Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Iconoclast

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 07 Jul 2009, 01:03   #21
Judex
Banned

Judex

In primul rand, zi-i si tu calatorie initiatica. Apoi, Ucraina nu are nici un trecut antijidanesc.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Jul 2009, 01:07   #22
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Nu folosesc clisee de limbaj invatate la comentariile din clasa a 9a, la liceu. Calatorie initiatica foloseam cand studiam basmul in generala, de fapt. Foloseste-le tu.

Apoi, mai citeste si tu cate ceva despre formele traditionale de antisemitism, carcteristice Rusiei, Ucrainei.

Apoi, nu ma mai urmari, nu te tzine SI TU de curul meu, parca promisesesi ca ma igonri in nulitatea mea? Credeam ca incepi de acum!

Last edited by illotempore2002 : 07 Jul 2009 at 01:10.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Jul 2009, 01:13   #23
Judex
Banned

Judex

Ai scris o multime de aberatii despre un film pe care ar fi trebuit deja sa stii sa-l apreciezi la adevarata sa valoare, cu bune si rele. Nu ma lua pe mine cu infantilisme de diletant gen "nu folosesc anumite clisee liceene". Apoi, crezi ca daca te pasioneaza istoria o si cunosti?

Si nu, nu te urmaresc, doar ma minunez cum reusesti sa devii ridicola in analiza unui film care ti-a placut si pe care incepusesi bine sa-l comentezi.
Old 07 Jul 2009, 01:14   #24
illotempore2002
Guru

illotempore2002

In plus, nu era nevoie sa citesti despre acest subiect, ca iti zice in film. Daca ai fi avut mintea deschisa, ai fi invatzat de acolo (da, filmul are si rol educativ, mai inveti una alta, stii). La un moment dat Safran Foer ii reproseaza lui Alex ca ucrainienii au omorat multi evrei. Alex, suparat, se intoarce catre bunica-su (erau in masina) si ii zice: Jonfen (adica Johnatan) spune ca Ucraina a omorat mult evrei. Ceea ce pe bunic il enerveaza la culme, incepand sa injure.

As simple as that. Atat trebuia sa retzii. Dar evreul ala.....ti-a luat mintile, cum spuneam.
Old 07 Jul 2009, 01:19   #25
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by Judex:
Ai scris o multime de aberatii despre un film pe care ar fi trebuit deja sa stii sa-l apreciezi la adevarata sa valoare, cu bune si rele. Nu ma lua pe mine cu infantilisme de diletant gen "nu folosesc anumite clisee liceene". Apoi, crezi ca daca te pasioneaza istoria o si cunosti?

Si nu, nu te urmaresc, doar ma minunez cum reusesti sa devii ridicola in analiza unui film care ti-a placut si pe care incepusesi bine sa-l comentezi.

Daca esti capabil sa faci fata unei discutii in contradictoriu (desi daca nu m-ai convins de asta in 2 luni, nu stiu cum ai sa ma convingi vreodata) fara sa injuri si sa faci crize de isterie, te rog sa explici CE ANUME este ridicol in ce am spus??????

momentan mi-ai imputat acel cliseu cu calatorie initiatica (termen care mie nu mi-a spalat creierii) si antisemitismul Ucrainei. Despre acest din urma aspect, am incercat cu frumosul sa-ti explic ca gresesti si ca EU am dreptate. E greu de suportat, stiu. Cum anume am dreptate? Pai prima sursa de infos este chiar filmul (vrei sa-ti gasesc eventual discutia cu pricina ?) si a doua sursa ar fi cartile, materialele pe aceasta tema.

Vrei sa incep sa pun linkuri pe aici care sa demonstreze ce am spus (daca din film nu pricepi)?

Asadar, ce este ridicol in ce am spus?
Old 07 Jul 2009, 01:20   #26
Judex
Banned

Judex

Pai tocmai asta iti zic: e o tampenie! Ucraina nu a fost niciodata antisemita. Liev Schreiber e o laba trista la faza asta, ca si scenaristul.
Ucraiona a fost mereu unul dintre cei mai mari dusmani ai romanilor. Ia intreaba-te de ce filmarile se desfasoara in Basarabia de Sud si cugeta un pic la toponimie cand e vorba despre satul pierdut si de negasit.
Old 07 Jul 2009, 01:31   #27
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Faptul ca exista si o pozitie (doar a ta, deocamdata) fata de aceasta chestiune nu insemneaza ca eu am spus o tampenie ridicola. Ar trebui sa stii la varsta ta ca probleme de acest tip (antisemitism, holocaust) sunt controversate, si ca exista pros & cons. Deocamdata resursele care vbesc de trecutul antisemit ucrainiean sunt multe.

Acum sper sa ai maturitatea sa intelegi ca nu ne contrazicem pt un adevar, ci pentru existenta mai multor "adevaruri" si sa nu incerci sa ma convingi de al tau.

Asadar, atata vreme cat am prezentat un punct de vedere EXISTENT in presa, carti, literatura, acesta nu poate fi ridicol.

o resursa la o prima cautare despre problema in chestiune http://www.ziua.net/display.php?id=1...564842735b2f00
Old 07 Jul 2009, 01:35   #28
illotempore2002
Guru

illotempore2002

...campaniilor antisemite, care au dat nastere in Ucraina la mari scandaluri de presa, soldate cu procese. In timp ce in alte tari est-europene se pune problema Holocaustului, in Ucraina lucrurile evolueaza cu totul altfel: Iuscenko si Timosenko - intruchiparea democratiei de tip occidental in mass-media internationala - sunt binecunoscuti in Ucraina drept nationalisti cu vederi antisemite.

Clar ?

Si acum astept sa imi spui in ce a constat ridicolul. Daca nu ai un punct de vedere sustinut, atunci il aruncam la gunoi.
Old 07 Jul 2009, 01:37   #29
Judex
Banned

Judex

Darling, cred ca ti-am mai spus de o multime de ori ca Istoria este o stiinta unreliable. Nu e matematica. Istoria este ce scriu oamenii. Iar tu imi vii ca prima sursa cu insusi filmul. Daca eu fac un film despre tine in care arat ca esti o tarfa proasta e adevarat? Nu e, dar naivii vor crede. Documenteaza-te istoric mai intai printre romani, printre legionarii mei. Abia apoi vorbeste.
Old 07 Jul 2009, 01:51   #30
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Acelasi lucru este valabil si pt pozitia pe care o sustii tu. Dar nu stiu cum sa-ti zic, e fix la fel.

Si iar imi vii cu clisee ordinare legate de istoria care este unreliable???? Jeeezus, voi mai si filtrati informatia, prejudecatile, ideile de-a gata fabricate de altii? Ce usor e sa spui "istoria e ceva relativ" si cu asta ai scapat, nu tre sa mai sustii nici un punct de vedere.

Evident ca, nefiind istorici, informatia cu care jonglam este cea care ni se pune la indemana.
Old 07 Jul 2009, 01:57   #31
Judex
Banned

Judex

Intamplator cred ca stii ca de la mine din familie s-a luptat pe frontul ala. Ba mai mult, stii ca si eu am fost pe-acolo de curand. Consider ca sunt mai in masura sa vorbesc despre Ucraina. De ce nu te documentezi ca lumea inainte sa sari de cur in sus?
Old 07 Jul 2009, 02:02   #32
illotempore2002
Guru

illotempore2002

in primul rand ca am mai multa incredere in istoricii care au cercetat problema o viata decat in autoprofetia pe care ti-ai implinit-o singur mergand acolo (printre betzii si parashute ca tot te-ai dat mare ce tare te-ai imbatat tu in Basarabia). Well, sau se mai numeste si altfel, profetia care se implineste. E ceva ce tine de incapacitatea ta de a fi obiectiv.

Nu consider ca daca ai fost acolo esti o sursa reliable, ba avand in vedere cum mi-ai demonstrat ca (nu) gandesti, nu am deloc incredere in ce spui tu acolo. Calatoria ta initiatica nu tine loc de axioma.
Old 07 Jul 2009, 02:10   #33
Judex
Banned

Judex

La mine nu e vorba de o calatorie initiatica. Si poate fi chiar o teorema. Nu-mi cere acum sa ti-o demonstrez, it's classified. Asa cum n-am intrat in detalii nici altadata, n-am sa intru nici acum. Te rog doar sa mai citesti cate ceva despre duda asta. Repet, n-am nimic cu tine, inca raspund la telefon sau la mesaje cand vin de la tine.
Old 07 Jul 2009, 02:14   #34
miercuri
Guru

miercuri

Antisemitismul in Ucraina a existat si cu mult inainte de razboi, e inevitabil in locurile in care exista diversitate religioasa. Iar in Ucraina, timp de secole evreii au format comunitati uriase, it's only natural ca unora sa nu le convina.

Last edited by illotempore2002 : 07 Jul 2009 at 08:29.
miercuri is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Jul 2009, 02:19   #35
Judex
Banned

Judex

C'est pas ca, miercuricio! Evreii au facut ravagii prin aparitia lor in aceste teritorii. Miscarea Legionara din Romania a aparut ca reactie la migratia lor puternica din Rusia, nu din Ucraina. Trecerea lor prin Ucraina a fost mai degraba acceptata de localnici, iar in razboi Antonescu a lasat special jidanii romani la vatra pentru a nu ne confrunta cu probleme de tradare in campanie.
Old 07 Jul 2009, 08:29   #36
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by miercuri:
Antisemitismul in Ucraina a existat si cu mult inainte de razboi, e inevitabil in locurile in care exista diversitate religioasa. Iar in Ucraina, timp de secole evreii au format comunitati uriase, it's only natural ca unora sa nu le convina.

Da, tocmai asta ziceam si eu.
Nu stiu de ce si ce anume nu se intelege.
Old 07 Jul 2009, 08:38   #37
Judex
Banned

Judex

Uita-te mai sus.
Old 07 Jul 2009, 09:13   #38
Judex
Banned

Judex

Aha. Acum totul e iluminat.
Old 07 Jul 2009, 09:23   #39
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Dar tu de ce vbesti ca un antisemit?

Altfel spus, devreme ce cartea e scrisa de un evreu (nu gresesc, sper) iar filmul e regizat de un evreu, este evident ca isi vor sustine cauza si evident ca nu luam de buna totul.....
Old 07 Jul 2009, 09:43   #40
Judex
Banned

Judex

Eu nu vorbesc ca un antisemit, ci incerc sa corectez anumite tendinte din carte si film... Insasi notiunea de antisemitism mi se pare o tampenie, mai ales aici.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules