Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 14 Mar 2006, 21:14   #4201
qwerty
Guru

qwerty

Send a message via ICQ to qwerty Send a message via Yahoo to qwerty
WAITING (2005)-nota 6/10 o comedie despre viata de zi cu zi a unor tineri care lucreaza intr-un restaurant.Sunt cateva faze bune pentru care filmul merita vizionat dar per ansamblu e foarte slabut.
Old 14 Mar 2006, 21:30   #4202
crin3l
Guru

crin3l

Send a message via Yahoo to crin3l
MEMENTO - 9/10 -Poate ca l-am vaziut cam tarziu ... dar oricum am rams profund impresionat de el.
Old 15 Mar 2006, 12:21   #4203
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Airlight:
William Gibson (daca sunteti de-o varsta cu mine stiti despre cine vorbesc)

sper sa nu mai fie nimeni de 60+ de ani pe cinemagia !...

.................................................. ................................

am inceput sa urmaresc medalionul bergman la cinemateca. pana acum, sonata de toamna care a fost (dumnezeule !) primul bergman care m-a emotionat profund. pana acum, nu eram prea entuziasmat de bergman, e drept, nici nu-i vazusei mai mult de 4 filme ('persona', 'fragii salbatici', 'a saptea pecete', 'tacerea'). il subestimam, pentru simplul motiv ca nu vedeam o extraordinara profunzime (auzisei pe cineva care spusese ca bergman e valoros pentru ca ridica 'marile intrebari', nu pt ca le-ar aduce vreun raspuns), nici emotie (mai mult un fel de narcisism adolescentin si un stil pedant si greoi). dar 'sonata de toamna' m-a cucerit ! nu doar pt stralucitele roluri ale lui liv ullmann si ingrid bergman, ci mai ales pt ca aici stilul lui bergman (multi spun 'teatru') se potriveste perfect cu trama filmului: spatiul inchis al casei, prim planurile frecvente, luminile estompate creeaza chiar spatiul claustrofobic in care se desfasoara conflictul psihologic al celor doua femei (fata si fiica). dar finetea psihologica a lui bergman e sublima si, dupa parerea mea, intrece chiar si relatia bibi andersson-liv ullmann din 'persona' !

este oricum mult mai mult decat pot spune despre ora lupului, o fantezie mult prea bizara si 'izolata' a lui bergman. are o serie de cadre intre max von sydow si ullmann intr-adevar fascinante, la fel cum ideea de a incepe/incheia filmul cu o interventie a lui bergman care povesteste actorilor despre personajele pe care le vor juca, este o gaselnita notabila. din pacate, nu l-am prizat...
Old 15 Mar 2006, 12:45   #4204
Airlight
Guru

Airlight

Send a message via Yahoo to Airlight
wey necunoscatorule, william gibson e eroul copilariei mele, un mare poet si unul din cei mai buni autori de sf inteligent, creatorul cu mult avant la lettre al conceptelor de Matrice si cyberspatiu de ex, like acum vreo 15-20 de ani.

Ia asculta aici, the Chiba City Blues playing:

The sky above the port was the color of television, tuned to a dead channel.

"It’s not like I’m using," Case heard someone say, as he shouldered his way through the crowd around the door of the Chat. "It’s like my body’s developed this massive drug deficiency." It was a Sprawl voice and a Sprawl joke. The Chatsubo was a bar for professional expatriates; you could drink there for a week and never hear two words in Japanese. Ratz was tending bar, his prosthetic arm jerking monotonously as he filled a tray of glasses with draft Kirin. He saw Case and smiled, his teeth a web work of East European steel and brown decay. "

Nu vreau sa te faultez nejustificat, dar inainte de-a scrie mai pune si tu mana pe-o carte ..
Old 15 Mar 2006, 12:47   #4205
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by Airlight:
Nu vreau sa te faultez nejustificat, dar inainte de-a scrie mai pune si tu mana pe-o carte ..

vai de capsorul tau, batrane ! 'pune mana pe-o carte' ?? parc-ai fi dl diriginte !
Old 15 Mar 2006, 12:48   #4206
Airlight
Guru

Airlight

know your onion dude, that is all i am saying.
Old 15 Mar 2006, 17:44   #4207
BeNnY
Guru

BeNnY

Originally Posted by notorious:
vai de capsorul tau, batrane ! 'pune mana pe-o carte' ?? parc-ai fi dl diriginte !

Cand te vad iti fac cadou o insigna cu "Ignorant and proud".

Running Scared - 2/10 - HA! Ha ha ha! Ha Ha .. aaaw... Si asa e si filmul. A luat rating IM-18 la noi, am pus pariu inainte sa-l vad ca s-a speriat comisia de fundu lu Paul Walker. Am avut ingrozitor de multa dreptate. Nowadays, se aseaza actori care mai de care sa-si arate cururile pe widescreen. Ewan McGregor e trendsetter. Cine a supravietuit ororii fundului eroului, ca asta e, erou, trece printr-un amalgam de efecte speciale ieftine si fortate, incercand sa fie cat de cool posibil, cele mai penibile fiind, probabil, reluarile din alte unghiuri alte culori si alte prostii de genul asta. Ideea e ca Paul Walker alearga dupa un pistol care nu trebuia sa ajunga pe mainile politiei tot filmul. Pistol care ajunge din mana-n mana de la copil la nenea care curata wc-urile la un fel de mecanic si, in sfarsit, la un peste mic si imbracat in alb. Filmul e inovator in felul lui, introduce Killer Hockey Players si tortura cu pucu. Cum functioneaza: un tip il tranteste pe alt tip pe gheata si-i pune un genunchi pe cap si un (probabil brainwashed) Killer Hockey Player ii da cu pucu'-n cap pana se inroseste bine gheata (that is, gheatza si nu gheata).

La sfarsit e un twist inutil si cat se poate de cretin (oricum nu conteaza daca-l zic sau nu, sper ca nu o sa vedeti filmul) caruia eu nu-i gasesc o justificare. Am o singura idee, dar sper sa nu am dreptate, sa fie poate pentru ca asta pe parcursul filmului tot omoara si chinuie oameni si la sfarsit aflam ca de fapt e baiat bun si omoara in numele legii, ca ne vede Dumnezeu, ce naiba. Asa deci. STAY AWAY
Old 15 Mar 2006, 18:24   #4208
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
Dear Wendy - 8/10 un film rar...extrem de rar...si nu ma refer ca il gasesti greu...dar ceea ce implica el e ceva complet neobisnuit care pana la urma ne uimeste imens...Jamie Bell face iar un rol excelent si il joaca perfect pe acest ratat/nebun/pacifist/a guy in a mission...a guy in a mission impreuna cu confratii sai...intr-o misiune aparent cam stupida si puerila in care in mod obisnuit nu s-ar folosi arme de mana foarte periculoase (cam asta implica aceasta "banda" pe care personajul lui Jamie a facut-o impreuna cu amicii lui...folosirea armelor intr-un mod pasnic, cu cap ... acest lucru fiind exclus complet in ultima misiune).
Nu mai are sens sa continui descrierea ci doar sa va spun ca e un film special si unic cu o poveste memorabila...

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 16 Mar 2006, 16:16   #4209
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
sonata de toamna [...] bergman [...] ora lupului
ahem... link (sponsorizat de la subsol)
MinRep is offline   sendpm.gif
Old 16 Mar 2006, 18:13   #4210
qwerty
Guru

qwerty

KEEP YOUR DISTANCE-nota 7/10 ,slabut dar merge nu e chiar foarte plictisitor desi actiunea nu prea are ritm.Faza tare din film e ca David Dailey un tip care avea o emisiune la radio divorteaza de nevasta pentru ca a prins-o in pat cu alta tipa. :lol:
Old 16 Mar 2006, 21:06   #4211
notorious
NBK

notorious

Originally Posted by BeNnY:

mai, baiete, esti de coma ! :lol: ce naiba ma faci sa spun 'uite cine vorbeste' ?! u know i hate this. nu, serios acum, ce voiam eu sa spun (iar pe airlight nu prea il ajuta popcorn-ul din capsor) era altceva, si anume ca aceste clisee din seria 'mai pune mana pe-o carte' se spun in general de pedanti frustrati care nu admit posibilitatea ca exista multiple carti necitite de ei insisi, dar citite de interlocutor. astfel, cand gasesc prilejul, nu ezita s-o faca pe desteptii. in plus, consider ca este o ineptie de prost gust sa ma acuzi de lipsa de 'lecturi' - poti verifica pe 'cartea preferata' (sau cum s-o numi). asa ca give me break, will you ?...

.................................................. ...................................

scene dintr-o casatorie - probabil cel mai grandios & solid begman de pana acum (n-am vazut inca 'fanny si alexander'). abia acum descopar ce obiect important de omagiu/pastisa a fost bergman pt woody allen. 'husbands and wives', unul din allen-urile de la inceputul anilor '90, pare un fel de adaptare comica-amara dupa 'scene dintr-o casatorie': exista doua cupluri, primul (judy davis si sydney pollack) anunta, in debut, ca va divorta, in cele din urma, divorteaza cel de-al doilea cuplu (allen si farrow). sigur, aici totul trece prin prisma viziunii cinice, nerge a geniului comic american, inlaturand observatia psihologica fina si acea apropiere de 'sufletul' uman de la bergman, dar trama ramane destul de asemanatoare.

o pasiune - din nou interesant, desi mai lipsit de ambitie. practic, este o buna compilatie a tot ce inseamna persoanalitatea bergman: singuratate, izolare, instrainare, credinta (sau mai bine zis absenta ei) etc. impecabil filmat de sven nykvist.
Old 16 Mar 2006, 21:31   #4212
qwerty
Guru

qwerty

KISS KISS BANG BANG (2005)-nota 7/10,interesant, captivant si promitator in prima parte dar spre final e previzibil si isi pierde tot farmecul.Interpretarea cuplului Downey-Kilmer e buna si au mai animat putin filmul.
Old 16 Mar 2006, 21:50   #4213
KORBEN
Guru

KORBEN

1 broken flowers 4/5
adik murray superb in acc rol ca in pierdut in translatie sau viata acvatika
si sharon stone cu fiica lolita cea curvulenta
si toata tristetea unui donjuan de varsta a doua spre atreia
si jessica lange ca cea care vorbeste cu animalele si se lezbianeste cu chloe sevigny care la felationat in numele celei dea saptea arte pe vincent gallo
primul jarmush facut ca sa arate si altceva decat "eu, jarmush, cunosc oameni cool care joaca in filmele mele adik berau cafea si stau la masa."
este un film fara voma de benini (cel amuzant ca o tumoare benigna)
2 basic instinct 4/5
cum intelege verhoeven ca trebuie (re)facut noir-ul.
adica sexos si caricatural
ofertant...
si deloc subtil
si madam stone minunata cu tot ce ce arata publicului (nui credeti pe cei care sutin ca au folosit un Ku nt double!)
mitologic pentru toate motivele din care nar trebui
3 running scared 0/5
un film mai de rahat nam vazut
diliul ala care la regizat sa uitat prea mult la scorsese si a prins ideea ca trebuie 17 f*ck-uri pe secunda ca sa faci un film cu gangsteri.
doar ca nu sia dat seama de penibilul in care se scufunda cand paul walker( baiatul care a cucerit B.O cu un film cu caini ai zapezii produs de DISNEY!!!!!!) trebuie sa fie la fel de aprig de gura ca Robert de Niro.
asa ca a rezulta un film cu 2 hokeisti ai iadului care apar deanp*lea doar ca sa sokeze gospodinele si niste extraterestri inexistenti care apar prin buda.
unde e cea mai mare scarna masculina si pre puberala care a aparut VREODATA pe ecrane.
mutantul de copil din Birth si Ultra Violet
nimeni nu moare
adica nimeni din cei care tiai dori cu isperare sa crape si sa orneze c u creierii lor peeretii nu o face.
de tot rahatul, nici macar un film atat de proast ca e bun.
pur si simplu nul si enervant si apoteoza a scatologiei si scatofiliei.
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   sendpm.gif
Old 16 Mar 2006, 23:31   #4214
Airlight
Guru

Airlight

Originally Posted by BeNnY:

mai, baiete, esti de coma ! :lol: ce naiba ma faci sa spun 'uite cine vorbeste' ?! u know i hate this. nu, serios acum, ce voiam eu sa spun (iar pe airlight nu prea il ajuta popcorn-ul din capsor) era altceva, si anume ca aceste clisee din seria 'mai pune mana pe-o carte' se spun in general de pedanti frustrati care nu admit posibilitatea ca exista multiple carti necitite de ei insisi, dar citite de interlocutor. astfel, cand gasesc prilejul, nu ezita s-o faca pe desteptii. in plus, consider ca este o ineptie de prost gust sa ma acuzi de lipsa de 'lecturi' - poti verifica pe 'cartea preferata' (sau cum s-o numi). asa ca give me break, will you ?...

OK, e cazul sa iau chestia asta pe cont propriu. Intai pentru ca nesimtirea tolerata duce lejer la patologie, pe urma pentru ca in procesul meu de destelenire a comunicarii cu dl. par sa apara victime colaterale.

Dragul meu notorious,

Ura, reaua-vointa si prostia sunt un cocktail foarte neplacut si daca mai dai mult cu ele in jurul tau ai sa ramai chiar foarte singur si nebagat in seama.

"se spun in general de pedanti frustrati care nu admit posibilitatea ca exista multiple carti necitite de ei insisi, dar citite de interlocutor."

Eu acum, daca tu n-ai auzit de Gibson, ce sa-ti fac ? E taticul cyberpunk-ului si nu trebuie sa ai 60 de ani sa stii de el.

N-ai auzit, nu-i nimic: ai sansa reala si sincera sa-ti imbunatatesti intelegerile si trairile - dar nu spune nimanui si mai ales, n-o face pe desteptul.

Ca de-aia vii aici, sa inveti si sa arati celor care te complexeaza (ca noi, asa) ce-ai mai reusit sa deprinzi in dificila misiune de a lega doua fraze intre ele, sperand sa aiba uneori si legatura cu filmul.

Imi pare rau sa fiu dur, urasc sa vorbesc cuiva pe tonul asta - dar pur si simplu imi interzici orice alta adresare.

Sa cresti mare.
Airlight is offline   sendpm.gif
Old 17 Mar 2006, 00:49   #4215
mika_ela81
Novice

mika_ela81

bun subiect si citind comentarile de pe forum am constat ca unii chiar e un forum bine definit unde parerile sunt impartite si bine sustinute 8)
utimele filme vizionate?hmmmm
"cu iubirea la psihiatru" comedioara drama pt ca la final baiatu nu ramane cu fata
"bridget jones" 1 si 2 filme feministe dar comedii dragute cam de nota 8.50
"saw" 1 si 2 horror super nota 10 si in topul preferintelor mele
"legenda lui zorro" slabut fata de primul aducandu-mi aminte de ce nu0-mi plac urmarile
"dirty dancing - havana nigths" la fel mult mai slab nota 5
cam atat deocamdata dar as vrea foarte mult sa vad "laegaturi bolnavicioase" mai ales ca mi-a placut chirila in "milionarii de week-end" desigur cred ca e altfel de rol dar .......vreau sa-l vad totusi.
mika_ela81 is offline   sendpm.gif
Old 17 Mar 2006, 15:10   #4216
RinTinTin
Veteran

RinTinTin

Originally Posted by M0n0:
Dear Wendy - 8/10 un film rar...extrem de rar...si nu ma refer ca il gasesti greu...dar ceea ce implica el e ceva complet neobisnuit care pana la urma ne uimeste imens...Jamie Bell face iar un rol excelent si il joaca perfect pe acest ratat/nebun/pacifist/a guy in a mission...a guy in a mission impreuna cu confratii sai...intr-o misiune aparent cam stupida si puerila in care in mod obisnuit nu s-ar folosi arme de mana foarte periculoase (cam asta implica aceasta "banda" pe care personajul lui Jamie a facut-o impreuna cu amicii lui...folosirea armelor intr-un mod pasnic, cu cap ... acest lucru fiind exclus complet in ultima misiune).
Nu mai are sens sa continui descrierea ci doar sa va spun ca e un film special si unic cu o poveste memorabila...

Special, unic si very boring. Si cu o poveste extrem de subtzire.
Old 18 Mar 2006, 14:41   #4217
M0n0
Guru

M0n0

boring nu stiu...ca se termina destul de repede filmul...
poveste subtire...da...nu am mentionat pentru ca nu asta mi-a atras atentia in film...ci altceva ... ... ... pistoalele :lol:

Munich - 7/10 Nu prea m-a impresionat. Releva intr-adevar foarte bine actul terorist din Munich in vara lui 1972 la Olimpiada mondiala (ne bate in ochi inca de la inceput "Inspired by real event"), si ce s-a intamplat dupa cu ceilalti asasini condusi de infimul Eric Bana (de personajul lui vorbesc aici), care la fel ca si celelalte personaje e slab conturat si joaca doar un pion ... putea la fel de bine sa fie un tip intr-o masca.
Nu stiu daca e un film de Oscar...dar regizatul nu e rau deloc...mai mult pentru asta a intrat in cursa, poate doar ca umplutura...cine stie...

M0n0's blog
Old 18 Mar 2006, 15:48   #4218
qwerty
Guru

qwerty

16 BLOCKS (2006)-nota 8/10 un film de actiune destul de bun.Bruce Willis rezolva din nou singur toata treaba.
Old 18 Mar 2006, 19:55   #4219
M0n0
Guru

M0n0

Walk the Line - 8.5/10 un film excelent despre un om si o femeie (gluma)...deci un film excelent despre iubirea dintre un barbat si o femeie, amandoi foarte talentati la cantat. Cuplul Joaquin Phoenix (Johnny Cash) si Reese Witherspoon (June Carter) este unul perfect conturat, iar fiecare dintre cele doua personaje e excelent interpretat, Reese inca castigand si Oscarul pentru cea mai buna actrita din anul acesta dar sa stiti ca nici Joaquin nu face o treaba deloc ignorabila, el parca fiind domnul Johnny Cash him self...worth all the time...

M0n0's blog
Old 18 Mar 2006, 19:59   #4220
qwerty
Guru

qwerty

WHEN A STRANGER CALLS (2006)-nota 2/10,tot filmul fuge aia prin casa si raspunde la telefon.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules