Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Cinematografia romaneasca

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 01 Apr 2004, 20:25   #21
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Originally Posted by bogie:
Si un citat din "Portretul lui Dorian Gray" al lui Wilde (inlocuiti "carte" cu "film"):
Frumoasa carte, superb film :wink:
Old 13 May 2004, 00:31   #22
pitu
Novice

pitu

de ce in filmele romanesti apare doar saracia?

ne tot place sa ne plangem de mila ... si chiar azi am auzit niste batranele ca era mai bine pe vremea lui ceasca.romanii au ramas traumatizatii si se pare ca nu-si mai pot reveni.ei au facut ca suferinta celor de la revolutie sa devina ceva banal,obisnuit, ceva de care ne plictisim.
pitu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 23 May 2004, 06:29   #23
12someonsuper35
Junior

12someonsuper35

link

http://www.uemforums.com/2pop/ubbthr...psed &sb=5&o=

asta ca sa fie mai clar unde ne aflam cu filmul romanesc
Old 10 Jun 2004, 11:04   #24
dan-marius
Junior

dan-marius

Re: de ce in filmele romanesti apare doar saracia?

Originally Posted by pitu:
ne tot place sa ne plangem de mila ... si chiar azi am auzit niste batranele ca era mai bine pe vremea lui ceasca.romanii au ramas traumatizatii si se pare ca nu-si mai pot reveni.ei au facut ca suferinta celor de la revolutie sa devina ceva banal,obisnuit, ceva de care ne plictisim.

Te asteptai la altceva din partea romanilor? De la un popor de oameni infrinti si calcati in picioare?

Yosa Buson (1715-1783)
dan-marius is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jun 2004, 12:00   #25
Jay
The Space Cowboy

Jay

Send a message via Yahoo to Jay

Originally Posted by dan-marius:

Te asteptai la altceva din partea romanilor? De la un popor de oameni infrinti si calcati in picioare?

Eu ma astept la mai mult
Old 10 Jun 2004, 12:07   #26
dan-marius
Junior

dan-marius

Originally Posted by Jay:

Eu ma astept la mai mult

Si eu, dar nu de la inceput. Poate peste citeva generatii... poate. Atunci cind vor gasi puterea sa se ridice din nou in picioare, sa se scuture de praf si sa isi regaseasca demnitatea pierduta.

Yosa Buson (1715-1783)
dan-marius is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jun 2004, 14:42   #27
Jay
The Space Cowboy

Jay

Originally Posted by Jay:

Eu ma astept la mai mult

Si eu, dar nu de la inceput. Poate peste citeva generatii... poate. Atunci cind vor gasi puterea sa se ridice din nou in picioare, sa se scuture de praf si sa isi regaseasca demnitatea pierduta.

Nu cred ca trebuie sa vorbim despre demnitatea pierduta. Unde am pierdut-o?? Ci despre shimbarea generatiilor, implicit a mentalitatii. Infranti?? Hm... Poate, dar nu cred ca e cuvantul potrivit.
Old 14 Jul 2004, 17:27   #28
Jay
The Space Cowboy

Jay

Ultimul film al lui Mircea Muresan in SUA

Cu sprijinul consulului general al Romaniei la Los Angeles, Claudiu Lucaci, a fost organizata in SUA prima vizionare cu public a peliculei "Azucena, ingerul de abanos", a regizorului Mircea Muresan. Filmul, o productie 2004 a Artfilm Prod Bucuresti, abordeaza o tematica de mare actualitate, respectiv migratia vesnica a popoarelor si prezinta totodata o stranie poveste de iubire. Evenimentul cultural a fost precedat de vernisajul expozitiei de pictura semnata de artista Rodica Postolache si s-a desfsaurat la Institutul Italian de Cultura din Los Angeles. Implicarea Consulatului din Los Angeles in organizarea lansarii acestui film face parte dintr-o actiune mai ampla initiata de consulul Claudiu Lucaci care vizeaza promovarea cinematografiei romanesti peste hotare.
In prezenta unui numeros public, regizorul si scenaristul Mircea Muresan a prezentat noua sa creatie care va rula in cinematografele romanesti incepand din octombrie. Pelicula a fost bine primita de catre spectatori, in majoritate membri ai comunitatii romanesti care traiesc in Los Angeles. La lansare au mai participat actori, regizori, producatori si reprezentanti ai industriei filmului de la Hollywood. Filmul ii are in distributie pe actorii Olimpia Olari, Alin Panc, Nicoleta Luciu, Serban Ionescu, Cesonia Postelnicu, Diana Munteanu, Florian Ghimpu, Alex Bindea si Val Teodosiu.
Regizorul, originar din Sibiu, s-a afirmat in cinematografie cu productia "Rascoala", ecranizare dupa romanul omonim al lui Liviu Rebreanu. Filmul a fost admis in sectiunea oficiala a Festivalului International de la Cannes si a primit premiul "Opera Prima" intr-o competitie dura, alaturi de mari regizori ai lumii. Fiind atras de marea literatura, Muresan ecranizeaza si alte romane valoroase precum "Baltagul" de Mihail Sadoveanu, (intr-o coproductie cu Italia), "Blestemul Pamantului" si "Blestemul Iubirii" dupa romanul "Ion" al lui Liviu Rebreanu. Mai inscrie in palmaresul sau colaborari la diverse filme "Bariera", "Portile Albastre ale Orasului", "Asediul", "Maria si Marea" si popularul serial de televiziune "Toate Panzele Sus". Din bogata sa filmografie mai remarcam coregia la serialul TV "Lumini si Umbre" si la "Horea", epopeea rascoalei ardelenilor la 1784. Dorind sa-si demonstreze si simtul umorului in comedii, mai ales dupa 1990, cand a inceput sa gandeasca mai "comercial", regizorul roman a realizat productiile "Miss Litoral", "A Doua Cadere a Constantinopolului" - record absolut de spectatori in acea perioada - si "Sexi Harem Ada Kaleh". Filmele lui Muresan au participat la marile festivaluri ale lumii, de la Cairo la New Delhi, de la Salonic la Venetia, castigand recunoastere internationala.
Old 14 Jul 2004, 20:12   #29
zizi
Guru

zizi

eshti cumva fiul lui?

mureshan s-a lansat intr-adevar cu un film demn de a ramane in filele de aur ale istoriei cinematografului romanesc( )
intre timp a devenit un mosh ba***nos shi puternic lab**iu(a se verdea toate exemplele date de tine ulterior, care culmineaza cu mega-penibilul sexi harem bla-bla), la fel ca toate pitzele shi blaierii care colcaie in cinema-ul autohton. distributzia "rasunatoare"(tzatzele lu' vaca aia cred k joaca cel mai bine--spre deliciul echipei de filmare care a ieshit pe eseu o luna de zile--)nu face decat sa completeze inca o rushine realizata in urma cashtigarii unui concurs cnc(cel de anu' trecut) despre catre se stiu deja suficiente lucruri(de rau).

"producatori din hollywood"--my ass...

p.s. tzinand cont k pe un alt topic mi-a raspuns bendeac, ma-ntreb ce-ar fi sa-mi raspunda d-nul mureshan....
Old 14 Jul 2004, 21:34   #30
crydead
Guru

crydead

Originally Posted by zizi:
distributzia "rasunatoare"(tzatzele lu' vaca aia cred k joaca cel mai bine--spre deliciul echipei de filmare care a ieshit pe eseu o luna de zile--)

Asa chestii cinetice care are practic veatza lor interioara si sfideaza 2deul ecranului nu s-a mai vazut de la doua cadere a tztzelor peste constantinopol. Nu degeaba i se spune cinematografului arta de mana a saptea.

----------------------------------
Viitorul suna ocupat.
crydead is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Jul 2004, 15:03   #31
Jay
The Space Cowboy

Jay

eshti cumva fiul lui?

Nope... de ce, semanam sau ceva de genul asta?
Old 16 Jul 2004, 15:42   #32
Jay
The Space Cowboy

Jay

Din Romania Libera:
La Arad se incheie, in zilele de 17 si 18 iulie, filmarile la un lungmetraj austriac ai carui eroi sunt romani. "Crash Test Dummies" este povestea unui cuplu de tineri romani care a esuat la Viena fara nici un ban. Baiatul o ia intr-o directie, fata intr-alta. Isi fac cunostinte noi, apoi se reintalnesc. Este un film despre coincidente fericite si accidente controlate in care, iata, o prima coincidenta este ca vorbeste despre doi romani. Autorul sau, regizorul Jšrg Kalt, este debutant in lungmetraj. El a scris scenariul impreuna cu Antonin Svoboda. Cei doi protagonisti sunt Maria Popistasu si Bogdan Dumitrache.
In film va juca si un al treilea roman, actrita Adriana Trandafir. Filmul este produs de Amour Fou Filmproduktion din Viena, iar zilele de filmare de la Arad sunt produse de Mobra Films, firma infiintata nu de mult de Cristian Mungiu, Hanno Hšffer si Oleg Mutu. Pe Bogdan Dumitrache romanii l-au putut vedea recent in scurtmetrajul "Trafic" de Catalin Mitulescu, posesorul Palme d'Or-ului de la Cannes. De altfel, in prima zi in care a venit pe Croazeta, Bogdan Dumitrache era atat de coplesit de harmalaia si nebunia festivalului, incat tot spunea: "Ma duc acasa, la Viena".
Old 17 Jul 2004, 07:59   #33
Alex Leo Serban
Guru

Alex Leo Serban

am ajuns sa discutam despre mircea mureshan... jeez :sick:
'rascoala' - si-n rest, la revedere!
Alex Leo Serban is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Jul 2004, 16:33   #34
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Am si eu o intrebare, se poate? De ce nu s-a dat la TIFF pozitia lotus a lui Carmazan? Sau milionarii lui Saizescu? Ca nu erau facute? Sau ca erau penale? Si, daca nu erau gata, de ce erau anuntate in programul festivalului? Si, daca erau gata si low quality, de ce le-au bagat organizatorii TIFF in program? Ca sa avem film romanesc at all cost? Multumesc. Pot sa ma asez acum?
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Jul 2004, 00:37   #35
zizi
Guru

zizi

putzin din fiecare: a lu carmi' nu e terminat + e penal(vreo surpriza?), a lu' saizescu se judek la sunet pt k marele prod&sunetist, orashanu, a bagat impushcaturi din filmele lu' sergiu(da' orashanu vroia sa-l bage-n tiff)+ se zvoneshte k e subtzire-rau, restu' sunt proaste shi neterminate....iar, da, shi eu festival de-ash avea, filme romaneshti ash baga....

acum ieshi afara shi mai vii tu la ore, cu parintzii de mana.
Old 19 Jul 2004, 09:05   #36
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Este ceva scurt metraje romanesti noi la Anonimul? Este scari si blocuri? Sau o sa le vedem tot pe alea de la TIFF?
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Aug 2004, 15:27   #37
hal
Novice

hal

putzin din fiecare: a lu carmi' nu e terminat + e penal(vreo surpriza?), a lu' saizescu se judek la sunet pt k marele prod&sunetist, orashanu, a bagat impushcaturi din filmele lu' sergiu(da' orashanu vroia sa-l bage-n tiff)+ se zvoneshte k e subtzire-rau, restu' sunt proaste shi neterminate....iar, da, shi eu festival de-ash avea, filme romaneshti ash baga....

acum ieshi afara shi mai vii tu la ore, cu parintzii de mana.

stilul nostru romanesc de a critica...

daca lotus nu e terminat de ce crezi ca e penal? ca de vazut iti spun sigur ca nu l-ai vazut ca nu aveai cum... hehehe ce-mi plac mie chestiile astea

io stiu ca zizi asa va invatza la scoala da e cam penal sa critici fara sa vezi

ca sa-i ajungem pe altii din urma trebuie sa avem si critici competenti nu numai actori, regizori etc
hal is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 03 Aug 2004, 15:47   #38
zizi
Guru

zizi

ma scuzatzi, domnu' carmazan....
Old 03 Aug 2004, 16:26   #39
hal
Novice

hal

ma scuzatzi, domnu' carmazan....

ai o impresie foarte buna despre tine atita vreme cit crezi ca ti-ar raspunde Carmazan...

problema sta in felul urmator: critici un film pe care nu l-ai vazut.

unii dintre tinerii despre care vorbiti voi si de realizarile carora va bucurati cred ca trebuie sa se simta descurajati cu asa (sa nu-i spunem critic - e prea mult) "public".

si sa te uimesc putin - trecem la capitolul "stiati ca?" :huh:

multe din posturile principale din echipa de la Lotus au fost ocupate de unii dintre tinerii de care vorbeam mai sus (pe care voi ii laudati prin zona pentru scurt-metrajele premiate). ma refer la montaj, sunet, imagine, scenariu etc

mai lasa zvonurile si mergi la cinema ca au scaune moi si sunet stereo
si ce vezi tu acasa e departe de ce se vede pe pinza
hal is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Aug 2004, 21:02   #40
Mala Portugal
Guru

Mala Portugal

Hal (forumist cu nume de masina care s-a crezut odata om), inainte sa-l acuzi pe zizi de rea credinta, hai sa incercam un exercitiu de memorie recenta , nu mai departe de Raport despre starea natiunii. Well acu' vezi de ce indraznim sa intuim ca Lotusul, REGIZAT de acelasi Carmazan, o sa fie pana la urma tot o matreata broastei (indiferent de cat de talentati sunt sunetistii)?

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules