Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 30 May 2006, 19:12   #4621
GhitzaCartitza
Guru

GhitzaCartitza

Send a message via Yahoo to GhitzaCartitza
"Lucky number Slevin" deosebit si cu un final neasteptat. Cu siguranta unul din cele mai bune filme ale acestui anul.
Acordam stelute multe multe multe....
Old 30 May 2006, 22:41   #4622
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
vazut in sfarsit 21 Grams
De parca scenariul n-ar fi fost destul de puternic si de parca actorii (Penn, Watts si del Toro) n-ar fi fost destul de buni si n-ar fi facut o treaba destul de buna, Inarritu s-a hotarat sa amestece scenele filmului ca bucatile unui puzzle pe care il scoti din cutie. Pe parcursul filmului ma tot gandeam daca scenele au fost aranjate ca un puzzle care are o singura solutie... realist vorbind, probabil ca se puteau amesteca si altfel.... dar, totusi, in majoritatea scenelor, pe langa amestec, intervine si o potrivire de montaj foarte buna , exemplele sunt destul de variate cu grade diferite de subtilitate: scene invecinate legate prin sunete puternice, unele scene amplasate in antiteza si una din kestiile care mi-au provocat un mic "wow!" : continuitate intre scene prin prezenta fumului odata de la arderea tatuajului si pe urma de la o tigara aflata in afara cadrului....
Probabil nu zic nimic nou, dar astea au fost cateva impresii la cald despre un film foarte bun....
Cat despre Inarritu de care nu am mai vazut decat Amores Perros, sper sa nu devina redundant in regie si sa se plafoneze, astept sa se raspandeasca Babelul! Mi-a venit in cap acum o mica paralele intre el si Darren Aronofski care a scos Pi si Requiem for a dream, filme care se vedeau de la o posta ca sunt regizate de acelasi tip.... nu e neaparat ceva nou, dar tipu n-a mai scos nimic de atunci.... variatiunea in stil nu strica....
Supastar is offline   sendpm.gif
Old 31 May 2006, 13:37   #4623
crin3l
Guru

crin3l

Send a message via Yahoo to crin3l
Identity - 9/10 - Un thriler excelent care te tzine 90 de minute in suspans.
Old 31 May 2006, 18:30   #4624
77ravens
Senior

77ravens

"Al saptelea val".Pe langa o combinatie draguta intre drama si comedie(erau tari scenele cand ea se tachineaza cu cei doi iubiti),are o replica interesanta legata de arta:"Cei care pot o fac,iar cei care nu pot o predau"
Old 01 Jun 2006, 16:27   #4625
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
Inside Man - 6/10. Nu e la ceea ce te astepti...posibil ca multora o sa le placa poate prea mult filmul...parerea mea e ca casele (scuzati cacofonia, pusa cu o oarecare intentie acolo) de productie de la Hollywood ar cam trebui sa schimbe scenariile, clisee peste clisee...am mai vazut filme cu jafuri si o sa mai vedem (din pacate) numai ca la fiecare sfarsitul va fi putin diferit, dar in genere merge in aceeasi directie, baiatul rau reuseste sa plece fara vreo problema chiar pe langa detectivul care se ocupa de acel caz, ca sa vezi...fantezii pentru wanna be-urile de jefuitorii de banci. Actorii sunt ei la locul lor, dar cred ca atunci cand au inceput sa citeasca scenariul si-au zis in cap..."Iar un alt film despre un jaful unei banci...oricum, banii vin la mine - muhahaha, lol".

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 01 Jun 2006, 17:40   #4626
ulrich
Guru

ulrich

Originally Posted by M0n0:
Inside Man - 6/10. Nu e la ceea ce te astepti...posibil ca multora o sa le placa poate prea mult filmul...
e normal sa te enerveze atata risipa inutila de talent.
-un lucru care nu mi-a placut:ridicolele replici admirative trantite de toti barbatii din film in fata lui j.foster(care joaca perfect,dar arata ca o lamaie uscata.)
-joculetzul pustiului(kill dat nigga :lol: )
Old 01 Jun 2006, 19:36   #4627
Terror_IST
Guru

Terror_IST

Inside Man - 6/10. Nu e la ceea ce te astepti...posibil ca multora o sa le placa poate prea mult filmul...parerea mea e ca casele (scuzati cacofonia, pusa cu o oarecare intentie acolo) de productie de la Hollywood ar cam trebui sa schimbe scenariile, clisee peste clisee...am mai vazut filme cu jafuri si o sa mai vedem (din pacate) numai ca la fiecare sfarsitul va fi putin diferit, dar in genere merge in aceeasi directie, baiatul rau reuseste sa plece fara vreo problema chiar pe langa detectivul care se ocupa de acel caz, ca sa vezi...fantezii pentru wanna be-urile de jefuitorii de banci. Actorii sunt ei la locul lor, dar cred ca atunci cand au inceput sa citeasca scenariul si-au zis in cap..."Iar un alt film despre un jaful unei banci...oricum, banii vin la mine - muhahaha, lol".

Gandeste-te putin cine e regizorul filmului si care e tema lui preferata si incerca sa o identifici in film. Apoi adu-ti aminte in ce oras se petrece actiunea. In fond si la urma urmei a fost jefuita banca? Citeste putin printre randuri (momentul in care sunt eliberati ostaticii e cheia).
Old 01 Jun 2006, 21:29   #4628
M0n0
Guru

M0n0

Originally Posted by Terror_IST:
Gandeste-te putin cine e regizorul filmului si care e tema lui preferata si incerca sa o identifici in film. Apoi adu-ti aminte in ce oras se petrece actiunea. In fond si la urma urmei a fost jefuita banca? Citeste putin printre randuri (momentul in care sunt eliberati ostaticii e cheia).
Ce ma?
Tu chiar crezi, sincer crezi ca un astfel de film ar ascunde mesaje?
Nici in ruptul capului nu ar prezenta pentru spectator o mare dilema la sfarsit...totul e pe fata...
regizorul, da, il stiu numai din cauza filmului 25th Hour si din The Original Kings of Comedy (unde btw a fost genial)...tema preferata, hmmm...n-am idee pentru ca am vazut cam putine filme de-ale lui...orasul, New York...putea la fel de bine sa fie si Los Angeles, dupa mine...a fost jefuita deminatea sefului bancii. Momentul in care au fost eliberati ostaticii nu-mi spune nimic decat doar ca jefuitorii se aflau printre ei, incognito...

poate totusi ar fi mai bine sa raspunzi chiar tu la intrebarile tale, pentur ca eu nu vad nici un motiv pentru ca sa iau in serios filmul asta...

M0n0's blog
Old 01 Jun 2006, 21:30   #4629
M0n0
Guru

M0n0

Ghost World - 8.5/10. Un film interesant, destul de profund sa te puna pe ganduri...dar destul de simplu ca sa faca conexiuni rapide cu cel care il vizioneaza. Un film independent, non-hollywoodian care e bazat pe scenariu, pe povestea unei domnisoare pe nume Enid (Thira Birch) care e cam negativa, cam contra-oameni sau obiceiuri si incearca sa fie cat se poate de unica prin felul ei natural de a fi...ca sa stiti, pentru fanii Scarlett Johansson, joaca si aceasta .
Filmul mai prezinta importanta unei prietenii...si ideea ca nu e bine sa fi singur si marginalizat...sau asa numitul social suicide. Oricum, filmul e marfa...

M0n0's blog
Old 02 Jun 2006, 10:17   #4630
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
Originally Posted by Terror_IST:
Ce ma?
Tu chiar crezi, sincer crezi ca un astfel de film ar ascunde mesaje?
Nici in ruptul capului nu ar prezenta pentru spectator o mare dilema la sfarsit...totul e pe fata...
Da, e pe fata, dar "Inside Man" lasa cateva teme de gandire, chiar daca 'mesajul' e clar. Dar, oricum, nu asta e important, cu mai degraba modul in care filmul este construit si regizat. (Totusi, Spike Lee are clasa) Iar ce au facut Washington, Owen si Plummer din cele 3 personaje centrale e de-a dreptul genial.
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 02 Jun 2006, 11:43   #4631
M0n0
Guru

M0n0

16 Blocks - 7/10. Film politist (asta pentru ca joaca multi politisti) cu actiune continua...in care joaca Bruce Willis si Mos Def (cei doi sunt si cauza pentru care m-am uitat la film), amandoi isi fac rolurile cum trebuie...dar filmul e parca un deja vu nefiind singurul film politist cu poveste asemanatoare care exista, deznodamantul fiind acela la care te astepti (unul fericit). Adaug ca faza cu ostatecii care ies din autobuz seamana cu cea din Inside Man (weird). Pe mine unu nu prea m-a atras prea mult filmul asta...nu are aproape nimic nou...cateva faze sunt placute...dar nu excela in ceva anume...

@MinRep...de acord...Spike Lee are clasa, multa de fapt (25th Hour este si va fi un film excelent)...dar totusi, din cauza ca arata asa de comercial filmul il face putin peste mediocru la capitolul calitate...probabil e de vina scenariul, de fapt eu pe acela dau vina...
Oricum, cu totii mai asteptam filme de la dl. Lee si bune daca se poate...

M0n0's blog
Old 02 Jun 2006, 12:18   #4632
bill_the_butcher
Veteran

bill_the_butcher

da mai, filmul are un mesaj si chestii ascnuse, care apar si-n 25th hour, dar camuflajul e nasol. filmul n-are un ritm bun. practic amandoua chestiile se bat cap in cap si n-a iesit nimic grozav. singurul lucru care-l face denzel in filmul asta e sa-si afiseze dantura impecabila.
Old 02 Jun 2006, 16:16   #4633
Terror_IST
Guru

Terror_IST

@Mono
Tema predilecta a lui Spike Lee este rasismul (adu-ti aminte de solilocul lui Monty din "The 25'th Hour", scena prelucrata din mai vechiul "Do the right thing"), iar New York-ul este orasul lui de suflet (din acest punct de vedere ma intind la a spune ca e un Woody Allen de culoare). Dar Spike Lee nu va face niciodata un film tezist precum "Crash". El pur si simplu iti ofera "a piece of the big apple" iar concluziile ti le tragi singur. Tu in "Inside Man" ai ramas cu jaful, intr-adevar nimic extraordinar, joc actoricesc foarte bun (Denzel & Clive foarte smecheri) cu happy-end si peace on earth. Daca filmul asta era regizat de F. Gary Gray sau Antoine Foqua as fi fost perfect de acord cu tine. Treaba e ca e regizat de Spike iar Spike si-a lasat amprenta. In banca sunt oameni de toate etniile: albi, afro-americani, hispanici, asiatici, evrei. De ce e planul perfect, pentru ca toti acesti oameni de culori & rase diferite sunt adusi la acelasi nivel. Primul punct forte al acestui film sunt fast-forward-urile la interogatoriu, unde ies la iveala anumite stereotipii. Al doilea moment foarte reusit mi se pare cel in care este eliberat shiit-ul, care este imobilizat violent si i se ia turbanul de pe cap. De ce e important faptul ca actiunea se petrece in New York, pentru ca de la 9 /11 septembrie incoace in mintea multora se face conexiunea purtator de turban=terorist. De fapt asta e marea problema a Americii in momentul de fata: si-a deschis portile pentru imigranti, incercand sa file un bastion al democratiei & tolerantei. Dintre cei multi veniti in incercarea de a a urma Visul American, cativa au lovit puternic la temelia democratiei & tolerantei. Astfel cum percepi un tip cu turban pe cap care iese dintr-o banca in care sunt tinuti ostateci? Momentul eliberarii ostatecilor mi s-a parut esential pentru ca in loc sa incerce sa-i protejeze, politistii (a caror misiune e "to serve and protect" nu?) deschid focul. De ce deschid focul, pentru ca simplist vorbind, nu stiu cine e bun si cine e rau. Adica in fata armelor, toti sunt o apa si un pamant. Nu e asta un mod de a arata angoasa care a cuprins SUA dupa momentul 9/11. De bine de rau, New York-ul si-a revenit dupa atacurile teroriste dar nu va mai fi niciodata ca inainte, tocmai pentru ca frica a ramas latenta in oameni. Dupa ce sunt imobilizati, ostatecii sunt separati si urcati in autobuze ca niste criminali de rand. Nu loveste asta in asa zisa libertate a individului propovaduita de americani. Din punctul meu de vedere ceea ce Spike Lee vrea sa spuna e faptul ca in momente de criza in SUA poat 9 /11, se trag niste linii clare iar democratia este lasata la o parte.

PS: Daca vrei sa prinzi cel mai bine Spike Lee, incerca "Do the Right Thing"
Old 03 Jun 2006, 10:35   #4634
M0n0
Guru

M0n0

adevarat...
eu probabil nu am vazut chestiile astea din cauza scenariului mediocru...
dar da, dupa ce auzi aceste puncte iti dai seama ca e adevarat...sa traiasca autosugestia...
e bine in acelasi timp ca punctele acestea si scenariul nu au mult in comun...fiind intr-adevar semnaturile lui Spike Lee...

M0n0's blog
Old 03 Jun 2006, 20:19   #4635
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

French Connection II

Clar mai slab decat primul, dar totusi un film bun. Excelent, ca de obicei, jocul prestat de G. Hackman. Cateva scene de o tensiune foarte bine construita. Iar finalul e superb. 7/10
Old 03 Jun 2006, 22:47   #4636
M0n0
Guru

M0n0

Memoirs of a Geisha - 9/10. In primul rand e o poveste a unei fetite care viseaza sa devina o geisha, de mentionat ca a fi o geisha era la acea vreme un lucru respectabil, ca un fel de samurai feminin, acesta fiind o artista perfecta in toate ce tine de arta...dans, muzica, manuirea unui evantai si in cea a conversatie. In al doilea rand e o lectie de istorie, pentru ca pana la acest film eu nu stiam ce era o geisha si ce facea aceasta...acum am invatat si inca prin ce metoda frumoasa...la propriu...filmul este superb, imagine, muzica si in costume...fiind recompensat cu 3 Oscaruri la rubrici la care si merita si la care si-a propus de la inceput sa excele. Actorii isi fac treaba excelent si datorita decorurilor ne introduc perfect in acea perioada (perioada interbelica si cea de dupa al II-lea R.M.). Si nu in ultimul rand filmul ne prezinta si o poveste de dragoste, complicata ce-i drept...dar care se termina fericit. Un plus ar fi fost daca filmul era in japoneza (aducea putina autenticitate...). Un film care merita vizionat.

M0n0's blog
Old 04 Jun 2006, 00:14   #4637
Sinnerman
Novice

Sinnerman

Frankenweenie - '84.

Early Tim Burton. Foarte mºisto ca decor, se vede ca Burton e responsabil de întreaga atmosferã. Filmul vrea sã fie (ºi kiar este) o readaptare a mitului Frankenstein în stilul lui Burton, un bãiat readucîndu-ºi la viaþã cîinele proaspãt rãpus. Lovely picture :love: .

The Perfect Score - 2004.

Aduce puþintel a 'Cheats' dar overall e relaxant. Same-old, same-old bad acting, exceptie facînd don'ºoara Johansson. Potrivit pt. vremea nasoalã de azi.
Sinnerman is offline   sendpm.gif
Old 04 Jun 2006, 02:15   #4638
Gaandalf
The White Rider

Gaandalf

The Da Vinci crap ... i mean CODE... in spirit critic... 2 thumbs waaaay UP!... the middle fingers that is ... :sick:
Old 04 Jun 2006, 22:23   #4639
Bulumulu
Prophet GT Series v1.07

Bulumulu

Send a message via MSN to Bulumulu Send a message via Yahoo to Bulumulu
shark attack 3: megalodon david worth 2002
interesanta mixtura israel/southafrica/usa, si ca printr-o minune majoritatea numelor actorilor se termina in -ev/-ov/-ova.. thats the funny part lol
mai bine-i ziceau shark attack 3: crappy; efectele speciale de mare clasa dovedesc ink o data ca crap din crap se trage, scenariul din pacate nu este exploatat la maxim, magia acestui film provine din guessing-whats-next-oh-what-a-surpraiz-i-niu-it... concluzie even crap-lovers can be dissapointed 0.5/10 pt lolu de la inceput
Old 05 Jun 2006, 16:37   #4640
M0n0
Guru

M0n0

Eight Below - 7/10. Intr-adevar un film bun bazat pe fapte reale...dar (da...sunt si "dar"-uri) cam siropos pentru gustul meu si iese prea tare in evidenta dresajul cainiol...au sentimente mult prea umane...oricum cainii au furat tot filmul si pentru fanii acestora o sa fiu un adevarat deliciu acest film...

M0n0's blog
Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules