Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 08 Jan 2005, 15:27   #941
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Irreversible - no comment

Eternal Sunshine - 10/10

White Men Can't Jump - OK
Old 08 Jan 2005, 20:00   #942
Longshot
Kingpin

Longshot

vazut ieri to kill a mockinbird si finding neverland.foarte marfa.la fel de marfa ca si cartea.
azi am facut pauza pt k am pus o tzara mana pe carte dar astept la 22 sa revad fire walk with me.si poate gasesc timp mai pe dimineata si pt million dollar baby.
Longshot is offline   sendpm.gif
Old 08 Jan 2005, 20:05   #943
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by Gaandalf:
Irreversible - no comment

Eternal Sunshine - 10/10

White Men Can't Jump - OK

de ce "no comment" la Irreversible?!
Old 08 Jan 2005, 20:36   #944
i_matei
Veteran

i_matei

Finding neverland...
Daca ar fi aparut si filmul asta pe la noi in mod sigur ajungea in primele 3 in topul cinemagia...
i_matei is offline   sendpm.gif
Old 08 Jan 2005, 20:39   #945
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by notorious:
'belle de jour' - 10/10 - probabil cel mai bun film al lui bunuel. catherine deneuve splendida.

'la haine' - 6/10 - nu zic ca ideea a avut vreo vina (filmul livreaza o stare de angoasa pe tot parcursul sau), dar daca scenariul ar fi fost scris un pic altfel decat sub forma unei zile din viata unor tampiti, ar fi fost mult mai bine. mai mult regia incitanta a lui kassovitz izbaveste filmul (reuseste sa dozeze perfect tensiunea = starea de 'ura' pana la finalul facut, ce-i drept, cu mana de maestru)... cassel joaca rolul vietii lui: de idiot guraliv cu fata care cere pumni.

'beverly hills cop' - 7/10 - in sfarsit l-am prins si eu la prima. simpatic, nimic mai mult. am inteles eu gresit sau scenariul a fost nominalizat la oscar ??

nu ai dat nota cam mica pentru La haine?!
nu cred ca Mathieu Kassovitz a vrut sa ne arate cum isi petrec ziua niste "tampiti"...ne dam seama din primele scene ale filmului ce-l poarta capul pe fiecare din personaje, urmand sa asistam la evolutia acestora spre punctul in care viata fiecaruia se schimba brusc...nu era nevoie de o actiune lungita pe mai multe zile sau ani ca sa ne dam seama de trairile fiecaruia...Kassovitz ne prezinta viata lor pe parcursul unei singure zile pentru ca cei trei aveau acelasi mod de viata zilnic si, oricum, altul e scopul filmului, altul e personajul principal, pe care cei trei il construiesc incet, incet, dandu-i o forma finala...e vorba de "Ura", Kassowvitz reusind s-o picteze in diferitele ei forme de manifestare...scena de la final e la fel de la locul ei ca toata actiunea filmului si ar fi venit prea brusc daca actiunea nu ar fi avut aceeasi desfasurare alerta, mocnind parca a ceva...intr-adevar, scena se petrece cu o repeziciune suspect de "nesimtita", dar, parca, suntem pregatiti pentru ea cu fiecare minut care trece; stim ce se va intampla, dar nu stim exact cand...intr-o zi se va intampla...brusc...pe neasteptate...fara sa mai conteze ce-am facut ieri sau acum cativa ani...fara sa mai apucam sa ne derulam propria viata prin fatza ochilor...
io i-as da 10
Old 08 Jan 2005, 22:53   #946
europe_east
Guru

europe_east

Originally Posted by obvious:
*titus-9.5/10-geniala scenografie totusi, desi impresia generala e ca "s-a mai facut", da' vorba lu' gombrovitz "n-am semnat nici un contract conform caruia trebuie sa livrez doar idei originale".

Si mie mi s-a parut impresionant filmul. Si scenografia. Ma bucur ca gasesc pe cineva care a vazut acest film. Dar de ce impresia ca 's-a mai facut'? Cu ce seamana? Pe mine Julie Taymor m-a dezamagit un pic cu Frida... Oricum echipa Taymor/Goldenthal (muzica) (si probabil acelasi scenograf?) pe mine ma minuneaza. Iar Taymor pe mine ma fascineaza si ca persoana... dupa ce am vazut un interviu cu ea. Ai mai vazut cumva si altceva de ea?
europe_east is offline   sendpm.gif
Old 09 Jan 2005, 02:32   #947
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by Cinemania:
Ptr k m-a shocat ... unele scene mi s-au parut oribile shi unele scene mi s-au parut minunate. Nu pot sa-i dau nota ...
Old 09 Jan 2005, 18:49   #948
ogto
Gandhi's Big Gun

ogto

Bio-Dome 5.5/10 Pure, brainless fun + aparitie Kylie Minouge

Twin Peaks: Fire Walk With me 7/10 Pirma jumatate de ora a fost interesanta. Imagine marca Lynch, impresionant. Dupa prima jumatate de ora se duce dracu tot, nu mai inteleg nimic, povestea nu are aproape nici un fir logic, pacat de primele 30 de min care erau promitatore (+ aparitia dubioasa a lui Bowie).
Am dat nota 7 gandindu-ma ca daca vedem si serialul intelegeam ceva din partea a doua a filmului cu Laura. In concluzie: am fost generos.

Familia Adams 8/10 Great popcorn movie. Am vazut Twin Peaks pana la capat (miraculos), dar in momentele de slabiciune am dat pe Adams Family. A young Christina Ricci, what fun :happy:

Dodgeball: A True Underdog Story 8/10 Din comediile de genul sau din ultimul timp, Dodgeball e pe departe cea mai buna. Merita vazut la cinema si de doua ori la HBO, dar m-as opri aici :happy:
Faza cu Hasselhof si Norris m-a dat pe spate (printre multe alte faze misto)
Old 09 Jan 2005, 20:50   #949
kasper hauser
Senior

kasper hauser

Send a message via Yahoo to kasper hauser
Re-vazut

Twin Peaks: Fire Walk With Me : 7.5/10

Hmm... Ce pot spune. Probabil ceea ce m-a fascinat cel mai tare la film este faptul ca Lynch alege o alta abordare a serialului(desi nu ofera prea multe explicatii). Asta m-a facut sa trec peste tempo-ul prea lent, tandemul neinspirat a perechii Issac-Sutherland, inlocuirea, la fel de neinspirata, a Larei Flynn Boyle cu Madchen Amick etc. Probabil ca la o analiza rece ash fi dat un 6.5/10

Pi

Multe pretentii pentru nimic. Nici matematica shi nici Kabala nu se reduc numai la numere. Regia e buna, nu am ce zice, dar scenariul e catastrofic.

5/10
Old 09 Jan 2005, 21:04   #950
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Ptr k m-a shocat ... unele scene mi s-au parut oribile shi unele scene mi s-au parut minunate. Nu pot sa-i dau nota ...

cam pe aici ma situez si io...totusi au fost mai multe scene care m-au minunat, deci ii dau o nota mai mult mare decat mica
Old 09 Jan 2005, 22:19   #951
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

cam pe aici ma situez si io...totusi au fost mai multe scene care m-au minunat, deci ii dau o nota mai mult mare decat mica
n-am zis k ii dau nota mica... numai k nu shtiu ... ce nota sa-i dau ... m-a shocat ... e filmat superb ... iar monica shi cassl mi-au placut la nebunie... numai k nu shtiu ce nota sa-i dau ...
Old 09 Jan 2005, 22:44   #952
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

n-am zis k ii dau nota mica... numai k nu shtiu ... ce nota sa-i dau ... m-a shocat ... e filmat superb ... iar monica shi cassl mi-au placut la nebunie... numai k nu shtiu ce nota sa-i dau ...

nici nu mai trebe...ai zis deja ca e superb ...e de ajuns;
intr-adevar, Monica si Vincent se potrivesc de minune in film, ca de altfel si in viata de zi cu zi, cum se pare
cat despre tehnica de filmare, Noe se pricepe foarte bine, mai ales la scenele socante, stie sa scoata in evidenta esentialul...nu-mi aduc aminte sa fi vazut in vreun film un viol prezentat mai bine decat in Irreversible..si mai e si scena aia super tare de la inceput (pe asta n-o mai zic, ca poate se enerveaza vreunul care inca n-a vazut filmul)...din cate am citit, Noe pare a avea un gust pentru partea mai extrema a lucrurilor...sper sa pot pune mana pe Carne, Sodomites sau Seul contre tous
sa revin...in ciuda celor cateva scene brutale din Irreversible, mesajul lui Noe este transmis cat se poate de clar
Old 10 Jan 2005, 07:12   #953
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

in ciuda celor cateva scene brutale din Irreversible, mesajul lui Noe este transmis cat se poate de clar
dar dialogul de la inceput dintre parintele pedofil shi colegul de celula ? ce impresie ... ce mesaj ai receptat de akolo ?

intre timp:
51 st state - 6/10 - un fel de Snatch wannabe ... numai k nu erau diamante ... ci droguri.

The Recruit - 7/10 - film bun, numai k nu-tzi dai seama knd se termina, actziunea sa chinuie sa fie dar nu e ... shi tzaca paca... au trecut 102 minute ...
Old 10 Jan 2005, 09:58   #954
notorious
NBK

notorious

nu ai dat nota cam mica pentru La haine?!
nu cred ca Mathieu Kassovitz a vrut sa ne arate cum isi petrec ziua niste "tampiti"...ne dam seama din primele scene ale filmului ce-l poarta capul pe fiecare din personaje, urmand sa asistam la evolutia acestora spre punctul in care viata fiecaruia se schimba brusc...nu era nevoie de o actiune lungita pe mai multe zile sau ani ca sa ne dam seama de trairile fiecaruia...Kassovitz ne prezinta viata lor pe parcursul unei singure zile pentru ca cei trei aveau acelasi mod de viata zilnic si, oricum, altul e scopul filmului, altul e personajul principal, pe care cei trei il construiesc incet, incet, dandu-i o forma finala...e vorba de "Ura", Kassowvitz reusind s-o picteze in diferitele ei forme de manifestare...scena de la final e la fel de la locul ei ca toata actiunea filmului si ar fi venit prea brusc daca actiunea nu ar fi avut aceeasi desfasurare alerta, mocnind parca a ceva...intr-adevar, scena se petrece cu o repeziciune suspect de "nesimtita", dar, parca, suntem pregatiti pentru ea cu fiecare minut care trece; stim ce se va intampla, dar nu stim exact cand...intr-o zi se va intampla...brusc...pe neasteptate...fara sa mai conteze ce-am facut ieri sau acum cativa ani...fara sa mai apucam sa ne derulam propria viata prin fatza ochilor...

chestiile astea le-am 'prins' si eu, dar filmul lui kassovitz ramane tot un experiment nereusit (pt mine). nu cu actiunea si cu dozarea tensiunii dramatice aveam eu probleme. repet, regia lui kassovitz e incitanta, dar personajele sunt enervante si insuportabile (cu un plus pt cel al lui cassel). motivatiile lor sunt indecent de subtiri: cassel vrea sa ucida UN politist (deci, UNUL oarecare!!) pt ca nu-stiu-care boschetar fusese bagat in spital de ALTUL, frate-sau de fapt nu prea are ce face tot filmul (mai e din cand in cand arestat / caftit ceea ce-i alimenteaza starea lui cassel). al treilea, negrul (iarta-ma daca nu m-am sinchisit sa le retin numele) este singurul cat de cat tolerabil.

este o stare de URA, dar de o ura natanga. obiectul ei este o categorie intreaga de oameni, mai mult sau mai putin vinovati (dar cassel, slava domnului, vrea sa-i omoare pe toti !). de aceea, personajul lui cassel ramane insuportabil prin insele 'ideile' lui tolomace. in locul lui, vad foarte usor un tigan de bucuresti gata sa infiga cutitul intr-un trecator oarecare, pt ca i se pare ca tiganii sunt mereu disciminati (daca suna stupid, este din cauza ideii in sine, nu din cauza exprimarii).

si mai ramane o kestie cu care nu pot sa ma impac: imaginea. aici nu au fost decat aere de flacau din partea lui kassovitz. de ce b & w ??[/quote]
Old 10 Jan 2005, 10:04   #955
notorious
NBK

notorious

'twin peaks: fire walk with me' - 7/10 - un lynch straniu (ca de obicei), criptic (ca de obicei), incitant pe alocuri (ca de obicei), dar in nici un caz nu rezista comparatiei cu serialul.

'der himmel uber berlin' - 9.5/10 - cred ca daca wenders ar fi taiat din toate scenele de filosofie care la un moment dat ii sufoca filmul, ar fi fost o capodopera. ramanem cu aceasta pelicula de o frumusete rara, impecabil filmata, superbul efect al imaginii alb negru a ingerilor in opozitie cu cea normala a pamantenilor (iar culorile sunt izbitor de vii !), peter falk in cel mai bun (si neasteptat) rol al carierei si cu romantic-imaculata mizanscena a lui wenders.
Old 10 Jan 2005, 11:50   #956
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

in ciuda celor cateva scene brutale din Irreversible, mesajul lui Noe este transmis cat se poate de clar
dar dialogul de la inceput dintre parintele pedofil shi colegul de celula ? ce impresie ... ce mesaj ai receptat de akolo ?

intre timp:
51 st state - 6/10 - un fel de Snatch wannabe ... numai k nu erau diamante ... ci droguri.

The Recruit - 7/10 - film bun, numai k nu-tzi dai seama knd se termina, actziunea sa chinuie sa fie dar nu e ... shi tzaca paca... au trecut 102 minute ...

cred ca trebe sa mai vad o data Irreversible...care scena cu parintele pedofil si colegul de celula?! :huh: ...ai vazut vreo varianta uncut?
Old 10 Jan 2005, 11:54   #957
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

btw:
"The French DVD release proudly proclaims in the blurb on the back that of 2,400 people at the film's Cannes premiere, 200 walked out." IMDB

:shock: :o :sick:
Old 10 Jan 2005, 13:16   #958
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

cred ca trebe sa mai vad o data Irreversible...care scena cu parintele pedofil si colegul de celula?! :huh: ...ai vazut vreo varianta uncut?
ai mey cum ? :huh: la mine Irreversible incepe cu (mai bine zis se termina) cu un batran senil dezbracat care are o urma de injunghiere in abdomen shi cum vb el despre familia lui ... shi mai multe... mai uita-te odata sa-mi zici ce parere ai ...

- ar fi chiar culmea sa am eu versiune uncut ...
- mai mult nu zic k's spoilere ...
Old 10 Jan 2005, 14:56   #959
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

ai mey cum ? :huh: la mine Irreversible incepe cu (mai bine zis se termina) cu un batran senil dezbracat care are o urma de injunghiere in abdomen shi cum vb el despre familia lui ... shi mai multe... mai uita-te odata sa-mi zici ce parere ai ...

- ar fi chiar culmea sa am eu versiune uncut ...
- mai mult nu zic k's spoilere ...

mah Irreversible e ala in care unu' o fute pe monica belluci de i se zborshesc creierii pe pereti. Tu ce dracu' ai vazut acolo? Ca nu imi aduc aminte de nici un batran dezbracat...
Old 10 Jan 2005, 16:40   #960
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

Originally Posted by Nightwane:
mah Irreversible e ala in care unu' o f**** pe monica belluci de i se zborshesc creierii pe pereti. Tu ce dracu' ai vazut acolo? Ca nu imi aduc aminte de nici un batran dezbracat...
da' deci am lta versiune a filmului ptr k a mea asha incepe ... shi dk nu era filmat inceputul la fel poate k ash fi crezut k nu are ce cauta akolo ... dar la mine asha incepe cu 2 "tipi" kre stau de vorba shi un batran e naked ... shi tot ishi varsa sufletul p'akolo ...

ce tare am alta versiune la Irreversible ... eeee hew! :w00t:

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules