Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 26 Mar 2009, 22:42   #41
Pauline Kael
Banned

Pauline Kael

Pitbull,nu stiu pe unde ziceai ca Lucian Pintile a devenit o nulitate.Francezii il considera unul de-al lor si il asaza in rand cu:
aki kaurismaki andrei tarkovski douglas sirk emir kusturica entretiens federico fellini john boorman lars von trier lucian pintilie marie cardinal maurice pialat mike leigh mélodrame oshima peter greenaway robert bresson roy andersson theo angelopoulos
Pauline Kael is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Mar 2009, 22:56   #42
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Treaba lor. Din partea mea, pot sä-l aseze-n rând si cu Turnul Eiffel, Delta Amazonului, distanta pânä la Proxima Centauri si tampaxurile Printesei Maxima a Olandei, cä e tot un amator - asa am zis, nu "nulitate"; are calitäti (fior artistic, mesaj, uneori imaginatie si fortä), dar si mari defecte (neprofesionalism filmic, incoerentä, cabotinärie, imaturitate, suficientä si vulgaritate sub-artisticä).
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Mar 2009, 10:48   #43
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Nu sunt cazuri similare...
Muresan a fost tot timpul slab - singura tresärire credibilä a avut-o cu "Räscoala", dar e o vorbä care zice: "Sä-ti iasä bine un film nu e mare lucru. Dar ca sä-ti reuseascä mai multe, trebuie sä fii regisor!"
Pita, în schimb, a fost excelent, pe tot parcursul anilor '70. Lui i-au fost fatale douä lucruri: aroganta si infatuarea (cäi sigure spre plafonare), si deraierea spre un snobism intelectualicist-simbolistic ostentativ pentru care nu-l tineau curelele intelectului.
La Pintilie, a contat faptul cä regia de teatru si cea de film sunt despärtite de diferente definitorii, pe care n-a reusit sä le constientizeze si, eventual, sä le depäseascä; plus imaturitatea cronicä; ceea ce era viu si proaspät în primele douä filme, a devenit ostentativ, vulgar, grosier.
Cu Daneliuc, lucrurile sunt clare: profil psihologic similar în multe puncte cu al lui Pintilie, plus o aplecare prea puternicä spre instinct si fler, în detrimentul inteligentei si al ratiunii (pânä la "Glissando", i-a mers). Si, din päcate, degradarea mintalä clinicä.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Mar 2009, 14:32   #44
Floydman
Guru

Floydman

bai sunteti amuzanti bai...

aia cu elicea si nepalul e bestialaaaa.. super poanta....nu te-a dat afara?

asta imi aminteste de o intrebare la examenul de drept roman...imi amintesc ca prin ceatza dar faza era de genul:

Profesor: si cum se pronunta judecatorul asupra pricinii cand scrierile lui Ulpian si Papinian (astia erau niste somitati juridicesti romane, care scrisesera "tratate" de drept) se contraziceau in interpretari?

Student: :shock: ...ahm... (constientizand dar fiind amuzat de pericol) .trageau la sorti! .... :grin:

Profesor: esti impertinent! 9! :hmm:
Old 27 Mar 2009, 16:26   #45
Judex
Banned

Judex

Originally Posted by Floydman:
bai sunteti amuzanti bai...

aia cu elicea si nepalul e bestialaaaa.. super poanta....nu te-a dat afara?

asta imi aminteste de o intrebare la examenul de drept roman...imi amintesc ca prin ceatza dar faza era de genul:

Profesor: si cum se pronunta judecatorul asupra pricinii cand scrierile lui Ulpian si Papinian (astia erau niste somitati juridicesti romane, care scrisesera "tratate" de drept) se contraziceau in interpretari?

Student: :shock: ...ahm... (constientizand dar fiind amuzat de pericol) .trageau la sorti! .... :grin:

Profesor: esti impertinent! 9! :hmm:
Ba exact asta s-a intamplat!
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Mar 2009, 03:13   #46
Judex
Banned

Judex

Originally Posted by transilvana:
felicitari Judex. AI fost la ei la interviu? Yale e misto, desi New Haven e un fel de gaura de sarpe, da nu-i nimic ca biblioteca aia a lor care imita catedralele gotice compenseaza alte neajunsuri :-)

nu vreau sa-ti pun plumb in aripi, dar din cite inteleg eu programul ala e ptr. teatru, nu ptr. film (discipline care in State sint si mai separate si mai distincte decit in Romania)

sper ca ti-au dat si-o bursa....

inca o data, felicitari! Upwards and onwards!
Hihi, cred ca am sarit peste mesajul tau. Scuze.

Intr-adevar, ii zice Yale School of Drama. Dar trebuie sa te contrazic intrucatva. Programul e bazat mai mult pe Management pentru ca organizatorul principal e Yale School of Management!

In ceea ce priveste teatrul, consider ca e inadmisibil ca un om de film sa nu cunoasca arta dramatica, oricare forma.
Old 30 Mar 2009, 08:19   #47
transilvana
Junior

transilvana

a, pai sint de acord ca daca faci film trebuie sa stii cum zici tu "arta dramatica", dar ce voiam eu sa spun e ca disciplinele sint foarte "distantate" in State, adica ce se invata la teatru (si nu zic numai estetica si dramaturgie, zic cunostintele despre industry, cum sa razbesti in lumea respectiva, cum sa-ti planuiesti cariera, cum sa abordezi problema :cool: ) e foarte diferit de ce se invata la film, iar oamenii - posibili mentori si sfatuitori - pe care-i intilnesti intr-una dintre "lumi" nu sint neaparat de folos si in cealalta.

Pe scurt, keep your eyes and ears open, s-ar putea sa fie nevoie sa-ti adaugi niste cursuri sau niste proiecte la programul academic din proprie initiativa, daca esti interesat sa reach out catre cinema. Nu te multumi doar cu ce iti propun/ofera ei! he he

inca odata, felicitari

ps deci ai fost la new haven? intreb sincer de curiozitate ca m-ar interesa ce impresie ti-a facut, eu n-am mai fost pe-acolo de vreo patru ani.
Old 31 Mar 2009, 02:54   #48
Judex
Banned

Judex

N-am mai calcat in State de peste 15 ani, iar acum ma pregateam sa onorez invitatiile unor amici, printre care a unui fost detinut politic despre care sper sa reusesc sa fac un film cat mai curand posibil.
In alta ordine de idei, m-am avantat eu ceva cam tare, nu e chiar atat de sigur ca voi ajunge. Am analizat dupa ce au mai trecut efectele sarbatorii si mai sunt de rezolvat oarece probleme, in special de natura financiara. Oricum, e bine ca a fost facut acest prim pas si sper ca macar in toamna anului urmator sa incep studiile aprofundate acolo. Daca nu va fi sa fie, nu-i baiul asa mare, voi continua sa studiez unde si ce se poate in domeniu, chiar si fara a mi se asigura recunoastere oficiala pentru asta.
Multumesc si sper sa-mi iasa totusi pana la capat!
Old 31 Mar 2009, 04:47   #49
transilvana
Junior

transilvana

iti tin pumnii, si curaj!

vorba lu Obama: yes we can
Old 31 Mar 2009, 07:24   #50
europe_east
Guru

europe_east

parca la yale school of drama a fost si meryl streep. esti pe drumul bun.
europe_east is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules