8.4 / 10
6 voturi

Biografie

Jean Moscopol (n. 26 februarie 1903, Brăila - d. 1980) a fost un cântăreț român de muzică, cunoscut publicului în perioada interbelică.

Jean Moscopol înregistrează o singură piesă la casa de discuri Columbia, și anume “Ce-o să zică lumea”, în duet cu Virginica Popescu. Discul este Columbia Dr 172 – in 1937. Pe partea cealaltă, piesa “Ștergeți ochișorii păpușico” este interpretată de Virginica Popescu.

A contribuit la această pagină: lilianasnd Contribuie la această pagină şi câştigă DVD-uri!

Părerea ta

Spune-ţi părerea
Ordonează după
blacksea_rider pe 04 Noiembrie 2021 23:14
Wiki
Jean Moscopol (nume real: Ioan Moscu, n. 26 februarie 1903, Brăila – d. 1980, New York).S-a născut la Brăila, la 26 februarie 1903. Părinții lui erau greci: mama, Terpsihore, era din Constanța, în timp ce tatăl său, Lascăr, era de prin Mesembria (azi Nesebar în Bulgaria), dar se stabilise la Brăila. Numele său real era Ioan Moscu. Se spune că talentul l-ar fi moștenit de la cea care l-a născut, mama sa având voce de soprană. Încă din primii ani de viață, micul Moscu a fost atras de muzică.După încheierea celui de-al doilea război mondial Moscopol s-a împotrivit sistemului politic instaurat la București. Pe vremea în care românii învățaseră să tacă pentru a nu ajunge la închisoare sau la canal, Jean Moscopol s-a așezat ca un ghimpe împotriva mai marilor vremii. A compus balade și cuplete anticomuniste în care îi îndemna pe români să nu-și… citeşte
0 0

Spune-ţi părerea despre Jean Moscopol

Pentru a scrie un review trebuie sa fii autentificat. Click aici pentru a te autentifica.
jinglebells