Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 09 May 2010, 14:51   #21
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

realegerea lui base a fost cea mai mare prostie facuta de romani!i!!!!din toate punctele de vedere!
gogoasa asta,ultima,despre care vuieste toata media,este o mare dezinformare a opiniei publice! reducerea cheltuielilor publice prin scaderea uniforma a salariilor cu 25% nu arata decat o proasta strategie de management administrativ.Restructurarea personalului trebuie facuta in primul rand respectand criteriul competentei si apoi reducand si salariile daca mai e nevoie...
dar,pana la salarii ,de ce nu se vorbeste de reducerea celorlalte cheltuieli,cele cu achizitiile publice total aiurea...ca aici se scurge cea mai mare parte a banilor...
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 May 2010, 20:15   #22
Ipu
Discipolul Diavolului

Ipu

Personal, am convingerea că re-alegerea Băsescului, dar și prima lui alegere nu sunt opera alegătorilor. Lăsând la o parte aspectul ăsta, e clar că în România și mai ales sub conducerea ăstora de acum, oricâte fonduri s-ar economisi, nu există siguranța că ele nu sunt deturnate de către ordonatorii de credite din ministere.
Băsescu și ciracii lui aruncă vina în chipul cel mai populist cu putință pe o singură categorie socială (bugetarii) pentru nivelul de trai scăzut al angajaților din sectorul privat. S-au rostit cuvinte jignitoare nu numai la guvern, dar și pe acest forum, la adresa salariaților din sectorul public.
Old 09 May 2010, 21:18   #23
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

da! s-au rostit si m-a durut foarte tare! mai ales pamfletul Dragomarei! un salariat bugetar nu se identifica cu o simpla functionara de la ghiseu...desi,sa stii ca aia este munca cea mai grea pentru un functionar...este munca cea mai de jos..
a sta 8,10 sau 12 ore cu zambetul pe buze si a face fata unor cozi imense formate din oameni care vor sa-si rezolve problemele, nu este tocmai usor ci din contra poate deveni foarte stresant la un moment dat..
este un viciu al sistemului asta,nu e vina functionarilor...si pana la urma nimeni nu cere nimic,tot cei care au nevoie dau! si ne intoarcem la putreziciunea sistemului...
in sistemul bugetar se lucreaza pe branci uneori si unii,marea majoritate de fapt, chiar isi fac treaba cum se cuvine si mai ales cu profesionalism!
sa nu confundam functiile publice ale demnitarilor,care sunt numiti politic si care au niste privilegii nesimtite,cu marea masa a bugetarilor care muncesc ca orice om normal in tara asta,pe o leafa mai de nimic...
Old 09 May 2010, 21:30   #24
pipes
Guru

pipes

ce bine ar fi daca ar zambi macar 10% dintre ei!
rvn, ce sunt eu idealist, dar tu vorbesti din basme...... fara suparare! si crede-ma ca sunt un om amabil pana la proba contrarie!!!
pipes is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 May 2010, 21:38   #25
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

pipesica,vorbesc realitatea baiatule! si ti-am spus sa-ti schimbi tricoul de manelist! nu te prinde deloc!
Old 10 May 2010, 07:23   #26
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Originally Posted by rvn:
a sta 8,10 sau 12 ore cu zambetul pe buze si a face fata unor cozi imense formate din oameni care vor sa-si rezolve problemele, nu este tocmai usor ci din contra poate deveni foarte stresant la un moment dat..
Si eu sint bugetar, dar chestia asta chiar mi se pare o aberatie. Aici (nu-mi vine sa cred ca o spun) sint de acord cu pipes. 99% dintre functionarii de ghiseu (incepind de la posta si terminind cu gara) se poarta de parca esti sluga lor sau de parca e un inconvenient pentru ei sa le apari in raza vizuala. Zimbet pe buze? Rictus, mai degraba... Pina nu vor intelege respectivii functionari ca sint pusi acolo sa ne serveasca (cu zimbetul pe buze ar fi ideal, dar ne multumim si nu o farima de respect) si nu sa ne priveasca ca pe niste musculite de otzet suparatoare, lucrurile vor ramine la fel. S-apoi sa te fereasca sfintul sa ai cu adevarat nevoie de ei...
Ah, si inca o chestie... Ati mai intilnit situatii in care exista 3 sau 4 ghisee dar functioneaza doar 1? Ca tot s-a adus in discutie coada kilometrica... Iar 3-4 functionarase stau intr-un colt si isi savureaza cafelutza...

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5

Last edited by Windom : 10 May 2010 at 07:25.
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 May 2010, 08:41   #27
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Windom, esti bugetar?
Ah, si cat am militat pt concedierea bugetarilor mi se pare cea mai buna solutie la criza.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 May 2010, 08:57   #28
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Eu cred ca solutia la criza o reprezinta linshajul bogatanilor si impartirera averilor, dupa nevoi, poporului.
Unu, doi,
Unu, doi,
Tzine-aproape chiaburoi...

Old 10 May 2010, 08:58   #29
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

Originally Posted by Windom:
Eu cred ca solutia la criza o reprezinta linshajul bogatanilor si impartirera averilor, dupa nevoi, poporului.

clar de acord in cazul politicienilor si afaceristilor dubiosi, ma obsedeaza ideea chiar
copila_satanista is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 May 2010, 09:27   #30
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

windom, functionarii de la posta si de la gara nu sunt bugetari!!!!!!!!!!!!!!!!!!
eu ma refer strict la FUNCTIONARII PUBLICI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! SI MAI LARG LA SALARIATII BUGETARI
POSTA ROMANA ESTE O SOCIETATE COMERCIALA PE ACTIUNI,
GARA APARTINE DE CFR CARE ESTE O COMPANIE NATIONALA
SI....DA! ESTI OBLIGAT SA STAI CU ZAMBETUL PE BUZE CA ALFEL VINE VREO NEBUNA CA DRAGOMARA SI DACA NU-I ZAMBESTI ,IMEDIAT SE PUNE PE RECLAMATII...
SI RECLAMATIILE AU URMARILE LOR....

Last edited by rvn : 10 May 2010 at 09:31.
Old 10 May 2010, 09:28   #31
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Cum i-am vazut pe toti asa, cu fetzele mai supte, ma gindeam ca-s bugetari. Ma bad.

Old 10 May 2010, 10:24   #32
pipes
Guru

pipes

rvn, te bagi sa vorbesti unde nu cunosti. asta tine de bun-simt.
rvn, ai probleme oftalmologice. tricoul ala are mai multa istorie "rock" decat ai tu par in cap (pe cap). asta tine de sanatate.
rvn, cand or zambi bugetarii (macar 10 la suta), atunci devii pertinenta. asta tine de contactul cu realitatea si de obiectivism.
rvn, frustrarile tale nu stiu cat sunt de interesante pentru unii, dar pentru mine chiar nu sunt. asta tine de intimitate.
rvn, cu jignirile ieftine sa zicem ca m-am obisnuit sa le ignor, dar asta nu inseamna ca ar trebui tolerate. asta tine de educatie (7 ani de acasa).
rvn, iti multumesc pentru intelegere.

Last edited by pipes : 10 May 2010 at 10:26.
Old 10 May 2010, 10:28   #33
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

am si eu o completare pt rvn : semnele alea de exclamare (precum si alte lucruri) te fac sa pari un pic isterica

Last edited by copila_satanista : 10 May 2010 at 10:34.
Old 10 May 2010, 10:38   #34
Windom
The Ultimate Badass

Windom

rvn ai un nou avertisment pentru comportamentul care lasa de dorit.

In alta ordine de idei, nu cred ca a cerut nimeni "zimbet pe buze" din partea vreunui functionar. Din partea mea, sa fie cit mai sobru, ceea ce e necesar sa ne ofere e respectul fatza de cetatean. Iar la aspectul asta mai trebuie mult lucrat. E ca si cu respectul fatza de forumisti, pina la urma...

Old 10 May 2010, 10:52   #35
pipes
Guru

pipes

@windom
aici si eu sunt de acord cu tine. si voi fi de acord cu oricine in absolut orice problema - cata vreme nu este MEGApartinitor, prost informat sau neinformat si setat ananpoda.

@la subiect
problema cu bugetarii si statul in general este un subiect extrem de delicat. am impresia ca de fiecare data cand se realizeaza ceva pozitiv este de scurta durata si doar amagitor.
in ceea ce priveste finantele si economia in general - cred ca s-a ajuns aici dintr-un prost management, dintr-o lipsa de identitate "nationala" si din prea mult tupeu, nesimtire si nepasare.
sper ca aceste masuri "dure" sa aiba o finalitate pozitiva in cele din urma. sa nu devina o noua dezamagire...... eu mi-s cam pesimist din acest punct de vedere, dar speranta moare ultima...., nu?
Old 10 May 2010, 11:03   #36
rrs85
Cinemagia's Wine Lover

rrs85

Send a message via Yahoo to rrs85
Originally Posted by Windom:
Unu, doi,
Unu, doi,
Tzine-aproape chiaburoi...

Buna remarca/ideea...

Din pacate am prieteni in politica si stiu cum se invart banii... si ce bani!!!!
Salariile, unei parti bugetare, sunt mizilicuri, bani de cafea, de iesit in oras.. vorbim de salarii de la 1000 lei in sus, pana la 5000-6000 lei.. si bunica mea, la 80 ani, are 315 lei pensie...
De furi pândind la coturi de drumeag
Să-i hăcuie, să-i jefuie de pungă, să-i spintece, în inimi să-i împungă.
La beregăţi să-i sângere puţin; în beciuri de Ghehenă să ajungă,
Crâşmarii care toarnă apă-n vin !
rrs85 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 May 2010, 11:28   #37
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

Eu as trage o revolutie zdravana in guvern, sa zboare frumusel toti coruptii si bagatorii de fonduri la buzunar, aia care dorm pe la sedinte ori se cearta toata ziua in loc sa faca adevarate brain-storminguri. Sa se dea sanse tinerilor si celor care sunt cu adevarat dornici sa faca ceva. Sa se dezbrace odata mass-media de interesele care macheaza realitatea politica, folosindu-si puterea si resursele in binele poporului ar putea face multe. Si oamenii de rand ar trebui sa fie mai implicati (inclusiv eu ca si altii am asa o scarba de nici nu ma mai obosesc sa ma tin la curent cu tot ce se intampla si sa ma gandesc la cat de varza e totul). ONG-urile ar trebui bagate deasemenea in seama mult mai serios.
Cat priveste salariile parlamentarilor cat si statutul lor de parlamentari... tare as fi vrut sa fie cumva stabilite in urma performantelor. Sa se masoare cumva activitatea lor, cu cat rezultatele la nivel general sunt mai bune, cu cat tara o duce mai bine cu atat sa li se dea mai mult. Analog in momentul de fatza sa li se dea cat maturatorilor de la colt de strada .

Problema e ca mi-s cam visatoare si de la vorbe la realitate ... ne ducem drq

Last edited by copila_satanista : 10 May 2010 at 11:30.
Old 10 May 2010, 11:34   #38
marius_em
Guru

marius_em

Eu sa fiu bugetar, si sa mi se scada salariul cu 25%, dupa ce Basescu a zis in campania electoral ca iesim din criza, mi-as linsa liderul de sindicat. Daca sindicatele nu ies in strada sa apere interesele angajatilor, sa dea jos Guvernul, insemna ca la noi sindicatele sunt niste catelusi de plus, in nici un caz o forta de care un politician sa tina cont. Chiar daca masura asta e inevitabila, nu poti avea incredere intr-un guvern care a ezitat sa o ia la timp, si acum ne trezim si cu concedieri, si cu salarii scazute la buget, si cu datorii la FMI, si fara investitiile publice promise cu banii astia de la FMI. Sa vina un guvern cu un gram de credibilitate sa ia masurile astea dureroase. Nu poti, dupa ce te-ai facut de rahat, s-o faci pe salvatorul, sa ceri sacrificii. Tabula rasa, si noul guvern va avea parte de acea clementa de primele 3 luni, timp in care va putea lua masurile necesare fara prea multe reactii sindicale. E vorba in primul rand de credibilitate. Guvernul actual nu o mai are.
Old 10 May 2010, 11:49   #39
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Si batrinii mei sufera de tomb fever. Tot imi zic ca nu vor sa lase greutatile pe capul meu. Le-am zis sa nu-si faca griji, ca-i "razăm de poartă şi a veni careva să-i ridice la un moment dat..." Şi fără popă sau alte artificii...

Old 10 May 2010, 16:04   #40
copila_satanista
darkest music addict

copila_satanista

daca cei care ne conduc actionau cum trebuia la momentul potrivit nu se ajungea aici. acum scad dramatic salariile, dar pun pariu ca nici de data asta nu vor face (nu vor prefera mai exact) ceva destept si util cu acesti bani, cum n-au actionat nici de prima data... deci prin urmare nu am sperante ca o sa iasa bine ci se va agrava situatia. sper ca asta sa duca la o criza si mai puternica macar sa ajungem in stadiul in care vom fi atat de jos incat ne vom trezi si vom schimba ceva.

Last edited by copila_satanista : 10 May 2010 at 16:16.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules