Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Clasic

View Poll Results: Care film din seria Alien va place cel mai mult?
Alien 4 33.33%
Aliens 7 58.33%
Alien 3 0 0%
Alien: Resurrection 1 8.33%
Voters: 12. You may not vote on this poll

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 20 Mar 2010, 20:42   #1
marius_em
Guru
 
marius_em
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,211
So, what's your Alien? Scott, Cameron, Fincher, Jeunet?

Am fost racit zilele astea, si am stat acasa, asa incat am profitat de ocazie si am revazut toata seria Alien (primul meu maraton Alien). Am vazut pana si AvP-urile, dar astea nu intra in discutie aici.
Cred ca toata lumea a vazut filmele asta. Sau poate nu daca locuiesti intr-o pestera in Afghanistan si te ascunzi de americani, Osama!


Not seeing Alien makes you no.1 terrorist.

Asadar, care a e favoritul vostru? Si de ce?
Personal, sunt dezamagit pentru ca Alien Resurrection e atat de subapreciat. Filmul asta e genial, si a reusit sa dea o ultima suflare plina de prospetime si originalitate unei serii arhi-cunoscute. Sa nu mai vorbim de umorul lui Jeunet, asta fiind singurul Alien care mai scoate si cate un zambet, nu te tine doar incordat. Si e umor de buna calitate, ce deviaza deseori in umor negru.
Nu stiu ce parere aveti voi, Alien are parte leului, bineinteles, scena primei "nasteri" e antologica de-acum, are originalitate, si suspansul e sufocant. Doar ca daca urmatoarele 2 filme mi s-au parut sequele, au avut acest feeling, Jeunet mi s-a parut ca a ridicat miza, a venit cu ceva in plus pe masa.
Oricum, toate 4 sunt filme excelente, Alien e cea mai buna serie, cap-coada, fiecare film avand ceva aparte, macar prin perspectivele regizorilor lor. Scott, originalitate si suspan, Cameron, action freak, Fincher, mai multa drama, mai introvertit, si Jeunet, cu un aer european, cu mult sarcasm, si putin mai extravagant.

Last edited by marius_em : 20 Mar 2010 at 23:44.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 20 Mar 2010, 22:47   #2
pipes
Guru
 
pipes
 
Join Date: Dec 2009
Posts: 545
Aliens. Il consider cel mai bun film de gen pana-n prezent. Undeva cu Predator. Tin minte ca prima oara l-am vazut pe bucatele (nu mai tin minte cate) la Stiinta si Imaginatie (emisiune cu tematica SF de la TVR)...... Eram hipnotizat, pur si simplu.
Alien Ressurection - m-a disperat finalul ala mizerabil. As fi dat orice sa fie altfel.
pipes is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Mar 2010, 06:57   #3
Windom
The Ultimate Badass
 
Windom
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4,175
Sint fan Alien, cred ca e singura franciza pe care am vazut-o, integral, pe marele ecran. The first scared the shit out of me. Eram tinar si impresionabil... Intre timp mi-am luat de pe net box set-ul cu 10 dvd-uri, asa ca am vazut toate variantele (theatrical version, director's cut, comentariu regizorilor etc.), inclusiv intreaga bucatarie interna legata de realizarea lor.
Ordinea preferinţelor ar fi următoarea: Alien – Alien3 – Aliens – Alien: Resurrection. Ultimul mi s-a părut întotdeauna a cincea roată de la căruţă, pur şi simplu nu se integrează în peisaj. Şi-a pierdut acel aspect sleazy, nu mai ai acel sentiment de claustrofobie pe care îl încercai vizionînd primele trei părţi, deşi, dpdv al plotului pare cel mai ambiţios (e şi unul dintre motivele pentru care a eşuat), deoarece a încercat să abordeze tematic ideile propuse, independent, în primele trei filme – procrearea (Alien), instinctul matern (Aliens), izbăvirea (Alien3). Cel mai nasol mi s-a părut modul în care a fost readusă Ripley în scenă, înviată precum Bobby Ewing în Dallas.
Aşadar, favoritul rămîne Alien-ul lui Scott, deşi este extrem de greu să aleg unul singur din cele trei – toate pot accede cu brio la statutul de cult.
Cele de dupa Alien: Ressurection nici nu merită aduse în discuţie, ar constitui un sacrilegiu pentru franciză...
__________________
God ain’t my fucking daddy...

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Mar 2010, 07:40   #4
quills
Senior
 
quills
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 80
banuiesc ca stiti despre asa ceva :

http://www.imdb.com/title/tt1446714/

nu mai stiu pe unde citeam ca va fi 3d. daca va fi....


am si eu un boxset cu 10 dvd-uri, am revazut toate filmele + megatona de bonusuri chiar anul asta. preferatul meu e Aliens, pentru ca imbina la perfectie sf-ul + actiunea. Cel mai slab mi se pare Alien 3, dar din bonusurie amintite mai sus am aflat ca la inceputuri avea un alt scenariu (si chiar un alt regizor, Renny Harlin) care a fost ciopartit din greu, pana a ramas varianta pe care o stim.
quills is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Mar 2010, 07:48   #5
Windom
The Ultimate Badass
 
Windom
 
Join Date: Mar 2005
Posts: 4,175
Nici nu vreau sa-mi imaginez ce ar fi iesit cu Renny Harlin la cirma... Alien 3 ramine, in opinia mea, cel mai original.
__________________
God ain’t my fucking daddy...

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Mar 2010, 08:02   #6
quills
Senior
 
quills
 
Join Date: Jun 2009
Posts: 80
asa am gandit si eu, desi pe vremea aia Harlin era inca proaspat, (iar die hard 2 chiar mi-a placut, ca realizare). scenariul lui alien 3, insa, ar fi fost si mai original daca Ripley ar fi aterizat pe o planeta (sau statie spatiala) din lemn, in intregime, lemnul fiind de fapt singurul material existent. s-a vrut o atmosfera medievala 100%, o "ciocnire" intre trecut si viitor si , astfel, puscariasii aia imbracati in haine monahale ar fi parut si mai veridici daca-si tineau adunarile intr-o biserica de lemn si nu intr-o sala de mese. printre altele.
quills is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Mar 2010, 09:54   #7
Disciple
Guru
 
Disciple
 
Join Date: Sep 2008
Posts: 917
Preferatul meu este "Aliens" pentru ca este una dintre cele mai bune continuari pe care le-am vazut vreodata si pentru ca este un blockbuster lucrat impecabil, profund si exploziv ( cam asta e stilul lui Cameron).
Pentru primul "Alien" nutresc un soi de respect pentru tonul original pe care l-a conferit S.F.-ului si pentru personajele excelente pe care le-a creat.
Pe ultimele doua nu pot spune ca nu le-am savurat, dar nu se ridica la inaltimea primelor capodopere. Sunt niste filme bine facute cu un plus pentru Fincher.
Disciple is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 21 Mar 2010, 22:49   #8
BLACK-SPIDER
Guru
 
BLACK-SPIDER
 
Join Date: Jun 2005
Posts: 366
Am votat pentru Alien, primul film din serie. Este filmul care ne introduce in universul monstrilor ''cu acid in loc de saliva''.
Sigourney Weaver incepe odata cu acest film sa isi castige statutul de ''personaj simbolic'' al genului science-fiction.
__________________
fii intotdeauna tu insuti si daca nu este indeajuns pentru cineva atunci acel cineva nu este indeajuns pentru tine
BLACK-SPIDER is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2010, 00:09   #9
marius_em
Guru
 
marius_em
 
Join Date: Aug 2009
Posts: 1,211
BTW, Sigourney Weaver are 60 de ani, si dupa cum ati vazut-o in Avatar, se tine bine. In Alien 4 avea 47-48 de ani, and she was hot.
marius_em is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Apr 2010, 22:48   #10
RomaniaMare
Guru
 
RomaniaMare
 
Join Date: Apr 2010
Posts: 619
Aliens
RomaniaMare is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 00:15.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells