investise enorm pe vremuri) etc
Jaf si hotie la drumul mare, toate sub umbrela complice a unui minister al culturii.

http://www.jurnalul.ro/articole/1378...antarea-rofilm

http://www.youtube.com/watch?v=JnX_5...eature=related
nume is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 05 Nov 2008, 22:02   #53
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Acum, intr-adevar, adultii sunt cam alungati din cinematograf - spectaculosul de dragul spectaculosului, actiunea de dragul actiunii, senzationalismul gratuit, efecte speciale de luat ochii si nimicul din spatele lor n-au cum sa-i atraga. Americanii le ofera acum jucarii de filme, cu care ei nu mai vor sa se mai joace, au crescut prea mult.

Serios ??? :shock:

Pânã una alta americanii ãia mult huliþi ( nu cã aº fi admiratorul lor necondiþionat ºi fãrã rezerve ) au o adevãratã pleiadã de filme "romance/de familie/de dragoste/comedii relaxante" º.a.m.d. - chestie care cinematograful european nu prea cred cã o sã o reuºeascã în ... urmãtorul deceniu.

Câteodatã am impresia cã ºi la hamburgheriile de pe la Holywood au în meniu ºi reþetele pentru câte un filmuleþ cu potenþial de blockbuster ...
Poate ar trebui fãcutã o chetã pentru niscai reprezentanþi mega-premiaþi de-ai noºtri sã lase naibii experimentele de liceu cu gust de pitã cu slanã ( în ciuda unui voit cosmopolitism ) ºi sã iasã ºi ei "pe centru" acolo unde sunt prãjituri cu glazurã de ciocolatã. :?

Cã altfel ... tânãra generaþie o sã ajungã sã creadã cã multiplexurile au din când în când la meniu pop-corn cu pizza ºi 90 de minute de plictisealã vorbitã în românã ... la suprapreþ. :sick:
Coshava is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 06 Nov 2008, 00:06   #54
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by Coshava:
Serios ??? :shock:

Pânã una alta americanii ãia mult huliþi ( nu cã aº fi admiratorul lor necondiþionat ºi fãrã rezerve ) au o adevãratã pleiadã de filme "romance/de familie/de dragoste/comedii relaxante" º.a.m.d. - chestie care cinematograful european nu prea cred cã o sã o reuºeascã în ... urmãtorul deceniu.

Serios!!!!

Intra intr-un cinematograf din Romania si ai s-o constati imediat.
Probabil exista si studii pe tema asta, cum aflu de ele iti comunic.

Si eu nu am zic ca americanii n-ar avea romance/de familie/de dragoste/comedii relaxante. Au. Au la ei acolo. Nu stiu insa cate ajung aici, care sa si atraga public de varsta mentionata. Distribuitorii nostri sunt inca un filtru in calea lor, si probabil ei sunt de vina pentru orientarea asta catre spectaculosul bine netemperat. Ei mizeaza pe un public tanar si cam atat.
Ce o fi, ce n-o fi, nu stiu care e cauza ultima, dar asta se intampla: cinematografele noastre dau in majoritate filme de jucarie.
Old 06 Nov 2008, 09:15   #55
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

De pe site-ul CNC, primele 20 de filme ca numar de spectatori pe 2007 in Romania:

1 - PIRATII DIN CARAIBE:LA CAPATUL LUMII/ PIRATES OF THE CARRIBEAN:AT WORLD'S END 98 961

2 - 4 LUNI, 3 SAPTAMANI SI 2 ZILE 88 684

3 - SHREK 3 85 258

4 - 300 - EROII DE LA TERMOPILE / 300 80 098

5 - HARRY POTTER SI ORDINUL PHOENIX / HARRY POTTER AND THE ORDER OF PHOENIX 78 757

6 - CAT DUREAZA O CASNICIE / THE HEARTBREAK KID 74 851

7 - APOCALYPTO 68 412

8 - OCEAN'S THIRTEEN-ACUM SUNT 13 / OCEAN'S THIRTEEN 54 379

9 - VACANTA LUI MR. BEAN / MR.BEAN'S HOLIDAY 50 882

10 - OMUL PAIANJEN 3 / SPIDERMAN 3 48 790

11 - PULBERE DE STELE /STARDUST 48 336

12 - O NOAPTE LA MUZEU /NIGHT AT THE MUSEUM 47 843

13 - RATATOUILLE 46 581

14 - VA DECLAR SOT SI…SOTIE? /I NOW PRONOUNCE YOU 45 037

15 - ORA DE VARF 3 /RUSH HOUR 3 42 991

16 - TRANSFORMERS:RAZBOIUL LOR IN LUMEA NOASTRA/TRANSFORMERS 42 778

17 - GREU DE UCIS 4 /DIE HARD 4 41 809

18 - DIAMANTUL SANGERIU / BLOOD DIAMOND 38 983

19 - DEMON PE DOUA ROTI / GHOST RIDER 38 223

20 - ULTIMATUMUL LUI BOURNE / THE BOURNE ULTIMATUM 37 993

Cam cate persoane peste 40 s-au dus la filmele astea? Cu mici exceptii (mungiu si apocalypto)
Old 06 Nov 2008, 17:28   #56
buticut
Guru

buticut

^Most of those titles make me cringe...
buticut is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2008, 10:49   #57
Floydman
Guru

Floydman

cifrele de public sunt patetice. nici 100 000 de bilete la cel mai vizionat film, la o tara cu 20 mil de locuitori?

la cifrele astea, practic cinema-ul aproape ca nu exista ca entertainment in Romania. trist. si mie imi place sa vad filme acasa. dar cinema-ul e cinema...ciudat e ca in bucuresti exista totusi 2 multiplexuri si inca cateva cinematografe acceptabile...

PS: aveti grija cand platiti cu card la multiplex vitan...se mai intampla sa iti factureze 4 bilete in loc de doua si sa iti dai seama abia cand iti vine extrasul de cont de card, la sf lunii
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2008, 11:27   #58
mafalda
Guru

mafalda

Originally Posted by Floydman:

PS: aveti grija cand platiti cu card la multiplex vitan...se mai intampla sa iti factureze 4 bilete in loc de doua si sa iti dai seama abia cand iti vine extrasul de cont de card, la sf lunii

Asta se poate intampla si cand te duci sa-ti faci cumparaturile la supermarket Cora si platesti direct cu cardul. :hmm:
Old 07 Nov 2008, 11:36   #59
Floydman
Guru

Floydman

Originally Posted by Floydman:

Asta se poate intampla si cand te duci sa-ti faci cumparaturile la supermarket Cora si platesti direct cu cardul. :hmm:

nu stiu...la Cora n-are cum sa bage 4 bucati de acelasi fel, decat daca face operatiunea manual. acolo e cu cod de bare...operatoarea de la multiplex iti bate la casa 4 bilete dupa care te debiteaza prin POS, setat de ea...
Floydman is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Nov 2008, 11:58   #60
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Ei da, Cora are multi spectatori. Daca ar atrage si filmele macar atata popor cat atrage un caltabos 3D panoramic sau un carnat de plescoi dolby digital, ar fi o treaba.
Trebuia numit topicul asta: vinuri premiate dar hypermarketuri goale.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules