Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 19 Jan 2008, 23:27   #101
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

OK, analiza pe text, si comentariul meu final aici:
Quote:
ideea generala ce se degaja din toata povestea asta, si anume ca: nimic-nimic, niciun obiect si niciun om nu sta la locul lui: nici autobuzele, nici taxiurile, nici magazinele, nici colegele, nici phoen-ul Gabitei, nici prietenele si prietenii, nici resourile improvizate, nici tigarile, sapunurile, ori tic-tac-urile de vanzare, nici sticlele de lapte pline cu...maruntis, nici bancnotele somoiogite direct in buzubar, nici puzderia de garaje metalice improvizate dintre blocuri, nici felcerii care nu conteaza ce...ocupatie oficiala au, nici camerele de hotel transformate in...sala de operatii, nici obiceiul calatoriei fara bilet pe autobuz ori pe tren, nici lenjeria intima, nici florile imortele, nici laptele praf (in cutia de ness), nici puisorii de pisica, nici pestii, nici maidanezii, si nici pruncii - care trebuie sa steie...9 luni in burta mamii lor si nicidecum azvarliti pe tomberon de la et. X dupa nici...4 luni, 3 saptamani si 2 zile!
Asta, spui tu, este o opinie argumentata despre film. In primul rand, chiar daca ar fi asa ceva, ar veni dupa 50 de alte mesaje pur enigmistice. Apoi, nu e de fapt o afirmatie despre film. Nu e o interpretare, e o observatie (nu neaparat corecta). Da, se misca lucruri in film. BIG DEAL. Ce semnificatie zici ca are asta, daca are vreuna? Tactica ta este sa trantesti inceputul unui posibil argument (inexistent de altfel) cu suficienta gravitate incat sa para ca spui ceva demn de luat in seama pe acolo, apoi sa astepti sa vezi ce se intampla.
Un argument inseamna o premisa, o legatura logica si o concluzie. Tu oferi o premisa, te porti ca si cand ar exista si legatura logica, apoi sustii ca ai spus ceva semnificativ. Ei bine, asta nu e discutie rationala. End of story.
Cazeemeer is offline   sendpm.gif
Old 19 Jan 2008, 23:30   #102
Mel
Senior

Mel

Send a message via Yahoo to Mel
Ei da' tu chiar nu vezi cum te...contrazici?!
Mel is offline   sendpm.gif
Old 20 Jan 2008, 02:25   #103
Coshava
Veteran

Coshava

Originally Posted by Cazeemeer:
Asta nu inseamna ca nu abordeaza anumite teme generale - chestia asta o face absolut orice lucrare (pana si manelele sau picturile in airbrush de pe remorcile de la cate un luna park), ci ca intentia lui Mungiu nu este de a starni o discutie despre acele tematici.

Categoric - e bine ca mai exista si oameni cu simtul masurii pe zona si ca nu au plecat toti la culcare.

Nu de alta dar, de ex. :

Quote:
nici puzderia de garaje metalice improvizate dintre blocuri{...}

Alea mai mult ca sigur ca nu existau in '87 - sau erau foarte, foarte rare - ele sunt pur si simplu un anacronism din film.

Oricum - apropo de ce aiureli se pot spune daca vrei sa scoti simboluri si ciudatenii acolo unde clar nu e cazul am gasit drept cel mai amuzant exemplu urmatorul :

Quote:
{...}nici abuziva cruce rosie (si nu albastra) de pe toate salvarile, {...}

Crucea Rosie este ( unul din ) simbolurile oficiale ale Organizatiei Mondiale de Cruce si Semiluna Rosie si, dupa cum spune si aici :

Quote:
As specified by the Geneva Conventions, the four recognized emblems are to be used only to denote the following:

- facilities for the care of injured and sick armed forces members;
- armed forces medical personnel and equipment;
- military chaplains;
- International Red Cross and Red Crescent Movement organizations such as the International Committee of the Red Cross (ICRC), the International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies (IFRC), and the 185 national Red Cross and Red Crescent societies.
In order to ensure universal respect for the emblems, the Geneva Conventions obliged their signatories to forbid any other use of the names and emblems in wartime and peacetime.

Nevertheless, the misuse of the emblem is widespread and it is often used as a general symbol to indicate first aid, medical supplies and civilian medical services especially walk-in clinics.
{...}
In order to avoid this conflict, a green cross is often used as a generic alternative.

Deci nu e vorba de vreo folosire abuziva si la o adica daca vrei sa eviti rosul se foloseste simbolul verde si nicidecum albastru, deoarece "crucea albastra" este un simbol folosit doar in SUA de unele organizatii medicale private.
:lol:
Coshava is offline   sendpm.gif
Old 20 Jan 2008, 10:22   #104
Mel
Senior

Mel

@Coshava, tu stii ce inseamna sa gresesti dintr'un foc atat in forma cat si in continut - cel putin in cazul de fata?

Stii ce? Pana una alta, cheama si tu o...salvare!
Adica - ambulanta, nu te speria...
Si fa'i o poza!
Pe ce parte'ti place tie: si din fata, si din spate si din lateral (numa' nu pe dedesubt)!
Si pe urma bag-o chiar aici, pe forum (poza zic)! Ca sa vedem si noi ce culoare are simbolul acela (ca sa nu te mai legi de exprimarea mea aproximativa) international al salvarii, adica al tuturor ambulantelor din lumea normala
Simbol pe care baietii nostri, adica comunistii nostri nu l-au acceptat decat dupe...'89

Sau ca sa nu te mai obosesti de pomana, ia la mama o poza cu ambulanta si cu crucea albastra (a Sf. Andrei) asa cum arata in toata lumea:

http://www.pulsmedica.ro/pop/galeria/amb2.html

Si pe urma mai du-te si te mai uita odata la 432 - la scena intalnirii Otiliei cu Bebe, scena in care apare, dupa un taxi lipsit si...dansul de culoarea si insemnele elementare internationale ale taxi-urilor, apare deci o statie de salvare cu o groaza de dube-salvari - marca autohtona "Tudor Vladimirescu" - toate cu simbolul crucii rosii - ilegal cf. conventiilor internationale. :sick:
-----------------------------------------------------------------------

Problema esentiala insa nu e nicidecum asta ci cu totul alta: si anume ca daca din tot pomelnicul-inventar proaspat prezentat de mine mai sus, singurele lucruri inexacte ar fi numarul garajelor-de fier-beton, respectiv simbolul sau "crucea" albastra - atunci cum ramane cu restul...?!

Sau altcumva spus: daca eu recunosc totusi si'ti multumesc ca atare pentru precizarea legata de crucea propriu-zisa albastra (cu care marturisesc ca n'am fost in tema), asa cum i-am multumit si simpaticului nostru american @Vladvaidianu pentru pretioasele informatii american-beauty-iste (si pe care tu totusi le-ai respins cu aceeasi inversunare ca si in cazul meu), sau lui @Pitbulll-splitt-istul pentru informatia cu Vintila - apoi mie fratioare, cine palaria mea o sa'mi recunoasca, basca sa'mi multumeasca pentru infernalele si catastrofalele (pentru...voi) informatiuni si conceptiuni 432-iste!?
Ei?!
Old 20 Jan 2008, 12:50   #105
Mel
Senior

Mel

Supastar, permite-mi sa imi exprim o opinie in lumina noilor dovezi pe care le-ai scos la iveala:
Nu merita. Asta e Tamarainsa Redux, doar ca ceva mai coerent la suprafata...

OK, stiu ca ma arunc in gura lupului, but here goes nothing...

Pai bine ma, Cazeemeere! apoi zi si matale: ori sunt lup ori sunt Tamarainsa Redux (care numa' voi stiti cine dracu' o mai fi - ca la cautare nu da niciun rezultat) - cand ai de gand sa te hotaresti?
Ori voi vreti numaidecat sa'l vedeti pe Mielul turbat?!
Old 21 Jan 2008, 14:13   #106
Mel
Senior

Mel

Na! ca iar am facut-o de...oaie - adica de mel - si m'a lasatara iarasi singur-singurel! Cu thread-ul meu cu tot
Old 21 Jan 2008, 23:09   #107
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
Originally Posted by Mel:
Ori voi vreti numaidecat sa'l vedeti pe Mielul turbat?!

ce zici de "tacerea mieilor"?
Supastar is offline   sendpm.gif
Old 22 Jan 2008, 07:39   #108
Cazeemeer
Guru

Cazeemeer

Bad pun, Supastar. Si oricum, a facut si Mel acelasi joc de cuvinte la un moment dat, dar probabil ca s-a pierdut printre toate modificarile succesive ale mesajelor lui (daca te uiti mai sus, are si modficate de 24 de ori!).
A, si re "Tamarainsa Redux", se pare ca in cazul de fata te-am batut la propriul tau joc, Mel. Oricum, nu era nici un mister acolo. "Tamarainsa" e un personaj, intr-adevar, iar "redux" e un cuvant ca oricare altul.
Cazeemeer is offline   sendpm.gif
Old 22 Jan 2008, 08:09   #109
Mel
Senior

Mel

Pai de: si cazeemeer e'un cazeemeer ca oricare altul, si supastar e'un supastar ca oricare altu*...
Da' mel - ati mai pomenit voi de cand v-a facutara mamicutele - asa mel zic**?!

------------------------------------------------------------------------------------

Bad pun, Supastar. Si oricum, a facut si Mel acelasi joc de cuvinte la un moment dat, dar probabil ca s-a pierdut printre toate modificarile succesive ale mesajelor lui.

Nu s-a pierdut nimic - v'am pus-o de'o parte la pastrare, tacerea aia a mieilor de care intr-adevar am scris (primul) ieri. Cat despre nerusinarea unora de-a ma copia dupa ce s'a pisatara'n toi pe tot ce-am scris, aibi rabdare sa vezi cum or sa conpuna cu totii la comanteruri 432-iste, care mai de care mai turbate si mai porceste impanate cu citate de la...bebe.

Ca daca m'oi asterne si v'oi face desfasuratorul cu toate lucrurile pe care le-ati aflat intr-o saptamana de la mine - puse in balanta cu toate lucrurile pe care le-am aflat eu de la voi intr-o viata, o sa iasa...jale mare!
-------------------------------------------------------------------------------------

...printre toate modificarile succesive ale mesajelor lui (daca te uiti mai sus, are si modficate de 24 de ori!)...

Ei, uite cum iti dai singur-singurel arama (de analfabet) pe fata - fiindca dac'ai avea de-a face cu caietul manuscris al lui Eminescu cu cele 12 pagini de corectura pe strofa intai din "Luceafarul" - e mai mult ca sigur ca la fel te-ai...ilaria!
Ca de defintia adevarului - ca eroarea permanent corectata - sunt convins ca n-ai auzit de cand te-ai nascut...Si pana azi. Cand ai dat de miel.
Si'alminteri se pare ca pentru al de matale, forumul asta e ca ograda lui tata sau mai rau, ca WC-ul public, unde vii - te slobozi - si pleci!

Si-apoi tu nu vezi ca iti bati capul - ca o fata mare - cu numarul de modificari ale unui text fara sa'ti pese catusi de putin daca nu cumva textul ala spune...adevarul!
Si nu orice adevar!
Fiindca de alaltaieri, de cand v'am postat aici - cu rosu, cel mai bengos comentar 432-ist din lume, ati cam luat-o razna cu totii, ati inceput s'o cocaliti, s-o ingalati, s'o scaldati si s'o aburiti ("you're not wanted here!"), basca s'o...splitati - numa' si numai ca sa nu vedeti ce treaba naspa v-am facut: v'am bagat...mortu'n casa!
Old 22 Jan 2008, 09:40   #110
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
Bad pun, Supastar. Si oricum, a facut si Mel acelasi joc de cuvinte la un moment dat, dar probabil ca s-a pierdut printre toate modificarile succesive ale mesajelor lui (daca te uiti mai sus, are si modficate de 24 de ori!).
nu stiam pt k nu stau sa citesc toate replicile lui... mai ales nu pe alea lungi. dar, din cand in cand, tin sa-i amintesc k he's not wanted here! :w00t:
Supastar is offline   sendpm.gif
Old 22 Jan 2008, 09:44   #111
Mel
Senior

Mel

Ei vezi?! Eu ce zic: taman la fel o sa spuie si cand vor fi interpelati privitor la viitoarele lor comanteruri 432-iste impanate cu citate originale sterpelite de la...bebe: "apai ce! eu am avut timp sa citesc toate aiurelile alea?!" :oops:
Old 22 Jan 2008, 10:11   #112
Mel
Senior

Mel

Originally Posted by Supastar:
...nu stiam pt k nu stau sa citesc toate replicile lui... mai ales nu pe alea lungi. dar, din cand in cand, tin sa-i amintesc k he's not wanted here! :w00t:

Bravo ma, logicianule: adica d'aia "tii tu sa'mi amintesti" ca "nu sunt dorit" de tine si de consatenii tai - fiindca...nu ma citesti?! Sau taman...pentru asta!?
Ca doar nu tocmai fiindca l'ati vazut pt. prima oara pe dracul (sau pe mielul, ma rog) - tineti voi mortis sa plec?!
Si nu tocmai fiindca v-am aratat ca nu prea ati vazut nimic din filmul "simplu" al lui Mungiu, (dupa ce'l comentati toata ziua bunaziua de o jumate de an) - ati ajuns sa "nu ma cititi" (200 de vizualizari/zi!!) cu'atata...energie?!
N-ati vazut nici buletinul prespalat, nici descaltarea Otiliei la vizita de la Adi, nici neonul defect din holul hotelului, nici nelipsitele vaze cu flori (basca tablourile "artistice", basca toate afisele aiuristice lipite de peretii camerelor studentilor) ce orneaza toata aceasta mizerie de neamuri proaste, nici autobuzele coscovite si taxiurile ruginite (neinscriptionate cf. conventiilor internationale - ca si salvarile cu impropria...cruce rosie), nici baltile, noroaiele si bezna de pe strazi, nici cainii vagabonzi de la camine, de la hoteluri si din toate cartierele si blocurile, nici Dacia prabusita si nici pantofii fara siret ai lui bebe (basca blugii lui de fabricatie...ruseasca), nici gazul fara presiune, nici ca nu se gasea cheia de la sala de examene din Fac. de Chimie, la fel cum nu se gasea Kent, progesterol, Lux, Amo, Rexona, zahar, Vikend, Marlboro, camere de hotel, felceri, flori, autobuze, taxiuri, cafea si chiar cesti de cafea - decat in conditii...martiene*!
Si asta n'ar fi nimic - ca daca le-ati f vazut, ati fi vazut in sfarsit cu adevarat si...filmul - care film tocmai despre aceste conditii martiene vorbeste. Si nicidecum despre niste fete mai mult sau mai putin pacatoase, respectiv despre un profitor ordinal "lipsit de orisice scrupule"! Care le violeaza pe ambele doua** la...conceptie.
_______
* Si n-ati vazut nimic din toate acestea fiindca voi nu dati doi bani in general pe scenografie si in special pe nemaipomenita Mihaela Poenaru; ati fost cu ochii numai si numai pe tehnica suspans-ului, si pe "tehnica de filmare", pe "camera pe umar", "schimbarea cadrelor din vole" - si numai aiureli d'astea SECUNDARE de doi bani!

** Ca si pe...betul (si nevinovatul) spectator!
Ca doar d'aia s'a si simtitara 'ntr'asa hal de...cracanati - atat de multi (spectatori zic nevinovati)!
Old 22 Jan 2008, 15:47   #113
djinjis
Guru

djinjis

sunt primul care a zis asta si nimeni n-a mai spus-o...

It's ninety percent bullshit.
But it's entertaining. So I read it.

cand cineva face tumbe in public il privesti involuntar. asta e explicatia faptului ca sunt cititori. uite linku asta, aici gasesti contraargumentatie la toate problemele dezbatute... ... ... http://www.youtube.com/watch?v=Acsi6RYPP6A

http://www.youtube.com/watch?v=JD177l2DNtw
djinjis is offline   sendpm.gif
Old 22 Jan 2008, 16:02   #114
Mel
Senior

Mel

Vorbesti serios, stimabile?!
Adica d'aia ma pomenesc eu zilnic cu minim 150 de curiosi furiosi pe cap, num' ca sa vaza ultima mea..."tumba" postata?! Cu toate ca respectivii stiu preabine ca nu'i vorba de nimic altceva decat de'o (noua) tumba?! Cam ciudati...baietasii astia :oops:
Old 22 Jan 2008, 16:05   #115
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

tumbe sau nu, un ton politicos este de dorit, atat fata de 432, cat si fata de partenerii la discutii
Old 22 Jan 2008, 16:07   #116
Mel
Senior

Mel

Ati auzit bai, baieti!? Astia cu* "Tamarainsa redux", basca cu "sa te cari din forumelul nostru, scamatorule si pamblicarule de doi bani!" etc

In privinta celei de-a doua parti, nu prea ma duce mintea la ce s'o fi gandit autorul mesajului: mai ales ca nu am apucat sa vad inca in tot cuprinsul acestui forum, nici macar un singur opinant nefavorabil 432-ului
Sa ma pun chiar acu' sa caut...
(Adicatele sa dau un search cu: "Opiniuni pline de...lipsa de respect fata de 432"
Sa vaz si eu care drac'o mai fi si nefericitu' ala :w00t:

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...994&highlight=
Old 22 Jan 2008, 16:46   #117
djinjis
Guru

djinjis

nu, n-am auzit, eventual as putea sa vad. de ce sa pleci? si noi de cine ne mai radem pe noi? "Sa vaz si eu care drac'o mai fi si nefericitu' ala" Be careful whom you insult, old man.

http://www.youtube.com/watch?v=JD177l2DNtw
djinjis is offline   sendpm.gif
Old 22 Jan 2008, 16:49   #118
Mel
Senior

Mel

A! care va sa zica cand voi spuneti - ca Cazeemeer - ca "va bagati in gura lupului" - aia'nseamna ca "va radeti pe voi"?!
Sau ca...faceti
Old 22 Jan 2008, 16:50   #119
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

Originally Posted by Mel:
(Adicatele sa dau un search cu: "Opiniuni pline de...lipsa de respect fata de 432"
Sa vaz si eu care drac'o mai fi si nefericitu' ala :w00t:

http://www.cinemagia.ro/forum/viewto...994&highlight=

daca-l tot citezi pe Ambra, poate-i calci si pe urme...
Old 22 Jan 2008, 16:51   #120
Mel
Senior

Mel

Daca...

Basca vaz ca nu mai zici ca mi-ai duce lipsa (in cazul asta, cu calcatu' pe urme)

Basca mai si uiti de la mana pan' la gura: cine m'a silit la citatul asta?!
Nu tocmai cel care imi tinea lectii asupra stilului "politicos" in care se obisnuieste a se "discuta" in acest onorabil forum?!

Sau poate ca binevoiesti a'mi da voie sa mai aduc si (muuuuuuuuuuuuuulte) alte asemenea pilde loco de gingasa exprimare?!
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules