Nu stiu de ce - poate o conjunctura de care sa nu-mi aduc aminte - nu mi-a placut in mod deosebit American Beauty, desi cand l-am vazut ma aflam la o varsta la care eram usor de impresionat. Ii mai las o sansa bazandu-ma pe vorbele groase despre film si astept ocazia sa-l revad in conditii cat mai optime.
Cat despre American Splendor, mi se pare chiar ciudata discutia despre clisee. Avand in fata acel "man of the people" care, desi are ambitii, nu isi depaseste conditia fiindca se raporteaza - asa cum apare in film - mai tot timpul la sine insusi. Turnura pe care o iau lucrurile dupa ce se casatoreste este normala si cat se poate de umana. Viziunea asupra vietii sale este crunt pesimista si, din cate am inteles, acesta este el. Dar este un negativism constructiv, satirizat oarecum.
Si daca am mentionat cuvantul "constructie" mi se pare iar ciudat ca nu ati pus accentul pe asta. Extrem de dinamic raportul dintre film si realitate si toata imbinarea facuta cu atata stil! Wow...
Cel mai interesant/hazliu/caracteristic/fermecator punct al filmului trebuie sa fi fost povestea numelui. Sa te tot maturizezi si sa nu intelegi asta niciodata.