- -
sub 5 voturi
Locul naşterii: Rio de Janeiro, Brazilia · Data naşterii: 24.08.1947 (76 ani) · Ocupaţie: Scenarist, actor, compozitor, romancier · Zodia: Fecioară

Biografie

Paulo Coelho, nascut in Rio de Janeiro, este un scriitor brazilian. Este fiul lui Pedro, inginer, și al Lygiei, casnică. La șapte ani a intrat la școala iezuită San Ignacio din Rio de Janeiro. A câștigat primul său premiu literar într-un concurs școlar de poezie, iar sora lui, Sonia, și amintește cum și ea a câștigat un premiu pentru eseu prezentând o lucrare pe care Paulo o aruncase în coșul de hârtii.

Din Publishing Trends aflăm că Alchimistul s-a aflat pe locul 6 în...

mai mult
Au contribuit la această pagină: Diutzza13, miere Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Filmografie - el însuşi / ea însăşi

Filmografie - după un roman de

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
margott pe 10 Aprilie 2016 21:47
Citat dintr-un interviu cu Coelho : "iubirea justifica existenta si trebuie sa luptam cu entuziasm si disciplina pentru oamenii si lucrurile de care ne pasa, altfel viata ar fi ca o dupa-amiaza de duminica, plina de timp, dar cea mai plictisitoare zi a saptamanii." Mi-ar fi placut sa-l cunosc personal pe Coelho, e ca o fantana a intelepciunii, o sa va convingeti de asta daca-i cititi cartile. In "Zahir" de pilda, personajul principal e un fel de alter-ego al scriitorului, imprumutandu-i propriile-i idei, ganduri si sentimente.
0 0

Spune-ţi părerea despre Paulo Coelho

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.

A colaborat cu

jinglebells