Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29 Aug 2012, 21:37   #61
White1
Guru

White1

Tu te opresti vreodata din judecatul oamenilor pe care nu-i cunosti? Ar trebui.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 21:41   #62
Malombra
Guru

Malombra

? dacă ai urma singur ce propui altora, ar trebui să excluzi forumurile din viaţa ta. dar, ca de obicei, nerezonabili sunt doar alţii. cu bine . nu am chef de tonomate în seara asta.
Old 29 Aug 2012, 21:48   #63
White1
Guru

White1

Aha, aveai chef doar sa cataloghezi tonomatele. Desigur, daca te superi atunci cand tonomatele riposteaza ar trebui sa excluzi forumurile din viata ta. Nu stiu daca ai observat, dar tu nu comentezi filmele, ci doar felul in care comenteaza altii filmele. Deci nu e asa o pierdere uriasa, noapte buna.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 22:07   #64
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

eh, chiar de autocenzura asta ducem lipsa acuta. da, chiar, suntem bureti, fiindca draga Malombra, cu regret enorm o spun, vidul lasat urma de excluderea puritanismului ca mod de educatie in comunism, a fost inlocuit de un libertinaj educational prost inteles si luat ca atare.
eu am avut un coleg de clasa la scoala primara care a ramas orfan de mama din cauza faptului ca ea a murit in urma unui avort. avea trei copii deja si nu-l mai dorea si pe-al patrulea. societatea comunista ii ingradea dreptul la contraceptie si dreptul la avort. capitalismul asta minunat nu ne ingradeste nimic. azi mi-a sarit intamplator in ochi un titlu de articol;"Romania a crescut ingrijorator numarul mamelor minore". ce dracului ne-a oferit democratia in schimbul renuntarii la centurile de castitate pe care eram obligate sa le purtam fiindca nu aveam dreptul la pilule contraceptive, nici macar dreptul de a ne apara sanatatea cu banalul prezervativ?
acum se gasesc de toate. din pacate, nu ne invata aproape nimeni sa le folosim.
si acum, sa-mi spui te rog, cum e aia cu autocenzura, ca eu, am inceput sa nu mai cred in basme demult.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 22:47   #65
Twinsen

Twinsen

Tu ai inteles ce ai vrut sa spui, rvn? Daca da, esti singura.

Dar hai sa-ti fac un rezumat scurt ce am inteles eu: mama unui coleg a murit intr-un avort si societatea comunista e de vina ca nu permitea avorturile.

Apoi a venit democratia si femeile si-au pierdut centura de castitate. Si te intrebi ce o dat democratia femeilor in schimbul faptului ca le-a luat centura de castitate pe care nu si-o doreau.

Last edited by Twinsen : 29 Aug 2012 at 23:35.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 22:57   #66
Malombra
Guru

Malombra

acuma o dăm în conflictul generaţiilor? noi ăştia mici şi needucaţi, voi ăştia etc. chucky dragule, ai deschis cutia pandorei. na, păi eu am o mică listă de filme pe profil, alea notate, şi poţi vedea cît de setată sunt doar pe filmele generaţiei mele.
Old 29 Aug 2012, 23:00   #67
Malombra
Guru

Malombra

Originally Posted by White1:
Nu stiu daca ai observat, dar tu nu comentezi filmele, ci doar felul in care comenteaza altii filmele.

nu zău.
Old 29 Aug 2012, 23:42   #68
Twinsen

Twinsen

Eu nu inteleg, Malombra, de ce de fiecare data cand o citezi pe rvn, scrii "voi". Crezi ca are personalitate multipla? Sau crezi ca fiecare opinie a ei e impartasita colectiv de toti cei care am votat thumbs-down?
Old 30 Aug 2012, 00:16   #69
Malombra
Guru

Malombra

singularele alea din primul mesaj nu le-ai remarcat?. hmm, cred că trebuie să fac un LE cu verbele cu bold, ca să se vadă. eu nu mă refeream la tine, t. de ce aş face-o? am fost noi vreodată de acord în ceva?
şi rvn, retortele mele (vorba alchimicului federico) sunt de obicei mai caline decît par, deci sper că nu te-ai supărat. ideea e că mă gîndesc că filmul ăsta zice mai mult ceva despre tipul meu de umor decît despre tipul meu de valori. eu prefer ex drummer lui trainspotting sau lui requiem for a dream de ex., pentru că e mai brutal în a afirma că freakşii nu sunt nici îngeri căzuţi, nici scoţieni simpatici, iar drogurile nu sunt the ultimate attraction . nu-i musai să fii ca ei ca să rîzi de ei şi cu ei. adică na, nu m-aş încumeta să zic că stan şi bran sunt tipuri reprezentative pentru generaţia lor, pentru că generaţia 20-40 a dat nume mult prea distincte pentru a le putea reduce pe toate la L & H, dar că spun ceva despre ce era considerat haios pe atunci, aşa cum şi umorul verbal din bugs bunny poate părea unora viu şi interesant , iar altora pierdere de timp.
Old 30 Aug 2012, 07:59   #70
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Twinsen:
Tu ai inteles ce ai vrut sa spui, rvn? Daca da, esti singura.

Dar hai sa-ti fac un rezumat scurt ce am inteles eu: mama unui coleg a murit intr-un avort si societatea comunista e de vina ca nu permitea avorturile.

Apoi a venit democratia si femeile si-au pierdut centura de castitate. Si te intrebi ce o dat democratia femeilor in schimbul faptului ca le-a luat centura de castitate pe care nu si-o doreau.
da, exact! asta ma intreb! n-a dat nimic sau doar ce-am vazut in tampenia asta de film.
uita-te in jurul tau, uitati-va cu totii, de fapt si spuneti-mi si mie ce vedeti!
lasati monitoarele pc-urilor si lumea virtuala si incercati s-o priviti pe-asta reala. o sa va ingroziti.
de-asta am votat impotriva filmului, nu pentru ca nu e bine realizat sau pentru ca sunt incapabila sa ma distrez in fata manifestarilor grotesti ale unor dusi cu pluta din cauza sortii care i-a batut crunt.
p.s.T., te-am rugat acum ceva timp sa nu-mi pui eticheta de bucatareasa, si-atat. pana acum ai dovedit ca ai inteles ce-am vrut sa spun. dovedeste-mi in continuare acelasi lucru. te rog.

Last edited by rvn : 30 Aug 2012 at 08:27.
Old 30 Aug 2012, 09:21   #71
Twinsen

Twinsen

Pai simplul fapt ca postezi pe forumul asta si te uiti la filme deosebite dovedeste ca nu esti doar o bucatareasa (iar sa fii o bucatareasa buna e o calitate). Dar cand pui un mesaj in care spui ca chucky ar trebui batut bine, ce vrei sa sa zic, ca e o manifestare intelectuala? Daca vezi niste chestii in filmul asta si in interpretarea lui, cu care nu sunt de acord,atunci o sa-ti spun ca doar de asta discutam aici.

Retardati exista si in vest si in est (vezi, Malombra, sunt chestii cu care suntem de acord). Filmul asta n-are mai nimic de a face cu capitalismul si tarele lui. Nu e in nici un fel o declaratie politica. Nu ilustreaza un conflict intre generatii si nici nu genereaza unul intre privitori.

Iar eu unul nu ma ingrozesc cand vad societatea actuala. De fapt, cred ca e una din cele mai bune, daca privim in istoria omenirii.
Old 30 Aug 2012, 10:50   #72
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Twinsen:
Dar cand pui un mesaj in care spui ca chucky ar trebui batut bine, ce vrei sa sa zic, ca e o manifestare intelectuala? :
.
ah, am uitat sa pun ghilimelele. chucky nu trebuie batut, ci felicitat ca a ales filmul asta. nu glumesc.
si crezi ca eu nu stiu ca exista retardati peste tot in lume? doamne dumnezeule, viciile sunt universale! nu despre asta am scris pana acum in mesajele postate. ci, despre faptul ca, unii dintre noi (poate chiar multi) privim gunoiul si viciilor lor ca pe niste "emanatii intelectuale" superioare, demne de asimilat. si cu asta chiar nu mai zic nimic.
n-am afirmat ca societatea actuala e mai rea sau mai buna decat altele. eu doar am afirmat ca din punct de vedere educativ, in mare parte, n-a reusit sa aduca nimic bun. poate ne-a umplut burta si ne-a dezlipit scociul de pe buze, dar, asta e nu e nici pe departe de-ajuns.
finish!
Old 30 Aug 2012, 11:46   #73
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

si asta are legatura cu filmul in cauza fiindca atat el (ca sa-ti dau acum dreptate, fiindca am inteles ce-ai vrut sa spui despre exploitation) cat si mesajul lui, sunt un exemplu de astfel de gunoaie.
Old 30 Aug 2012, 19:32   #74
Federico
Snob Elitist

Federico

Meh, ce sa-ti povestesc, ce mai soc de film, n-o sa mai pot dormi la noapte. Sa ma mentionez si ca fostele mele bune moravuri sunt acum mutilate cel putin pe viata, sau e de la sine inteles? Ziarele si jurnalele de stiri romanesti sunt macar o data pe saptamana macar de doua ori mai "ingrozitoare". Ingrozitoare pentru cei care fac excursiuni cel mult o data pe an afara din subsolul parintilor, desigur. Nu e cazul sa va atacati acuma, se-ntelege ca glumecsagerez, ati prins ideea esentiala, nu? Problema filmului e alta pentru mine. Una tehnico-stilistica. E obositor montat, e prost luminat, e tot obositor filmat (ca o barna-n ochi e camera aia parkinson-oida). Nu ca n-am mai dat de filme trase din mana care mi-au placut, dar acum n-am mai putut s-o inghit la asta. E incoerent si semininteligibil. Greu a mai fost sa ma tin dupa el sa pun cap la cap informatiile relevante. N-am inteles nici dupa final cum intrat Big Dick in scena si ce rol a jucat. Cine era tipul cu care vorbeste inainte sa primeasca vizita personajului narator (ca tot veni vorba - cea mai mare buba a filmului; urasc naratorii). Locatiile care gazduiesc multe din evenimente plutesc in deriva, complet lipsite de repere geografice (care sa mai fie si motivate dramaturgic eventual). Conversatia telefonica pe care o are tot naratorul intr-o dimineata cu o parte componenta a 3some-ului din noapte precedenta (coversatie destul de amuzanta la inceput prin pragmatismul teribil de cinic al raportului socio-erotic dintre ei) despre nustiu ce rege al nustiucui (pe langa faptul ca nu intelegeam despre ce dracu vorbesc aia, mai important nu intelegeam unde vrea s-ajunga scena cu ideea aia), apoi vedem intr-un flashback (? - din nou, neclar) un cortegiu funerar acompaniind un sicriu luxos tractat de o... motocicleta!!! (naratorul, presupun), sicriul naufragiind rapid in santul din contiguitatea carosabilului (???). Whatever. Gen. Exista totusi si o parte buna. Filmul mi se pare ca totusi e viu. Cam mutilat si desfigurat (ca personajele sale) dar misca. Are un vibe perceptibil si, paradoxal, coerent. Povestea nu e coerenta, dar efectul ei in planul nostru emotional este. Vibe-ul derizoriului, al jegului subuman, al egoismului solipsist care obiectifica si instrumentalizeaza tot ce-i iese-n cale. Realizarea asta se datoreaza atentiei autorilor pentru tusele realiste si naturaliste. Decorurile, "costumele", si partea fizica a cast-ului (fizionomiile lor) sunt potrivite la milimetru contextului. In acest sens, mi-ar face o deosebita placere sa elogiez scena cu conversatia telefonica mai sus amintita in care protagonistul unei "nopti albe" se trezeste, spre surprinderea tuturor americanilor hollywoodofili, in costumul lui Adam, iar, spre socul ce frizeaza paroxismul al acestora, primul lucru pe care-l face individul nu este sa caute disperat lenjeria intima si sa si-o asume fulgerator, lol. Tot sub peceta aceleiasi remarcabile autenticitati sociobiologice se desfasoara si violurile (primul, cel dintre tipul chel si o anumita individa supraponderala pe care n-am reusit s-o identific; si ultimul, care are un deznodamant fatal pentru ambii combatanti; cel homo si pseudoconsensual, mai putin) si o oarecare rabufnire a tipului care-si pierde copilul (dac-am inteles bine) cand isi violenteaza bicicleta. Dar, ca sa mai arunc o nemultumire iarasi, tre' sa reclam neaparat si rolul muzicii in angrenajul filmic. O fi ea savurabila-n sine (pentru unii) dar mie mi s-a parut ca saboteaza unica directie in care si-ar putea fructifica potentialul acest film. Partea aia realista, dramatica. Nu mi-a picat bine la stomac disonanta asta dintre fidelitatea fanatica pentru realitatea umana si sociala, pe de-o parte, iar pe de alta, elementul inerent artificializant al unei coloane sonore muzicale care, pe deasupra, mai e si atat de prolifica si are si un ton comic, frivol, care estompeaza drama pe care se chinuisera imaginile s-o redea (plus giumbuslucurile cu camera - pai, ce-i asta; ori facem realism ori nu facem? nu stiu, eu unul n-am gustat contradictia asta).
Sunt la limita cu verdictul, chiar mi-ar fi greu sa ma hotarasc daca as ramane obiectiv cu mine insumi, insa, din fericire, pe chucky nu-l prea cunosc (am doar vag o senzatie ca gusturile lui se bat salbatic cap in cap cu ale mele) deci nu prea as avea incredere si interes intr-o noua propunere de-a sa.
Jos cu el!!
Old 30 Aug 2012, 20:03   #75
Malombra
Guru

Malombra

cea mai mare buba a filmului; urasc naratorii

şi nu mai poţi de dragul satantangoului . cum se împacă şozurile estea?

u.e. dramă? realism? e comedie neagră, man.

Last edited by Malombra : 30 Aug 2012 at 20:12.
Malombra is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Aug 2012, 20:35   #76
Federico
Snob Elitist

Federico

Quote:
şi nu mai poţi de dragul satantangoului . cum se împacă şozurile estea?
pai, naratorul de-acolo e o parte atat de mica din ansamblul filmului incat se poate trece cu vederea. dar l-am urat si acolo. Singura oara cand mi-a placut naratorul a fost la No Country For Old Men (poate si la Kubrick, dar pe acolo n-am mai trecut demult; constiinta mea anti-narator inca nu era trezita; si la Malick-urile recente parca, dar cu greu as putea sa zic ca e o Realizare a filmelor aspectul asta, mai degraba e ceva tolerabil)

Quote:
u.e. dramă? realism? e comedie neagră, man.
haha, da, am sesizat ca si in directia aia bate filmul, dar mie mi se pare ca nu functioneaza partea asta. abia asa devine filmul exploatativ, Daca se vroia a fi serios si a vorbi despre freaks, trebuia sa ramana cu picioarele pe pamant. Comedia ii tare aripile in privinta asta.
Old 30 Aug 2012, 20:39   #77
Malombra
Guru

Malombra

Daca se vroia a fi serios si a vorbi despre freaks

păi şi se voia? hai măi. dacă se voia, atunci era un film de genul Minamata: The Victims and Their World, care e pur şi simplu paralizant. şi nu e cazul aici.
Old 30 Aug 2012, 21:12   #78
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Malombra:
păi şi se voia?
You tell me.
Originally Posted by Malombra:
eu prefer ex drummer lui trainspotting sau lui requiem for a dream de ex., pentru că e mai brutal în a afirma că freakşii nu sunt nici îngeri căzuţi, nici scoţieni simpatici, iar drogurile nu sunt the ultimate attraction

ps: apropo de Requiem (nu sunt fan) eu n-am luat filmul ca fiind o generalizare in sensul asta de care zici tu, l-am luat ca incercand sa zica ce pacat ar fi daca li s-ar intampla chestia aia unor ingeri (bine, ma rezum aici doar la fata, doar de ea mi-a parut rau in proportii megatragice).

ps: daca tot s-a discutat mai in amonte despre problema uratului si a negativului in arta, ma batea gandul sa trantesc niste citatate din Wiesengrund pe tema asta, ca si-asa n-am ce sa fac cu ele. Sa-mi dati de stire daca sunteti amatori. Bine, daca e s-o fac, o s-o fac dupa tragerea cortinei ca sa nu inhibez discutiile neaose.
Old 30 Aug 2012, 21:52   #79
Malombra
Guru

Malombra

eu zic să-i dai drumul, oricum după sentinţa finală topicul va fi incinerat cu patos sau trimis la mama lui în sicriu de zinc, aşa că amu iaşte momentul.
Old 30 Aug 2012, 22:22   #80
Federico
Snob Elitist

Federico

Totusi, nu prea-mi vine sa-mi mai urnesc degetele in seara asta. (ca nu-i pe baza de copy-hocus-paste) Maine, cred.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules