Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Closed Thread

Thread Tools Search this Thread
Old 11 Jun 2005, 15:12   #2501
notorious
NBK

notorious

da, si eu ma intrebam daca nu e cam scurt 'his girl friday'...
Old 11 Jun 2005, 17:00   #2502
M0n0
Guru

M0n0

Send a message via Yahoo to M0n0
The Jacket - 8/10 The Butterfly effect 2...nush cine s-a luat dupa cine...sau daca chiar s-au luat...dar e acceasi idee la "The Jacket" numai ca aici e cu mersul in viitor...sfarsitul e unul fericit, pe care toata lumea il doreste...iar Adrien Brody rullz...recomandat...

M0n0's blog
M0n0 is offline   sendpm.gif
Old 11 Jun 2005, 21:55   #2503
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Cuib de viespi 7,5/10 Un fil plin de actiune si thriller.Francezii sunt pe masura americanilor,dar oricum,filmul asta m-a impresionat cu actiunea,atata.
Old 11 Jun 2005, 23:02   #2504
Lady_Skar
El Chewbaccabra

Lady_Skar

Send a message via Yahoo to Lady_Skar
Down with love.
Din ciclul Bubble Boy: stupid, but my kind of stupid!
Old 12 Jun 2005, 01:06   #2505
Serghei
Guru

Serghei

Crash-2004-Paul Haggis

Albi,negri,irakieni,asiatici,discurs rasial obiectiv,scriitura scenaristica a la Innaritu(fara divagatiile temporale).Partea buna,constructia unor background-uri pt. personaje,menite a jusifica discursul.
Serghei is offline   sendpm.gif
Old 12 Jun 2005, 10:19   #2506
M0n0
Guru

M0n0

The Pacifier - 3/10 mda...kk film, scenariu de rahat (am ramas prostit la ce replici spune Vin, whatever) ... pe imdb, cel mai bun comentariu pentru acest film era..."just for fun"...deci de asta m-am uitat la filmu asta naspet...
Are We There Yet? - 5/10 black Pacifier - acelasi lucru cu filmul mentionat mai sus...numai ca aici erau mai bune: scenariul, fazele, chiar si actorii...tot panarama, dar parca mai mult merita filmul asta vizionat...

M0n0's blog
Old 12 Jun 2005, 10:50   #2507
notorious
NBK

notorious

der untergang n-a fost un film prost, by all means. dar that's just all. desigur, nu cred sa fi vazut anul asta pe marile ecrane vreun rol (masculin) mai bun decat cel al lui bruno gans (doamne, cat a imbatranit omul asta de la 'der himmel uber berlin' !), care plonjeaza efectiv in personalitatea lui hitler, adoptandu-i cele mai mici ticuri. desigur, este interesanta si radiografierea fanatismului nazist fata de fuhrer, fanatism care se regaseste pana si in randul copiilor, pregatiti sa moara aparand berlinul. desigur, si imaginea rece isi face oarecum efectul, la fel ca realismul frust al decorurilor.

dar poate tocmai asta e si problema filmului acestui oliver nu-stiu-mai-cum: este rece si steril cap-coada. pe mine personal nu m-a impresionat prin nimic, nici prin crizele de furie si isterie ale lui hitler (ba alunecau involuntar spre comic, mai ales cand auzeam tipetele sale etompate de usile de metal - il vedeam parca mai mult pe chaplin in locul lui), nici prin scenele de lupta (spunea cumva gorzo ca cele din 'un long dimanche de fiancailles' sunt reci ?? stai sa le vezi pe astea !)... si pe bune, la partia sistemul dolby soround facea scaunele sa vibreze. nimic. n-am simtit empatie fata de nici un personaj.

sa fiu oare eu o bruta ?... :?
Old 12 Jun 2005, 12:36   #2508
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Playing by Heart 8/10 O distributie exceptionala despre un film cu mai multe povesti.Povestile astea se vor imperechea la sfarsit.3 surori,una e casatorita.si celelalte doua necasatorite isi cauta dragostea.Un film romantic,dramatic si multe povesti spuse.
Old 12 Jun 2005, 13:06   #2509
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
Die Fetten Jahre sind Vorbei. un film care a incercat sa arate ce inseamna sa fii un idealist in societatea din zilele noastre, ce probleme aduce cu el idealismul, si ce se intampla atunci cand este confrontat direct cu pragmatismul. aceasta lupta devine tema filmului asta, si intr-un fel comic si prin gag-uri ieftine se incearca un fel de usurare a temei principale din film, care dauneaza grav ideii.
povestea se desfasoara in germania, si personajele principale sunt 3 teenageri, doi baieti si o fata. cei doi tipi sunt idealisti, si incearca un fel de renastere RAF intr-o germanie dominata de puterea banilor. in felul lor idealist/rebel de a fii, intra in casele oamenilor bogati, si nu fac nimic altceva decat sa construiasca din mobilele din casa un fel de instalatie post-moderna, si lasa un bilet pe care scrie "die Fetten Jahre sind Vorbei".
deja de aici filmul asta pierde orice fel de coherenta. inceputul este un fel de teeny-film (european), si apoi pentru 10 minute devine un film de hollywood, cu doi hoti care intr-o intr-o casa, etc. dar, sigur povestea devine mai complicata. dupa jaf, unu' din tipi, cel care are si gagica, trebuie sa plece, si asa ca ramane prietenul cu gagica. eh, si o poveste de dragoste incepe, in care el ii povesteste tot ce fac ei, si chiar intra intr-o casa impruna. partea interesanta este povestea ei, pentru ca ea schimba cursul povestii. dupa un accident, ea este nevoita sa plateasca 100.000 de euro, si asa ca viata ei devine un haos financiar, numai pentru ca a ciocnit un BMW. asa ca acuma vrea sa se razbune, si intra in casa tipului cu masina. deh, fac ce fac, se incurca, se indragostesc, pleaca, se intorc, si sunt prinsi in casa de proprietar.
aici se intampla urmatoarea ruptura. ei ii dau cu ceva in cap, il rapesc, se refugiaza pe munte, si nu stiu ce sa faca mai departe.
aici se intampla confrontarea intre ideile pustiilor idealiste si viata si filozofia unui om bogat. dialogurile sunt destul de misto din cand in cand, si personajul rapitului devine chiar misto. oricum, el este si cel mai bun actor, pustii fiind infernal de slabi. deh, si asa o tine filmul asta undeva sus pe munte, si o freaca de nu se vede.
intr-un final, pustii se imprietenesc cu tipul rapit, si il duc din nou acasa. partea buna este ca desi au devenita aparent prieteni, el ii tradeaza si le trimite niste trupe speciale. sigur ca ei au plecat deja, si se afla acuma undeva la marea mediterana. great.
deci, all in all un cacat de filmpe o ideie buna, care devine prea moralist, si mult prea plictisitor de la un punct in colo. imaginea si montajul sunt mizerabile, si ca regie n-am gasit nimic interessant. muzica este din cand in cand ok, dar in general in acelasi ton cu filmul.
foarte slab, si nici n-a meritat sa-mi pierd timpul in halul asta. 3,6/10

Breaking the Waves. wow ce film de Lars von Trier. nu cred ca merita sa scriu ceva despre el, pentru ca presupun ca s-a scris mul si mai bine decat reusesc eu sa scriu. oricum, dupa mine, unu' dintre filmele cele mai tari a lu' Lars von Trier, si in acelasi stil inconfundabil ca Dancer in the Dark sau Dogville. 10/10
Nae is offline   sendpm.gif
Old 12 Jun 2005, 13:45   #2510
apartamentu104
Veteran

apartamentu104

madagascar 9/10 - animatie plina de umor si personaje extraordinare. de vazut!
Old 12 Jun 2005, 18:57   #2511
Sm�agol-Gollum
The One and Only Gollum

Sm�agol-Gollum

Team America 7/10 "America, F.UCK YEAH!!!"..pot sa spun ca a fost cel mai ciudat film pe care l-am vazut..a puppet movie .si in plus are cea mai tare scena de dragoste pe care am vazut-o vreodata!! :lol: :lol: m-a enervat faptul ca treceau prea rapid de la o idee la alta..

PS: mi se pare mie sau sfarsitul a fost inspirat din power puff girls?
Old 12 Jun 2005, 19:21   #2512
Longshot
Kingpin

Longshot

pe langa mai multe kim ki duk-uri de care o sa zic altadata :
Taegukgi - pe care am pus si eu mana dupa lupte seculare. un war flicker despre razbelul din korea cu tipul din coast guard intr-un rol cam asemanator (cel putin spre final cand o ia razna). genul de film facut spre realism total, sange si rani din plin, explozii si detalii la maxim si subliniez maxim pt ca bugetul a fost doar de 13 mil. are aproape 3 ore si cam drags on la inceput dar picks up the slack prin ora a 2a si incepe sa te tina. call it if you will un fel de saving private ryan ca si realizare, dar cu un pretext mai bun (a brotherhood - la propriu) decat acela (familia ryan decimata that is). 8.5/10
Old 12 Jun 2005, 21:29   #2513
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Resident Evil 2 7/10 Horror deloc,in schimb SF si actiune,la maxim.Inceputul e de kkt.Povesteste aia ce s-a intamplat,in loc sa treaca la actiune.Dar oricum,e mai slab decat primul.
Lara Croft:tomb raider:The Cradle of Life 7/10 O avea actiune si pe Angelina Jolie :love: ,dar oricum nu m-a interesat.Se schimbau destinatiile la 20 de minute.Slabut.
Road to Perdition 9/10 O drama de vazut.Povestea dintre tata si fiu care cauta razbunare pentru sotie si frate omorati.Mi-a si parut rau la sfarsit.Tom Hanks si Paul Newman fac filmul interesant.Jude Law :sick:
Old 13 Jun 2005, 02:27   #2514
KORBEN
Guru

KORBEN

HAIR (*) (*) (*) :love: :love:
se putea si mai bine da chiar mia placut
muzica ne-senzationala si excelent amplasata (adica nu ne-a intoxicat cu TOATE dia;loguriole cantate)
dar let the sunshine d la final e colosal si ca piesa si ca implicatii
si viziunea tripuita asupra americii `69 il face, in opinia mea prorie si personala cel mai vizionabil si revizionabil forman. ever
vecinul meu TOTORO (*) :love:
daca ar fi fost un scurtmetraj de 20 de min ar fi fost chiar adorabil, cu conditia ca totoro si anumalutele alea ciudatele sa fie in fiecare cadru
dar nu e cazul, 2 ore juma de plictis
Tell me what to do, tell me what to say
KORBEN is offline   sendpm.gif
Old 13 Jun 2005, 09:24   #2515
Denis_stelistu
Guru

Denis_stelistu

Domestic Disturbance 7,5/10 Mi-a placut legatura dintre tata si fiu.respect pentru John Travolta care a jucat bine rolul de tata.Vince Vaughn :sick:
sa se duca la comedii,nu la thrillere.
Old 13 Jun 2005, 14:02   #2516
Nae
Dead Man Walking

Nae

Send a message via Yahoo to Nae
The Hitchhikers Guide to the Universe. un film incredibil, plin de bancuri, glume mici si haioase, si detalii pline de un umor britanic, care dau filmului un flare senzational. un film dupa cartea senzationala a lu' Ken Adams, cu un scenariu scris de el si de Lareth Jennings, care este si regizorul.
"Space is big, very big, enormously incredibly vast and tremendously big". asa este descris universul de cartea cea mai importanta si cea mai bine vanduta si cea mai ieftina si cea mai pe intelesul tuturor specilor din univers: the hitchhikers guide to the universe. cel mai important lucru din carte este insa ceea ce este scris cu litere mari si prietenoase pe coperta cartii, propozitia cea mai importanta care garanteaza supravietuirea in spatiu: Don't Panic.
felul in care gandeste insa omul, the third most inteligent being on earth, the second being, of course, the dolphin, cand sfarsitul lumii se apropie este altu: should we all lie down, and put paper bags over our heads?. deh, si asa se intampla ca desi delfinii au incercat sa ne avertizeze, noi nu i-am inteles, si acuma pamantul trebuie sa fie demolat pentru a se construii o autostrada inter-galactica de mare viteza.
creaturiile care trebuie sa faca acest lucru (demoalarea) sunt the Vougs, o creatura foarte birocratica, care nu face nimic fara un permis de la procuratura, care au nevoie mai intai de o stampilata in trei originale de la notar, care apoi trebuie trimise la verificare, si apoi inapoi, cu semnatura oraginala de la procuratura, care trimite mai departe in arhive, si de unde sunt copiate si trimise inapoi, si atunci se poate face ceva, pe scurt, o creatura inteleasa numai de britanici. gidul descrie the Vougs in felul asta, dar mai spune si: Vougs have the second worst poetry in the entire universe. dar de fapt, creaturiile astea nu sunt intelese, and under this, a bit unlucky outer apearance, inside, they only want to be loved.
asa se intampla ca numai 2 pamanteni cu prosoapele lor reusesc sa scape de demolare, si ajung in space-ship-ul presedintelui universului, care este de parere ca "you can't be president with only one head", si unde gasesc usi care au o sunny disposition, un robot genial cu genuine personality (manic depresiava) si descopera ce este un improbability drive.
cu o echipa asa de misto, povestea continua, si gasim intrebarea, the answer to everything, simple and fast, care dupa 7,5 milliarde de ani a fost socotita de un computer genial, si care este: 42. raspunsul deci la intrebarea asta, the ultimate question of the universe, is 42, dar care era intrebarea? ca sa fie socotit raspunsul la intrebarea asta, think deep, computer-ul asta genial, inventeaza alt computer, si el se retrage ca sa se uite pentru eternitate la televizor.
dupa vizitarea diferitelor planete, si descoperirea unei secte care asteapta the coming of the great handkerchief, ajung pe planeta Vouge, unde nu e prea bine sa gandesti, si unde aflam dece specia aia a ajuns asa cum este. acolo incepe mica poveste de dragoste, care insa nu estre apreciata de ghid, care supne despre dragoste atat: love... avoid if at all possible.
dupa alte sarituri cu improbability drive, unde possibilitatea de a nu se intampla nimic este cam 17858743:1, si cand apare o balena care cade din cer, si care gandeste diferite lucruri ciudate, si inventeaza o limba, la fel cum din rachete nucleare devin bowls of petunia, care si ele gandesc in timp ce cad, oh, not again, si de la care umanitatea ar fi putut invata multe daca ar stii dece gandesc falling bowls of petunia, oh, not again, calatorii ajung sa descopere o arma ciudata inventata de femei, si il gasesc pe dumnezeu, sau ma rog, un tip care face custom-build-planets, si care a facut si pamantul. de la el afla de fapt ca the first most inteligent being on the planet were mice, who also ordered the planet to be built, and who made experiments on humans. dupa o lupta scurta cu mice and Vogues, ei se salveaza, si pamantul poate fii reconstruit.
some more quotations:
- i have a million of ideas, but all end in certain death.
- but why?... - 42. heheh
- so long, so long, so long, and thanks for all the fish.
- i wouldn't go anywhere without my beloved towel.... (uitati-va pana la sfarsitul genericului final!)
un film care foloseste tot vocabularul cinematografic, si combina toate elementele culturii omenesti in asa fel, incat sa le poate desfiinta cu un umor britinac, destept, bine ales, care nu devine nici o data de prost gust, si care te face sa razi cu lacrimi. 10/10.
Nae is offline   sendpm.gif
Old 13 Jun 2005, 14:27   #2517
notorious
NBK

notorious

faust - that was funny ! titlurile erau in romaneste, if you can believe that ! ah, si funny mai era si diavolul din filmul lui murnau, si mefisto la fel: este umorul neintentionat declansat de exagerarile expresionistilor. culmea, in poemul tragic, murnau mai are capacitatea de a include si cateva scene de umor candid, precum cele dintre vrajitoarea satului si mefisto din partea a sasea. in rest, pot spune sincer ca f.w. murnau a reusit o tragedie al carei subiect central este cel al libertatii de alegere (cum era si in piesa lui goethe, de altfel), deosebit de solida din punct de vedere dramaturgic si cu o serie de artificii vizuale tipice expresionismului (luminile, in primul rand sau cadrele memorabile cu satan care vegheaza deasupra satului). frumos, dar tot 'sunrise' ramane preferatul meu.

9/10
Old 13 Jun 2005, 17:44   #2518
Sm�agol-Gollum
The One and Only Gollum

Sm�agol-Gollum

The polar express 5.5/10 asta ar fi mers daca l-as fi vazut de craciun...when the spirit of christmas is high ...mi-a placut de baiatu ala "stie-tot"..am impresia ca e acelasi care il interpreteaza pe mandark in dexter's lab...da..acuma am vazut.e unul si acelasi! :lol: un lucru de remarcat este faptul ca nici un copil nu avea un nume, nu era "personalizat", si asta a dat un caracter general povestii...anyone of us could be that kid!
Old 13 Jun 2005, 22:30   #2519
M0n0
Guru

M0n0

Boogeyman - 5/10 suficient pentru un film horror, insuficient per total...cine nu are ce face, sa se uite la el, cine are la ce se uita...f bine, la filmul asta nu pierzi nimic daca nu te uiti...

Cine mai are niste nume pentru filme bune...dar care se gasesc usor...sa ma anunte...

M0n0's blog
Old 13 Jun 2005, 23:40   #2520
Cinemania
Cinemaniac

Cinemania

Johnny English - expirat rau...pe Malkovich il roade rau buzunarul de a jucat in asa ceva; Natalie: e mai buna in muzica; Rowan...ninik nou sub soare

Napoleon Dynamite - 8/10; fresh...not bad at all...original

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules