Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Mar 2004, 01:55   #41
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Originally Posted by KORBEN:
sick sad world
Ai intrat pe teritoriul meu, huh? :lol: :lol: :lol:
Mala Portugal is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Apr 2004, 00:02   #42
marcu
Veteran

marcu

Originally Posted by neonish:
Eu ma inec foarte des in siropul din filme... Un exemplu in sensul asta ar fi "Pacientul englez". Oricat m-am straduit, n-am reusit sa-l apreciez.
In schimb "Cold Mountain" mi s-a parut extraordinar. Nu m-am plictisit nici o secunda (desi ma asteptam), nu mi s-a parut nimic fortat (desi citisem de atatea ori ca sunt o multime de scene trase de par, incat ma si obisnuisem cu ideea). Partile comice mi-au placut mult mai mult decat sperasem si, de fapt, totul mi s-a parut mult peste asteptari.
Daca n-as fi stiut nimic despre film inainte sa citesc parerile voastre, probabil nici nu m-as fi dus sa-l vad. Dar e o discrepanta atat de mare intre impresia pe care mi-a lasat-o mie si majoritatea impresiilor de aici, incat ma intreb daca toti am vazut acelasi film :roll:
Si, da, stiu si eu cine e Jack White si stiam de prin 2002 :lol:
Anyway, my point is: daca n-ati vazut inca filmul, nu va luati dupa ce spun altii! Duceti-va sa-l vedeti ca si cand n-ati fi auzit absolut nimic despre el si judecati-l singuri.
Inca unul care face "sinceritati" si se leaga de The English Patient..., spre deliciul galeriei care nu are organ pentru frumos. Mai, nu va mai exhibati infirmitatea. Ca sa va placa Patientu... trebuie sa fiti fiinte... mai complexe si, poate, nitel poet, pictor... E mult pana aciolo.
Ultimul Minghella e un film bun, nu extraordinar. Un film care trebuie vazut.
Old 02 Apr 2004, 13:14   #43
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

marcu, pari sa scoti din calcul ca exista si poezie (pictura etc) proaste :wink:
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Apr 2004, 21:19   #44
marcu
Veteran

marcu

Originally Posted by Alex Leo Serban:
marcu, pari sa scoti din calcul ca exista si poezie (pictura etc) proaste :wink:

Cred ca din acest moment subiectul The English Patient a intrat pe un teritoriu foarte fragil si controversat, unde gusturile nu se discuta, ci doar se aplica replici-capcana, "incuietoare". Bine macar ca fiecare dintre noi are libertatea sa creada ca dreptatea e de partea sa. Pentru ca, nu-i asa, celalalt e in eroare si, lucru evident, nu are calitatile noastre...
Old 03 Apr 2004, 10:34   #45
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

cred ca esti mult prea sensibil... for yr own good !
tot ce vroiam sa spun este ca, PT MINE (si nicidecum pt altcineva: nu pot sa vorbesc decit din aceasta mica perspectiva pur personala!), lucrurile sint mai complicate decit o impartire (definitiva & fals-clarificatoare) intre: film bun = poetic, film prost = non-poetic...
pt mine - ca sa revin -, english pat. = melodrama cu pretentii; prea melo (pt gustul meu) si cu prea mari pretentii de-a fi 'altceva'.
atit.
PS tin sa-ti amintesc ca te-ai grabit sa ma acuzi (si pe mine, si pe altii - vezi mala portugal) de 'insensibilitate' (termenul p.c. pt nesimtire probabil), dar n-am vazut o revenire asupra propriei pozitii din perspectiva a ceea ce am adaugat discutiei; ce nu (ne) convine, nu comentam - sau ce...?
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Apr 2004, 16:45   #46
marcu
Veteran

marcu

Ce senzatie "placuta" e sa constati ca altii te definesc si te inteleg mai bine decat tu insusti... E marele avantaj al dialogului la panda pe acest forum. Da, Leo, sunt prea sensibil, probabil. Sper ca nu e chiar o infirmitate...
Eu am afirmat, pe alt topic, ca sunteti "insensibili", dar ghilimelele diminuau mult verdictul meu, care era doar un verdict provocator si deloc definitiv. Afirmatia mea - riscanta si provocatoare - a facut sa aflu, in sfarsit, care este aprecierea ta data Pacientului... Acum stiu: o melodrama cu prea mari pretentii. E mai mult si mai clar decat retinusem inainte, si anume ca ai luptat sa nu adormi... privind acest film. (vai, cate motive, in afara de plictiseala, te fac sa adormi uneori...) Pacientul... a rasplatit "sensibilitatea " mea si a pedepsit "insensibilatea" altora castigand 9 premii Oscar(film; regie; actrita in rol secundar; imagine; decoruri; costume; sunet; montaj; muzica originala). Sigur, nu intotdeauna Oscarul certifica valoarea, dar macar cateva din aceste 9 le-a meritat cu adevarat.
Simt ca se va reveni la acest subiect dupa ceva timp...
Old 07 Apr 2004, 14:35   #47
Bogie
Guru

Bogie

Quote:
Btw, faza in care Zellweger rupe gitul cocosului ..... a fost reala. A spus-o Minghella. Sint curios daca au bagat la sfirsitul genericului celebrul "No animals were harmed during the making of this film"

Nu stiu daca ati omorat vreodata o gaina dar se zbat al dracului de mult. Aia din mana lui Renee a murit cam linistit. :wink:

Povestea de dragoste e intr-adevar cam neverosimila, cateva intalniri si un sarut nu prea justifica credinta si devotamentul lor, dar nu asta e important.
Un film bun, celor mai tineri (Benny, Ogto) le-as recomanda sa aiba rabdare, n-o sa vada prea multe scene de sex sau lupta; sa intre in atmosfera filmului, sa se lase prinsi de scurgerea lui domoala, amaruie.
Old 07 Apr 2004, 18:48   #48
zizi
Guru

zizi

ca sa fiu sincer, mi-a placut doar secventa cu natalie portman (care joaca foarte bine--spre deosebire de ceilalti actori, pe care ii plac in general, dar nu si aici(Rene joaca ca la teatru, itr-o piesa proasta)), care e foarte impresionanta pentru ca reuseste sa evite cliseele de tip sensibiloid-da-ti-mi-un-oscar-cu-orice-pret, in care se ineaca restul filmului.
Old 07 Apr 2004, 19:37   #49
Demona
your Worst Nightmare

Demona

Mie mi-a placut Cold Mountain. Shi sincer nu ma ashteptam la asta. Oricum in film au fost aparitzii neashteptate. Pe mine m-a lasat masca aparitzia solistului vocal de la The White Stripes, in rolul lui Georgia.
Old 07 Apr 2004, 20:45   #50
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Desi toata lumea il recomanda, nu o sa ma duc sa-l vad... Daca va fii la HBO, o sa ma uit, dar sa ma duc la cinema ca sa-l... Nu mi se pare ca merita, deoarece nu ma atrage ideea... NU-mi pasa daca are sau nu scene de sex, am trecut de faza asta de mult, in care se vreau sa vad numai sex, masini misto si multe batai... Oricum, I will remember what you ppl said about this movie...
Old 19 Apr 2004, 10:59   #51
doina
Novice

doina

Send a message via ICQ to doina Send a message via AIM to doina Send a message via MSN to doina Send a message via Yahoo to doina
a fost si Doina sa se racoreasca la poalele muntelui...la film
..si mi-a placut Nicoleta ,copilul-barbat -ca facea pe gagica
indazneata dar si atat de "pura":si-a jucat bine rolul.
Renee e preferata mea-cum topaia draga de ea.Dar nu-i o oarecare daca a facut ce-a facut cu cucosu ala.
Tre sa-ncerc,ca nici nu cred ca e posibil-tipa-i geniala.
FERITI-VA CAPETELE!
Old 19 Apr 2004, 13:16   #52
kobayashy
Novice

kobayashy

Send a message via Yahoo to kobayashy
Spre deosebire de multi dintr-e voi mie cel putin nu mi-a placut filmu. Mult prea siropos si prea liniar (desi trebuie sa recunosc foarte bine realizat). Rennee a jucat intr-adevar excelent si poate chiar merita oscar-ul desi Holly Hunter mi-a placut mai mult in 13. Cert e ca nu este genul de film pe care trebuie sa-l vezi neaparat la cinema. Fotoliul de acasa e mult mai bun in cazul acestui film. Mai poti da o pauza la el, mai derulezi un pic....

Last edited by Pitbull : 03 Aug 2009 at 18:56.
kobayashy is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules