Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 11 Oct 2007, 12:19   #1
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
"Superbad"


"Superbad" - Adicã, "Super-rãu"
Curat naºpa!

Nu-s fan propriu-zis "Star Wars", dar respect ºi iubesc universul jedyistic al Forþei, ºi revãd întotdeauna cu aceeaºi plãcere cele trei filme ale serialului (da, cele trei - sã fim serioºi, sunt trei Doamne ºi toate trei, nicidecum ºese, ºepte sau nu-º-câte; nu ºtiu, dar am impresia cã de la revenirea din 1999 încoace, Lucas ºi-a pierdut inocenþa). ªi totuºi, parcã-parcã aº nutri un ºi mai mare respect pentru Lucas cel de dinainte de 1977, Lucas cel ºi mai inocent, Lucas autorul uneia dintre cele mai bune secvenþe adolescentin-comice, care mi-a rãmas la suflet ºi pe care o povestesc cu nenumãrate ocazii: cumpãrarea sticlei de bere din "American Graffiti" (1973).
Ei, dar au trecut ani, ºi viaþa s-a schimbat... ºi candoarea teen-comedy-urilor de-acum treizeci ºi ceva de ani s-a rãsuflat ºi s-a trezit mai ceva ca aceeaºi bere, lãsatã la soare. Nici tribulaþiile iniþiatic-sexuale ale tinerilor nu mai au farmecul din scãpãrãtoarele piese ale lui Neil Simon, "Brighton Beach Memoirs" (ecranizatã de Gene Saks în 1986) "Biloxi Blues" (Mike Nichols, 1988) sau "Broadway Bound" (Paul Bogart, 1992) - au devenit niºte peltele lungite ºi vulgare, doldora de fiziologie ºi comic de limbaj obscen (vezi reþeta de tristã notorietate "American Pie" & Co...). ªi cum ochiul vede, inima cere, rezultã cã piaþa face furori, iar respectivele vome curg mai ceva ca dupã prima beþie de liceeni din The Great Plains - sau din Câmpia Românã.
Aºa cã ºtiþi deja despre ce e vorba în acestã peliculã autoreferenþial intitulatã "Superbad". Mai mult despre poveste n-are rost sã spunem - nu din scrupule anti-spoiling, ci ca sã nu repetãm ce s-a mai spus de sute de ori în ultimele decenii. Poate s-ar cuveni doar sã precizãm cã scenariul e neverosimil de haotic, cã protagoniºtii sunt nu numai cliºeatici, ci ºi amorfi ºi antipatici, ºi cã fiecare poantã e mulsã la maximum - motiv pentru care singurul element mai de Doamne-ajutã al filmului, cuplul de poliþiºti burleºti Slater ºi Michaels (Bill Hader ºi Seth Rogen) e distrus de realizatori de-þi vine sã-i împuºti. La prima lor apariþie, cei doi bufoni te fac sã râzi. Atât trebuia sã rãmânã! Un duo-cameo sclipitor (eventual, cu câteva reveniri la fel de scurte, ca un fel de leit-motive)! Dar scripturiºtii (de la "script", da, dar ºi de la "fripturiºti") Seth Rogen (adicã nu putea el sã nu-ºi umfle propriul personaj, nu?) ºi Evan Goldberg, plus motoristul (vezi cronica la "Un acoperiº deasupra capului") Greg Mottola (de la "mototol", nu de la "motorola"), nu se lasã pânã nu fac din ei personaje principale. Iar când, spre final, mai devin ºi didactici ("ªtii, Fogell, am vrut sã-þi arãtãm cã ºi poliþiºtii se pot distra...") - adicã dã-o-n pisicii mã-sii de treabã!
Ceva de bine? Da. Câteva poante.
ªi galeria de penisuri desenate.
Trist.

Pitbull (Mihnea Colmbeanu)
10 octombrie 2007, h. 22:00-22:24
Bucureºti, România
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Oct 2007, 15:16   #2
VICTORLAND
Novice
 
VICTORLAND
 
Join Date: Jan 2007
Location: Bucharest EUROPE
Posts: 13
Send a message via Yahoo to VICTORLAND
SUPERRAI

Da, rolul acestui FORUM este de maxima eficacitate pentru folosirea timpului liber in scopuri nobile. Era cat p-aci sa intru la acest film, care oricum suna destul de rau, dar dupa ce am citit parerea ta, m-am lecuit si iti multumesc.
S-ar putea sa gresesc, dar felul in care ai descris totul, pe mine m-a convins.
De astfel de cronici ar fi nevoie in permanenta pe piata romaneasca si daca s-ar putea, pe toate rubricile ziarelor si la toate posturile de televiziune.
Am observat ca anumite filme, cum ar fi SUPERRAI, sunt foarte cautate si cu sala plina. Sa fie sanatosi.
Ceea ce va doresc si voua, doamnelor si domnilor!

Cu bine,
Victorland
(Victor MODORAN 2007 oct.20)
__________________
Fa-ti o casa mica, simpla, cu pridvor.
Get a little, simple house, with porch.
VICTORLAND is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Oct 2007, 15:44   #3
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Cum spuneam si ca räspuns la comentariul täu dintr-un alt topic de-aici, mä bucur cä pot contribui la o mai eficientä folosire a timpului (si, de ce nu, la educarea gusturilor cinematografice), dar mä doare sufletul cä sunt atât de multe situatii în care trebuie s-o fac pe asemenea coordonate. Nu zic de comediile contemporane cu adevärat bune, ca "The Simpsons Movie", sau "Ratatouille", nu zic nici de marile nestemate mai vechi, dar nemuritoare, pe care le-avem de la Neil Simon, Billy Wilder, Jacques Tati, Pierre Richard, Louise de Funes - ci mä duc cu gândul la clasicii muti Keystone si Mack Sennett, care le turnau pe bandä: numai tarte de friscä-n muträ, nädragi în vine, si cäzäturi cu cracii-n sus - si te cäcai pe tine de-atâta râs! Aveau HAZ, dom'le! Acum de ce nu se mai poate? De ce ideea de umor a atât de multora e ca, la un party, permianta liceului sä se afume si sä zicä "I wanna fuck you"?

P.S. Ceva neam cu George Modoran, de la Gorjului?
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2007, 14:35   #4
M0n0
Guru
 
M0n0
 
Join Date: Sep 2004
Location: Iasi...in spatele garii
Posts: 1,490
Send a message via Yahoo to M0n0
8.5/10. Unul dintre cele mai amuzante comedii din 2007. Nu stiu, eu cred ca daca cineva nu rade la filmul asta ori are o problema la mansarda ori ii uraste din suflet pe americani (doar pentru a dovedi ceva). De ce zic ca ii uraste pe americani e simplu...comedie asta ii reprezinta, ~ 100%...insa o gramada de elemente sunt universale ca: multi nu am fost cei mai cool din liceu, prietenia este lucrul cel mai important, baietii buni sunt cei care inving in urma si altele, insa pentru ca amuzamentul sa fie si mai mare s-a recurs si la exagerari...politia e proasta si se distreaza la fel de mult ca adolescentii, intotdeauna prezentul nerd din filmele cu adolescenti, situatii neobisnuite dar care pot fi adevarate. Sincer e un film sincer si cvasi-adevarat care merita vizionat de cat mai multe ori cu cat mai multa lumea.
__________________
Adevarul nu insulta, ci ofera dusuri reci prostiei calde...

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2007, 19:56   #5
Lecart
Guru
 
Lecart
 
Join Date: Mar 2007
Location: Constanta
Posts: 323
Re: "Superbad"

Originally Posted by Pitbull:
care mi-a rãmas la suflet ºi pe care o povestesc cu nenumãrate ocazii: cumpãrarea sticlei de bere din "American Graffiti" (1973).

Te rog, daca ai putin timp.


***

Apropo de umor, daca tot s-a deschis subiectul aici.. si se observa un contrast intre primul si ultimul post, este adevarat ca umorul din filmul comercial american e in nenumarate randuri dezgustator ?

Personal, merg pe umorul de bun gust (asa-i zic eu) din filme ca "Lock, stock and two smoking barrels", "The girl in the cafe" (- ceva mai subtil aici), sau.. Cashback (- ca tot l-am vazut mai recent).

N-am vazut inca Superbad dar m-ati facut curios.
Lecart is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Nov 2007, 20:42   #6
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
Re: "Superbad"

Originally Posted by Lecart:
Originally Posted by Pitbull:
care mi-a rãmas la suflet ºi pe care o povestesc cu nenumãrate ocazii: cumpãrarea sticlei de bere din "American Graffiti" (1973).
Te rog, daca ai putin timp.
Päi era cam asa:
Bäiatul si fata se duc la magazin, ea rämâne-n masinä, el inträ sä facä rost de bere. Vânzätorul, un malac 4x4. Bäiatul îi cere o listä întreagä: caiete, pixuri, douä pachete de biscuiti, zahär, ulei, o sticlä de bere, cremä de ghete si pastä de dinti. Ala i le ambaleazä frumos pe toate, le factureazä, si când sä i le dea, murmurä:
- Ai un ID pentru bäuturä, da? :hmm:
Bäiatul:
- Aä, päi, sä vedeti...
Malaul clatinä din cap, ia înapoi berea, îi dä punga cu toate alea si-i ia banii.
Bäiatul iese amärât... Ce sä facä? Asteaptä.
Vine o babä.
- Särumâna, stiti, asa si pe dincolo... :oops: Nu vreti sä-mi luati si mie o bere?
- Hiii, nu ti-e rusine, mägarule, pärintii täi stie ce faci?
Pleacä baba, vine un domn.
- Bunä seara, stiti, as avea si eu o rugäminte... (blabla)
- Sigur, bäietas, dä banii-ncoa'.
Ia domnul banii si inträ-n magazin.
Bäiatul asteaptä... asteaptä... Intr-un târziu, nu mai are räbdare, inträ... Domnul, nicäieri!
- Nu vä supärati, a venit adineaori unchiu-meu sä cumpere ceva...
- A, da, niste tigäri.
- Si... nu l-am mai väzut iesind...
- Da, päi m-a întrebat dacä avem si-o usä prin spate, si a iesit pe-acolo.
Bä, sä mori, si mai multe nu! :w00t: :o
In fine, trece un tip. Bäiatul, iar:
- Stiti, blabla...
- Gata, dom'le, se rezolvä.
- Uitati si banii...
- Lasä, mi-i dai la sfârsit...
Inträ tipul... Nu trece un minut si iese valvârtej, din fugä îi aruncä bäiatului sticla de bere, si dispare. In urma lui, malacu' äla 4x4 de vânzätor, c-un Colt Magnum: BANG BANG BANG!!! Ii jefuise magazinul.


Originally Posted by Lecart:
Apropo de umor, daca tot s-a deschis subiectul aici.. si se observa un contrast intre primul si ultimul post, este adevarat ca umorul din filmul comercial american e in nenumarate randuri dezgustator?
Din päcate, da... Cele mai recente exemple: "Superbad", "The Rise of Taj", "Wild Hogs", "Epic Movie"...
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 11 Nov 2007, 09:24   #7
Alex Leo Serban
Guru
 
Alex Leo Serban
 
Join Date: May 2003
Posts: 4,805
Re: "Superbad"

Originally Posted by Lecart:
Apropo de umor, daca tot s-a deschis subiectul aici.. si se observa un contrast intre primul si ultimul post, este adevarat ca umorul din filmul comercial american e in nenumarate randuri dezgustator ?
N-am vazut inca Superbad dar m-ati facut curios.

´mcLUVed´it! :love:
du-te sa-l vezi, eu am ris cu lacrimi la citeva faze - &, in plus, mi s-a parut mai d ´bun gust´ (DUH!) k voma aia bortzoasa d ´knocked up´ :sick:
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Dec 2007, 09:38   #8
suciudan
Novice
 
suciudan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Dej
Posts: 6
Send a message via Yahoo to suciudan
Originally Posted by M0n0:
8.5/10. Unul dintre cele mai amuzante comedii din 2007. Nu stiu, eu cred ca daca cineva nu rade la filmul asta ori are o problema la mansarda ori ii uraste din suflet pe americani (doar pentru a dovedi ceva). De ce zic ca ii uraste pe americani e simplu...comedie asta ii reprezinta, ~ 100%...insa o gramada de elemente sunt universale ca: multi nu am fost cei mai cool din liceu, prietenia este lucrul cel mai important, baietii buni sunt cei care inving in urma si altele, insa pentru ca amuzamentul sa fie si mai mare s-a recurs si la exagerari...politia e proasta si se distreaza la fel de mult ca adolescentii, intotdeauna prezentul nerd din filmele cu adolescenti, situatii neobisnuite dar care pot fi adevarate. Sincer e un film sincer si cvasi-adevarat care merita vizionat de cat mai multe ori cu cat mai multa lumea.
Urma sa ma duc la filmul asta cu prietena. Faceam o greseala enorma. Acest film are umor? Scuza-ma... mi-am pierdut o ora si jumatate din viata. Ma uitam la TV, nu schitam un zambet si ma miram cum de a reusit cineva sa faca un asemenea film (ma mir cum de nu am atipit). O poveste tampita, care apare inca in 'nspre mii de filme (pierderea viriginitatii inaintea terminarii liceului) + niste personaje care se dreapta spre penibil (politistii). Cred ca nu as mai putea viziona filmul asta numai daca m-ar lega cineva de un scaun si nu as avea alta alternativa decat sa stau acolo si sa rabd. Am vazut anul asta o gramada de comedii, dar asta a fost cea mai tampita. Imi pare rau pentru cei care o cred "amuzanta". Gusturile nu se discuta, dar filmul asta ma dezgusta. Ah, am uitat: si daca apare cate o injuratura din 2 in 2 replici rostite, nu cred ca il face amuzant.
suciudan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Jan 2008, 23:23   #9
M0n0
Guru
 
M0n0
 
Join Date: Sep 2004
Location: Iasi...in spatele garii
Posts: 1,490
Send a message via Yahoo to M0n0
Originally Posted by suciudan:
Urma sa ma duc la filmul asta cu prietena. Faceam o greseala enorma. Acest film are umor?
Are...
Originally Posted by suciudan:
Scuza-ma... mi-am pierdut o ora si jumatate din viata.
Buhu...drama f-ing queen.
Originally Posted by suciudan:
Ma uitam la TV, nu schitam un zambet si ma miram cum de a reusit cineva sa faca un asemenea film (ma mir cum de nu am atipit).
Mdea...
Originally Posted by suciudan:
O poveste tampita, care apare inca in 'nspre mii de filme (pierderea viriginitatii inaintea terminarii liceului)
Iaca asta nu s-a intamplat pentru ca e viata reala, sau cel putin, o interpretare hollywoodiana a ei cat mai precisa...deci, nu s-a pierdut virginitatea in filmul asta.
Originally Posted by suciudan:
+ niste personaje care se dreapta spre penibil (politistii).
Un caz extrem de comedie, dar care functioneaza...si politistii stiu sa se distreze...mai ales atunci cand sunt matoli. Sunt oameni.
Originally Posted by suciudan:
Cred ca nu as mai putea viziona filmul asta numai daca m-ar lega cineva de un scaun si nu as avea alta alternativa decat sa stau acolo si sa rabd.
Hai mai gura!
Originally Posted by suciudan:
Am vazut anul asta o gramada de comedii, dar asta a fost cea mai tampita. Imi pare rau pentru cei care o cred "amuzanta". Gusturile nu se discuta, dar filmul asta ma dezgusta. Ah, am uitat: si daca apare cate o injuratura din 2 in 2 replici rostite, nu cred ca il face amuzant.
Gusturile nu se discuta...se executa...so, executa-te.
Tu stiai ca adolescentii chiar vorbesc asa sau tu credeai ca numai in filme vorbesc asa??? 'Da fuck? Sunt adolescent si m-am regasit in filmul ala...inca am trecut prin aceleasi evenimente ca aia cu cateva diferente...nu am avut treaba cu politia. In rest, identic.
__________________
Adevarul nu insulta, ci ofera dusuri reci prostiei calde...

M0n0's blog
M0n0 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Jan 2008, 23:26   #10
suciudan
Novice
 
suciudan
 
Join Date: Jul 2007
Location: Dej
Posts: 6
Send a message via Yahoo to suciudan
Si eu sunt adolescent. Imi pare rau ca nu m-am regasit in filmul asta. Mai mult ma regasesc in Cashback
suciudan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Feb 2008, 00:41   #11
jo27
Junior
 
jo27
 
Join Date: Jan 2008
Posts: 43
vazut si eu azi Superbad si mi s-a parut acceptabil. intr-adevar, e incadreaza in ciclul American Pie, insa mi se pare mai realist si spre deoosebire de seria AP, chiar are umor.

in privinta limbajului ai perfecta dreptate mono, traim intr-o lume care vrea libertate absoluta, chiar daca asta inseamna practic intemnitarea treptata in prostie.
jo27 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 14:52.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells