Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

View Poll Results: Esti pro sau contra lui Bäsescu?
Pro 41 56.94%
Abtinere 7 9.72%
Contra 24 33.33%
Voters: 72. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 27 Apr 2007, 15:34   #181
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Manole dragä, bine ai venit! Dar petitia propusä de tine e aici încä de ieri, iat-o!
Originally Posted by Pitbull:
Am semnat - am fix numärul 4000.
Nu va fi valabilä, pentru cä nu are datele de identitate si semnätura olografä. Dar nu-i nimic. Mai bine sä FACEM ceva, decât sä stäm cu palma-n cur.
(Cum zice semnätura ta, Keepwalking, în opozitie cu ceea ce satirizeazä semnätura mea... )

[Later edit:]
Bäi, sunt mai multe! :shock:
http://www.PetitionOnline.com/dzp/
In asta, am numärul 10.771.
Deci, e mai avansatä.
Oricum, le semnäm pe toate.
Desigur, ne bucuräm sä te cunoastem.

@ALS:
Crezi cä-i chiar asa de greu? Voil�* de vezi:
- Adrian Päunescu: un poet de mare talent, un om charismatic, un animator al muzicii, poeziei si actoriei de excelentä calitate la Cencalul "Flacära".
- Varujan Vosganian: un intelectual rafinat, un om fin, de mare caracter, dar cu simt politic nul (o spun în cunostintä de cauzä, suntem buni prieteni, iar în perioada 1990-1992 discutam adesea politica acelor vremuri); a ajuns în cârdäsie cu ästia, si ministru în acest guvern al rusinii nationale, din buimäcealä, nu din lichelism.
- Sergiu Andon: trecând totalmente peste partea politicä (în trecut ca si acum), a fost un ziarist excelent la "Scânteia". Cel mai mult m-a miscat splendidul lui reportaj amplu "Trei tigäri dupä sentintä" (ca un mini-roman), din Almanahul "Scânteia" pe 1970, despre un dublu asasinat de la Pitesti.
- Viorel Hrebenciuc: stim ce fel de politician e; dar ca persoanä particularä e simpatic si cuceritor.
- Dinu Patriciu - the Big Satan! Conversatiile noastre politice din 1992-93 erau delicioase, si-mi fäceau o realä pläcere; era absolut fermecätor si amical (chiar si când mi-a sugerat cä, dacä n-am grijä ce scriu despre P.N.L.-A.T. - al cärui lider era el pe-atunci, s-ar putea sä pätesc ca un ziarist din Elvetia care a murit putin... într-un accident! Surprise, surprise, nu? Apropo, P.N.L.-A.T. era exact PRIMA trädare a cuplului Patriciu-Täriceanu, care au spart P.N.L.-ul lui Radu Câmpeanu de coniventä cu Petre Roman - premierul F.S.N., cum bine stim. Când am scris asta în "Expres Magazin", Patriciu, dulce si mucalit, mi-a dat exemplul cu elvetianul... )
...si nu mai am timp, cä dac-as lua lista, SIGUR as mai gäsi destui!
Multumitoare doza de normalitate, domnu' Leo?
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Apr 2007, 15:53   #182
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

mai draga - c sa zic: touche!
ai neshte relatii d nu mishk nimeni: d la andon la patriciu via hrebe... uau!
eu nu pot fi nici makr amic cu pers d alta parte a baricadei politice
ps paunescu 'poet d mare talent'?? talant poate! e (a fost) doar un poet talentat si-atit; iar cenaclu a fost - s stie! - 'cencalu' (cum zici tu) troian al pcr-ului in lumea artistik-intello-boema d atunci... (good move btw!)
sincer, eu n-am pus niciodata botu la 'galele' lor cu voie d la militzie
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Apr 2007, 16:11   #183
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

1) Amic sunt numai cu Varujan. Cu Patriciu, Hrebe si Päunescu am conversat de mai multe ori, la-nceputul anilor '90, dar numai ca ziarist, niciodatä n-am ajuns la relatii personale, nici mäcar incipiente. Pe Andon nu l-am cunoscut personal niciodatä, comentariul meu se referea strict la articolele din ziar.

2) In mare sunt de acord cu ce spui (desi poate admir mai mult decât tine talentul poetic al lui Päunescu). Dar, de fapt, toate aspectele astea de nuantä si grad devin irelevante în contextul discutiei de fatä; totul e obiectivitatea: indiferent cât de mult e opinie pozitivä, si cât de mult e negativä, iatä cä nu sunt "Taliban" (cum m-a fäcut de sase ori în cinci minute säracul Zilisteanu, luni la prânz! )
Old 27 Apr 2007, 17:31   #184
Bagheera
Senior

Bagheera

hai, mai alex, chiar ti se pare fina asta cu mai bine oligarh, decat oligrofen?! pe bune? pai, sa fii oligarh e mai bine decat orice, inclusiv oligrofen, om al muncii, medic, om de cinema. Adica, patriciu trebuia sa o spuna pe sleau: sa fii oligarh e cel mai bine, punct. Si el, chiar stie ce vorbeste.
Bagheera is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Apr 2007, 20:47   #185
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Send a message via Yahoo to Carmine Galante
Acum am si eu o intrebare nevinovata, pot sa-i trag virtual si sincer la m*** si un calduros mai da-te-n gatu' ma-tii ! lui Basescu Traian ? :?

Sper sa ramana Vacaroiu presedinte ca sa rad de voi astia de va agitati atata, oricum in tara e asa o liniste de la un timp.... Pe om nu-l intereseaza ce se intampla, important e parizerul din frigider (vorba lui Calinescu). Iar termenul de "parizer" include acel ceva care face fiecare dintre romani fericit.
Carmine Galante is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Apr 2007, 21:09   #186
Bagheera
Senior

Bagheera

Galante-Carmine, cand am citit in postarea ta despre Calinescu si parizerul din frigider, in inocenta mea, jur !, m-am gandit ca vorbesti de George Calinescu si, evident, nu imi iesea la calcul. Abia dupa ceva timp m-am prins ca tu il citai pe Calinescu ...Florin.
Old 27 Apr 2007, 21:28   #187
Airlight
Guru

Airlight

Send a message via Yahoo to Airlight
:lol:
Old 28 Apr 2007, 05:56   #188
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Originally Posted by Bagheera:
Galante-Carmine, cand am citit in postarea ta despre Calinescu si parizerul din frigider, in inocenta mea, jur !, m-am gandit ca vorbesti de George Calinescu si, evident, nu imi iesea la calcul. Abia dupa ceva timp m-am prins ca tu il citai pe Calinescu ...Florin.
Asa, si ? Unde vrei sa ajungi. Draga, Calinescu era ala cu literatura, cu ceaslovul ala gros de il conspectam pe la orele de limba si literatura romana, Florin Calinescu e ala de dadea carnati, mici, bere si covrigi prin Pache Protopopescu.
Si mai terminati cu pozele astea, ca ati facut forumul praf.
Old 28 Apr 2007, 08:01   #189
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by Bagheera:
hai, mai alex, chiar ti se pare fina asta cu mai bine oligarh, decat oligrofen?! pe bune? pai, sa fii oligarh e mai bine decat orice, inclusiv oligrofen, om al muncii, medic, om de cinema. Adica, patriciu trebuia sa o spuna pe sleau: sa fii oligarh e cel mai bine, punct. Si el, chiar stie ce vorbeste.

mai draga mara
da: 'mai bine oligarh decit oligofren' e mai misto decit ala cu 'urna...' (big deal: in libertatea am dat si eu un titlu la nu's c film idiot cu uma thurman 'uma scapa turma', nu e mare kestie!)

in primu rind pt k trimite la faimosu 'mai bine mort decit comunist'
in al 2-lea rind, a gasit exact ACEL cuvint apropiat (fonic) d 'oligarh' - recunoaste k nu sint multe in limba romana!
in al 3-lea, SIGUR k ORICE e mai bine decit oligofren, DAR asta e si poanta calamburului: k spune un truism facind misto d truism insusi - k sa zic asha - fiind perfect adevarat & adecvat: CLAR e mai bine sa fii oligarh decit orice, CLAR nu e bine sa fii oligofren!
d aia zic k e deshteapta

in orice caz, stiu clar k eu, dk as fi oligarh, as proceda FIX LA FEL k patriciu & co: mi-as apara interesele si m-ar durea in cur d interesele tzarii.
pina una-alta, ma oftic k tre sa dau din banii mei (multi & cistigati ushor - asta e pt carminume! :lol: ) atita impozit! asta e o mare kknarie :sick:
Old 28 Apr 2007, 08:38   #190
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Originally Posted by Alex Leo Serban:
as proceda FIX LA FEL k patriciu & co: mi-as apara interesele si m-ar durea in cur d interesele tzarii.
pina una-alta, ma oftic k tre sa dau din banii mei (multi & cistigati ushor - asta e pt carminume! :lol: ) atita impozit! asta e o mare kknarie :sick:
Total de acord. :shock:
Old 28 Apr 2007, 12:04   #191
Bagheera
Senior

Bagheera

alex, pe fuga scris: nu am zis ever ca a fi orice e mai bine decat sa fii oligofren. am zis ca a fi oligarh e mai bine decat orice, de fapt cel mai bine.

A! si nici ca poantele noastre ar fi mai bune decat "...", ci ca lui Patriciu si insotitorilor sai, le lipseste umorul. Imi mentin parerea: nu mi se pare fina asta, nici macar prin trimiterea la "mai bine mort, decat comunist" pentru ca iarasi, nu se imbogateste in sensuri, ci doar respecta aceeasi constructie. ar inseamna ca un comunist e oligofren, ceea ce fain, dar si ca exista premisele ca oligarhul sa moara, ceea ce nu cred ca ar spune Patriciu nici macar in gluma.

asta cu urna scapa turma...nush ce sa zic despre ea, dar dincolo de "fonetica", face si sens. Se spune despre popor in ultimele zile ca este de fapt o turma. Din punctul asta de vedere nu ar fi rau sa credem ca urna ne salveaza TOT TIMPUL ( urna fiind o parghie democratica). daca acceptau si parlamentariii nostri o fuga la urne acum un an, doi....

hai sa lasam asta, ca nu-i atat de important. Auzi, fii atent ce au ajuns astia sa spuna: Parlamentul e singura institutie democratica..... hahahahahhahaha
asta e cea mai faina gluma. Pacat ca doar astea le ies bine.
Old 02 May 2007, 13:14   #192
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

http://www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=487812539o
Old 02 May 2007, 20:21   #193
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Dom'le...
Halucinant personajul... He's a nightmare come true... Porecla de "Päturiciu" pe care i-o däduserä unii acu vreo cinspe ani era dulce - Päturicä si Catavencu erau Mihaela si Azorel pe lângä el...
Am citit cam douä treimi din interviu, si a trebuit sä-l las. Il voi relua mai încolo. Pur si simplu îmi face räu.
Individul nu e prost, nici pe departe. E de o inteligentä maleficä. Cel mai tare mä oripileazä seria incredibilä de demagogie crasä, mitomanie nerusinatä, tâmpenii, aberatii, inadvertente, constrctii ilogice, platitudini si truisme pe care le însirä, sfidätor, stiind bine cât de monstroase intelectual sunt, doar ca sä demonstreze cä îsi poate permite sä ne scuipe - ba chiar sä zicä: si acum, cä m-am cäcat pe voi, aplaudati-mä!
Extirparea ästuia din... emisfera nordicä... cel putin... va fi un act sanitar. Cred cä si martienii ne vor trimite un buchet de flori cu dedicatie.
Old 02 May 2007, 21:23   #194
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

mie mi s-a parut rezonabil
Old 02 May 2007, 21:37   #195
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

I was fearing such...
Old 02 May 2007, 22:35   #196
herbert
Guru

herbert

da, interesante placinte cu broaste!
acest Patriciu este cand oligarh, cand oligofren...
las' ca-l trage Base in tzeapa. Liiceanu va scrie textul sentintzei
Old 03 May 2007, 08:34   #197
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

poate n spui si noua UNDE ai vazut k patriciu ar fi 'oligofren'?? (k oligarh stim k e)
nu d alta, dar modul asta d a arunk cu sentinte fara acoperire in fapte - folosite doar pt k 'suna bine' - mi s pare nedemn d un intelectual!
Old 03 May 2007, 09:08   #198
Carmine Galante
Guru

Carmine Galante

Patriciu e atat de bogat ca ar putea sa-si mute rafinaria cu elicopterul, in Franta.
Old 03 May 2007, 13:24   #199
herbert
Guru

herbert

Originally Posted by Alex Leo Serban:
poate n spui si noua UNDE ai vazut k patriciu ar fi 'oligofren'?? (k oligarh stim k e)
nu d alta, dar modul asta d a arunk cu sentinte fara acoperire in fapte - folosite doar pt k 'suna bine' - mi s pare nedemn d un intelectual!

pentru als

n-am fisa medicala a lui Patriciu, dar cred ca tipul cade perfect pe, cel putin, sintagma “oligofrenie morala”… iata, in graba si pe scurt, semnalmente ale acestei maladii:

a furat in delir, grosier, penal and criminal, intrand in relatii mai mult decat economice cu “baietii destepti”, inclusiv oligarhi arabi si rusi (aka kgb-sti), iar acum isi doreste o justitie privata (!?). o justitie platita de el, care sa faca dreptate pentru restul romanilor, cei situati dincolo de cercul sau de prieteni (Sorin Rosca Stanescu, mosierul Dinescu, motociclistul Tariceanu…);
este extrem de cinic si nesimtit, un cameleon: liberal, social democrat, popular, conservator.. a aruncat bani in toate taberele, pentru a se simti protejat (oare de ce se teme?) in orice combinatie iesita invingatoare la alegeri;
a atacat-o jegos, descalificant (vezi slujile de la Ziua si Adevarul) pe Monica Macovei, un ministru cel putin onorabil in context romanesc, pana a fost demisa… si asta pentru ca se teme de justitie dreapta. vezi intalnirea “intamplatoare” cu Monica Macovei in cabinetul prietenului Tariceanu;
mi-a oferit exemplul cel mai urat de mercenariat in presa din ultima vreme. vezi Adevarul, peste care este patron… alde Nahoi si Ciocazanu scriau pe la evz, erau onorabili, aparau valorile democratiei. acum sunt niste trompete care-l apara pe Patriciu si ataca virulent pe dusmanii acestuia;
cred ca este partas, macar moral, ca tot suntem in zona oligofreniei morale, la atacurile murdare impotriva intelectualilor din Ziua lui Sorin Rosca Stanescu (tinte: Liiceanu, Plesu, Mihaies, Patapievici, Tismaneanu…);
ar mai fi: cred ca va aduceti aminte ca Patriciu si Voiculescu erau printre aceia care afirmau ca nu trebuie sa ne grabim sa intram in Uniunea Europeana…, adica averile lor nu puteau suporta o scanare europeana si ar fi fost cazul sa mai temporizam demersul;
da, stiu ca Patriciu s-a implicat si in zona culturii. nu e rau, ma bucur pt cei care beneficiaza de generozitatea sa dezinteresata. pentru mine insa Patriciu ramane, deocamdata, un oligofren moral, nociv pt Romania.
Old 03 May 2007, 13:43   #200
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

acum am inteles; nu auzisem d expresia 'oligofrenie morala' :o
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules