Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 Dec 2012, 22:28   #21
White1
Guru

White1

Adica nici tu n-ai vazut Berserk? Stiam eu ca e ceva putred aici, nici macar nu e mentionat in threadul cu anime-uri E foarte tare si nu e din ultimii ani, e din '97, parca
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Dec 2012, 22:40   #22
Twinsen

Twinsen

Am auzit de mult de el, dar mi se pare prea action pentru mine. O sa-l incerc totusi.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Dec 2012, 22:40   #23
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nu l-am vazut (Berserk), dar stiu de foarte mult timp de el, am primit recomandari de prin toate partile, mai ales ca am si cochetat la un moment dat cu niste forumuri anime.

Fate Zero e o alta varianta a povestii din Fate/Stay Night? Ca citisem si 'romanul video' (parca asa se cheama) si pt Stay Night alesesera cea mai putin interesanta varianta din cele 3. Am vazut si filmul (Unlimited Bladeworks), dar era prea scurt pt ce vroia sa acopere si a cam iesit o varza. In 3-4 ani nu prea am mai urmarit ce a aparut. Am inceput la un moment dat Steins Gate si parea misto, dar tot l-am lasat pana la urma.
Liviu- is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Dec 2012, 22:44   #24
White1
Guru

White1

Neah, mai bine nu, sunt sigur ca il lasi balta in momentul in care isi scoate Guts sabia That happens in the first 5 minutes.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Dec 2012, 22:47   #25
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by Liviu-:
Fate Zero e o alta varianta a povestii din Fate/Stay Night? .
E un prequel, prezinta un razboi anterior. Stay Night m-a plictisit relativ rapid, Zero mi se pare mult mai bun, e scris de alt autor parca.
Old 13 Dec 2012, 22:50   #26
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Ah da, acum imi aduc aminte ca am citit ceva despre el... e cu jocul dinaintea celui din stay night. Da, nu-i cine stie ce nici prima serie si filmul cu atat mai putin. Cred ca am sa zic pas pt zero ca momentan imi ajunge ce mi-am propus.
Old 13 Dec 2012, 22:54   #27
Twinsen

Twinsen

Pai de Fate Zero ziceam ca e decent, nu ca ar fi fantastic. Madoka ati incercat?
Old 13 Dec 2012, 23:02   #28
Liviu-
Film Dissection

Liviu-

Nope... si vad ca sta binisor in topul ANN (eu asta folosesc in general pt recomandari, desi nu tot timpul ma potrivesc cu notele alea). I might give it a try daca gasesc timp.

Mi-am adus aminte si de ce nu m-am uitat pana acum la Berserk... am inteles ca s-ar termina cam brusc si ca mai departe trebuie citita manga... ceea ce nu m-ar deranja, mai ales dupa ce vad aici: http://www.animenewsnetwork.com/ency...ings-manga.php. Ma indoiesc ca o sa-mi placa macar pe aproape cat Monster (anime-ul, manga inca n-am incercat), dar cel mai probabil o sa-mi fac curajul sa-l vad in sfarsit... dupa ce termin Hellsing si Paranoia agent.
Old 16 Dec 2012, 18:15   #29
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Am reusit sa vad filmul in the nick of time, iar "review"-ul va fi scurt, dar sper ca la obiect. Mi-a placut "Bloodlust" destul de mult. Nu numai ca are o un design exceptional si sumediene de idei vizuale excentrice si suprinzatoare, dar are si o poveste foarte buna. Mi-a placut faptul ca a combinat elemente bine-cunoscute ale filmelor cu vampiri (de ex: crucile, sicriele sau povestea Elisabetei Bathory) cu multe alte lucruri care par sa fie unice universului Vampire Hunter D. Mi-a placut faptul ca realizatorii nu au simtit nevoia sa explice fiecare punct narativ sau fiecare detaliu (cum ar fi mana vorbitoare a lui D.), lasand destul de mult la latitudinea imaginatiei spectatorului. Personajele principale sunt destul de complexe si e surprinzator cum filmul reuseste sa contureze backstory-ul fiecaruia.
Also, recunosc ca am gasit finalul - spre surprinderea mea - destul de emotionant.

Thumbs up
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Dec 2012, 21:26   #30
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

nici nu stiu exact motivul pentru care m-am hotarat sa ma uit la anime-ul asta,dar, daca tot am facut-o, hai sa si scriu cateva randuri, macar ca sa justific votul.
n-am idee daca femeile pot fi atrase de acest gen de film. probabil ca...nu. mi se pare a avea un target sigur: barbatii copticei care, inca, tanjesc dupa desenele animate favorite ale copilariei sau dupa revistutele cu benzi desenate. eu n-am cum sa tanjesc dupa asa ceva, fiindca, marele handicap al epocii ceausiste (lipsa tv-ului color), i-au transformat pe Tom si Jerry in doua animalute de culoare gri. evident, filmele de animatie au suferit tratamente cosmetice uluitoare si nu numai. adultii raman fermecati de lumea de poveste in care intra de la prima imagine animata, asezonata cu dialog, muzica, personaje, decoruri...desenate special pentru ei. si devine uimitor cum o poveste simpla, aparent pentru copii, devine o atractie irezistibila pentru un adolescent sau un matur.
filmul propus de twinsenache are de toate. este imposibil sa nu admiri desenele si sa lauzi iscusinta celui care a manuit computerul pentru a le face sa se miste, sa vibreze..
este imposibil, chiar daca nu ai inclinatii artistice, sa nu observi potrivirea extraordinara a culorilor cu povestea, personajele, ambientul, lucru care da o tenta de credibil, de real, cat se poate de reusita. imprumutarea si imbinarea mai multor elemente din filme deja celebre, atmosfera star-trekista prin care bantuie personaje concepute de-a dreptul traznit, care, n-au absolut nici un fel de legatura nici cu vampirismul, nici cu povestea despre vampiri a lui Bram Stocker, nici atat cu contesa Bathory, dovedeste inca o data, capacitatea creierului uman de a-si inchipui tot felul de bazaconii interesante si mai ales nevoia inexplicabila sau explicabila, (de ce nu?) de a deschide usa si a patrunde intr-o lume care-l fascineaza si excita simturile asa cum n-o face probabil, nimic altceva, in viata cotidiana.

thumbs up.
as fi nedreapta sa nu apreciez efortul realizatorilor, votand altceva, chiar daca, cum spuneam, nu ma "omor", dupa genul acesta de filme. din pacate, desenul animat pentru mine, n-a insemnat decat jumatea de ora duminicala, pe care o asteptam deja, de sambata....

Last edited by rvn : 16 Dec 2012 at 21:28.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Dec 2012, 00:28   #31
Twinsen

Twinsen

Thumbs up: 5
Thumbs down: 0
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules