Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 08 Dec 2009, 09:49   #1
Pitbull
Unlikely Messiah
 
Pitbull
 
Join Date: Dec 2004
Location: Bucharest
Posts: 16,822
R.I.P. Ruxandra Bucescu

Ruxandra Bucescu a incetat din viata


Actrita Ruxandra Bucescu, cadru didactic la Universitatea de Arta „George Enescu", a incetat din viata in noaptea de 6 spre 7 decembrie, dupa o indelungata suferinta, la capätul unei cariere împlinite. Avea 48 de ani.

A jucat pe scena Teatrului Mihai Eminescu Botosani, si a format, pana in ultima clipa, generatii de actori, multi dintre ei activand astazi in teatrele botosanene.

In 1986 a absolvit Institutul de Arta Teatrala si Cinematografica „I.L.Caragiale" Bucuresti. Intre 1988 si 1989, a activat ca actrita la Teatrul „Mihai Eminescu" din Botosani, iar din 1989 pana in 1997, actrita la Teatrul National „V.Alecsandri" Iasi. Din 1997, a devenit lector la Universitatea „G.Enescu", iar apoi Secretar Stiintific al Senatului aceleiasi universitati.

A jucat în numeroase filme, printre care: "Cale liberä", "Polul Sud", "Vulcanul stins", "Un oaspete la cinä"
Corpul este depus la Capela Cimitirului Eternitatea. Ceremonia de inhumare va ave aloc miercuri, de la ora 12.00, la Eternitatea.

* * *

Câteva amintiri


...Imi amintesc când am väzut-o prima oarä - pe treptele de la intrarea actorilor în T.N.B., împreunä cu Cerasela Stan, ambele în uniforme soldätesti (aveau "pregätire militarä" pentru studente). Cerasela ne-a fäcut cunostintä. Era în octombrie 1982, tocmai începeau anul I - clasa lui Amza Pellea, unde-i aveau colegi si pe Mircea Rusu, George Alexandru, Doru Bandol, Bogdan Ghelu... Amza avea sä moarä un an mai târziu - nu mai tin minte cine i-a dus mai departe.
Ruxandra era o fatä foarte frumoasä, picantä si aträgätoare - mi-ar fi pläcut, dacä n-as fi fost eu însumi proaspät cäsätorit. In toamna lui 1983 s-a cäsätorit cu actorul Valentin Voicilä (care absolvise la Amza în seria dinaintea ei) dar din päcate s-au despärtit foarte repede. In tot timpul celor doi ani cât am fost colegi de institut, ne-am înteles bine, ca prieteni; mai conversam uneori prin camerele de la cämin, dar împrejurärile n-au fäcut sä ne apropiem mai mult, sau sä colaboräm vreodatä. Ne-am mai väzut sporadic dupä facultate, pe la castinguri... apoi, ne-am pierdut urma. In orice caz, Ruxandra rämäsese încä de pe-atunci o persoanä de care-mi aminteam cu drag, si mä întrebam uneori oare ce mai face...
Iatä cä acum face bine - cel mai bine - acel bine suprem spre care aspiräm cu totii.
Odihneascä-se în pace!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 13:54.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells