Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 09 Nov 2011, 09:34   #841
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

@iiii,
nu inteleg ce te nemultumeste. pozele nu sunt "deocheate" ca sa fie interzis privitul lor de catre anumite persoane.
vrei sa le scot? o s-o fac, daca asta te face sa te simti mai bine, dar n-ar fi pacat ca ceilalti cinemagicieni sa fie privati de acesta mica bucurie?
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Nov 2011, 09:36   #842
iiii
cu 4 de i

iiii

eram ironic.. ca de cate ori vad ca postezi, intru si vad bunatati, de zici ca sunt de pe masa regilor sau imparatilor... si imi curge bala...
Old 09 Nov 2011, 09:42   #843
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

mi-am dat seama. iar eu incercam sa glumesc cu tine...
nu sunt cine stie ce mancaruri sofisticate. tocmai de-aia si insist in commenturile atasate pozelor sa spun ca oricine poate prepara aceste feluri de mancare, chiar si o persoana care nu gateste frecvent, ca sa nu folosesc alta expresie...
totul depinde de vointa si putina imaginatie. si mai ales, trebuie sa te anime placerea de a prepara cu mana ta, ceea ce iti place. sincera sa fiu, nu prea ma omor dupa mancarea din restaurant si fara sa ma laud, cred ca a mea este de sute de ori mai buna, nu pentru ca folosesc cine stie ce ingrediente scumpe sau rare, ci fiindca am siguranta ca ceea ce este in farfurie este pus cu grija chiar de mana mea...
Old 09 Nov 2011, 09:47   #844
iiii
cu 4 de i

iiii

iti dai seama ca cea mai buna mancare e cea gatita in casa...

si da, trebuie sa recunosc ca ai dreptate la faza cu vointa. dar de ce nu povestesti tu putin, draga revene, de unde pasiunea asta a ta...
de la cine ai furat ? de unde te inspiri? carti? net?
Old 09 Nov 2011, 09:52   #845
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

hobby. exact asa cum iti place si tie sa te duci in cluburi. amandoi o "ardem" intr-un fel. eu gatesc, tu te zbantui si bei berica...
Old 09 Nov 2011, 09:57   #846
iiii
cu 4 de i

iiii

ahaaa
dar eu intrebasem de unde te inspiri. daca nu sti de exemplu ceva.. unde citesti? net? sau intrebi pe cineva?
Old 09 Nov 2011, 10:05   #847
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

a trecut demult faza "intrebatului pe cineva". si in ultima vreme n-am mai apelat la alte surse de inspiratie, gen "Practic in bucatarie" sau "Good food". de fapt, nici n-am prea facut-o deloc. am intr-adevar, cateva carti de bucate de dinainte de 89 si cand vreau sa-mi reimprospatez memoria cu anumite retete, sunt nevoita sa le rasfoiesc....
iar internetul...nu. cu parere de rau spun, dar din punctul meu de vedere, nu poate fi o sursa sigura. intr-adevar, pozele gasite acolo arata spectaculos, photoshopul profesionist isi face datoria, dar atat...in rest, e departe de a gasi retete simple, practice....de cele mai multe ori, nu gasesti in magazine cel putin unul dintre ingredientele necesare, iar prepararea dureaza pana se duce naibii si pofta de a manca...
combinatiile exotice care au aparut in ultima vreme, nu prea le agreez. nu sunt economice. risti sa arunci banii pe fereastra, daca gustul ingredientelor iti este strain...
asta nu inseamna ca nu sunt amatoare de a incerca lucruri noi. sunt, de ce nu, adepta inovatiilor, dar numai atunci cand stiu sigur, din experienta mea in ale bucataritului, ca acea combinatie noua este intr-adevar deosebita, depaseste clasicismul, ca sa zic asa, dar fara excentricitati care nu-si au rostul...

Last edited by rvn : 09 Nov 2011 at 12:43.
Old 09 Nov 2011, 10:07   #848
iiii
cu 4 de i

iiii

am inteles am inteles
oricum trebuie sa recunosc ca arata genial... nu vreau sa ma gandesc cum mirosea in bucatarie cand au fost gata
Old 09 Nov 2011, 10:13   #849
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

iti doresc sa ai parte si tu,cat de curand, de aceste mirosuri,in bucataria ta.
Old 09 Nov 2011, 10:14   #850
iiii
cu 4 de i

iiii

)
asta doar daca ma apuc de gatit... si daca reusesc sa am rabdare dar no chance, nu curand
Old 12 Nov 2011, 17:32   #851
ancutza78
Novice

ancutza78

imi trimiti te rog reteta cu ingredientele ? arata foarte bine hmmm ..multumesc
ancutza78 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 12 Nov 2011, 22:19   #852
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

am scris-o in data de 8 septembrie la rugamintea altui user. cauta , te rog, singura, ca sa evitam mesajele inutile...
p.s.: ma bucur ca ti-a placut cum arata spaghetele mele. din cate mi-aduc aminte' au avut succes si acasa , cand le-am mancat,,,,
Old 13 Nov 2011, 16:36   #853
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

a venit timpul sa va arat si rateurile mele culinare, nu numai reusitele, dar as vrea sa precizez ca greseala a fost una de "incepator". sunt curioasa daca cineva isi da seama care ar fi aceea. tot ce pot sa va mai spun este ca gustul umpluturii a fost exceptional...
IMG_5468.JPG
0.500kg de carne slaba de porc, tocata si calita pe foc cu 2 fire de ceapa verde si 2 catei de usturoi...
IMG_5471.JPG
ulterior, am adaugat o ceasca de suc de rosii, apoi, spre final 2 oua amestecate cu branza uscata pentru paste (daca n-aveti, puteti rade cascaval mai uscat)...
IMG_5472.JPG
cu aceasta compozitie am umplut tuburile de paste, dupa care le-am dat in custodie, cuptorului incins..
IMG_5474.JPG
si magnificul rezultat: in tava si....
IMG_5476.JPG
pe farfurie.
sunt delicioase cannellonni. data viitoare, voi avea grija sa-mi iasa perfect!
Old 13 Nov 2011, 19:46   #854
anaemona
Guru

anaemona

Mi-am facut si eu un moft azi

Cred ca se vede cu ce e umpluta: cascaval, ceapa verde, ciuperci si salmon afumat. Am facut si un sos hollandaise special pentru ocazie dar am uitat sa-l pun inauntru Paleta aia e tot un moft special pentru clatite.
Old 15 Nov 2011, 07:56   #855
Windom
The Ultimate Badass

Windom

download.jpg

http://www.youtube.com/watch?v=YQiPQ...rom=PL&index=5
Windom is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 15 Nov 2011, 09:58   #856
iiii
cu 4 de i

iiii

Puiu e facut de tine home, la cuptor sau e cumparat din caretefura?
Old 15 Nov 2011, 10:08   #857
Windom
The Ultimate Badass

Windom

E doar...sugestie de prezentare, nu-i facut de mine. I don't know how to boil water.

Old 15 Nov 2011, 10:29   #858
iiii
cu 4 de i

iiii

AAAAAaaaaaa
deci nu e opera ta... plagiezi.
Old 15 Nov 2011, 11:25   #859
Windom
The Ultimate Badass

Windom

Eu doar i-am indus acea stare de nirvana inainte de casapire. Pentru ca ceea ce se vede acolo nu e nicidecum regizat. Atitudinea e cit se poate de naturala, este o impacare cu soarta, afisind o seninatate nicaieri intilnita la specia umana. Apoi maceta, o lovitura aplicata precis si fara ezitare si totul s-a incheiat.

(Daca mai sinteti interesati de retete de casapit fara stres, va stau la dispozitie. Pentru toate soiurile de dobitoace.)

Old 15 Nov 2011, 11:45   #860
iiii
cu 4 de i

iiii

Sa inteleg ca ala era pui din curte nu? frumoasa metoda de a pre-gati un pui....

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules