Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Star-uri

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 20 Jan 2006, 14:11   #21
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by rufus:
Originally Posted by Cinemania:
Originally Posted by rufus:
Jack Nicholson pe langa De Niro e ca Albulescu pe langa Rebengiuc. Adica e foarte bun, are o istorie in spate, dar n-are stralucire. Asemenea comparatii nu fac decat sa il ridice pe De Niro. Iar daca in ultima vreme joaca mai mult in comedii, asta nu inseamna ca a coborat stacheta interpretativa.

adica tu vrei sa spui ca DeNiro e mai bun decat Jack?

Sigur ca e mai bun. "Zbor deasupra unui cuib de cuci" e un film foarte reusit, dar asta nu datorita lui Jack, sau, mai exact, nu numai datorita lui Jack. Alte prestatii remarcabile nu-mi amintesc. As vrea sa vad si la el un nu-stiu-ce, daca exista asa ceva in cazul lui, dar nu pot. Mi se pare apropiat, ca stil, metode si performante, de Anthony Hopkins. De Niro, in schimb, e un fel de Al Pacino care nu trebuie sa urle pentru a fi magnific. Poate salva de unul singur un film, ceea ce in cazul lui Jack e mai greu; vezi "Lupul".

Zbor deasupra unui cuib de cuci e un film reusit datorita lui Forman+Jack, dar e un film superb datorita numai si numai jocului exceptional prestat de Jack

mai vezi filme cu Nicholson in care are prestatii remarcabile...iti recomand (daca inca nu le-ai vazut):
The Shining, Chinatown, As Good as It Gets, Prizzi's Honor, The Witches of Eastwick, The Crossing Guard, Goin' South...pana si About Schmidt si Anger Management

sa inteleg ca De Niro a salvat Meet the Parents sau Analyze This (in care e total depasit de Billy C.)? btw, De Niro a urlat in niste filme (Men of Honor, Cape fear etc....in plus are cateva roluri in care se cam repeta figura de mafioso

daca nu vezi la Jack acel ceva ce vezi la De Niro asta nu mai e vina lui, asta tine de perceptia ta (subiectiva)...
Old 20 Jan 2006, 14:33   #22
rufus
Novice

rufus

Mai fac o paralela si gata, apropo de Robert de Niro si Jack Nicholson. Gene Kelly si Fred Astaire. James Dean si Montgomery Cliff. Marilyn Monroe si Jane Mansfield. Elvis si Sinatra. Al doilea ma incanta, dar primul ma face sa visez. Ronaldinho si Nedved (la forma din 2003), cu scuzele de rigoare pentru ca am intrat pe terenul... Pe teren.
Old 20 Jan 2006, 14:49   #23
rufus
Novice

rufus

"Vanatorul de cerbi" si "Viata lui Toby", daca genul mafiot nu e primit. Apropo, Robert de Niro nu a jucat pur si simplu in filme cu mafioti, el a definit acest tip de rol. Iar in legatura cu "Vrajitoarele din Eastwick" si "Mai bine nu se poate", o sa incerc sa o iau ca o problema de perceptie.
Old 20 Jan 2006, 14:57   #24
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

...sau de comparatie
Old 09 Feb 2006, 19:55   #25
Lino
Senior

Lino

Eu unul l-as vedea pe De Niro in "Zbor deasupra unui cuib de cuci" , de ce nu? Intrebarea esentiala este : Ce calitati poseda un actor bun? Asa sa zicem ca unul e mai bun ca celalalt nu prea are rost fara sa argumentam si sa mergem in profunzimea lucrurilor.
Unii actori nu pot interpreta prea multe roluri , dar in cele in care joaca sunt foarte buni. Altii precum De Niro pot juca o varietate de roluri ,roluri foarte grele care necesita o transformare extrema de la caracterul sau nativ .Promontoriul groazei ,Taurul furios, Ronin, Viata lui Toby, Regele comediei, Nasul 2, in aceste filme a interpretat caractere foarte diferite , pe cand Al Pacino este acel temperament coleric cu acel timbru exceptional care ne-a facut sa il iubim foarte mult , insa nu poate interpreta roluri de personaje mai introvertite spre exemplu . A stat 4 ani la un moment dat pe tusa Pacino datorita faptului ca nu l-a prins rolul dintr-un anumit film.
Unul dintre actorii mei preferati este Anthony Quinn, care de asemenea a jucat o varietate de roluri. Personaje diferite de la film la film si a facut-o cu o naturalete extraordinara .
Lino is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 19 Feb 2006, 10:31   #26
BLACK-SPIDER
Guru

BLACK-SPIDER

De Niro ....il capo di tuti capi.........se stie,comparatie intre actori e greu de facut,totusi cei mai adevarati din industria filmului sunt pe langa De Niro,Al Pacino,Dustin Hoffman,Jack Nicholson,Morgan Freeman,Gene Hackman,Clint Eastwood,Sean Connery,Paul Newman,Robert Redford
Old 19 Feb 2006, 18:42   #27
crin3l
Guru

crin3l

Send a message via Yahoo to crin3l
BLACK-SPIDER nu crezi k l-ai uitat pe Athony Hopkins(ca am vazut ca ai spus actori numai din generatzia veche ).Robert de niro este un mare actor fiind atat de apreciat shi imi pare rau ca nu am vazut prea multe filme cu el.Dintre filmele pe care le-am vazut mi-a placut cel mai mult in Heat ,in Taxi driver sau Goodfellas neimpresionandu-ma.
Old 20 Feb 2006, 17:28   #28
SPINNING
Novice

SPINNING

Re: ROBERT DE NIRO

Originally Posted by V_Rossi:
Cine poate zice k exista un actor mai valoros k EL. El este D-zeul tuturor actorilor.... cine poate interpreta mai bine..,... si poate da viatza unor personaje ce nu ne-am inchipuit ca pot exista vreodata.... CINEEEEE! Dak nu EL atunci CINE?

Credeti k exista un actor mai valoros ca el!? Spuneti-mi!??? Care e ala!! sa rad....

Sean Penn ...how about this one?
SPINNING is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Apr 2006, 13:07   #29
victor584694
Senior

victor584694

Originally Posted by Cinemania:
Nicholson e mult peste De Niro...a jucat in roluri cu greutate mai mare...De Niro n-ar fi putut juca in The Shining sau One Flew over the Cuckoo's Nest nici sa stea in cap...

Da, dar tu il vezi pe Nicholson jucind rolul lui De Niro din "Misiunea", de exemplu ? Nici sa se mai nasca o data ! Sau rolul din "Taurul furios" !
victor584694 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Apr 2006, 00:01   #30
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by victor584694:
Da, dar tu il vezi pe Nicholson jucind rolul lui De Niro din "Misiunea", de exemplu ? Nici sa se mai nasca o data ! Sau rolul din "Taurul furios" !

...sau pe De Niro in One Flew... etc.
Old 08 Oct 2008, 21:12   #31
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

De Niro si Nicholson au fost candva...daca ar fi acum tineri,n-ar avea in ce juca.Si s-au autodepasit.Si-au depasit nivelul maxim.
Cand am citit cartea mi-l imaginam altfel pe Mc Murphy.Scenariul n-a surprins esenta cartii,tragismul.Ca sa nu mai zic cat de nereusita este sora-sefa din film,etc.
Nicholson nu poate juca roluri romantice ca De Niro.De Niro nu poate fi diablolic ca si Nicholson.Nicholson e instinctual,De Niro un sensibil.Fiecare cu stilul propriu.
Al Pacino mi se pare aiurea si mult mai jos fata de ei .Al Pacino in tinerete stralucea.La maturitate a devenit un cliseu.
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Oct 2008, 22:18   #32
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by Pauline Kael:
De Niro si Nicholson au fost candva...daca ar fi acum tineri,n-ar avea in ce juca.Si s-au autodepasit.Si-au depasit nivelul maxim.
Cand am citit cartea mi-l imaginam altfel pe Mc Murphy.Scenariul n-a surprins esenta cartii,tragismul.Ca sa nu mai zic cat de nereusita este sora-sefa din film,etc.
Nicholson nu poate juca roluri romantice ca De Niro.De Niro nu poate fi diablolic ca si Nicholson.Nicholson e instinctual,De Niro un sensibil.Fiecare cu stilul propriu.
Al Pacino mi se pare aiurea si mult mai jos fata de ei .Al Pacino in tinerete stralucea.La maturitate a devenit un cliseu.

tzac, pac :lol:
Old 09 Oct 2008, 09:03   #33
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Tradu "tzac pac".
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Oct 2008, 14:37   #34
mafalda
Guru

mafalda

Daca Al Pacino in Shylock (Negustorul din Venetia) era un cliseu...
NO COMMENT ! :lol:
Ma las de meserie, imi dau demisia din cinematografie!
Old 17 Nov 2008, 04:31   #35
irene marlyne monroe
Guru

irene marlyne monroe

Send a message via AIM to irene marlyne monroe
voteaza-ma te rog si mai da si in lista ta de mensenger sa ma voteze http://www.gandeste-liber.ro/fatade1....php?uid=27962
Old 17 Nov 2008, 08:17   #36
mafalda
Guru

mafalda

IMM, pe cate topicuri ai postat mesajul asta?
Te votez numai daca te duci la spitalul de nebuni!
Old 18 Jun 2009, 22:31   #37
Rapture
Guru

Rapture

Send a message via Yahoo to Rapture
imo , unul dintre cei mai buni.
Rapture is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules