Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 16 Jul 2008, 14:43   #1
omulrosu99
Junior

omulrosu99

Send a message via Yahoo to omulrosu99
Trupã de Film...!?!

... vreau sa fac o trupã de film ca o trupã de teatru, la fel ca o formatie de muzica. Fiecare la cite un instrument, dar care cinta impreuna, care scriu impreuna, care compun impreuna.
... vreau sa pot face film de dragul de a face film, de a fi impreuna cu oameni pe care ii imping neintelesuri spre a crea.

nu ma atrage deloc dirijorul si orchestra, cit dirijorii-orchestra. pentru mine un film nu poate deveni din ce si-a pus un singur om in minte. Este un proces prea organic, prea complex sa poata fi inteles in plin de... un singur om. Filmul este pentru mine o lume, tangenta doar, la lumea traditionala.

Eu|: sint un om care nu stie sa faca nimic. Fara experienta in vreun domeniu. Fara abilitati sociale. Am lucrat un an in cinematografie ca secretar de platou si ridicator de obiecte inerte. Am facut prezenþa 3 ani la o facultate de film. Am facut un an curatenie intr-un hotel cu 36 de camere in Amsterdam. In afara timpului, in acesti citiva ani, am incercat sa raspund la o singura intrebare - de ce film? O intrebare a carui cuitate s-a nascut atunci cind am simtit ca linga respiratie mai am inca un lucru... gindul(nevoia) in cinema. Intrebare ce mi-a devenit univers, pentru cã un raspuns ii este imposibil. O intrebare ce este depasita numai cind menirea ei devina absurda.

Lumea filmului de azi imi da impresia ca sintem la sfirsitul anitchitatii... in inceputul unui ev mediu al filmului. Un loc sensibil in care marile tragedii devin straine pentru suflet si unde micii trubaduri cu ale lor poeme din de linga noi soptesc sufletului hranã.
Putem acum sa facem film la fel de simplu ca muzica folk. Putem sa ne povestim pe noi insine. Noi insine ca exemple ale unei simplitati de dincolo de complexul amãnunt. Putem sa creem doar adevãr.

Nu mã atrage si nici intereseazã nici un film-stil nici o film-revoltã, nici o film-teory, pentru mine filmul este ceva peste film. Filmul este suprafilm. Iar suprafilmul este memorie. O memorie interioara ce da pe dinafara timpului. O teorie ce vrea materie sa devina memorie pierzindu-se in teorie(myth).
Dacã lumea este infinit filmul este infinit made in infinit.

cinema imi incepe dupa ultima pagina de dictionar continuîndu-l pe intregime.
cinema imi incepe dupa ultima zi a lumii continuind-o toatã.

Keywords toward a better understanding|: Fassbinder Herzog Tarkovsky Bach mandelbrot Limewax Sakyamuni Tao qualia shaman mantra psytrance largo koan iasomie verde muºeþel flaut...

...

Cum pot sã...|: Cred in inteligenta chaosului mai mult decit pot crede in mine... Nu stiu nimic despre cum, unde si cind...aceasta Trupã... si nici nu vreau sa aflu. Vreau doar sa se intimple, sau nu, spontan si liber.

thank you for reading the last word
... for it is always the most important
Andrei
omulrosu99 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules