Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 16 Oct 2008, 16:36   #21
redmen
Old School Hollywood

redmen

Nici eu nu ma refeream la filmele alea neaparat.Dar avem nevoie si de filme care sa prinda la public,nu numai la festivale si la critica.Cu filmele comerciale iti faci bani si pentru filmele de arta.Nu am zis`o io,au zis`o altii.
Old 17 Oct 2008, 08:25   #22
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by redmen:
Nici eu nu ma refeream la filmele alea neaparat.Dar avem nevoie si de filme care sa prinda la public,nu numai la festivale si la critica.Cu filmele comerciale iti faci bani si pentru filmele de arta.Nu am zis`o io,au zis`o altii.

Repet: pentru filmele comerciale exista industria filmului. Poti fi un producator abil, care prinde un scenariu de film comercial beton, gaseste finantatori (dar nu de la stat) face filmul si-si scoate banii inzecit, inmiit. Foarte bine, si chiar ar fi bine sa se intample - e si asta o parte a economiei nationale, banii intrati in tara si pe calea asta ar fi la fel de buni ca la vanzarea de otel. Dar CNC-ul, statul roman, nu cauta profitul prin investitii in film. Nu profitul in bani.
Led-Ze-Pencil is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Oct 2008, 08:51   #23
redmen
Old School Hollywood

redmen

Originally Posted by Led-Ze-Pencil:
Repet: pentru filmele comerciale exista industria filmului.

Pai aia e,ca la noi industria filmului e un zero barat.
Old 17 Oct 2008, 09:09   #24
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Corect. Dar asta nu inseamna ca statul trebuie sa suplineasca lipsa ei.
Am vazut ce a iesit cand s-a bagat statul in industrie, in general.

Dar exista industria filmului prin alte parti, nimeni nu te opreste sa apelezi la ea. Mai ales cand nu vrei sa fie cu specific romanesc.
Old 17 Oct 2008, 09:15   #25
Proletar
Guru

Proletar

@led-ze-pencil

din ceea ce spui tu ar rezulta ca tot ce nu e specific romanesc inseamna karate, impuscaturi in filme de serie C.

macar de-am face noi filme de serie C cum fac americanii!
Old 17 Oct 2008, 09:29   #26
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by Proletar:
@led-ze-pencil

din ceea ce spui tu ar rezulta ca tot ce nu e specific romanesc inseamna karate, impuscaturi in filme de serie C.

Da. Daca masa are 4 picioare si 4 picioare are si cainele, masa e un caine.

hai sa facem un exercitiu: sa-l consideram pe statul roman producator de filme, unul independent si caruia nu-i pasa de bani, de incasari. Ce filme l-ar interesa pe el sa faca?
Old 17 Oct 2008, 09:34   #27
Proletar
Guru

Proletar

@led-ze-pencil

Da. Daca masa are 4 picioare si 4 picioare arte si cainele, masa e un caine.

hai sa facem un exercitiu: sa-l consideram pe statul roman producator de filme, unul independent si caruia nu-i pasa de bani, de incasari. Ce filme l-ar interesa pe el sa faca?

bineinteles, filme de calitate.
dar ce spui de faptul ca, desi membri ai juriului CNC se plang de calitatea proasta a scenariilor din ultimele doua sesiuni, totusi banii sunt alocati integral?
de ce nu zice CNC-ul: dom'le, noi aveam pregatit un fond de 10 milioane de lei, dar nu dam decat 2 milioane pt doua filme, pentru ca restul ni s-au parut tampite! Iar banii ramasi necheltuiti acum ii reportam pentru concursul urmator.
Old 17 Oct 2008, 09:34   #28
redmen
Old School Hollywood

redmen

Despre manastirea Voronet :lol:
Old 17 Oct 2008, 09:40   #29
Proletar
Guru

Proletar

Originally Posted by redmen:
Despre manastirea Voronet :lol:

mai degraba despre Tanacu.
Old 17 Oct 2008, 09:43   #30
redmen
Old School Hollywood

redmen

Da ar merge un film dupa Tanacu.
Old 17 Oct 2008, 10:10   #31
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Simpatice sugestii!

Daca ar fi sa compari insa, da, mai degraba despre Voronet decat filme cu karate.
E vorba de autopromovare a statului: filme de arta, care sa ia premii, filme care sa promoveze Romania in vreun fel. Nu-mi spuneti ca n-ati vrea sa vedeti Rimini chiar si numai pentru faptul ca acolo s-a nascut Fellini. Eu as vrea. Asta e un efect al filmului italian de calitate, din care profita statul italian.

Nu sustin ca statul roman o face bine, repet. O face prost. Jenant. Dar de principiu, face bine ca nu sprijina filmele comerciale.

Sunt pe fuga, raspund in fuga, revin mai incolo pe larg.
Old 17 Oct 2008, 10:23   #32
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Am auzit cä Pintilie pune la cale un film despre Tanacu.
Damn! Alt subiect bun de care-o sä se-aleagä praful...
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Oct 2008, 10:58   #33
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Originally Posted by Pitbull:
Am auzit cä Pintilie pune la cale un film despre Tanacu.
Damn! Alt subiect bun de care-o sä se-aleagä praful...

He, he.
Eu nu pot sa uit ce spunea el in conferinta de presa din Franta la un film de-al lui (cred ca Prea tarziu)
- aproximativ -
"Daca statul roman e atat de prost incat sa-mi dea in continuare bani sa fac filme, eu voi continua sa le fac"
Old 17 Oct 2008, 11:02   #34
redmen
Old School Hollywood

redmen

Apropo ... dupa tine care crezi ca ar fi un subiect de film care sa il finanteze CNC si sa faca mandrie Romaniei ?
Old 17 Oct 2008, 11:07   #35
Proletar
Guru

Proletar

aflu de pe liternet.ro:

"Cei care credeau cã tinerii cineaºti români au epuizat subiectul comunismului mai au de aºteptat. Gabriel Achim, proaspãt licenþiat al UNATC-ului, pregãteºte, spune el "o reconstituire ironicã, deºi sângeroasã, a cinismului corectitudinii politice".
Produs de Saga Film, Visul lui Adalbert (reconstituire) îºi plaseazã acþiunea într-o singurã zi a anului 1986, 8 mai - adicã imediat dupã ce Steaua câºtigã Cupa Campionilor Europeni. Ziua PCR va fi marcatã de o serie de evenimente neprevãzute, aproape suprarealiste, ai cãror eroi sunt câþiva membri ai compartimentului de protecþia muncii dintr-o mare întreprindere bucureºteanã".

iar filme despre comunism? mai da-o-ncolo de treaba!!
Old 17 Oct 2008, 11:11   #36
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

Revin acum cu discutia despre statul roman ca producator independent, ca am fost provocat si ma bucur.

Hai sa facem o simulare a ceea ce si-ar dori unii:

Care va sa zica avem un scenariu de film, sa zicem Terminator III.
Avem si o casa de productie, sa zicem Paradox Film.
Intra proiectul la CNC, este admis, i se dau bani (presupunem ca are cnc-ul milioanele necesare).
Se face filmul, e un mare boom, succes de casa pe toate meridianele. Incasari garla. Cine ia banii? Paradox Film. Cu ce s-a ales statul roman? Cu un film comercial. Cu ce ne-am ales noi? Vedem un film de actiune antrenant intr-o dupa-amiaza ploioasa, la care insa am participat si noi financiar, nu? Ca din banii de impozite s-a facut acel film.
Si uite asa am contribuit noi la bunastarea lui Paradox Film... si cam atat.
Old 17 Oct 2008, 11:12   #37
redmen
Old School Hollywood

redmen

Pai trebuie sa ii ajungem pe americani la numarul de filme facute despre Vietnam
Old 17 Oct 2008, 11:18   #38
Proletar
Guru

Proletar

@led-ze-pencil

nu terminator 3 vreau sa faca cnc-ul, ci "arta viselor", de exemplu!
Old 17 Oct 2008, 11:19   #39
redmen
Old School Hollywood

redmen

Cu ce s-a ales statul roman? Cu ce ne-am ales noi?

Pai daca e s`o luam asa ar trebui sa nu se mai faca filme deloc,ca nu`mi convine sa dau impozit sa vad nu stiu ce porcarie de film.Asta imi aduce aminte de unele dintre cunostintele mele care au/vor masini scumpe dar cand vine vorba sa plateasca taxele pentru ele se plang ca ii fura statul.
Old 17 Oct 2008, 11:32   #40
Led-Ze-Pencil
Banned

Led-Ze-Pencil

@led-ze-pencil

nu terminator 3 vreau sa faca cnc-ul, ci "arta viselor", de exemplu!

ar fi minunat.
si cred ca s-ar putea intampla minunea sa fie aprobat de cnc un astfel de film.

zic iar: cnc-ul nostru e de tot kktul, e vorba acolo de cumetrii, coruptie, aranjamente, incompetenta, tembelism, tot ce vreti. de acord cu asta. tot ce vroiam eu sa spun e ca nu sunt de acord sa se faca filme gen terminator III pe banii mei si sa imbogatesc nu stiu ce paradox film. Nu sunt de acord nici cu ce filme se fac acum, in mare parte a lor niste dejectii.

Dar nici nu pot accepta pozitia unor scenaristi/regizori: au scris sau ar scrie un scenariu de film comercial, dar mai departe nu vor sa urmeze calea normala pt gen, vor bani de la buget, sponsorizari, ajutoare, risc financiar zero ca sa-si vada filmul facut. Pai nu nene, intri in sistemul comercial, asuma-ti.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules