|
|
#1 |
|
|
Stoker
|
|
|
|
#2 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#3 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
#4 |
|
Guru
|
|
|
|
|
|
|
#5 |
|
|
|
|
|
|
#6 |
|
Guru
|
|
|
|
#7 |
|
Guru
|
In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn. |
|
|
|
|
|
#8 |
|
Guru
|
In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn. |
|
|
|
|
|
#9 |
|
|
|
|
|
|
#10 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
#11 |
|
|
|
|
|
|
#12 |
|
Snob Elitist
|
|
|
|
#13 |
|
|
|
|
![]() |
«
Previous Thread
|
Next Thread
»
| Thread Tools | Search this Thread |
|
|
All times are GMT +2. The time now is 14:26.

Daca ar fi sa-l descriu scurt si vag, as zice ca e o bacchanalie abulica a spoielilor stilistice stralucioase care incearca eroic sa mascheze un fond deshidratat si osteoporos. Dar macar nu am avut dubii vreo secunda cum ca tipul 

Kidman face o treaba mai mult decat decenta, cred ca ai avea de cautat sa gasesti o opinie similara.
) dar asa, ca fapt divers, sa stii ca incompatibilitatea aia nu m-a-mpiedicat sa ma gen ling pe deshte la toate celelalte - 4 - filme ale lui Park (asiatice de-a binelea, nu ersatzuri sinistre ca de data asta, btw) pe care le-am vazut, in special la Thirst si Oldboy. Altfel, faptul ca n-am zis nimic de regie nu inseamna automat ca am tras apa peste ea odata cu scenariul. Mi-a placut in primul rand cum a fost manevrata camera, de ex, (desi nu tot timpul) dar stii, s-ar putea sa-ti sune cunoscut, eu unul am inceput sa ma satur de filme facute dragul imaginii…Nicole Kidman, da, n-o da cu bata-n balta chiar pe fata, dar e si greu sa joci calumea cand nu ai ce juca. Replica cu care incepe trailerul e foarte de impact, in sine, impresionant livrata, dar in contextul filmului mi s-a parut parodica. Build up-ul epic de pana acolo nu argumenteaza suficient decizia asta behaviouristica a personajului. Da, stiu, era geloasa pe fiica-sa cica, dar nu e de ajuns. Nu stiu exact ce nu functioneaza dar stiu ca nu functioneaza. Dpmdv. Poate faptul ca, ca sa existe gelozie trebuia sa existe o un atasament afectiv autentic fata de obiecul care cauzeaza gelozia, or, chimia dintre personajul mamei si unchiul Charlie e doar fisit si fum fara foc si celelalte metamorfoze organice aferente unei reactii chimice sanatoase. Sigur, nici cu asta n-am explicat mare lucru, pentru ca ‘de ce exactly nu exista chimie?’, nu?. Nu stiu, o putem tine asa la infinit. Poate pentru ca personajul intrusului e atroce? Zic. Joaca oribil baiatul. Se comporta ca un vampir, de exemplu, fara sa fie cazul. Stiu ca sociopatii homicidari tre sa fie reci and all, dar eroul nostru cocheteaza cu paranormalul in incercarea asta. Si nu e vorba doar de manierele lui, de cum joaca, ci si de cum e determinat din scriitura. Aparatiile deusexmachiniste, afirmatii profetice ce sugereaza accesul la un gnoza mistica, paranormala (vezi faza cu umbrela), forta fizica aparent invulnerabila etc. Plus: ochii! Chiar daca insinuarile acestei manevre se dovedesc facticioase, ilegitime, ramanee intrigant si fascinant, hipnotizant chiar, cum jongleaza Park, fotografic, cu motivul ochilor.
Sau plagiomagiu…