Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 Nov 2014, 17:00   #1941
alali
Guru

alali

ok! interesant, dar tot nu cred ca voi servi curand acest buchet...!

Originally Posted by anaemona:
Nasturtium officinale - pentru ca nu trebuie confundata cu alti nasturei, care nu-s comestibili (desi in mare parte, cu citeva exceptii care sint absolut otravitoare - eu stiu 2-3, absolut toate florile sint mai mult sau mai putin comestibile, depinde de cit timp n-ai mincat, ce acces ai la mincare, etc.)

nu esti pe'acasa! mai mult pe campii!...
acum inteleg si meniul...

acum oprindu-ne din ras, pentru ca a ras toata casa de postarea asta, ultima parte este cinica de-a dreptul... In cazurile descrise de tine, nici nu cred ca trebuie sa le mai culegi si sa le pui pe farfurie... Le pasc direct! De asta sunt sigur la cat de rau sunt vis-a-vis de mancare.

Cam ca in Jericho, ca tot e vorba de filme si e serialul pe care il vizionez acum...
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 Nov 2014, 23:47   #1942
anaemona
Guru

anaemona

alali, iti raspund cu o replica dintr-un film, sper ca l-ai vazut si stii la ce ma refer.

"I guess you guys aren't ready for that yet... But your kids are gonna love it." (pentru ca n-o sa mai fie alta mincare disponibila - glumesc doar pe jumate )
Old 14 Nov 2014, 21:52   #1943
alali
Guru

alali

Back to the Future! !!! Traiasca google-lul

Filmul l-am vazut (le-am vaztu), dar replica nu am retinut-o veci!
Oricum, am trecut testul. Mai copiind, mai tragand cu ochiu, stil prezidential
alali is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 14 Nov 2014, 22:29   #1944
sigalia
Guru

sigalia

Ah, un barbat care sa gateasca asa cum gateste rvn, cred ca e visul suprem al oricarei femei. Eu stiu tipa care a fost maritata cu bucatar si nu facea nimic acasa omul, il inteleg si pe el, era satul de ce facea la lucru, doar nimeni nu-si prea continua acasa munca de la birou, decit daca e tot de terminat pentru munca.
.

anaemona,poate nu chiar visul suprem,fiindca e loc si de aspiratii mai inalte
Dar un barbat care sa nu-si considere nevasta bucatareasa cu norma intreaga, prezinta un indiciu demn de atentie .
Stiu un tip – si cazul e absolut real – care a plusat in fata prietenei sale cam asa: ”Cu mine ai s-o duci foarte bine,fiindca o masa pe zi e constituita din omleta si cartofi prajiti.Si daca n-ai chef de aragaz,le prepar si singur, ca-s expert.Te rog sa iei in calcul avantajele ce decurg din aceasta stare de fapt”. Tipa in discutie a luat in calcul nu atat omleta si cartofii,cat perspectiva relaxata a omului asupra chestiunii.Si se pare ca a tras o carte buna .

Florile tale sunt superbe,merg pe post de garnitura la orice :friptura,orezuri,chiar si plutind pe suprafata unei supe.

Mai jos e cus-cus cu niste conopida.Cus-cus-ul e de cea mai buna calitate,cu bobul mare si o textura foarte matasoasa.Conopida e crocanta(am dat-o doar in cateva clocote) si usor astringenta ,asa ca mie mi se pare ca impreuna au mers la fix.

sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Nov 2014, 08:36   #1945
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

hmm, un pic ciudata combinatia, dar simpla si armonioasa, in acelasi timp. mie imi plac culorile. puteai inviora un pic farfuria cu morcov ras . ar fi scos in evidenta verdele mararului. dar este destul de tentant si asa. nici eu n-am ratat sezonul conopidei. am cumparat una micuta si dupa ce am fiert-o cateva minute, m-am jucat imaginadu-mi ce gust ar avea amestecata cu sos de smantana pusa la cuptor.

Last edited by rvn : 15 Nov 2014 at 09:03.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Nov 2014, 09:47   #1946
sigalia
Guru

sigalia

rvn, mi-era dor de tine
Da,buna recomandarea ta cu morcovul ras.
Am cazut pe niste emisiuni de smart food foarte bine ticluite care recunosc ca m-au influentat.
Intr-una din ele ideea era ca mancam prea putine legume crude si se venea cu sugestia ca impachetate in diverse sosuri pe baza de maioneza sau iaurt/smantana pot deveni mai atractive la gust.
Alta solutie era exact ce-ai spus tu: sa le presaram pe post de condimente peste mancarea gatita (morcov ras fin,sau ardeiul feliat ca taiteii).
sigalia is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Nov 2014, 15:23   #1947
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by sigalia:
Alta solutie era exact ce-ai spus tu: sa le presaram pe post de condimente peste mancarea gatita (morcov ras fin,sau ardeiul feliat ca taiteii).
era doar o sugestie. din pacate, cu toate ca,destui au tendinta de a desavarsi farfuria cu verdeata sau alte cruditati presarate peste mancarea gatita, nu intotdeauna ele se si potrivesc puse acolo. uneori ne temem sa nu stricam creatia taman la finalul procesului de gatire. mie mi s-a intamplat de cateva ori sa pun verdeata nepotrivita la un anume fel de mancare si m-am convins cat de important este sa cunoastem dinainte cum se combina condimentele, proportiile dintre ele si ingredientul principal cat si momentul cel mai potrivit pentru a fi adaugate in mancare.
imi plac nespus de mult salatele din cruditati. se fac foarte usor si lasa loc de multa creativitate. rezultatul este un fel se mancare usor si delicios. daca in ele adaugam carne sau peste, deja le innobilam, aceste salate devin un fel de mancare principal, satios si apreciat. ca sa amesteci carnea cu legume crude nu pare complicat la prima vedere, dar, daca pui in practica, poti avea supriza sa obtii o amestecatura flescaita in care sa pluteasca bucati de carne cu aspect de cauciuc, nimic atractiv pentru cei care aveau mari asteptari in aceasta privinta.
eu gatesc din cand in cand, o combinatie interesanta si foarte reusita, intre legume coapte pe gratar (ceapa si ardei), orez fiert, frunze verzi ( la alegere:laptuca, rucola, spanac ) si pulpe de pui marinate, fripte pe gratar si apoi taiate in felii subtiri. bineinteles, nu uit de dressing: ulei de masline, suc de lamaie, sare... farfuria garnisita in felul acesta arata bine, tare bine, de-a dreptul minunat.

Last edited by rvn : 15 Nov 2014 at 15:26.
Old 18 Dec 2014, 03:32   #1948
anaemona
Guru

anaemona

Mult timp nu mi-a placut broccoli. Stiam de mult sa fac salate in genul celei din poza, n-am idee de ce mi se parea complicat cind de fapt e extrem de simplu. Broccoli se steam-eaza, (se abureste ? care e expresia echivalenta in romana?) se adauga ceapa verde sau rosie sau normala, cruda sau rumenita putin, se completeaza cu ciuperci sau altceva ce aveti la indemina si brinza rasa si se maninca, mama ce se mai maninca , s-ar putea spune pe piine, daca n-ar fi total inutil. In schimb cartofii la cuptor merg ca o manusa.

Cred ca e important sa nu se lase broccoli mai mult de 5 min la abur si se da la o parte de pe abur, nu de pe foc, altfel continua sa se inmoaie pina ajunge in salata si ajunge mushy in loc de crispy cum e gustos. Alta idee ar fi ca broccoli sa se adauge ultimul, sa se pregateasca totul in bol si doar cind e gata sa se puna broccoli la steam, dar eu inca n-am ajuns asa disciplinata; cind gatesc am cel putin 3-4 chestii pe care le fac in acelasi timp iar bucataria arata ca dupa cutremur.

Old 20 Dec 2014, 05:51   #1949
anaemona
Guru

anaemona

Uite cum numai eu gatesc, acum, inainte de sarbatori iar de Craciun evident nu voi gati nimic

Acum citeva zile vorbesc cu copilul si-i spun ca ma pregatesc sa fac un tort. El spune imediat: sper ca nu are morcovi in el A fost atit de dragut ca si-a amintit ca anul trecut, cind eram eu foarte imersata in regimul alimentar raw, desi banuiam ca alti oameni nu pot sa-mi impartaseasca entuziasmul, am facut un tort de morcovi care nu se coace la cuptor, toate ingredientele sint crude. Dupa mine a iesit excelent, o persoana mi-a spus in fata ca ar trebui sa fie interzis prin lege sa se puna morcovi intr-un tort (a gustat pentru ca aspectul l-a indus in eroare) iar acum aflu ca propriul copil e ingrozit ca voi repeta experienta de anul trecut. Asta nu arata decit cit de putin ma cunoaste L-am asigurat ca tortul de morcovi nu este in meniu. Anul asta am jucat safe (sint asa silly citeodata sa-mi placa sa ma aud vorbind/scriind aiurea) si am facut 2 torturi. Unul este o inventie, care recunosc, nu arata nici pe departe cum m-as fi asteptat, un tort la cuptor cu pere si ginger - cind aluatul era gata mi-am dat seama ca daca eram isteata cautam o reteta de chec si adaugam perele si gingerul, dar eu nu, am cautat reteta de tort de pere, pe care evident ca nu am respectat-o pentru ca mi s-a parut super easy, plus ca am scos si adaugat ingrediente. Asa ca in timp ce tortul 1 nu crestea la cuptor, am apelat la ideea geniala pe care am avut-o inca de cind eram la cumparaturi - rezerva Tiramisu. Tiramisu doar daca vrei sa faci o farsa cuiva nu-ti iese. Mi-am pus amindoua miinile la ochi cind am citit ingredientele din mascarpone si frisca lichida, mi s-a pus un nod in git, dar ce nu fac eu de dragul copilului, sa simta si el ca are o mama normala, cianura n-avem, compensam cu chimicalele de pe rafturile de mincare. Pentru anul viitor am tema sa inventez o reteta sanatoasa de Tiramisu sau ceva pe-aproape. Deja imi dau seama ca fursecurile nu prea stiu cum o sa le falsific. Am uitat sa spun ca am pus si 3 lucruri sanatoase in prajitura asta, cafeaua, niste Armagnac, pentru ca n-am avut altceva si esenta de vanilie adevarata, facuta de mine.
Old 21 Dec 2014, 19:22   #1950
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Uite cum numai eu gatesc
am simtit o mica provocare, dar nu neaparat pun poze din motivul acesta. demult tineam sa va arat cum am evoluat in "productia" de paine si in plus am incercat doua retete, pe care vi le recomand. sunt usor de gatit, dar destul de satioase. atentie, deci, pentru cei care tin diete pt.slabit:
1. painica de casa:
077.JPG
081.JPG
086.JPG
2.o reteta de cotlete cu iz mediteranean. am gasit-o intr-o revista acum ceva ani si am adoptat-o. are mare succes fiindca aromele te innebunesc. cotletele, dupa ce se rumenesc in putin ulei de masline, se fierb la foc mic cam 20 de minte intr-un pahar de vin rosu. apoi se adauga legumele.
029.JPG
042.JPG

Last edited by rvn : 22 Dec 2014 at 14:10.
Old 21 Dec 2014, 19:34   #1951
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

una din retetele de care aminteam, am gasit-o intr-o carte de bucate, frumos aranjata de fotoshop. am incercat-o, in ideea de a gati paste putin altfel, fiindca astea sunt aromatizate cu cimbru si rozmarin proaspat. reteta se numeste "pui cacciatore", este destul de cunoscuta de amatorii de mancare italieneasca si in romaneste s-ar traduce "pui vanatoresc", probabil, din cauza aromei puternice de la ierburile aromatice, masline si capere...
020.JPG
022.JPG
030.JPG
cealalta reteta, este una pe care cred ca,oricine a incercat-o macar o data in viata: cartofi copti umpluti cu ce se nimereste prin frigider. eu am ales bacon si branza cheddar, care merge foarte bine in combinatie cu gustul usor afumat al sunculitei, branza fiind dulceaga si foarte putin sarata. inconvenientul acestei retete este coptul cartofilor, fiindca dureaza destul de mult. apoi, restul merge de sine. atentie! nu preparati asa ceva pe burta goala. o sa se lipeasca de sira spinarii pana la final.
014.JPG
024.JPG

Last edited by rvn : 22 Dec 2014 at 14:11.
Old 24 Dec 2014, 11:21   #1952
bitter_moon
Senior

bitter_moon

Am această fantezie culinară de câtva timp și iată că am reușit să o transpun ȋn fapte. Mă refer la sarmale fierte ȋn dovleac, preparat care va impodobi ȋntr-un mod inedit masa mea de Crăciun.

Nu voi intra ȋn detalii legate de modul de preparare a sarmalelor, voi spune doar că eu am optat să folosesc ȋn loc de carne o combinaţie de nucă, stafide și ciuperci. Se fierb ȋntr-un vas obișnuit, iar când sunt aproape gata se mută ȋn dovleacul bine curăţat de seminţe, lăsând un spaţiu de circa doi centimetri liber până la capac. Dovleacul se bagă ȋn cuptor până când se pătrunde bine și transferă sarmalelor din savoarea lui deosebită.

Ȋncă nu am mâncat din ele, dar sunt sigură că vor fi apreciate fie și pentru efortul suplimentar depus pentru prepararea lor. Estetica este incontestabilă, zic eu...

Sarmale in dovleac4.jpg

Last edited by bitter_moon : 24 Dec 2014 at 11:52.
bitter_moon is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Dec 2014, 12:22   #1953
Twinsen

Twinsen

Deci sunt sarmale, doar ca fara umplutura de sarmale si fara invelis de sarmale.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Dec 2014, 13:08   #1954
bitter_moon
Senior

bitter_moon

Originally Posted by Twinsen:
Deci sunt sarmale, doar ca fara umplutura de sarmale si fara invelis de sarmale.

Da, dar pentru ca le-am rulat ca pe niste sarmale, mi-am arogat dreptul de a le boteza dupa suratele lor.
Lipsa de inspiratie, poate... Daca este asa, astept sugestii pentru un nume mai potrivit.
Old 24 Dec 2014, 13:13   #1955
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by bitter_moon:
Daca este asa, astept sugestii pentru un nume mai potrivit.
Halloween Stew for vegetarian people who like to eat it on Christmas Eve?
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Dec 2014, 13:27   #1956
bitter_moon
Senior

bitter_moon

Originally Posted by Twinsen:
Daca este asa, astept sugestii pentru un nume mai potrivit.
Halloween Stew for vegetarian people who like to eat it on Christmas Eve?

Excelent nume! Dacă l-aș incanta și ȋn același timp aș ȋndrepta o baghetă către masa goală, preparatul ar apărea din senin pe ea, fără niciun alt efort din partea mea.
Old 24 Dec 2014, 17:35   #1957
anaemona
Guru

anaemona

Da, dar pentru ca le-am rulat ca pe niste sarmale, mi-am arogat dreptul de a le boteza dupa suratele lor.
Lipsa de inspiratie, poate... Daca este asa, astept sugestii pentru un nume mai potrivit.

In varza ai pus ingredientele alea? Numele consacrat e vegetarian rolls si poti pune ce ingrediente vrei in varza sau in altceva, foile alea transparente din orez sau alte idei pe care le ai.

E draguta ideea ta. Sper sa le placa celor care le testeaza.
Old 26 Dec 2014, 11:20   #1958
bitter_moon
Senior

bitter_moon

Da, am combinat ingredientele compoziţiei de sarmale, le-am ȋnăbușit pe toate, inclusiv orezul, numai că ȋn loc de carne am folosit ciuperci și stafide, iar când am oprit focul am adăugat nucă măcinată și mărar tocat. Ȋntr-adevăr, sunt posibile multe combinaţii și li se poate spune oricum.
Unii români le numesc sarmale de post, iar eu am luat reţeta de pe net, unde purta denumirea de sarmale cu ciuperci și nuci.

Dovleacul ȋn care fierb, pe lângă aspectul atractiv le dă un gust dulce, delicios, ideal atunci când ai la masa de Crăciun (sau la oricare alta) și vegetarieni.

Mulţumesc pentru apreciere!

Last edited by bitter_moon : 26 Dec 2014 at 11:25.
Old 30 Dec 2014, 21:40   #1959
anaemona
Guru

anaemona

Cineva sa ma salveze sau sa ma impuste. De 2 zile fac sarmale. Azi noapte am stat pina dupa miezul noptii sa le impaturesc, azi le-am pus la cuptor. Cred ca stau de vreo 3 ore in cuptor in oala de lut la 120 C dar nu dau semne ca s-ar face. Nu a scazut lichidul si nici nu s-au rumenit frumos cum am vazut in alte parti. Ce sa fac? Cred ca am mai facut sarmale acum un an sau 2, am pus si poze, imi amintesc destul de bine, Nu e mincare mai enervanta decit asta. As face 100 de roluri de sushi decit sarmalele astea. Evident, nu ma obliga nimeni, a fost ideea mea sa fac ceva traditional acum, de sfirsit de an
Old 01 Jan 2015, 14:07   #1960
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

secretul sarmalelor este grasimea. daca carnea folosita la prepararea amestecului nu este combinata cu grasime, nu-ti vor iesi in veci, sarmale rumenite, care sa se topeasca in gura. de regula, se foloseste fleica. provine de pe burta porcului. in rest, importanta este si varza. ador varza murata bine, chiar de mine. miroase a marar si cimbru, este crocanta si-mi place s-o mananc tocata marunt, stropita cu putin ulei si piper deasupra. evident, impreuna cu o bucatica de friptura.
oala de lut nu mi se pare esentiala pentru fierbere. sunt si vase din metal care au acelasi efect asupra gustului, fiindca pot asigura o fierbere uniforma la temperatura joasa. mi se pare importanta insa, fierberea lor intai pe ochiul plitei si apoi, trecerea la cuptor, pentru rumenire. anul acesta, de exemplu, am schimbat putin tactica. le-am fiert mai putin pe ochi, cam jumatate din timp, apoi am pus oala in cuptor, cu capac cu tot. s-au rumenit excelent deasupra, mai ales ca le-am dat culoare (si gust, evident), cu sucul de rosii pe care am avut grija sa-l prepar asta vara.
chiar au iesit delicioase. pacat, totusi. sarmalele se mananca mai cu pofta, atunci cand este ger afara. ori anul asta, cred ca se potrivea mai bine o inversare de meniu, intre Craciun si Revelion.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules