Go Back   Cinemagia Forum > Cinemagia Interactiv > TIFF

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 21 Feb 2007, 10:12   #1
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
TIFF 2007

Inland Empire!!

Black Book
Nuovomondo,

prezente certe pe ecranele TIFF 2007 - conform saitului oficial al festivalului.
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Feb 2007, 23:16   #2
Supastar
Guru
 
Supastar
 
Join Date: Jan 2006
Location: Timisoara
Posts: 1,286
Send a message via Yahoo to Supastar
examene de presesiune :hmm:
Supastar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Apr 2007, 21:59   #3
Mala Portugal
Guru
 
Mala Portugal
 
Join Date: Nov 2003
Location: Vanity Case
Posts: 1,445
Niste previewuri sau momeli (luati-le cum vreti) la
tiff 2007
__________________
"Someone has to kick the Mickey Mouse out of our heads"
Mala Portugal is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 May 2007, 16:36   #4
tailgunner
Guru
 
tailgunner
 
Join Date: Jan 2005
Location: lunar park
Posts: 325
in the immortal words of Bricktop: "goodie gumdrops"

now gi's sum tea, will yer?
__________________
You can't give horse tranquilizer to a midget.
tailgunner is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 May 2007, 14:54   #5
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
Sibieni, pazea! :)

A sasea editie a Festivalului International de Film Transilvania (TIFF) se va desfasura atat la Cluj-Napoca, in perioada 1-10 iunie, cat si in Capitala Culturala Europeana - Sibiu, in perioada 4-10 iunie.

Programul TIFF-ului sibian va cuprinde filme din sectiunile cele mai reprezentative ale festivalului (Competitie, Supernova, 3X3, What's Up, Doc?, Umbre si Zilele filmului romanesc), proiectii si evenimente speciale in trei locatii diferite: Piata Mica, unde vor fi organizate proiectii in aer liber si va fi amenajata o terasa care va deveni Meeting Point-ul festivalului, Cinema Arta si Pavilionul "La cazarma", amplasat in centrul orasului.

Luni, 4 iunie, festivalul debuteaza in forta cu doua premiere, o coproductie Romania-Germania, Cocosul decapitat (in regia lui Radu Gabrea si Marjan Vajda) si foarte recentul film al britanicului Oliver Parker - I Really Hate My Job.

I Really Hate My Job va fi proiectat in Piata Mica din Sibiu, de la ora 21.30, in prezenta Oanei Pellea si a Alexandrei Maria Lara, doua din actritele principale ale filmului, scenaristei Jennifer Higgie, producatorilor Andrew Higgie si Dominique Saville, cat si a regizorului Oliver Parker. Filmografia lui Parker include, printre altele, o adaptare dupa Shakeaspeare, Othello, si doua dupa Oscar Wilde: An Ideal Husband (prezentat la Cannes in 1999) si The Importance of Being Earnest.

Primele trei zile ale TIFF-ului sibian sunt dedicate productiei de film autohtone, in datele de 4, 5, 6 iunie urmand sa fie prezentate scurtmetrajele si lungmetrajele sectiunii Zilele Filmului Romanesc. Miercuri, 6 iunie, de la ora 18.00, in Pavilion, va fi proiectat reprezentantul Romaniei atat in Competitia oficiala de la Cannes, cat si in cea de la TIFF - 4 luni, 3 saptamani, 2 zile - Amintiri din epoca de aur. Regizorul Cristian Mungiu va fi prezent la Sibiu alaturi de actorii principali ai filmului.

Tot miercuri seara sibienilor li se pregatesc doua evenimente muzical-cinematografice. Dupa ce anul trecut au pus pe jar publicul Teatrului National din Cluj la gala de inchidere a festivalului, Fanfara Ciocarlia revine la TIFF. De data aceasta, la Sibiu, intr-o locatie speciala pe malul lacului din parcul Muzeului Astra. Ritmurile Ciocarliei vor fi insotite de vocea Reginei muzicii tiganesti, celebra macedoneanca Esma Redzepova. Nominalizata la premiul Nobel pentru pace, Esma este cunoscuta in intreaga lume pentru vocea inconfundabila cu care reuseste sa fascineze auditoriul, cat si pentru rolul activ pe care il joaca in formarea si educarea tinerilor. Esma a adoptat 47 de copii, oferindu-le o puternica educatie muzicala si posibilitatea de a se transforma in viitori muzicieni reputati. Atat Esma cat si Fanfara Ciocarlia sunt doua dintre personajele documentarului When the Road Bends - Tales of a Gypsy Caravan/La rascruce de drumuri – Caravana tiganeasca. Productie a anului 2006, filmul patrunde in cultura rromilor de pretutindeni, prin descrierea traseului celor mai fredonate si aplaudate trupe/ansambluri din muzica tiganeasca. Un film eveniment, cu un foarte bine conturat circuit festivalier, in premiera in Romania.

In aceeasi seara, in Piata Mica, traditia TIFF-ului de a organiza proiectia unui film mut cu acompaniament live continua. Trupa Einuiea va asigura "sonorul" unui clasic din 1926, capodopera lui Murnau inspirata de Goethe, Faust.

California Dreamin' (nesfarsit) al regizorului Cristian Nemescu si debutul in lungmetraj al regizorului Gheorghe Preda, Ingerul necesar vor fi de asemenea proiectate in premiera la Sibiu in cadrul Zilelor Filmului Romanesc. Actorii romani ai Californiei vor fi prezenti in Capitala Culturala Europeana pentru intalnirea cu publicul si presa prezenta la festival.

Anul acesta, workshopul Let's go digital!, aflat la cea de-a patra editie, isi va muta locul de desfasurare, de la Cluj la Sibiu. Toti cei 15 participanti, tineri intre 14 si 18 ani, dornici sa invete toti pasii care duc la realizarea unui scurtmetraj, vor fi cazati, vor avea cursuri teoretice si practice si vor filma in Capitala Culturala Europeana.

Profesionistii din domeniu sunt vizati de workshopul Cei cinci pasi ai productiei unui film, care va avea loc in zilele de 5 si 6 iunie. In cadrul cursului, participantii vor afla informatii esentiale despre cei cinci pasi ai productiei unui film artistic sau de televiziune: dezvoltarea scenariului, pre-productia, filmarea, post-productia, exploatarea.

A sasea editie a TIFF-ului de la Sibiu se va inchide cu filmul care deschide TIFF-ul clujean, Restul e tacere, al regizorului Nae Caranfil, duminica, 10 iunie, de la ora 21.30 in Piata Mica.
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 May 2007, 10:57   #6
hellsteed
Cavaler de Veste Buna
 
hellsteed
 
Join Date: Jan 2007
Location: Nicosia
Posts: 1,251
azi se afiseaza finalistii la categoria scenarii
__________________
Nu conteaza rezultatul cat ideea in sine
hellsteed is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 May 2007, 11:14   #7
Neuptolem
Banned
 
Neuptolem
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,800
Originally Posted by hellsteed:
azi se afiseaza finalistii la categoria scenarii
Corect! Acum realizam de ce am participat si noi. Sa speram la ceva cool intr-o zi oarecare din an. 8)
Astept calm finalistii. Sa-i vad! :hmm:
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 May 2007, 18:32   #8
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
PROGRAMUL TIFF 2007

DESCHIDERE CLUJ + ÎNCHIDERE SIBIU

Restul e tãcere / The Rest is Silence (România)
Regia: Nae Caranfil Cu: Marius Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta

DESCHIDERE SIBIU

Cocoºul decapitat / The Beheaded Rooster (România-Germania-Austria-Ungaria)
Regia: Radu Gabrea Cu: David Zimmerschied, Alicja Bachleda, Ioana Iacob, Axel Moustache

ÎNCHIDERE CLUJ

Lumea nouã / Nuovomondo (Italia)
Regia: Emanuele Crialese Cu: Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Vincent Schiavelli
Premii: Leul de Argint, Premiul CinemAwenire, Premiul FEDIC, Premiul Pasinetti, Premiul SIGNIS, Premiul UNICEF la Festivalul de film de la Venetia 2006; Nominalizare la Cea mai buna regie – Premiile Academiei Europene de Film, 2007


COMPETIÞIE

Antena / La antena (Argentina)
Regia: Esteban Sapir Cu: Alejandro Urdapilleta, Valeria Bertuccelli
Festivaluri si premii: Deschidere oficiala, Rotterdam 2007

Capcana / Klopka (Serbia)
Regia: Srdjan Golubovic. Cu: Nebojsa Glogovac, Natasa Ninkovic, Miki Manojlovic
Festivaluri si premii: Marele premiu la Sofia 2007; Prezentat în Forum la Festivalul de la Berlin.

Fost baterist / Ex Drummer (Belgia-Olanda-Italia)
Regia: Koen Mortier. Cu: Norman Baert, François Beukelaers, Barbara Callewaert
Festivaluri si premii: Rotterdam 2007

Albastru închis aproape negru / Azul oscuro casi negro (Spania)
Regia: Daniel Sánchez Arévalo. Cu: Quim Gutiérrez, Marta Etura, Antonio de la Torre
Festivaluri si premii: Cel mai bun actor debutant, Cel mai bun regizor debutant ºi Cel mai bun actor într-un rol secundar la premiile Goya 2007; Premiul pentru cel mai bun scenariu ºi Premiul Special al juriului la Festivalul de la Málaga 2006; Cel mai bun actor spaniol la Premiile Sant Jordi 2007; Cel mai bun debut în regie la festivalul de film de la Stockholm 2006; Cel mai bun actor, Cea mai buna actriþã ºi Violette d’Or la Toulouse Cinespaña 2006; Label Europa Cinemas ºi Premiul UAAR la Festivalul de film de la Veneþia 2006.

Adio, Falkenberg! / Farväl Falkenberg (Suedia)
Regia: Jesper Ganslandt. Cu: Holger Eriksson, David Johnson, John Axel Eriksson
Festivaluri si premii: Nominalizat pentru Cea mai bunã regie, Cel mai bun film, Cel mai bun scenariu ºi Cel mai bun actor într-un rol secundar la premiile Guldbagge 2007. Prezentat la Venetia 2006

Familia sfînta / La sagrada familia (Chile)
Regia: Sebastian Campos. Cu: Patricia López, Néstor Cantillana, Sergio Hernández
Festivaluri si premii: Premiul SIGNIS la Festialul de film independent din Buenos Aires 2006; Premiul Titra Film la Geneva 2005; Menþiune Specialã la Festivalul de film Latino-American Lleida; Premiul FIPRESCI ºi Marele Premiu la Toulouse 2006; Premiul Paoa la Festivalul de film Viña del Mar 2005.



Repriza / Reprise (Norvegia)
Regia: Joachim Trier Cu: Anders Danielsen Lie, Espen Klouman-Høiner, Viktoria Winge, Christian Rubeck
Festivaluri si premii: Premiul Don Quijote ºi Globul de cristal pentru cel mai bun regizor la Festival Internaþional de Film de la Karlovy Vary; Laleaua de Aur la festivalul de la Istanbul 2007; Premiul Discovery la Toronto 2006.

Patru luni, trei sãptamîni ºi douã zile - Amintiri din Epoca de Aur / 4 Months, 3 Weeks, 2 Days – Tales from The Golden Age (România)
Regia: Cristian Mungiu Cu: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alex Potocean, Luminiþa Gheorghiu, Adi Carauleanu.
Festivaluri si premii: Cannes 2007 – competitie oficiala

Copii / Börn (Islanda)
Regia: Ragnar Bragason Cu: G*sli Örn Garðarsson, N*na Dögg Filippusdóttir, Ólafur Darri Ólafsson
Festivaluri si premii: Premiul Edda pentru cel mai bun scenariu la Premiile Edda 2006, Islanda. Prezentat la Rotterdam 2007.

Cum sa-þi recunosti sfinþii / A Guide to Recognizing Your Saints (SUA)
Regia: Dito Montiel. Cu: Rosario Dawson, Robert Downey Jr., Chazz Palminteri
Festivaluri si premii: Cel mai bun actor la Gijón 2006; Premiul de regie ºi Premiul Special al juriului la Sundance 2006; Premiul Sãptãmânii Criticilor ºi Premiul Isvema la Veneþia 2006.

Adio, dragostea mea! / Wir werden uns wiederseh'n (Elveþia)
Regia: Oliver Paulus, Stefan Hillebrand. Cu: Tom Jahn, Pola Kinski, Isolde Fischer
Festivaluri si premii: Premiul publicului la Festival de la Selb, prezentat în Festivalul internaþional de Film de San Sebastian.

Fotomodelul / Cover Boy (Italia)
Regia: Carmine Amoroso. Cu: Eduard Gabia, Chiara Caselli, Luca Lionello
Festivaluri si premii: Troia 2007


SUPERNOVA

Inland Empire (SUA)
Regia: David Lynch. Cu: Laura Dern, Jeremy Irons, Justin Theroux, Harry Dean Stanton
Festivaluri si premii: Premiul Future Film Festival Digital Awards la Festivalul de film de la Veneþia 2006, Premiul special pentru cel mai bun film experimental acordat de cãtre Asociatia criticilor din America in 2006.

Lumea nouã / Nuovomondo (Italia)
Regia: Emanuele Crialese Cu: Charlotte Gainsbourg, Vincenzo Amato, Vincent Schiavelli
Festivaluri si premii: Leul de Argint, Premiul CinemAwenire, Premiul FEDIC, Premiul Pasinetti, Premiul SIGNIS, Premiul UNICEF la Festivalul de film de la Venetia 2006; Nominalizare la Cea mai buna regie – Premiile Academiei Europene de Film, 2007.

Ploaie de varã / El Camino de los ingleses (Spania)
Regia: Antonio Banderas Cu: Alberto Amarilla, Mar*a Ruiz
Festivaluri si premii: Premiul Label Europa Cinemas la Festivalul Internaþional de la Berlin 2007.

Noaptea florii-soarelui / La noche de los girasoles (Angosto) (Spania)
Regia: Jorge Sánchez-Cabezudo Cu: Carmelo Gómez, Judith Diakhate
Festivaluri si premii: Cel mai bun actor la Premiile Cinema Writers Circle din Spania 2007; Cel mai bun film de debut la Saint Jordi 2007; Cel mai bun actor într-un rol secundar acordat de Uniunea actorilor din Spania 2007.

Red Road (Anglia)
Regia: Andrea Arnold Cu: Kate Dickie, Tony Curran, Nathalie Press
Festivaluri si premii: Premiul special al juriului la Cannes 2006, Premiul Carl Foreman pentru cel mai promiþãtor debut la Premiile BAFTA 2006; Cel mai bun actor intr-un film scoþian (Tony Curran), Cea mai buna actriþã într-un film scoþian (Kate Dickie), Cea mai buna regie, Cel mai bun scenariu ºi Cel mai bun film Premiile BAFTA scotiene; British Independent Film Awards 2006 pentru Cel mai bun actor ºi Cea mai buna actritã; Cel mai bun debut al anului 2007 acordat de Asociatia Criticilor de film din Londra

Lista neagrã / Zwartboek (Olanda)
Regia: Paul Verhoeven Cu: Carice van Houten, Sebastian Koch
Festivaluri si premii: Nominalizat la Premiile BAFTA 2007 pentru cel mai bun film strãin; Cea mai buna actriþã, Cel mai bun regizor ºi Cel mai bun film la Nederlands Film Festival; Premiul Rembrandt 2007 pentru Cea mai buna actritã olandeza si Cel mai bun film olandez; Young Cinema Award pentru Cel mai bun film strãin la Festivalul de film de la Festivalul de la Veneþia, 2006.

Zece canoe / Ten Canoes (Australia)
Regia: Rolf de Heer Cu: Crusoe Kurddal, Jamie Gulpilil, Richard Birrinbirrin
Festivaluri si premii: Premiul special al juriului in secþiunea Un Certain Regard, Cannes 2006; Cel mai bun film, Cea mai buna regie, Cea mai buna imagine, Cel mai bun montaj, Cel mai bun scenariu original, Cel mai bun sunet acordate de Institutul de Film Australian (echivalentul Oscarului în Australia); Cel mai bun film, Cea mai buna imagine, Cel mai bun montaj acordate de Asociatia Criticilor din Australia; Prezentat la Festivalul Mar del Plata 2007.

Cînd se lasã întunericul / När mörkret faller (Suedia)
Regia: Anders Nilsson. Cu: Oldoz Javidi, Lia Boysen, Reuben Sallmander
Festivaluri si premii: Premiul Amnesty la Festivalul Internaþional de la Berlin 2007; 4 nominalizãri la Premiile Guldbagge 2007.

Timp / Shi gan (Coreea de Sud)
Regia: Kim Ki-duk Cu: Hyeon-a Seong, Jung-woo Ha, Ji-Yeon Park
Festivaluri si premii: Marele premiu la Chicago 2006.

Buenos Aires, 1977 / Cronica de una fuga (Argentina)
Regia: Adrian Caetano Cu: Rodrigo De la Serna, Pablo Echarri, Nazareno Casero
Festivaluri si premii: Cel mai bun regizor, Cel mai bun film, Cel mai bun actor debutant, Cel mai bun scenariu ºi Cel mai bun actor într-un rol secundar la Premiile Clarin 2006. Prezentat la Cannes, 2006

Naturã moartã / Sanxia haoren (China)
Regia: Jia Zhang-ke Cu: Tao Zhao, Sanming Han
Festivaluri si premii: Leul de Aur la Festivalul de film de la Veneþia 2006.

Dreptatea celor nãpãstuiti / La raison du plus faible (Belgia)
Regia: Lucas Belvaux Cu: Eric Caravaca, Lucas Belvaux, Claude Semal
Festivaluri si premii: Prezentat la Cannes 2006, competitia oficiala.

Toþi oamenii regelui / All the King’s Men (SUA)
Regia: Steve Zaillian Cu: Sean Penn, Jude Law, Anthony Hopkins, Kate Winslet

Totul pe gratis / Sve dzaba (Bosnia-Herzegovina, Serbia si Muntenegru, Croatia)
Regia: Antonio Nuic Cu: Enis Beslagic, Franjo Dijak, Bogdan Diklic, Natasa Janjic, Moamer Kasumovic, Daria Lorenci
Festivaluri si premii: Premiul pentru Cel mai bun actor într-un rol principal la Sarajevo 2006. Cel mai bun film, Cel mai bun regizor, Cea mai bunã actriþã în rol secundar ºi Cel mai bun scenariu la festivalul din Pula, Croaþia 2006.



AFR – Moartea unui prim ministru / AFR (Danemarca)
Regia: Morten Hartz Kaplers Cu: Kofi Annan, Reimer Bo Christensen, Morten Hartz Kaplers
Festivaluri si premii: Marele Premiu la Rotterdam 2007.

Martori / Les temoins (Franþa)
Regia: Andre Techine Cu: Michel Blanc, Emmanuelle Béart, Sami Bouajila, Johan Libereau, Julie Depardieu.
Festivaluri si premii: Prezentat în Competiþia oficialã a Festivalului de film de la Berlin 2007.

Euforia / Eyforiya (Rusia)
Regia: Ivan Vyrypayev Cu: Polina Agureyeva, Maksim Ushakov, Mikhail Okunev
Festivaluri si premii: Little Golden Lion la Festivalul de film de la Veneþia 2006; Marele premiu la Festivalul de film de la Varsovia 2006; Premiul Golden Lily la Festivalul de la Wiesbaden.

Amanþii obiºnuiþi / Les amants reguliers (Franþa)
Regia: Philippe Garel Cu: Louis Garrel, Clotilde Hesme
Festivaluri si premii: Premiul Cesar 2006 pentru Tânãra speranþã masculinã (Louis Garrel); Premiul FIPRESCI la Premiile Academiei Europene de Film 2006; Premiul Lumiere 2006 pentru cea mai buna regie; Leul de argint ºi Osella de aur la Festivalul de film de la Veneþia, 2005.

Fiii / Sønner (Norvegia)
Regia: Erik Richter Strand Cu: Ingrid Bolsø Berdal, Marika Enstad, Nils Jørgen Kaalstad
Festivaluri si premii: Premiu special la Festivalul de la Mannheim-Heidelberg 2006

Irina Palm (Anglia)
Regia: Sam Garbarski Cu: Marianne Faithfull, Miki Manojlovic, Siobhan Hewlett
Festivaluri si premii: Premiul ziarului "Berliner Morgenpost", Festivalul de la Berlin 2007.


FÃRÃ LIMITÃ

Furtunã din senin / El Cielo dividido (Mexic)
Regia: Julián Hernández Cu: Miguel Ángel Hoppe, Fernando Arroyo, Alejandro Rojo
Festivaluri si premii: Premiul criticilor pentru Cel mai bun regizor si cel mai bun scenariu, Guadalajara, 2006; Prezentat in sectiunea Panorama, Berlin 2006

ªoaptele zeilor / Gerumaniumu no yoru (Japonia)
Regia: Tatsushi Omori Cu: Hirofumi Arai, Reona Hirota, Megumi Sawara
Festivaluri si premii: Tokyo 2005, Locarno 2006.

Shortbus (SUA)
Regia: John Cameron Mitchell Cu: Sook-Yin Lee, Paul Dawson, Lindsay Beamish
Festivaluri si premii: Premiul publicului la Atena 2006; Cel mai bun scenariu ºi Cea mai bunã scenografie la Gijón 2006; Premiul producãtorilor la Independent Spirit 2007; prezentat la Cannes 2006.

Electroma (Franþa)
Regia: Daft Punk Cu: Peter Hurteau, Michael Reich
Festivaluri si premii: Quinzaine des realisateurs, Cannes 2006

Înca un film gay / Another Gay Movie (SUA)
Regia: Todd Stephens Cu: Michael Carbonaro, Jonah Blechman, Jonathan Chase
Festivaluri si premii: Cel mai bun actor (Michael Carbonaro), L.A. Outfest 2006. Prezentat la Festivalul Tribeca, 2006.




Podul / The Bridge (SUA)
Regia: Eric Steel
Festivaluri si premii: Prezentat in selectie oficiala la festivalurile Tribeca (competitia de documentare), Roma, San Francisco, Londra, Sarajevo, 2006.

Dacã tot eºti aici / So lange du hier bist (Germania)
Regia: Stefan Westerwelle Cu: Michael Gempart, Leander Lichti
Festivaluri si premii: Premiul Juriului la Festivalul Gay & Lesbian de la Barcelona 2006; Menþiune specialã pentru Cel mai bun film de debut la Locarno 2006; Cel mai bun film la Festivalul Gay & Lesbian de la Torino 2007.

Fãrã regrete / Huhwihaji anha (Coreea de Sud)
Regia: Leesong Hee-il Cu: Han Lee, Young-hoon Lee
Festivaluri si premii: Prezentat in sectiunea Panorama, Berlin 2007

Avida (Franþa)
Regia: Benoît Delépine, Gustave de Kervern Cu: Benoît Delépine, Gustave de Kervern, Velvet, Anselme, Fernando Arrabal, Anne Benett, Claude Chabrol, Kati Outinen
Festivaluri si premii: Prezentat la festivalurile de la Cannes, Salonic 2006, Tribeca 2007.

Offscreen (Danemarca)
Regia: Christopher Boe Cu: Nicolas Bro, Lene Maria Christensen
Festivaluri si premii: Cel mai bun actor la Premiile Bodil 2007; Cel mai bun montaj la Festivalul Robert 2007; Premiul Young Cinema la Veneþia 2006.

Prinþesa / Princess (Danemarca)
Regia: Anders Morgenthaler Voci: Thure Lindhardt, Stine Fischer Christensen, Margrethe Koytu, Tommy Kenter
Festivaluri si premii: Melies de Argint, Festivalul de la Sitges, Premiul juriului de tineret la Flanders 2006. Prezentat la Cannes, 2006.

Nocturne pentru regele Romei / Nocturnes pour le roi de Rome (Franþa)
Regia: Jean Charles Fitoussi Cu: Cécile Bouissou, Amélie Dumont, Achille Straub, Frederick Weibgen
Festivaluri si premii: Saptamana Criticii, Cannes 2006

Maºina-capcanã / Immer nie am meer (Austria)
Regia: Antonin Svoboda Cu: Christoph Grissemann, Dirk Stermann, Heinz Strunk
Festivaluri si premii: Prezentat la Festivalul de la Rotterdam, 2007


UMBRE

Monstrul / Gwoemul (Coreea de Sud)
Regia: Joon-ho Bong Cu: Kang-ho Song, Hie-bong Byeon, Hae-il Park
Festivaluri si premii: Prezentat în secþiunea Quinzaine de Realisateurs la Festivalul Internaþional de la Cannes 2006. Cel mai mare succes de box-office din istoria Coreei

Mãcel / Severance (Germania-Anglia)
Regia: Christopher Smith Cu: Toby Stephens, Claudie Blakley, Andy Nyman
Festivaluri si premii: Premiul Juriului ºi Premiul pentru cel mai bun film la Puchon 2006. Prezentat la festivalul de la Locarno 2006.

Paprika (Japonia)
Regia: Satoshi Kon Cu: Megumi Hayashibara, Tôru Furuya, Kôichi Yamadera
Festivaluri si premii: Prezentat in competitie oficiala la Festivalul Internaþional de la Veneþia 2006.


Rondul de zi / Dnevnoy dozor (Rusia)
Regia: Timur Bekmambetov Cu: Konstantin Khabensky, Mariya Poroshina, Vladimir Menshov
Festivaluri si premii: prezentat in proiectie speciala la Festivalul de la Berlin 2007

Omul-problema / Den Brysomme mannen (Norvegia)
Regia: Jens Lien Cu: Trond Fausa Aurvaag, Petronella Barker, Per Schaaning
Festivaluri si premii: Premiul ACID la Cannes 2006; Marele Premiu, Premiul Criticii Internaþionale, Premiul Juriului SCI FI ºi Marele Premiul al Juriului de Tineret la Festivalul International Gérardmer 2007; Cel mai bun actor, Cea mai buna regie, Cel mai bun scenariu ºi nominalizari pentru Cel mai bun film si Cel mai bun actor/Cea mai buna actriþã într-un rol secundar la Premiile Amanda din Norvegia 2006.

Arta viselor / La Science des rêves (Franþa)
Regia: Michel Gondry Cu: Gael Garc*a Bernal, Charlotte Gainsbourg, Alain Chabat
Festivaluri si premii: prezentat la Festivalul de la Berlin, 2006.

Pradã uºoarã / Fritt vilt (Norvegia)
Regia: Roar Uthaug Cu: Ingrid Bolsø Berdal, Rolf Kristian Larsen
Festivaluri si premii: prezentat la Festivalurile de la Goteborg, Seattle, San Francisco

Umbre – scurtmetraje fantastice ºi de groaza, sectiune competitiva


ZILELE FILMULUI ROMÂNESC

Lungmetraje

Restul e tãcere / The Rest is Silence
Regia: Nae Caranfil Cu: Florea Vizante, Ovidiu Niculescu, Mirela Zeta

California Dreamin’ (nesfîrºit) / California Dreamin’ (endless)
Regia: Cristian Nemescu Cu: Armand Assante, Jamie Elman, Rãzvan Vasilescu, Maria Dinulescu, Alexandru Margineanu, Laura Voicu, Gabriel Spahiu, Andi Vasluianu, Constantin Diþã

Patru luni, trei sãptamîni ºi douã zile - Amintiri din Epoca de Aur / 4 Months, 3 Weeks, 2 Days – Tales from The Golden Age
Regia: Cristian Mungiu Cu: Anamaria Marinca, Laura Vasiliu, Vlad Ivanov, Alex Potocean, Luminiþa Gheorghiu, Adi Carauleanu.

Îngerul necesar / Hooked by an Angel
Regia: Gheorghe Preda Cu: Anca Florea, Constantin Florescu, Emily Daller

Cocoºul decapitat / The Beheaded Rooster
Regia: Radu Gabrea Cu: David Zimmerschied, Alicja Bachleda, Ioana Iacob, Axel Moustache

Hîrtia va fi albastrã / Paper Will Be Blue
Regia: Radu Muntean Cu: Paul Ipate, Dragos Bucur, Tudor Istodor, Andi Vasluianu, Adi Carauleanu
Festivaluri si premii: Cel mai bun film strãin la Antalya Golden Orange 2006, Premiul Special pentru cel mai bun regizor festivalul Cottbus 2006, Premiul special al juriului la Namur 2006, Mentiune speciala, Sarajevo, 2006; Cel mai bun actor intr-un rol secundar, Premiile Gopo 2007, Romania.

Scurtmetraje

Program scurt metraje I

Dimineaþa
Regia: Radu Jude

Lecþia de box
Regia: Alex Mavrodineanu

ªi binele trebuie sã aibã margini
Regia: Gabriel Achim

Climbing the Giraffe
Regia: Eva Pervolovici

Carne
Regia: Miruna Boruzescu

Pãrinþi ºi copii
Regia: Raluca Mirescu

Apã
Regia: Constantin Popescu Jr.


Program scurt metraje II

Datorie
Regia: Vlad Trandafir

Bricostory
Regia: Andreea Pãduraru

Last Day of December
Regia: Bogdan Apetrei

Amatorul
Regia: Marian Criºan

Casã de piatrã
Regia: Paul Manolescu

Sasha, Grisha ºi Ion
Regia: Igor Cobileanski

Vineri în jur de 11
Regia: Iulia Ruginã


Program de scurt metraje III

Don’t Get Me Wrong
Regia: Adina Pintilie

Botoºani, capãt de linie
Regia: Vlad Cirdeiu si Cristian Corduneanu

Lampa cu cãciulã
Regia: Radu Jude

Examen
Regia: Paul Negoescu

Zilele Filmului Românesc Off I

Low Cost
Regia: Nora Agapi si Stephan Lucon

Electro
Regia: Matei Alexandru Mocanu

Zilele Filmului Românesc Off II

Line
Regia: Anton Groves

Acasã
Regia: Paul Negoescu

Balastiera
Regia: Adina Pintilie

The Untyings
Regia: Romi Chiorean si Katherine Leggett


ZIUA FILMULUI MAGHIAR

Lungmetraje

Aer curat / Friss levegö
Regia: Agnes Kocsis Cu: Izabella Hegyi, Júlia Nyakó, Anita Turóczi
Festivaluri si premii: Prezentat la Cannes in sectiunea Saptamana Criticii 2006; Premiul FIPRESCI, Varsovia; Cel mai bun debut la Saptamana Filmului Maghiar, Budapesta 2007; Cel mai bun film, Bruxelles, 2007; Mentiune speciala, Hong Kong 2007

A mea ºi numai ai mei / Egyetleneim
Regia: Gyula Nemes Cu: Krisztián Kovács, Orsolya Tóth
Festivaluri si premii: Prezentat in sectiunea Saptamana Criticii la Venetia 2006; Cea mai buna actrita (Orsi Toth) la Saptamana Filmului Maghiar, Budapesta, 2007

Campionul din Balcani / Balkán bajnok
Regia: Réka Kincses
Festivaluri si premii: Cel mai bun film documentar la Saptamana Filmului Maghiar, Budapesta, 2007

Sátántangó
Regia: Bela Tarr Cu: Mihály Vig, Putyi Horváth, László Lugossy
Festivaluri si premii: Premiul Caligari la Berlin 1994.

Scurtmetraje

Before Dawn
Regia: Bálint Kenyeres

Elõbb-utóbb
Regia: István Madarász

Moszny
Regia: Róbert Lakatos

Határeset
Regia: Péter Szalay


CE SE-NTÂMPLÃ, DOCUMENTARULE?

Nimeni nu e perfect / No Body is Perfect (Franþa)
Regia: Raphaël Sibilla Cu: Kevin Aviance, Matty Jankowski
Festivaluri si premii: prezentat la Festivalul de la Locarno, 2006

Picnic la cimitir / Moadon beit hakvarot (Israel)
Regia: Tali Shemesh Cu: Lena Bar, Minya Rubin, Tali Shemesh
Festivaluri si premii: Nominalizare pentru cel mai bun documentar la Premiile Academiei Europene de Film

Cu sau fãrã acordul parinþilor / This Film is Not Yet Rated (SUA)
Regia: Kirby Dick
Festivaluri si premii: Premiul Asociatiei criticilor de film din Austin 2007. Inclus in selectia oficiala a Festivalului de la Sundance, 2006

Omul grizzly / Grizzly Man (SUA)
Regia: Werner Herzog
Festivaluri si premii: Premiul CFCA pentru Cel mai bun documentar acordat de Asociaþia Criticilor de Film din Chicago 2006; Cel mai bun documentar acordat de Cercul Criticilor de Film din Florida in 2005; Cel mai bun documentar la premiile Gotham 2005; Cel mai bun documentar la Premiile Independent Spirit 2006; Cel mai bun documentar acordat de Asociaþia Criticilor din Kansas 2006; Cel mai bun documentar acordat de Asociaþia Criticilor din Los Angeles 2005; Cel mai bun film de non-ficþiune acordat de Asociatia Criticilor din America 2006; Cel mai bun film de non-ficþiune acordat de Asociaþia Criticilor din New York 2005; Cel mai bun documentar acordat de Asociaþia Criticilor Online 2006; Cel mai bun documentar acordat de Asociaþia Criticilor din San Diego 2005; Cel mai bun documentar acordat de Asociaþia Criticilor din San Francisco 2005; Premiul Alfred P. Sloan la Sundance 2005; Cel mai bun documentar acordat de Asociaþia Criticilor din Toronto 2005.

Marea privatizare / Der Große Ausverkauf (Germania)
Regia: Florian Opitz Cu: Bongani Lubisi, Simon Weller, Minda Lorando, Delfin Seriano jr., Dona Rosa
Festivaluri si premii: prezentat la festivalurile de la Goteborg, Visions du reel, Nyon, Hong Kong, Toronto, 2007

Manipularea controversei / Manufacturing Dissent (SUA)
Regia: Rick Caine, Debbie Melnyck Cu: Dave Barber, Peter Bart, Tony Bennett
Festivaluri si premii: prezentat la festivalurile Visions du reel, Nyon, Toronto, 2007

Arta rimei / The Art of Rhyme (SUA)
Regia: Kevin Fitzgerald Cu: Muhammad Ali, Planet Asia, The Notorious B.I.G. Mos Def, Eminem, Tupac Shakur
Festivaluri si premii: Premiul Special al juriului la Festivalul de film de la Florida 2002; Premiul publicului pentru Cea mai bunã coloanã sonorã la Festivalul de film independent de la Los Angeles 2000; Premiul juriului pentru cel mai bun documentar la Festivalul de film Urbanworld 2000; Premiul Maverick pentru cel mai bun documentar la Festivalul de film Woodstock 2000.

Dincolo de pãdure / Einst süße Heimat (Austria)
Regia: Igor Gerald Hauzenberger
Festivaluri si premii: prezentat la festivalul de la Rotterdam, 2007

Operaþiunea Cineastul / Operation Filmmaker (SUA)
Regia: Nina Davenport Cu: Liev Schreiber
Festivaluri si premii: Premiul KNF la Festivalul de film de la Rotterdam 2007.


EVENIMENTE SPECIALE

Am o slujbã naºpa rãu / I Really Hate My Job (Anglia)
Regia: Oliver Parker Cu: Neve Campbell, Shirley Henderson, Oana Pellea, Alexandra Maria Lara

Moromeþii (România)
Regia: Stere Gulea Cu: Victor Rebengiuc, Luminita Gheorghiu, Gina Patrichi

La rãscruce de drumuri – Caravana þigãneascã / When the Road Bends – Tales of a Gipsy Caravan (SUA)
Regia: Jasmine Dellal Cu: Fanfara Ciocarlia, Taraf de Haidouks, Esma Redzepova, Antonio El Pipa
Festivaluri si premii: Premiul publicului la Flanders 2006; Premiul publicului la Festivalul de film de Jeonju; Premiul Impact of Music la Festivalul de film independent de la Nashville 2006; Premiul publicului la Festivalul de film independent de la San Francisco.

Offset (Germania)
Regia: Didi Danquart Cu: Alexandra Maria Lara, Razvan Vasilescu, Felix Klare
Festivaluri si premii:

Naºul / Don (India)
Regia: Farhan Akhtar Cu: Shahrukh Khan, Priyanka Chopra, Arjun Rampal, Om Puri
Festivaluri si premii: prezentat in sectiunea Forum a Festivalului de la Berlin, 2007

Rãutãciosul adolescent / The Malicious Adolescent (Irina Petrescu tribute)
Regia: Gheorghe Vitanidis Cu: Irina Petrescu, Ioana Bulca, Iurie Darie, Virgil Ogasanu
Festivaluri si premii: Cea mai bunã actriþã (Irina Petrescu) la Festivalul de film de la Moscova 1969.

Scurtã poveste
Regia: Radu Igaszag


3x3

NEIL LABUTE (SUA)

În compania bãrbaþilor / In the Company of Men
Cu: Aaron Eckhart, Stacy Edwards, Matt Malloy, Emily Cline
Festivaluri si premii: Premiul Special al juriului la Festivalul de film Deauville 1997; Channel 4 Director's Award – Menþiune Specialã la Festivalul de film Edinburgh 1997; Premiul Independent Spirit pentru Cel mai bun debut actoricesc ºi Cel mai bun Scenariu de debut în 1998; Cel mai bun film de debut acordat de asociaþia criticilor din New York 1997; Cel mai bun film de debut acordat de asociaþia criticilor din Texas 1997; Marele premiu la Sundance 1997; Golden Alexander la Thessaloniki 1997.

Forma lucrurilor / The Shape of Things
Cu: Gretchen Mol, Paul Rudd, Rachel Weisz, Fred Weller

Sora Betty / Nurse Betty
Cu: Renée Zellweger, Greg Kinnear, Morgan Freeman, Chris Rock
Festivaluri si premii: Cel mai bun scenariu, Cannes 2000; Globul de Aur 2001 pentru Cea mai bunã actrițã într-un rol principal (Renee Zellweger); Cel mai bun film strain la British Independent Film Awards 2000.



NICOLAS ROEG (Anglia)

Rãtãciþi în deºert / Walkabout
Cu: Jenny Agutter, Luc Roeg, David Gulpilil
Festivaluri si premii: Prezentat in competitia oficiala la Festivalul de la Cannes, 1971.

Nu privi acum / Don’t Look Now
Cu: Julie Christie, Donald Sutherland
Festivaluri si premii: Premiul BAFTA si alte 6 nominalizãri la Premiile BAFTA, 1974

Puffball
Cu: Kelly Reilly, Miranda Richardson, Donald Sutherland-
Premiera mondiala.


ION POPESCU GOPO (România)

Scutmetraje

Scurtã istorie
Festivaluri si premii: Palm d’Or la Cannes, 1957.

Homo Sapiens

3 mere

Lungmetraje

Comedie fantasticã
Cu: Dem Rãdulescu, George Mihãiþã, Cornel Coman
Festivaluri si premii: Prezentat in competitia oficiala a Festivalului de la Berlin 1975.

De-aº fi Harap Alb
Cu: Florin Piersic, Cristea Avram, Emil Botta, Constantin Codrescu
Festivaluri si premii: Cea mai bunã regie la Moscova, 1965.

Povestea dragostei
Cu: Diana Lupescu, Mircea Bogdan, Nicolae Ifrim


PAS ÎN DOI

Camera de supraveghere / Frakchi (Coreea de Sud)
Regia: Whang Cheol-Mean Cu: Choo Heon-Yeop, Kim Hwang-Geun, Lee Hyun-Hwa
Festivaluri si premii: Premiul FIPRESCI la Rotterdam 2005 ºi Menþiune Specialã la Buenos Aires 2005.

Interviu / Interview (Olanda)
Regia: Theo van Gogh Cu: Katja Schuurman, Pierre Bokma

Mami ºi tati / Mama i tata (Bosnia-Herzegovina)
Regia: Faruk Loncarevic Cu: Sabina Bambur, Zagorka Borota, Vjekoslav Ramljak
Festivaluri si premii: Premiul special al juriului, Sarajevo 2006. Prezentat la Festivalul Tribeca, 2007

Viaþa e în altã parte / La vraie vie est ailleurs (Elveþia)
Regia: Frederic Choffat Cu: Sandra Amodio, Vincent Bonillo, Dorian Rossel
Festivaluri si premii: Premiul publicului, Stuttgart, 2006; prezentat in selectie oficiala la Festivalurile de la Locarno, Sao Paolo, Montreal, 2006

Unde la soare e frig / Where It Is Cold in the Sun (România)
Regia: Bogdan Dumitrescu Cu: Gheorghe Visu, Oana Pellea

Tema de casa / La tarea (Mexic)
Regia: Jaime Humberto Hermosillo Cu: Xanic Zepeda, Christopher
Premii: Mentiune specialã la Moscova 1991.

Intimitãþi în toaletã / Intimidades de un cuarto de bano (Mexic)
Regia: Jaime Humberto Hermosillo Cu: Emilio Echevarr*a, Álvaro Guerrero, Martha Navarro.

In pat / En la cama (Chile)
Regia: Matias Bize Cu: Blanca Lewin, Gonzalo Valenzuela
Festivaluri si premii: Marele premiu la Valladolid 2005.


ATACURI TERORISTE

Zi noapte, zi noapte / Day Night, Day Night (SUA)
Regia: Julia Loktev Cu: Luisa Williams, Josh Phillip Weinstein
Premii: Premiul Prix Regards Jeune în cadrul secþiunii Quinzaine des Realisateurs, Cannes 2006; Premiul FIPRESCI la Festivalul Intl de Film de la Chicago, 2006; Premiul Someone to Watch în cadrul Independent Spirit Awards.

Cînd timpul a stat în loc / Frozen Days (Israel)
Regia: Dani Lerner Cu: Anat Klausner, Sandra Sade
Premii: Cel mai bun film la Festivalul Intl. de la Haifa, 2005.

Cavite (Filipine-SUA)
Regia: Neill Dela Llana, Ian Gamazon Cu: Ian Gamazon, Edwin Lagda, Edgar Tancangco
Premii: Premiul Someone to Watch la Independent Spirit 2006; Premiul Maverick la Woodstock, 2005.


BALKANIADA

Mîine dimineaþã / Sutra ujutro (Serbia)
Regia: Oleg Novkovic Cu: Uliks Fehmiu, Nada Sargin, Lazar Ristovski
Premii: Menþiune Specialã la Festivalul Brothers Manaki; Premiul FIPRESCI ºi Marele Premiu la Cottbus ºi Menþiune Specialã la Karlovy Vary, 2006.

Ostatec / Omiros (Grecia)
Regia: Constantine Giannaris Cu: Stathis Papadopoulos, Theodora Tzimou, Yannis Stankoglou

Îngheþat de fricã / Dondurmam gaymak (Turcia)
Regia: Yuksel Aksu Cu: Nejat Altinsoy, Mehmet Amca, Levent Aras
Premii: Cel mai promiþãtor regizor ºi Premiul special al juriului la Ankara 2007; Premiul special al juriului la Istanbul 2006

Maimuþe în iarna / Maimuni prez zimata (Bulgaria)
Regia: Nevena Andonova Cu: Bonka Ilieva-Boni, Diana Dobreva, Angelina Slavova
Premii: Marele Premiu la Cottbus; Premiul East of West la Karlovy Vary 2006.

Legaturi bolnavicioase / Love Sick (România)
Regia: Tudor Giurgiu Cu: Ioana Barbu, Maria Popistaºu, Tudor Chirilã, Tora Vasilescu, Valentin Popescu
Premii: prezentat în secþiunea Panorama a Festivalului de Film de la Berlin 2006.

Bar (Cipru)
Regia: Aliki Danezi-Knutsen Cu: Stela Fyrogeni, Ahilleas Grammatikopoulos, Michael McKell
Premii si festivaluri: prezentat la Salonic 2001

SHOOTING STARS

Sindromul Babylon / Babylonsjukan – Gustaf Skarsgård (Suedia)
Regia: Daniel Espinosa Cu: Nina Wähä, Gustaf Skarsgård, Paulina Hawliczek, Mikael Wranell

Pe muchie de cuþit / Sta Oria – Panayota Vladi (Grecia)
Regia: Savvas Karydas Cu: Yiorgos Kendros, Tasos Nousias, Panayiota Vlandi

Lista neagra / Zwartboek – Halina Reijn (Olanda)
Regia: Paul Verhoeven Cu: Carice van Houten, Halina Reijn, Sebastian Koch, Thom Hoffman

186 de kilometri / Jan Uuspõld läheb Tartusse - Rain Tolk (Estonia)
Regia: Andres Maimik, Rain Tolk Cu: Jan Uuspõld, Meelis Adamson, Juss Haasma

Mort in trei zile / In 3 Tagen bist du tot - Sabrina Reiter (Austria)
Regia: Andreas Prochaska Cu: Karl Fischer, Michou Friesz, Ines Honsel

Carnagiu / Coisa Ruim – Afonso Pimentel (Portugalia)
Regia: Tiago Guedes Cu: Adriano Luz, Manuela Couto, Afonso Pimentel, Sara Carinhas

Jade Warrior - Tommi Eronen (Finlanda)
Regia: Antti-Jussi Annila Cu: Tommi Eronen, Markku Peltola, Jingchu Zhang
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 May 2007, 18:52   #9
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
buna lista!

Lynch
Satantango !!! serial fiind, va ocupa o zi intreaga, de aceea nu o sa-l vad, insa... buna alegere!
Gopo
Boe
...
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 May 2007, 19:47   #10
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
sunt peste 100 de filme si doar zece zile, deci multe n-o sa vedem...
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 May 2007, 16:45   #11
Liou
Guru
 
Liou
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 312
Quote:
Viaþa e în altã parte / La vraie vie est ailleurs (Elveþia)
Regia: Frederic Choffat Cu: Sandra Amodio, Vincent Bonillo, Dorian Rossel
Festivaluri si premii: Premiul publicului, Stuttgart, 2006; prezentat in selectie oficiala la Festivalurile de la Locarno, Sao Paolo, Montreal, 2006

lista a fost prea lunga si cu multa informatie, dar asta mi-a sarit in ochi.
trebuie sa fie dupa kundera, asa-i?? desi parca titlul cartii era "la vie est ailluers" ,fara "vraie" ... ma rog, asa ar trebui sa fie, prea seamana, plus ca si regizoru-i francez.. deci e foarte posibil. din pacate nu-mi spune nimic frederic chaffot
poate sa-mi confirme cineva? :? nu de alta, da' daca nu-i dupa kundera io nu ma duc. in semn de protest .

si au aparut deja pliantele cu programul ,ca sa stim exact orele de difuzare?
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 May 2007, 18:19   #12
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
la pliante se lucreaza acum, vor aparea in cateva zile

iar filmul lui Chauffat nu se inspira din Kundera, se pare ca scriitorul nu a permis niciodata sa i se ecranizeze romanele. Cand am vorbit cu Jiri Menzel la FFE mi-a zis ca se cunoaste cu Milan Kundera si l-am intrebat daca nu i-ar placea sa-i ecranizeze cartile, pentru ca seamana foarte mult in spirit cu filmele lui. Menzel a inceput sa rada si a zis ca i-ar placea foarte mult, numai ca MK nu a cedat niciodata drepturile de ecranizare.
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 May 2007, 18:45   #13
Liou
Guru
 
Liou
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 312
imi pare rau sa te contrazic, dar what about "The unbearable lightness of being" :love: al lui Philip Kaufman(cu Daniel Day Louis, Juliette Bicnoche si Lena Olin)? o ecranizare f. reusita dupa parerea mea, tinand cand ca e greu sa "surprinzi" universul lui milan.

pacat ca nu sunt gata inca pliantele astea...ne-am organiza din timp programul.. localnici, turisti...
afisul publicitar a aparut?
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 May 2007, 18:48   #14
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
da, ai dreptate, eu am luat de buna ce-a zis Menzel si am dat-o mai departe. probabil se referea la anumite carti, cele pe care ar vrea sa le ecranizeze el...
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 May 2007, 20:56   #15
Liou
Guru
 
Liou
 
Join Date: Aug 2005
Posts: 312
din ce-am citit despre film de pe net, subiectul imi aduce mai degraba a ignoranta. doi emigranti cehi...destine diferite...intalnire in gara... hm, sa fie un fel de hibrid, cu titlul din "la vie est ailleurs" si cu subiectul inspirat din "l'ignorance"? :? dar sa nu anticipam in sens negativ. c-o fi, ca n-o fi sa zicem ca merg totusi la film, prea e kundera "in the air"..
si am gasit cum tin minte numele regizorului -ma gandesc la sofat :w00t: (ca il cheama Choffat, nu cum l-am botezat eu prima data).
Liou is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 May 2007, 22:28   #16
gionloc
Guru
 
gionloc
 
Join Date: Apr 2004
Posts: 1,105
vazut clipul TIFF
:lol:

Max Schreck + un iz de afis la The Usual Suspects = super!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 May 2007, 22:32   #17
Mala Portugal
Guru
 
Mala Portugal
 
Join Date: Nov 2003
Location: Vanity Case
Posts: 1,445
in sfarsit eu si Avida fata in fata :w00t:
__________________
"Someone has to kick the Mickey Mouse out of our heads"
Mala Portugal is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 May 2007, 23:19   #18
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
deci putem vedea "432" in deschiderea TIFF Cluj, 1 iunie :love:
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 May 2007, 09:31   #19
devil_doll
Veteran
 
devil_doll
 
Join Date: May 2007
Posts: 152
saracu Nae, a fost devansat de Cristi..
__________________
"Face it girls, I'm older and I have more insurance."
devil_doll is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 May 2007, 09:40   #20
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
problema nu se pune asa, o sa aflam amanuntele la conferinta de presa TIFF de maine
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 18:10.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells