Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 01 Aug 2008, 11:46   #61
illotempore2002
Guru

illotempore2002

daca tot ce vezi tu intr-un film, in general, este mesajul "moralizator" , nu pot sa zic decat ca esti pe o pista gresita. adica aberezi.

ce e cu intrebarea asta prosteasca "de ce ne mai chinuim sa facem filme, de ce se baga milioane de dolari in filme"???? crezi ca pt a ne invata pe noi ce e binele si raul????

Adica inca nu stim care e scopul/rolul unui film?
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2008, 11:57   #62
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

eu de la spider-man 3 am "invatat" cu un singur lucru: sa nu ma duc la spider-man 4

in ceea ce o priveste pe juno, morala acolo e mai degraba "nu te caca pe tine cand ti se intampla ceva neasteptat". Da, neasteptat, si nu rau. Sau tragic. Iar frumos la Juno este faptul ca, desi se afla intr-o situatie deloc de invidiat, fata isi pastreaza cumpatul si rezolva lucrurile cat mai fericit in situatia data. Ce mesaj mai misto vrei?
Old 01 Aug 2008, 12:14   #63
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Stefan,

Ce bine ai zis-o tu in 2 randuri si cat m-am chinuit sa zic io, acelasi lucru, in 4-5 postari kiolemtrice :lol:

Nici ca ai fi putut rezuma mai bine "mesajul" filmului! Si al meu!
Old 01 Aug 2008, 17:52   #64
Picasa2
Guest

Picasa2

Originally Posted by illotempore2002:
Picasa, de ce faci tu o proiectie a ta in Juno? Spui ca implicarea ei emotionala este una mult mai mare decat asa cum arata regia si scenariul.....ei bine, de unde stii tu care sunt toate reactiile posibile la astfel de situatii? Oamenii sunt diferiti si reactiile lor la fel: implicarea ta emotionala ar fi una foarte mare, sunt convinsa, dar asta nu inseamna ca e singurul tip de reactie. Mai ales ca stim cu totii ca trebuie sa fie tare dureros, devastator si debusolant pt o adolescenta sa ramana insarcinata, de ce trebuie sa vedem asta in toate filmele?

of. am o asa lene sa-ti raspund, de n-ai idee!
sa revenim. de ce fac o proiectie a mea in Juno? cum as putea face altceva, si ce anume as putea face pentru a o intelege? sa-ti dau un ex. iti spun ca ma doare maseaua. tu ce faci, incepi sa-mi compari trairile, pentru a ma intelege, cu ceea ce-ai trait sau presupui ca ai fi nevoita si totodata capabila sa traiesti. cu si siguranta nu te gandesti la o fractura de tibie.

daca reactiile oamenilor nu ar fi fost identice cu siguranta ca nu s-ar fi inventat psihologia, o stiinta, dp meu dv la fel de exacta ca fizica.

eu cred ca reactia lui Juno este una abolut tipica, toate incearca/ incercam sa scapam de responsabilitati. din punctul meu de vedere copilul ala nu ar fi trebuit sa se nasca, sau ar fi trebuit pastrat. Juno este o adolescenta mai mult decat obisnuita. ma rog, singurul ei "defect" e ca nu e obeza, daca ar fi fost, nu s-ar mai fi scris secenariul etc.

singura chestie care ma deranjeaza in aprecierile voastre este asa-zisa maturitate a tipei. ea nu e matura. nimeni in filmul ala nu e, sau, ma rog, sa-i dam, totusi, ceva credibilitate viitoarei mame adoptive.

De ce nu suntem capabili sa acceptam ca se poate trece printr-o astfel de situatie si altfel??????? Tu ai propriul tau film, care nu ne intereseaza!

Sustin pozitia lui Lecart. Juno nu e un film de morala civica sau crestineasca, iar declansatorul actiunii (sarcina) este numai un bun pretext de a o portretiza pe Juno si pe toti ceilalti din jurul ei.

Again, Juno e o adolescenta atipica, cu inteligenta si cultura peste medie, matura si conturata ca personalitate, deci de ce mama dracului asteptam de la ea sa se poarte tipic?

afirmatia cum ca eu am filmul meu si nu te intereseaza contrazice acceptarea parerii celuilalt, cea pe care mi-o negi mie. fii mai atenta ce scrii, te rog, altminteri nu-ti va ce citesti.

dp meu dv Juno e adolescenta tipca si se comporta absolut normal. de ce mama dracului trebuie sa o apreciez? asta chiar nu pricep. ceea ce trebuie sa stii e faptul ca eu chiar vreau asta, numai ca ma calca al naibii pe bataturi asa-zisa maturitate pe care tu i-o atribui.

Faptul ca ii negi comportamentul (@ Picasa) deciziile si reactiile inseamna ca o negi pe Juno. Inseamna ca nu iti place personajul in sine, mai mult, nu esti de acord cu personajul in sine si cu tot ce face! Si nu respecti si nu accepti viziunea regizorului.....adica stai un pic, daca el asa vrea sa fie personajul lui principal (ma rog, scenarista a vrut asta), care e problema ta?

nu neg nimic. a nega ceva inseamna a presupune ca acel lucru/ fapt etc nu exista. din nefericire, sunt foarte constinenta ca lumea e plina de Juno.

ca sa accept viziunea regizorului ar trebuie sa existe un mesaj, ori Lecart spune ca nu exista niciun mesaj, ca filmul este despe valorile estetice. acum imi cer scuze ca nu-mi mai amintesc daca lenjeria lui Juno se potrivea cu fotoliul ala, sau daca lumina cadea dispre nord, sau dinspre sud pe fetele distret machiate ale unor actrite cu peste 8 ore de somn! mea cupla!

problema mea e de genul asta: iesi de la cinema, te intalnesti cu nea Sandu, administratorul blocului, care te-ntreaba curios despre ce-a fost filmul.
ce-i raspunzi? ca sutienul protagonistei se asorta cu chilotii? ca nu se vedeau deloc cicatricele ultimei liposuctii, ca piscina familiei era de aceeasi culoare cu vila, ca replicile erau ca si dintii actorilor, perfecte si spirituale, sau ce?!
Picasa2 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2008, 17:57   #65
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Picasa2:
of. am o asa lene sa-ti raspund, de n-ai idee!
Dupä care...:
sa revenim. de ce fac o proiectie a mea in Juno? cum as putea face altceva, si ce anume as putea face pentru a o intelege? sa-ti dau un ex. iti spun ca ma doare maseaua. tu ce faci, incepi sa-mi compari trairile, pentru a ma intelege, cu ceea ce-ai trait sau presupui ca ai fi nevoita si totodata capabila sa traiesti. cu si siguranta nu te gandesti la o fractura de tibie.

daca reactiile oamenilor nu ar fi fost identice cu siguranta ca nu s-ar fi inventat psihologia, o stiinta, dp meu dv la fel de exacta ca fizica.

eu cred ca reactia lui Juno este una abolut tipica, toate incearca/ incercam sa scapam de responsabilitati. din punctul meu de vedere copilul ala nu ar fi trebuit sa se nasca, sau ar fi trebuit pastrat. Juno este o adolescenta mai mult decat obisnuita. ma rog, singurul ei "defect" e ca nu e obeza, daca ar fi fost, nu s-ar mai fi scris secenariul etc.

singura chestie care ma deranjeaza in aprecierile voastre este asa-zisa maturitate a tipei. ea nu e matura. nimeni in filmul ala nu e, sau, ma rog, sa-i dam, totusi, ceva credibilitate viitoarei mame adoptive.

De ce nu suntem capabili sa acceptam ca se poate trece printr-o astfel de situatie si altfel??????? Tu ai propriul tau film, care nu ne intereseaza!

Sustin pozitia lui Lecart. Juno nu e un film de morala civica sau crestineasca, iar declansatorul actiunii (sarcina) este numai un bun pretext de a o portretiza pe Juno si pe toti ceilalti din jurul ei.

Again, Juno e o adolescenta atipica, cu inteligenta si cultura peste medie, matura si conturata ca personalitate, deci de ce mama dracului asteptam de la ea sa se poarte tipic?

afirmatia cum ca eu am filmul meu si nu te intereseaza contrazice acceptarea parerii celuilalt, cea pe care mi-o negi mie. fii mai atenta ce scrii, te rog, altminteri nu-ti va ce citesti.

dp meu dv Juno e adolescenta tipca si se comporta absolut normal. de ce mama dracului trebuie sa o apreciez? asta chiar nu pricep. ceea ce trebuie sa stii e faptul ca eu chiar vreau asta, numai ca ma calca al naibii pe bataturi asa-zisa maturitate pe care tu i-o atribui.

Faptul ca ii negi comportamentul (@ Picasa) deciziile si reactiile inseamna ca o negi pe Juno. Inseamna ca nu iti place personajul in sine, mai mult, nu esti de acord cu personajul in sine si cu tot ce face! Si nu respecti si nu accepti viziunea regizorului.....adica stai un pic, daca el asa vrea sa fie personajul lui principal (ma rog, scenarista a vrut asta), care e problema ta?

nu neg nimic. a nega ceva inseamna a presupune ca ace lucru/ fapt etc nu exista. din nefericire, sunt foarte constinenta ca lumea e plina de Juno.

ca sa accept viziunea regizorului ar trebuie sa existe un mesaj, ori Lecart spune ca nu exista niciun mesaj, ca filmul este despe valorile estetice. acum imi cer scuze ca nu-mi mai amintesc daca lenjeria lui Juno se potrivea cu fotoliul ala, sau daca lumina cadea dispre nord, sau dinspre sud pe fetele distret machiate ale unor actrite cu peste 8 ore de somn! mea cupla!

problema mea e de genul asta: iesi de la cinema, te intalnesti cu nea Sandu, administratorul blocului, care te-ntreaba curios despre ce-a fost filmul.
ce-i raspunzi? ca sutienul protagonistei se asorta cu chilotii? ca nu se vedeau deloc cicatricele ultimei liposuctii, ca piscina familiei era de aceeasi culoare cu vila, ca replicile erau ca si dintii actorilor, perfecte si spirituale, sau ce?!
:sleep:
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2008, 17:58   #66
Picasa2
Guest

Picasa2

Originally Posted by StefanDo:
eu de la spider-man 3 am "invatat" cu un singur lucru: sa nu ma duc la spider-man 4

in ceea ce o priveste pe juno, morala acolo e mai degraba "nu te caca pe tine cand ti se intampla ceva neasteptat". Da, neasteptat, si nu rau. Sau tragic. Iar frumos la Juno este faptul ca, desi se afla intr-o situatie deloc de invidiat, fata isi pastreaza cumpatul si rezolva lucrurile cat mai fericit in situatia data. Ce mesaj mai misto vrei?

cat mai fericit pentru cine? nu cred ca ceea i s-a intamplat lui Juno a fost neasteptat, si nu cred ca i-a pasat de asta cuiva din acel film/ familie.
de ce nu va puneti un pic in locul viitorilor posibili bunici? v-ar placea? mie, nu! insa probabil ca eu gandesc ATIPIC, nu?!
Old 01 Aug 2008, 19:20   #67
Picasa2
Guest

Picasa2

Pitbull incep sa cred ca obisnuinta se duce o data cun neuronii, deci cu varsta.
Old 01 Aug 2008, 19:32   #68
Planmaker
Veteran

Planmaker

Send a message via Yahoo to Planmaker
I proclaim Picassa2 the warrior princess of the forum... Or, the next Dragomara :happy:
Planmaker is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Aug 2008, 20:55   #69
StefanDo
Super Moderator

StefanDo

probabil ca eu gandesc ATIPIC, nu?!

nu, draga, tu doar nu esti in stare sa te bucuri de un film. Si, by the way, bunicii aia mi-au parut mult mai relaxati decat, uh, tine.
Old 01 Aug 2008, 22:05   #70
Picasa2
Guest

Picasa2

acolo scria posibili, nu reali, bunici. etc. adica eu n-as fi vrut sa fiu ca ei. indiferenti, egoisti etc.
daca relexare nu-i numele meu de mijloc, vb americanilor, atunci altul nu-i cu niciun chip posibil. carevasazica trebuia sa oparesc rosiile, si sa le pun in congelator, si sa pregatesc bagajul pentru expeditia de maine, insa dormii dulce vreo 2 - 3 ore fara ajutorul vreunui negru cavaler pe PC. tristetea e ca nu stiu de ce mama naibii nu e apa calda, acu stau si ma gandesc ca daca ma apuc sa fac un dus rece ma de(z)relaxez pe-o saptamana. rosiile au trecut pe planul secund, ca si Juno, de altfel. caut varianta ocolitoare. azil in tara sconcsilor. see you soon.
Old 01 Aug 2008, 23:43   #71
redmen
Old School Hollywood

redmen

Originally Posted by Planmaker:
Or, the next Dragomara :happy:

Pai Picasa2 = Dragomara :lol:
Old 02 Aug 2008, 10:38   #72
Lecart
Guru

Lecart

ori Lecart spune ca nu exista niciun mesaj, ca filmul este despe valorile estetice. acum imi cer scuze ca nu-mi mai amintesc daca lenjeria lui Juno se potrivea cu fotoliul ala, sau daca lumina cadea dispre nord, sau dinspre sud pe fetele distret machiate ale unor actrite cu peste 8 ore de somn! mea cupla!

N-am spus ca filmul NU are mesaj, am spus ca nu are un mesaj exlclusiv didactic sau strict moralizator, adica nu te duci la film sa-nveti codul bunelor maniere.

N-am zis nimic de meditatie, am zis de cacarcterul meditativ al artei; sa-ti explic: tu ai zis ca arta te pune pe ganduri, in sens punitiv, ca-ti vorbeste de morala, ca-ti educa bunul simt la fel ca o dadaca sexagenara din Nemtia; am zis de valori estetice, tu ai zis de film mut ? arta tre' sa te faca sa apreciezi, sa enjoy, sa contemplezi si multe altele; daca tu iei filmul ca pe un model in viata, e trist. Se numeste entertainment.

Usor cam antedecembrista abordarea ta.
Mie mi-a placut Juno, i would tap that ass.

PS: Nu stiu daca ai vazut Wristcutters: A Love Story, un film simpatic, insa nu ti-l recomand, probabil ai sa intelegi ca filmul trimite la sinucidere.. sau alte aberatii emo.
Lecart is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 02 Aug 2008, 19:01   #73
Picasa2
Guest

Picasa2

ok. am ras la faza ca partea didactica a mesajului, cu enjoy-ul pe care trebuie sa-ti produca arta, si cu educarea bunului-simt!

personal mai mereu am asociat acel "engoy" cu satisfactiile fizice, adica nu m-am dus la cinema ca sa ma distrez, si probabil aci apare discrepanta dintre modurile noastre de-a intelege filmul. si apoi eu mi-s genul acela care stie ca, placerile cu cat se repeta mai rar, cu atat farmeca mai mult.

credeam ca am lamurit partea cum ca a merge la film nu inseamna totusi si a te imbogati dpvd cultural. ma rog, n-ar trebui sa generalizam, sunt filme si Filme, totusi Juno nu este un Film, regret ca eu care indraznesc sa ma cred o gourmet, de data exigenta mea a ramas nesatisfacuta.

ma intreb, unde viata este atat de imprevizibila, daca chiar sunt un castig satisfactiile acestea mediocre, daca chiar merita sa te pierzi in "enjoy"-urile d'astea de-o ora si 35 de minute, pentru a afla ce?! si acum te rog sa nu-mi spui ca asta e legenda personala a mai bine 3 miliarde de pamanteni!

aaa... m-as fi asteptat sa-mi reprosezi morala crestina, in niciun ca pe cea comunista, din pacate am fost mult prea tanara pentru a profita de "preceptele" ei. La 16 ani, cat aveam in 89 ma interseau mai mult SFul, fenomenele paranormale si muzica clasica.

eu m-am plictisit, ei da, tocmai acum cand horoscopul personal spune "Ideile tale sunt altfel decat ale celor din jur, sunt mai originale, mai indraznete si, cu siguranta, de succes, deci nu le tine doar pentru tine. Fa un pas in fata si exprima-te liber, pentru ca ar fi pacat sa stai in umbra si sa-i lasi pe altii care nu au nimic de spus sa atraga atentia asupra lor. Fii sigur ca atunci cand esti cu un cap deasupra si un dram mai inteligent, apar si comentariile acide si dusmanoase." :lol:

carevasazica: case closed. Let's enjoy ourselves, ca mama ma-sii!
Old 02 Aug 2008, 19:31   #74
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Stefane, înteleg cä clonele au devenit legale?
Sau, poate, numai clonele bannatilor definitiv?
Old 02 Aug 2008, 21:23   #75
Picasa2
Guest

Picasa2

multumesc, nenea turnatoru'. pe tine ar trebui sa te acuze Lecart de comunism. inca-l traiesti. bravo tie. asta da constanta!
sper ca n-ai nimic impotriva sa scriu un scenariu depsre asta, ca tot e la moda, nu?!
in buddism exista credinta conform careia raul pe care l-ai facut in viata curenta va fi pedepsit in viitoarea viata prin "incadrarea" intr-o casta inferioara. nu te pune pe ganduri chestia asta?
Old 03 Aug 2008, 18:30   #76
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Stefane! Insecticidu'!
Old 04 Aug 2008, 08:58   #77
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Picassa, intelegi oare ca esti plictisitoare si ca postarile tale mult prea lungi nu au nici sare nici piper si ca nu te ia nimeni in serios????

Pt ca esti complet aberanta cu argumentele tale de cacao?

Lasa-ne naibii sa traim....hai!
Old 04 Aug 2008, 10:02   #78
Pelicula
Senior

Pelicula

Filmele cu morala fac parte din reteta holliwoodiana. Pentru americani filmul e o industrie. Recent, un prieten din state mi-a facut cadou o carte interesanta: The Screenwriter's Bible. Autorul - David Trottier - e consultant de scenarii pe la ei pe-acolo. A scris si ceva scenarii de film (The Penny Promise si Hercules Recycled), insa ca meserie e prof si depanator de scenarii. Pentru 150 de coco trimisi pe cec sau card depaneaza orice scenariu (intrati pe http://www.keepwriting.com/).

Cartea prezinta o reteta tipic americana, plus marketing pentru promovarea scenariului (cum faci un pitch, cum contactezi un agent, cu incropesti un dosar etc.) Cred ca ar merge pentru atelierul de scenaristica
Pelicula is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 04 Aug 2008, 16:46   #79
Picasa2
Guest

Picasa2

Picassa, intelegi oare ca esti plictisitoare si ca postarile tale mult prea lungi nu au nici sare nici piper si ca nu te ia nimeni in serios????

Pt ca esti complet aberanta cu argumentele tale de cacao?

Lasa-ne naibii sa traim....hai!

Draga mea – cu siguranþã cã dacã argumentele mele ar fi fost de cacao, acum ai fi în culmea fericirii, bine ºtiut fiind faptul cã dulciurile, sexul ºi sportul duc la declanºarea endorfinei, asa-numitul hormon al fericirii. Nefiind aºa, trag concluzia cã argumentele mele ori au fost prea crude ºi þi-au provocat aciditate, ori n-ai avut tu „stomacul” corespunzãtor pentru a le digera. Oricare dintre cele 2 variante ar fi, eu îmi cer mii de scuze, nu asta a fost intenþia mea.

Nu înþeleg folosirea persoanei întâi plural, sunteþi cumva 2 într-una? Dacã da, Doamne ajutã!

Îmi vine de asemenea destul de greu sã cred cã o persoanã cu lecturile tale este incapabilã sã citeascã ºi sã priceapã mai mult de 2 fraze. Iar îmi cer scuze, dacã ºtiam cã voi declanºa atâtea neînþelegeri aº fi rãmas la bastonaºe!

În încheiere îþi doresc ca cel puþin prãjitura, de unde cred cã ai „împrumutat” expresia aceea legatã de cacao sã-þi fi ieºit mai bine decât ultima postare, asta dacã prin absurd ai deschis vreodatã o carte, de bucate.

Un fost om al bisericii mi-a spus o datã cã cel mai mare pãcat este... plictiseala, Dumnezeu nu se plictiseºte niciodatã... ei da, ºi chiar era o poveste frumoasã, dar n-am sã o scriu, pentru cã e pãcat de la Dumnezeu sã ne pierdem în postãri de 2 fraze când noi ne „consumãm” în cãrþi bine pãstrate de Google în memoria cash, cartea electronicã necesitând printre altele timp, ºi bani ºi procesor la purãtor.

(aºteptând azi la dispensar sã mi se semenze niºte acte, m-am întâlnit cu un amic, din vorbã în vorbã el începe sã le reproºeze reprezentanþilor cabinetului privat (unde pânã ºi apa pentru a lua o pastilã e pe bani), le reproºeazã deci cã l-au refuzat când a avut o urgenþã, cã „nu aºa se discutã între mamifere superioare”. Mi-a plãcut expresia asta. Însã ea nu se aplicã aici.)
Old 04 Aug 2008, 17:29   #80
illotempore2002
Guru

illotempore2002

nu suntem doua intr-una, in caz ca nu ai observat, suntem mai multi pe acest forum care ti-am atras atentia ca avem nevoie de la tine sa fii inteligibila......ia citeste tu postarile dinaintea mea, ca sa ma intelegi.....

ai vrea tu sa imi fi provocat aciditate cu argumentele tale.....tu nu ai adus argumente ci ne-ai aratat cat de ingusta la minte esti, cat de spalata la creieri esti si ce punct minuscul de vedere ai....again, fii atenta si la feedback-ul pe care ti le-au dat ceilalti utilizatori mai vechi de aici

m-as fi bucurat enorm sa gasesc in tine o persoana rationala, inteligenta si descuiata la neuroni, cred ca ai nevoie de un reset, educatia mult prea religioasa si stricta ti-a daunat, se vede clar treaba asta....
cat despre mine, lecturile mele sunt unele relativ modeste, citesc cu chiu cu vai o carte sau doua pe luna, am mari lacune in orice domeniu insa cand vorbim desppre un film, vorbim despre un film....e un paradox, nu?

e irelevant cate carti am citit eu sau tu daca nu suntem capabili sa ne pastram uzul ratiunii in analiza unui film simplu ca Juno.....
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules