Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Mar 2011, 22:17   #341
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

da.sunt de acord cu ce-ai spus despre pastele cu ou si fara.
dar,cele preparate in casa,contin cu siguranta galbenusurile,pe cand cele din comert,fie ele chiar si Barilla (pe care si eu le apreciez sub orice forma:spaghetii,melci sau tuburi),inclin sa cred ca au si niscaiva colorant (galben,desigur).
dealtfel,cred ca reteta foilor nu se deosebeste prea mult de cea a taiteilor de casa pe care ii prepara bunica...
oricum,imi pare bine ca in seara asta am aflat ceva nou.
merci,cezarica (escule)!
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Mar 2011, 22:30   #342
caessar
Junior

caessar

ok, te astept cu alte poze si cu retetele aferente pozele denota ca si tu esti pasionata de gatit ...si sunt seri in care nu mai stiu ce sa gatesc si ma opresc la mcdonalds ....si cum fast food-ul ingrasa, topicul asta e binevenit
caessar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Mar 2011, 22:46   #343
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

in ultima vreme,n-am prea avut chef de pozat mancarurile...
stii cum e..uneori enuziasmul piere.astea sunt ultimele pe care le am,dar promit solemn sa reiau aceasta "meteahna",numai daca tu vrei.
IMG_4242.JPG
IMG_4243.JPG
IMG_4244.JPG
IMG_4245.JPG
IMG_4246.JPG
Old 28 Mar 2011, 23:08   #344
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

si finalul.....
IMG_4247.JPG

mi-ar parea bine sa te fi nimerit cu pestele!
cred ca pozele arata tot ce-ar trebui sa faci.
si...de data asta,mi le-am postat singura. am reusit si fara dulap!

Last edited by rvn : 28 Mar 2011 at 23:17.
Old 29 Mar 2011, 02:12   #345
klaudya_e
Guru

klaudya_e

Prajitura inteligenta

klaudya_e is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2011, 02:24   #346
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

Cine m-o fi pus?!
omudindulap is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2011, 09:45   #347
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

rvn arata super , doar ca eu daca dau de peste mi-e tare greu sa ma abtin sa nu-l prajesc simplu in ulei pentru ca mor dupa pestele prajit orice mi-ai face

caessar saru'mana ca mi-ai adus aminte de lasagna, vroiam sa fac de o grama' de vreme incat am si uitat dar aia "la mama ei" nu se face cumva si cu niste sos alb sau visez?
Old 29 Mar 2011, 09:51   #348
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

merci,merci,merci....
si mie imi place pestele prajit,mai ales daca il combin si cu un sos de rosii coapte si mamaliguta...
Old 29 Mar 2011, 10:06   #349
MariaMona
Crazy Mama

MariaMona

Originally Posted by copila_satanista:
rvn arata super , doar ca eu daca dau de peste mi-e tare greu sa ma abtin sa nu-l prajesc simplu in ulei pentru ca mor dupa pestele prajit orice mi-ai face

caessar saru'mana ca mi-ai adus aminte de lasagna, vroiam sa fac de o grama' de vreme incat am si uitat dar aia "la mama ei" nu se face cumva si cu niste sos alb sau visez?

Nu ai citit cu atentie reteta - e vorba de sosul bechamel - care este sos alb si care se pune primul in tava si apoi in straturi si deasupra. Ce mi s-a parut mie ciudat la reteta de lasagna - foarte accurate, de altfel si asemanatoare cu a mea - este sosul bechamel la conserva - n-am mai auzit de asa ceva. Probabil ca este insa util fiindca pe mine ma enerveaza sa am n oale de spalat dupa o singura mancare si la lasagna cam asa se intampla. Eu fac cu foi din comert, de obicei Barrilla, dar am luat si mai ieftine si au fost ok, nu fierb niciodata foile inainte, insa am grija sa fie destul sos / lichid incat sa se coaca si am mai facut in ultimul timp si cu un lasagna mix din Germania care contine condimente si banuiesc ca si un fel de liant pentru sos, gen amidon. Oricum, atat reteta, cat si poza iti lasa gura apa.
Old 29 Mar 2011, 10:09   #350
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

Originally Posted by MariaMona:
Nu ai citit cu atentie reteta - e vorba de sosul bechamel
Chiar ca nu vazusem sa scrie mai detaliat cum se prepara si d-aia, my bad
Old 29 Mar 2011, 15:20   #351
caessar
Junior

caessar

@ rvn: arata delicos pestele tau ce peste e? cum l-ai facut? e marinat si apoi bagat la cupor sau? Nu sunt un iubitor al pestelui dar ocazional mananc (prefer fructele de mare)
caessar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Mar 2011, 19:40   #352
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

reteta s-ar putea numi "crap la cuptor".niciodata nu respect intocmai ingredietele si cantitatile citite sau auzite undeva.intotdeauna le combin dupa cum imi vine pe moment...
de exemplu,in cazul acesta,pestele l-am fiert 5 min.cu piper,rondele de ceapa si o foaie de dafin.cred ca am pus si un varf de lingurita de sare...
dupa aceea,l-am asezat in tava si peste el am turnat sosul acela preparat din ardei verde si rosu,ceapa si usturoi verde( 2 sau 3 fire, dupa gust),toate calite in ulei de masline.cand legumele s-au inabusit,am turnat o cescuta de sos de rosii( rosii pasate),apoi o lingurita de otet balsamic,am mai lasat putin sa se amestece aromele si....gata! tava a stat la cuptor cam 20-25 de minute....
si fiindca am zis ca o reiau obiceiul de a face poze preparatelor,uite ce-am gatit in seara asta:
IMG_4575.JPG
IMG_4580.JPG
IMG_4573.JPG
IMG_4579.JPG
precizez:carnea este de vita.
Old 29 Mar 2011, 21:03   #353
anaemona
Guru

anaemona

rvn, eu zic ca poti sa-ti faci blog de mincaruri, arata f. bine ce-ai gatit. Ce e in prima farfurie, ardei copti? Sau nu, mai bine nu-mi spune

Klaudya_e, arata excelent prajitura. E un fel de creme brulee sau e ceva gen o budinca mai apoasa? Nu vrei sa pui si reteta?
Old 29 Mar 2011, 21:12   #354
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by anaemona:
rvn, eu zic ca poti sa-ti faci blog de mincaruri, arata f. bine ce-ai gatit. Ce e in prima farfurie, ardei copti? Sau nu, mai bine nu-mi spune
salve,anaemona!
sa-mi fac blog de mancaruri? glumesti,desigur! sunt absolut amatoare in domeniu!
dar,acum vreo doua luni, un tip care a misunat si pe forumul nostru imi promisese ca ma ajuta sa-mi fac o carticica virtuala cu pozele....
vise,taica,vise...
Old 29 Mar 2011, 22:07   #355
klaudya_e
Guru

klaudya_e

Ce e in prima farfurie, ardei copti?
asta voiam sa te intreb si eu rvn

Klaudya_e Nu vrei sa pui si reteta?
e o prajitura care se alege singura in tava..crema de la mijloc e cam la fel ca la crema de zahar ars
Maine scriu si reteta
Old 29 Mar 2011, 22:18   #356
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by klaudya_e:
Ce e in prima farfurie, ardei copti?
asta voiam sa te intreb si eu rvn

da. sunt 4 ardei kapia copti, pe care i-am taiat fasii.pe margine am asezat rosii cherry taiate, apoi am preparat un dressing din 1 lingura de ulei de masline, 2 linguri de otet balsamic, un varf de oregano uscat,o jumatate de fir de usturoi verde, marar si asta a fost totul...
a...uitasem sarea.se presara inainte de sos...
si inca ceva: chestia asta mergea la fix cu mozzarella guguloaie...
eu n-am avut de unde sa cumpar...chiar daca stiu ca este f.scumpa,merita acolo,de pamplezache...

Last edited by rvn : 29 Mar 2011 at 22:25.
Old 29 Mar 2011, 22:36   #357
anaemona
Guru

anaemona

Am facut si eu o prajitura, brownie, doar pentru ca e sanatoasa adica n-are faina, n-are lapte, doar oua, cacaua, ciocolata neagra...

Old 30 Mar 2011, 08:37   #358
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

stiu prajitura.exista si o varianta de chec la ea...
Old 30 Mar 2011, 17:00   #359
klaudya_e
Guru

klaudya_e

imi plac f mult negresele..anaemona te astept cu reteta
Stie cineva o reteta de clatite americane?

Prajitura inteligenta - reteta e luata din revista Practic in bucatarie
Ingrediente: 7 oua, 12 linguri zahar, 9 linguri faina, 1 l lapte, 1 pachet unt sau margarina Unirea, 1-2 pachetele zahar vanilat, 1 lingurita rasa de sare, 1 lingurita rasa de amoniac.
Preparare: Se freaca bine cele 7 galbenusuri cu 5 linguri de zahar, sare si zahar vanilat. Dupa omogenizare se adauga unul sau margarina moale, la temperatura camerei (nu se topeste pe foc) si se amesteca bine. Se toarna 1/4 l lapte (veti observa ca din compozitie se va alege untul) Se adauga amoniacul si cele 9 linguri de faina si se amesteca bine de tot. Se rastoarna restul de lapte amestecandu-se in continuare. Separat, se bat spuma cele 7 albusuri cu 7 linguri de zahar. Spuma se toarna peste prima compozitie, amestecandu-se cu lingura de lemn pana se omogenizeaza.
Intr-o tava cu peretii inalti unsa cu ulei si tapetata cu faina se toarna compozitia. Se introduce tava in cuptorul incins si se coace la foc mic, timp de 45-60 min. Cand o scoateti din cuptor prajitura se va lasa un pic. Cand se raceste complet se pudreaza cu zahar si se taie
Old 30 Mar 2011, 17:10   #360
portofel
Guru

portofel

Ce simplu e O sa incerc si eu , sa vedem daca-mi iese!
portofel is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules