Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 01 Jul 2006, 14:31   #4721
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Originally Posted by Sinnerman:
Cred cã doar Cannibal Holocaust mai exploateazã kestiile astea atît de miºto.

Incearca si "Batoru Rowaiaru" (Battle Royale).
Old 02 Jul 2006, 12:32   #4722
qwerty
Guru

qwerty

Send a message via ICQ to qwerty Send a message via Yahoo to qwerty
PRIDE AND PREJUDICE (2003) nota 5/10.O comedie foarte slaba am tot asteptat sa rad dar nu am avut unde si tot asteptand s-a terminat filmul.
Old 02 Jul 2006, 13:07   #4723
Dario Argento
Novice

Dario Argento

Originally Posted by qwerty:
PRIDE AND PREJUDICE (2003) nota 5/10.O comedie foarte slaba am tot asteptat sa rad dar nu am avut unde si tot asteptand s-a terminat filmul.

Mda, aducera in zilele noastre a unor subiecte din clasici precum Shakespeare (v. mai sus) sau Jane Austen (in acest caz) rareori reuseste. O exceptie cat de cat notabila care imi vine acum in minte este Cruel Intentions (1999), dupa Legaturi periculoase de Choderlos de Laclos. Si Clueless, tot dupa Austen, mi-a placut acum 10 ani, da' nu stiu daca mi-ar mai spune ceva acum.
Revenind la filmul de care vorbeai, pe langa lipsa de umor as adauga lipsa de sarm a protagonistei, Kam Heskin, care mi se pare una dintre cele mai stresante tinere actrite de la Hollywood. :sick:
Old 02 Jul 2006, 16:07   #4724
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
The Good, The Bad and the Ugly - 10/10. Or should I say The Good, The Better, THE BEST! Cu totii am auzit de filmul asta chiar daca nu toti l-au vazut...acestia din urma nici nu stiu ce au pierdut. Au pierdut cel mai bun western din istorie. Toate se combina perfect...regia lui Sergio Leone (tata westernului), cu muzica si cu actingul actorilor de prima mana (Clint Eastwood/The Good, Eli Wallach/The Ugly si Lee Van Cleef/The Bad). Scena de la sfarsit e una dintre cele mai memorabile scene din industria filmului facuta vreodata si, din nou, nu trebuie ratata. Pe multi ar speria lungimea lui...dar odata ce ai apasat play nici nu iti dai seama cum zboara timpul pentru ca e una dintre cele mai captivante si superbe povesti puse vreodata pe o pelicula. Nu spun ca e cel mai bun film facut vreodata dar cu siguranta e CEL MAI BUN western facut vreodata. A MUST SEE!!!

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 02 Jul 2006, 16:24   #4725
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Napoleon Dynamite

prins pe HBO, nu m-am putut abtine sa nu-l revad...filmul asta e prea bun
Old 02 Jul 2006, 21:17   #4726
Sinnerman
Novice

Sinnerman

Originally Posted by Terror_IST:
Incearca si "Batoru Rowaiaru" (Battle Royale).

E pe lista-mi de asian extremes deja . Mulþam oricum!

Pee Wee's Big Adventure - '85

Early Tim Burton baby! Dacã nu mã-nºel, e primul lung-metraj al lui. O comedie diferitã de toate celelalte filme ale lui Burton. Se resimte totuºi atmosfera fairy-tale like ºi, o secvenþã animatã, scurtã de vreo 30 de sec., te convinge cã ºi-a bãgat ºi Tim coada.
Pee Wee e un Mr. Bean care kiar are umor. Puþintel gay, puþintel childish, amuzant ºi -de ce nu?-, entertaining kiar dacã la un moment dat tinde sã plictiseascã. Întreg filmul e construit pe cliºee - realmente copilãreºti-, care-i dau farmecul aparte, în cele din urmã. Ele pot deveni - ºi kiar devin în unele locuri-, oarecum frustrante, mai ales în prima jumãtate de orã a filmului - pînã de obiºnuieºti cu toanele ºi stilul lui Pee Wee.
Meritã privit cel puþin o datã.
Sinnerman is offline   sendpm.gif
Old 03 Jul 2006, 03:45   #4727
europe_east
Guru

europe_east

vazut "the heart is deceitful above all things" si nu mi-a placut mai deloc. asia argento e fermecatoare oricum si oriunde, ca asa e ea, dar filmul pare mai mult un exercitiu de rebeliune al unui adolescent. si oarecum si un experiment sadic la adresa spectatorului. how far can we go. daca pentru asia genul asta de chestii imi imaginez ca sunt exercitii de supravietuire, o inteleg ca face filme, in loc sa mearga la psiholog, dar pare ca n-a ajuns la nici o rezolutie, si e la fel de confuza ca si cand a inceput filmul. ma rog, poate n-am inteles io. e adevarat ca aproape am adormit de vreo doua ori in timpul filmului, dar orisicat.
europe_east is offline   sendpm.gif
Old 04 Jul 2006, 20:53   #4728
M0n0
Guru

M0n0

Barry Lyndon - 10/10. Scriu cu placere despre acest film pentru ca este un film unic si exceptional. O poveste despre razboi, dragoste si putere. Kubrick (m-am convins, e cel mai bun regizor care a existat vreodata) reuseste prin imensul talent sa ne introduca in acea epoca, secolul XVII ca si cum ar exista chiar acum undeva in Anglia, pentru ca o face cu asa aparenta usurinta incat nici nu simti. Si totusi, cu toate ca a fost nominalizat, filmul nu a primit premiul pentru cel mai bun film si nici pentru cel mai bun regizor cu toate ca le merita fara ezitare. In schimb a primit la departamentul arte orice Oscar posibil, motivul fiind evident. Barry este un om cum nu a mai fost altul, curajos, destept, si frumos la fel ca Irlandezii din ziua de azi, vezi Colin Farrell (primul care mi-a venit in minte). Ceea ce e cu adevarat interesant este ca chiar si in acea epoca vedem lucruri care se petrec in ziua de azi (copiii bogatasilor sunt rasfatati pana la moarte , si pe atunci lumea se casatorea pentru bani, se gaseau homosexuali si atunci, cine ar fi crezut...si multe altele. Cu toate ca filmul acesta este extrem de rar, rog cu caldura sa il cautati (eu personal l-am gasit pe torrente) pentru ca este un film, din nou, exceptional peste masura. Cu toate ca are 3 ore nu e plictisitor o secunda. Uimitor!!!

M0n0's blog
Old 05 Jul 2006, 22:43   #4729
M0n0
Guru

M0n0

To Kill a Mockingbird - 9/10. Este un film bun si important. Este vorba despre doi copii Jem si Scout si tatal lor Atticus Finch. Atticus este un avocat care apara intr-un caz important prin subiectul pe care il atinge dar si extrem de tensionant (pana si eu aveam emotii la declararea verdictului, chiar daca intr-un fel ma asteptam) pe un negru acuzat de viol si violenta fizica. Subiectul pe care il abordeaza cazul este in primul rand rasismul, care in anii '30 era inca o problema in America, dar in '62, cand acest film a fost lansat a avut un impact imens, pentru ca pe atunci se "incheia" problema rasismului in America. Atticus este un erou, un erou suprem, chiar daca nu are puteri supranaturale. Consider ca scena din tribunal face filmul si este baza si punctul culmimant al filmului.

M0n0's blog
Old 06 Jul 2006, 09:53   #4730
Bogie
Guru

Bogie

Originally Posted by M0n0:
[b]Barry este un om cum nu a mai fost altul, curajos, destept, si frumos la fel ca Irlandezii din ziua de azi, vezi Colin Farrell (primul care mi-a venit in minte)

Nu..Barry Lyndon este un cartofor, un aventurier fara scrupule, un parvenit.
Old 06 Jul 2006, 11:34   #4731
raptor
Leprechaun

raptor

@sinnerman...ah, pee wee....ce vremuri, ce film... l-am revazut recent si mi se pare filmul cu cea mai mare doza de suspans facut vrodata...parca in fiecare moment te astepti ca de dupa masca de prostut simpatic si ciudatel cu bicicleta sa iasa pedofilul, obsedatul, maniacul, masochistul, celenteratul falic, minuitorul de drujba...daca ar fi dupa capul meu(prost), as reedita filmul, cu ajustarile sus-numite altoite fix pe ultimele 15 minute.

http://www.youtube.com/watch?v=81bQJGafcjU
raptor is offline   sendpm.gif
Old 06 Jul 2006, 12:06   #4732
M0n0
Guru

M0n0

Originally Posted by Bogie:
[b]Barry este un om cum nu a mai fost altul, curajos, destept, si frumos la fel ca Irlandezii din ziua de azi, vezi Colin Farrell (primul care mi-a venit in minte)

Da...nu stiu de ce am uitat de astea...
Totusi el a reusit in viata si a pierdut lamentabil in final...A avut momentele lui de glorie totusi unde ti-a aratat ca e mai mult decat om (scena duelului cu fiul sau vitreg)

M0n0's blog
Old 06 Jul 2006, 14:44   #4733
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Barry Lyndon - 10/10. [...] Si totusi, cu toate ca a fost nominalizat, filmul nu a primit premiul pentru cel mai bun film si nici pentru cel mai bun regizor cu toate ca le merita fara ezitare.
Da, Academia are traditie serioasa la erori in acordarea premiilor. Totusi, "Barry Lyndon" a pierdut in fata lui "One Flew Over the Cuckoo's Nest", nu in fata unui film de genul "The French Connection", ca "A Clockwork Orange". Iar privind retrospectiv, dupa 30 de ani, filmul lui Milos Forman este mai important (si chiar mai bun). Eu cred ca a meritat premiile pe care le-a luat.

Shall We Dance - 6/10: mi-e lene si frica sa comentez pe marginea filmului asta...
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 06 Jul 2006, 18:51   #4734
jeleu
Guru

jeleu

Send a message via Yahoo to jeleu
It's All Gone Pete Tong

XXI-st century Beethoven.
Mockumentary a la Spinal Tap (dar mai amzuant), cu un strop de Citizen Kane si dependenta infatisata ca o marmota uriasa. Pacat de finalul cheesy. Aparitii ale lui Carl Cox, Paul van Dyk si Tiesto, deci marfa.
8.5/10
Old 06 Jul 2006, 19:53   #4735
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by Bogie:

...un personaj perfect
Old 06 Jul 2006, 19:55   #4736
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Originally Posted by MinRep:
Barry Lyndon - 10/10. [...] Si totusi, cu toate ca a fost nominalizat, filmul nu a primit premiul pentru cel mai bun film si nici pentru cel mai bun regizor cu toate ca le merita fara ezitare.
Da, Academia are traditie serioasa la erori in acordarea premiilor. Totusi, "Barry Lyndon" a pierdut in fata lui "One Flew Over the Cuckoo's Nest", nu in fata unui film de genul "The French Connection", ca "A Clockwork Orange". Iar privind retrospectiv, dupa 30 de ani, filmul lui Milos Forman este mai important (si chiar mai bun). Eu cred ca a meritat premiile pe care le-a luat.

din pacate asa e
n-o spun ca sa atac filmul lui Milos...Doamne fereste...filmul e in top 3 la mine...Barry Lyndon a avut ghinionul sa candideze in acelasi an
Old 06 Jul 2006, 22:19   #4737
sandokan
Veteran

sandokan

Ultimul film..............

Ultimul film vizionat a fost X-men 3:Ultima confruntare, care merita o nota de 8.60 pentru actine, pentru drama o nota de 8 iar pentru romantism cam un 9 si ceva.Este un film de circa 4 stele cu nominalizarea lui Hally Bary extraordinara in rolul lui Storm. PERFECTO
sandokan is offline   sendpm.gif
Old 06 Jul 2006, 23:36   #4738
kali
Novice

kali

"Ultima printesa"
N-am mai ras asa de foarte mult timp. Desi are unele cadre frumusele si ideea nu mi se pare chiar rea, este execrabila realizarea. Imaginea, efectele sunt slabe, replicile la fel.
Cred ca daca ar fi beneficiat de alta echipa in spate, ar fi putut iesi ceva cu adevarat fermecator. Pentru a realiza imaginea de basm e nevoie de ceva mai mult...
Mi-a placut, dar se putea mult mult mai bine. :sleep: L-a mai vazut cineva?
kali is offline   sendpm.gif
Old 07 Jul 2006, 07:50   #4739
Longshot
Kingpin

Longshot

Originally Posted by kali:
L-a mai vazut cineva?

dap. pe mine nu m-au dat gata efectele (avand pe raboj si 'legend of zu', care e cam in aceeasi idee de penal, era si greu) ci faptul ca era dublat (abominabil) in engleza. era ca si cum ma uitam la un sunday early jackie chan special pe protv. totusi mi-au placut anumite chestii ce tin, cum ai zis si tu, de idee si daca eu unul n-am chiar regretat timpul pierdut si banii (ca la scary movie 4) n-as recomanda filmul la toata lumea. o avea si slabiciunea mea pentru wuxia un rol prin toata treaba asta.
p.s. : cecilia cheung e ok si villainu' la fel da' dong-kun jang ala m-a enervat in tot ce am vazut eu cu el de la coast guard la 2009.
Old 08 Jul 2006, 00:04   #4740
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

The Devil Wears Prada

Correction. Diavolul poarta mai multe chestii, nu doar de la Prada.
Oh well. It's rather ok for a chick flick. And i hate chick flicks. Oricum ma asteptam la mai mult date fiind pretentiile fashionistice pe care le presupunea filmul. In nici un caz nu este a glamorous extravaganzza, nici macar glamorous nu este. In afara de Meryl Streep care este an enchanting goddess.
I-ar fi trebuit mai mult fashion decat doar niste firme aruncate randomly prin dialoguri.
Astept cu nerabdare ecranizarea de la ''Confessions of a Shopaholic''. Tot chick-flick o sa fie da' macar ala sigur o sa fie funny. Daca se face.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules