Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 11 Jul 2006, 21:25   #4761
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Anyway, in afara de "Radio Days" si "Another Woman", cred ca despre toate se poate spune ca sunt destul de departe de Woody's finest.
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 12 Jul 2006, 05:55   #4762
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

ba, eu as apara 'interiors'! stiu k nu place multora, pt k woody era in plina faza 'bergmanesca', dar eu sustin k e un film bun, care se tine - prin interpretari in primul rind (geraldine page intr-unul din marile ei roluri, si nu mai putin the recently departed maureen stapleton), apoi prin atmosfera (in care intra nu doar imaginea - brilliant, as usual, a lui gordon willis -, ci si set design-ul...)
cum spunea si john waters, dk ar fi fost lansat sub un pseudonim suedez, lumea ar fi zis k e o capodopera
sigur, nu poate sta alaturi de 'manhattan', 'zelig', 'crimes & misdemeanors' si nici kiar 'match point' (woody's finest, zic eu), dar eu zic k merita sa-l revezi!
Alex Leo Serban is offline   sendpm.gif
Old 12 Jul 2006, 07:42   #4763
drudu
Veteran

drudu

The Forgotten - 5/10 O mama disperata devine inamicul statului si al lumii extrateresreste cand ii dispare copilul si toti ceilalti ii neaga existenta. Cand nu o vedem pe mama plangand dupa odrasla, primim flasback-uri "induiosatoare" cu copii blonzi. Julianne Moore alearga cu pletele in vant spre un happy-ending penibil, aruncand in stanga si-n dreapta "Where is my son" si "I want my son back", care reprezinta cam 90% din replicile sclipitoare ale filmului. Extraterestrii sunt, cum altfel, imuni la gloante, dar nu si la sentimentele materne. Singura bila alba: nimeni nu ii numeste extraterestrii, desi toti stim cine sunt, probabil ca sa nu izbuneasca actorii si specatorii in ras si sa raneasca orgoliul fragil al scenaristului.
Old 12 Jul 2006, 15:04   #4764
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by Alex Leo Serban:
cum spunea si john waters, dk ar fi fost lansat sub un pseudonim suedez, lumea ar fi zis k e o capodopera
Probabil ca da!
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 12 Jul 2006, 18:05   #4765
jeleu
Guru

jeleu

Send a message via Yahoo to jeleu
Le charme discret de la bourgeoisie

sau eu visam ca tu visai ca noi visam.
la final, bunuel pare sa-si ierte toate personajele, aratand ca tot 'sarmul' lor era doar in vis si ca dorinta lor de lua masa era doar foamea lui don rafael. dar rafael trebuia sa aiba o baza pentru a-si vizualiza cunostintele si pe el insusi asa cum ii apareau in vis. Adica ipocriti, alcoolici si traficanti de droguri. si un preot a carui singura legatura cu biserica este haina. capodopera comica, dar spre rusinea mea doar al doilea bunuel care-l vad.

10/10
Old 13 Jul 2006, 00:09   #4766
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
am vazut si eu the forgotten, mai putin prima jumatate de ora. nu mi-a venit sa cred cat de prost a fost. m tot gandeam k numai ceva detalii extraordinare revelatoare pe care le pierdusem in prima jumatate pot scapa filmul de extremul penibilului.
moment sugestiv: o negresa il impusca pe unu caruia i se refac ranile. ok tot vad asta de ani de zile, asa ca ma gandesc ca e normal de aia negresa nu panicheaza (probabil vazuse si ea la fel de multe filme sf). pe urma merge catre julianne moore si ii spune ca acum o crede. moment in care isi ia zborul , de parca cineva sau ceva o trage in cer, si dispare (macar sa-i fi pus niste rufe in mana si se scotea cu o trimitere livresca spre un veac de singuratate ). la care moore fuge la un tip si ii spune "they got her".
astia din film erau mai obisnuiti cu toate evenimentele supranaturale care li se intampla decat mine care ma uitam la ei la televizor.
Supastar is offline   sendpm.gif
Old 13 Jul 2006, 07:06   #4767
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

Originally Posted by jeleu:

la final, bunuel pare sa-si ierte toate personajele, aratand ca tot 'sarmul' lor era doar in vis si ca dorinta lor de lua masa era doar foamea lui don rafael. dar rafael trebuia sa aiba o baza pentru a-si vizualiza cunostintele si pe el insusi asa cum ii apareau in vis. Adica ipocriti, alcoolici si traficanti de droguri. si un preot a carui singura legatura cu biserica este haina. capodopera comica, dar spre rusinea mea doar al doilea bunuel care-l vad.

10/10

si care e celalalt?
oricum, n-ai nimerit prost
Old 13 Jul 2006, 11:27   #4768
jeleu
Guru

jeleu

Send a message via Yahoo to jeleu
Originally Posted by jeleu:

10/10

si care e celalalt?
oricum, n-ai nimerit prost

pai...Cainele

intre timp

Simon del desierto
Neterminat, dar deloc incomplet.
Un om care se joaca de-a Iisus, adopta atitudinea de "mai sfant decat tine" si sta pe un stalp crezand ca asta il aduce mai aproape de divinitate. sta arogant, batandu-si joc de maica-sa. cand este pus in fata unei provocari diferite (secolul XX) imediat lasa la o parte toata "misiunea" sa. evident ca nu se putea ca preotii sa nu fie niste imbecili. Extrem de comic. 9/10
Diseara probabil Belle de Jour.
Old 13 Jul 2006, 14:23   #4769
qwerty
Guru

qwerty

Send a message via ICQ to qwerty Send a message via Yahoo to qwerty
The Break-Up (2006) Nota 4/10.Am asteptat de ceva timp acest film am vazut si acum ca are incasari foarte mari dar din pacate filmul e o pierdere de timp.
Gary (Vince Vaughn) o cunoaste pe Brooke (Jennifer Aniston)la un meci si raman impreuna.Dupa un timp se cearta si se despart dar nu vor sa plece din apartamentul in care locuiesc.Iar de aici se nasc tot felul de faze de 2 lei pe care ma abtin sa le povestesc ca sa nu se piarda farmecul filmului.Finalul e sec ca tot filmul.
Old 13 Jul 2006, 22:35   #4770
Dario Argento
Novice

Dario Argento

Originally Posted by qwerty:
The Break-Up (2006) Nota 4/10.Am asteptat de ceva timp acest film am vazut si acum ca are incasari foarte mari dar din pacate filmul e o pierdere de timp.

Orice film cu Jennifer Aniston e o pierdere de timp. Asta in cel mai bun caz.
:sick:
Old 13 Jul 2006, 23:06   #4771
LucaM
Junior

LucaM

The Usual Suspects.
...da, imi marturisesc ignorantza, de-abia acum am ajuns sa-l vad. recuperez si eu cum pot...
dar poate tocmai pentru ca l-am vazut acum , la 11 ani de la aparitie, nu m-a impresionat. Kevin Spacey face ce stie el mai bine, adica un rol deosebit. pana si Stephen Baldwin e credibil, desi mi se pare o usoara parodie a lui Pitt... dar cand am vazut ca filmul asta a luat cateva premii ( adica mai mult de unul ) pentru scenariul original...m-am gandit ca ori a fost Academia intr-o pasa proasta, ori 1995 a fost intr-adevar un an prost pentru filme... si premiul academiei treaca-mearga...dar Independent Spirit Award ? pentru acest scenariu ? hm...
LucaM is offline   sendpm.gif
Old 13 Jul 2006, 23:10   #4772
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
come on... filmul a fost inteligent construit (la fel si scenariul)... iar twistul a fost imprevizibil, dar verosimil si d bun gust. actorii si-au facut treaba f bine. filmul a reusit chiar sa creeze un brand al raului: keyzer soze! :w00t:
Supastar is offline   sendpm.gif
Old 13 Jul 2006, 23:39   #4773
LucaM
Junior

LucaM

nu spun ca scenariul n-ar fi (fost) inteligent , doar ca nu mi se pare extraordinar. then again, probabil ca vazand intre timp alte filme care s-au inspirat din Usual Suspects, mi se pare acum previzibil... I dunno..e doar o parere...oricum, pe la jumatatea filmului, mai ales dupa ce Verbal scapa bricheta, in biroul sefului politiei, incepeam sa ma gandesc "oare nu cumva...?" apoi am zis ca neeee, mi se pare, sa ma linistesc...si apoi cand nenea politzistu' a incercat sa ne convinga cum ca "cel rau" era Keaton, mi-am zis din nou ca nu se poate, e prea simplu... si-n ultimele 15 minute ( aprox.) ale filmului eram : bine, hai, spuneti-ne odata ca infirmul nu e infirm ci e diavolul in persoana...
pur si simplu nu reusesc sa vad un "clasic" in fimul asta. desi probabil ca a dat tonul unui gen de policier-uri...
but maybe it's just me...

maine imi incerc norocul cu Badlands. daca nici ala nu ma impresioneaza, I'll go for a head checkup....
Old 14 Jul 2006, 05:16   #4774
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

nu stiu de ce nu vezi un clasic 'in filmu asta', cita vreme recunosti k 'a dat tonul'...
prin asta se recunoaste un clasic!
Old 14 Jul 2006, 08:57   #4775
RinTinTin
Veteran

RinTinTin

Originally Posted by LucaM:
The Usual Suspects.
...da, imi marturisesc ignorantza, de-abia acum am ajuns sa-l vad. recuperez si eu cum pot...
dar poate tocmai pentru ca l-am vazut acum , la 11 ani de la aparitie, nu m-a impresionat. Kevin Spacey face ce stie el mai bine, adica un rol deosebit. pana si Stephen Baldwin e credibil, desi mi se pare o usoara parodie a lui Pitt... dar cand am vazut ca filmul asta a luat cateva premii ( adica mai mult de unul ) pentru scenariul original...m-am gandit ca ori a fost Academia intr-o pasa proasta, ori 1995 a fost intr-adevar un an prost pentru filme... si premiul academiei treaca-mearga...dar Independent Spirit Award ? pentru acest scenariu ? hm...

Ca l-ai vazut tarziu, esti iertat.. Insa.. parerile tale sunt nule, in rest. Some people are really brainless.

BTW: ALS, de ce scrii de bine in suplimentul Libertatea de Capote, daca zisashi ca nu-tzi placu?
Old 14 Jul 2006, 09:02   #4776
LucaM
Junior

LucaM

probabil pentru ca am lacune in domeniul asta. pana acum doi ani, priveam filmele doar daca ma "impiedicam" de ele pe vreun post TV. de-abia in ultimul timp am inceput sa le "vad". si vederea se antreneaza , se educa... mai am de invatat..
dar modul de receptare al unui film difera, probabil, de la persoana la persoana...

revenind la scenariul pt. Usual suspects, trebuie sa mai recunosc inca ceva : ca decat avalansa de subiecte din benzile desenate ( care au farmecul lor, si umorul lor aparte - unele- dar....) parca tot mai bine un policier..."clasic" sau nu...
Old 14 Jul 2006, 09:10   #4777
LucaM
Junior

LucaM

Originally Posted by RinTinTin:

Ca l-ai vazut tarziu, esti iertat.. Insa.. parerile tale sunt nule, in rest. Some people are really brainless.

ooops, iaca mai facui o greseala : credeam- in mod eronat, evident- ca forumul e deschis tuturor, chiar si alora mai mici..
da' daca e private playground, imi cer scuze pentru parerile mele nule si ma retrag cu ele cu tot.
Old 14 Jul 2006, 09:42   #4778
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
The Benchwarmers - 7/10. Film grozav de vara, amuzament pana la capat...filmul e scurt, dar e bine pentru ca se comprima glumele si astfel le vedem mai des. Productie Happy Madison si stim cum sunt astea. Mie mi-a placut si m-a amuzat.

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 14 Jul 2006, 11:13   #4779
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

BTW: ALS, de ce scrii de bine in suplimentul Libertatea de Capote, daca zisashi ca nu-tzi placu?

da de unde ti s-a parut tie k scriu 'de bine'?? am zis k seymour h e extraordinar (ceea ce e dja o banalitate) si k mi-a placut scenariul (ceea ce e adevarat)...
in plus, acolo scriu k sa indemn (cica... wishful thinking!) oamenii sa vada un film ok; cit de ok e numai treaba mea.
iar in tabelul din obs.cult. (care, fiind revista de cultura, are alt target) am fost singurul (din cei 12 cronicari) care i-am dat filmului 2 stelutze (din 5).
so...
Old 14 Jul 2006, 11:39   #4780
RinTinTin
Veteran

RinTinTin

da de unde ti s-a parut tie k scriu 'de bine'?? am zis k seymour h e extraordinar (ceea ce e dja o banalitate) si k mi-a placut scenariul (ceea ce e adevarat)...
in plus, acolo scriu k sa indemn (cica... wishful thinking!) oamenii sa vada un film ok; cit de ok e numai treaba mea.
iar in tabelul din obs.cult. (care, fiind revista de cultura, are alt target) am fost singurul (din cei 12 cronicari) care i-am dat filmului 2 stelutze (din 5).
so...
ok, ok, te si tachinam putin cu intrebarea.
scenariul mi s-a parut si mie foarte ingrijit, ca si filmul. insa it doesnt shine, ca film, e doar un film de personaj.
hofmann rulz like a god, sunt de acord.
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules