Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 22 Mar 2012, 10:49   #81
Malombra
Guru

Malombra

Originally Posted by Fed:
Originally Posted by Malombra:
asta e deja emblematică, dar o pun şi aici.
Not on this planet.
Sau, cel putin, nu in satul de unde dau eu submit reply.
lasă, bre, dumele astea cu lipsa accesului la nuş ce chestii. şi la sat au net, deci do not serve me that, amigo. în plus, au şi varianta penniless, pentru non-rudele lu patriciu, ca mine. doar nu mă suspectezi de păcacatul capital de a-mi toca_capitalul pe festivaluri internaţionale de film . de 3 ani încerc să pun ceva deoparte ca să merg la un nenorocit de roadburn şi nem noroc. cred că şi-a băgat satanic squirrel coada.
Originally Posted by Fed:
Aduce parca a un doc scurt vechi mut pe care l-am vazut demult si al carui nume nu-l mai retin, dar nu- s deloc sigur. Mentioneaza sursa please. (Valabil pentru toata lumea - specificati filmul de provenienta din capul locului ca sa-i scutiti pe ceilalti de niste probabile si stanjenitoare cersetorii elucidatorii.)
bună asta, dar de cînd e umilitor să întrebi? de cînd e aşa de out-of-this-planet să nu ştii ceva?
imaginea aia e din La bocca del lupo (2009). poate a fost şi în altceva, în vremuri mioritice, dar eu n-am prins .
Old 22 Mar 2012, 10:57   #82
Federico
Snob Elitist

Federico

bună asta, dar de cînd e umilitor să întrebi? de cînd e aşa de out-of-this-planet să nu ştii ceva?
imaginea aia e din La bocca del lupo (2009). poate a fost şi în altceva, în vremuri mioritice, dar eu n-am prins .

Glumeam, mai, glumeam. (99%)

La bocca del Lupo?
Filmul n-are nici 150 de voturi pe imdb si zici ca poza e emblematica?

Anyway, daca tot veni vorba: stii cumva de docul ala scurt si vechi despre care vorbeam? E vorba de filmarea unei serii foarte foarte lungi de inotatori care sar de la o tramulina. E destul de... emblematic ( ) daca nu ma-nsel.
Old 22 Mar 2012, 11:08   #83
Malombra
Guru

Malombra

şi io glumeam măi fed măi
i am not that fed up with fed (yet) ca să nu mai glumesc.
păi da, cînd vezi poza aia la 8 useri diferiţi pe mubi, în decursul ultimei umătăţi de an, inclusiv la unii care nu se uită de obicei la aşă ceva, eu zic că e emblematic . imaginea, nu filmul.

nu ştiu, o să mă gîndesc, nu mai ştiu dacă olympia lu riefenstahl avea şi înotători.
Old 22 Mar 2012, 11:12   #84
Federico
Snob Elitist

Federico

nu ştiu, o să mă gîndesc, nu mai ştiu dacă olympia lu riefenstahl avea şi înotători.

That's it.

http://www.youtube.com/watch?v=KwmYFz01MxA
Old 22 Mar 2012, 12:11   #85
charles
Guru

charles

Originally Posted by Federico:
o poza atat de vida continutistic ca asta de mai jos e unda dintre prefereatele mele din sirul postat pe prima pagina.

federico, ia loveste-ma cu o scurta analiza a cadrului de mai sus (apropo si de experimetul tau), daca ai timp. eu nu inteleg nimic din poza respectiva (sau din poza no.2 din aceeasi serie), evident in afară de continutul manifest (ceafa sau actinea). e un cadru care aluneca de la banal spre suprasaturatie si care a functionat de la GVS pana la Florin Serban. Ce fel de criteriu poate fi "vidul continutistic"? de astfel de cadre te impiedici la tot pasul, iar mecanismul prin care ele prind sens tine de contextualizarea lor (v. si efectul Kuleshov).

ăsta e cadrul-secventa-film a lui Derek Jarman ( Blue, 1993). Aici macar void-ul e umplut de sensul dat de textualitatea discursului propus de J.
charles is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 12:37   #86
Federico
Snob Elitist

Federico

N-am ce sa explic, nu ma pricep la explicat poze. E prea prea multa intuitite la mijloc si relatia e prea fulguranta. E vorba, in principiul, de compozitie - geometrii, simetrii etc. Nu stiu de ce-mi place dar imi place.

Poza cealalta e mai moale intr-adevar. O strica faptul ca se interpun tablourile alea in dreapta, si faptul ca Damon nu e sucit la fix 180 de grade fate de noi. Si cu cromatica sta mai prost. Dar imi place simetria peretilor fata de usa, perpendicularitatea unghiului de tragere, si cum se profileaza masa corpului persoanei impotriva albului imaculat si uniform al usii, Imi place si cota la care ii taie bratele cadrul, emanand o noua simetrie aproximativa intr partea dezgolita a mainilor si partea lor invelita. E totul despre simetrie, se pare. In orice lectie de analiza a unei opere de arta (film si literatura, cel putin, din cate stiu eu) unul din principiile fundamentale este de urmarit how the parts fit together. Simetria este o relatie intre parti. Simetria este o relatia armonioasa intre doua sau mai multe entitati. Armonia este asociata puternic cu ideea de frumos. Frumosul este puternic asociat cu ideea de arta. Etc. Hope that helps.

LE:
Quote:
Ce fel de criteriu poate fi "vidul continutistic"?
Nu e. Cel mult poate fi un anti-criteriu. Eu n-am spus ca-mi place poza pentru ca e vidata de continut. Ci in ciuda faptului.

Last edited by Federico : 22 Mar 2012 at 13:50.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 13:31   #87
Malombra
Guru

Malombra

am văzut alaltăieri primul meu pudovkin- Dezertir. auzisem eu că la jlgodard nu te poţi uita , de fapt poţi, dar nu e aşa suculentă trecerea în revistă, dacă nu ai văzut cam 90% din producţia cinematografică de pînă la el. în fine, îmi dau seama că la godard e fain să te mai uiţi din cînd în cînd pentru ca să desprinzi din discursul lui aparent atît de filmic, strict filmic, elementele de metafilm, să detectezi biografia autoreferenţială a cinemaului acolo unde pare să fie numai ficţiune şi cool chicks with guns. nu că nu e fain jlg şi în lipsa oricăror proptele teoretice, G. face conversaţie la fel de aptă şi cu interiorul, şi cu exteriorul, e atent şi la schelăraia pe care se cocoaţă acrobatic, făcută din vertebrele minuscule ale altor filme, reverent amintite, şi la autonomia propriilor sale filme. nici nu te mai miri de ce bobina aia pe care e pus filmul a fost asemănată cam cu orice se învîrte în jurul său. la godard asemănarea e cu ouroboros, şarpele care îşi inghite coada, prin imaginile care, chiar cu o paternitate situată cîteva decenii în urmă, nu sunt mai niciodată luate cu aceleaşi conotaţii. de ex., la pudovkin e o fată, cu beretă, care strigă în mijlocul străzii numele unui ziar comunist. ziarul vorbeşte pe larg despre revolta muncitorilor de pe şantierul naval. mă rog, ar fi multe des pus despre film, dar ideea e că eu mă gîndesc că de acolo şi-a luat godard fata din breathless, pe seberg, care într-o metropolă mai mult ironică decît militantă vinde new york herald tribune. seberg e studentă la sorbonne (parcă?), universitate burgheză, pact amuzat pe care ailaltă, în filmul lui pudovkin, îl refuză încruntată. acolo zic eu că desprinde godard conotaţia politică, decisivă, a gestului la pudovkin şi îi lasă doar insuportabila uşurătate a unei activităţi făcute dintr-o solidaritate de joacă cu proletariatul, cam cum e şi în La chinoise. - ok e gargară, dar vedeţi filmul.

pe gagica lui pudovkin nu am găsit-o în exerciţiul funcţiunii, am văzut filmul pe u2ub, dar în timpul liber ( de muncă, nu de comunism) arată cam aşa.

nu seamănă cu seberg, dar nu asta era ideea.

LE: par să fie numai ficţiune şi cool chicks, nu pare. o , oana zăvoranu, where art thou?

Last edited by Malombra : 22 Mar 2012 at 14:36.
Malombra is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 13:48   #88
Malombra
Guru

Malombra

şi app, ce ciudă mi-e pe charles, că s-a gîndit primul la Blue
Old 22 Mar 2012, 14:58   #89
charles
Guru

charles

am inteles bine, federico. te-am intrebat asta pentru ca mi s-a parut ca intrezaresc predilectia ta spre o filosofie a cotidianului.

@malombra
voiam sa-l postez la recunoaste filmul dupa... dar acolo, datorita rulajului rapid de imagini, J. nu ar fi fost apreciat la justa valoare
charles is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 17:46   #90
bremen1980
Guru

bremen1980

Cadrul ala albastru seamana cu televizorul meu atunci cand ii bag dvd playerul si o mufa nu face bine contact .
Revenim :

bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 17:48   #91
Malombra
Guru

Malombra

varzăă - ă-ă-ă-ă!
Old 22 Mar 2012, 17:49   #92
bremen1980
Guru

bremen1980

de fapt e copac sau boschet
Old 22 Mar 2012, 17:51   #93
Malombra
Guru

Malombra

na bine, aşa am şi eu o prietenă care zice că e apă cînd e pe trip şi e îmbrăcată normal.
neconvingător, sigur nu e broccoli?
măcar o legătură de pătrunjel, că leurda e mai lanceolată.
Old 22 Mar 2012, 18:00   #94
klaudya_e
Guru

klaudya_e

Blood Simple.

klaudya_e is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 18:01   #95
bremen1980
Guru

bremen1980

Sa nu ne atingem de cei de la '''Les intouchables '' si sa trecem mai departe la ''Submarine '' :

Old 22 Mar 2012, 18:04   #96
bremen1980
Guru

bremen1980

Originally Posted by klaudya_e:
Blood Simple.

Filmul meu preferat de la fratii Coen .
Old 22 Mar 2012, 18:13   #97
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Ai lasat pe dinafara cel mai pizdos shot. The Lighter. M. Emmet Walsh e fabulos.

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 18:17   #98
klaudya_e
Guru

klaudya_e

eu as fi vrut sa nu ne arate ca si-a uitat bricheta. si nici sa ne lase sa ne dam seama ca pozele sunt lucrate
klaudya_e is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 20:11   #99
Cristina_
Guru

Cristina_

O alta poza care mi-a placut din filmul Hannibal.Cu siguranta ca vor apare critici.

Mie imi plac toate pozele care le-ati postat voi aici deoarece fiecare poza are ceva unic.Vezi prin ochii altei persoane un film.Ce anume i sa parut mai interesant.

Last edited by Cristina_ : 22 Mar 2012 at 21:08.
Cristina_ is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Mar 2012, 22:06   #100
BenPC
Senior

BenPC

Blood Simple.

@Klau
BenPC is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search