Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29 Aug 2012, 14:53   #41
marcusARCUS
Guru

marcusARCUS

Originally Posted by omudindulap:
Funny Games ti-o placut?

In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn.
marcusARCUS is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 15:20   #42
chuckyfan
Guru

chuckyfan

Felicitari, chucky, pt alegere, sincer, ma asteptam sa nominalizezi unul dintre filmele alea obscure cu nota sub 4 pe care le mai vizionezi tu

Chiar așa 'proastă' părere aveți despre mine?

Până acum încep să cred că filmu' are șanse să treacă. Să văd ce propun săptămâna viitoare, dacă mai am ocazia
chuckyfan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 15:31   #43
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by chuckyfan:
Felicitari, chucky, pt alegere, sincer, ma asteptam sa nominalizezi unul dintre filmele alea obscure cu nota sub 4 pe care le mai vizionezi tu

Chiar așa 'proastă' părere aveți despre mine?

Până acum încep să cred că filmu' are șanse să treacă. Să văd ce propun săptămâna viitoare, dacă mai am ocazia

N-are nimeni drept de veto p-aici?
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 15:45   #44
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

Nu, dar iti este garantat dreptul de abtinere.
omudindulap is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 16:01   #45
Twinsen

Twinsen

Hmm, sa inteleg ca n-ai luat in considerare nici celelalte doua voturi pozitive (mal si marcus).
Amandoua au fost foarte la limita, dar tu aveai un rand si un pic parere proprie. Restul era un copy-paste de pe imdb si felicitarile pentru chucky.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 16:12   #46
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

Ah, perfect, deci, ii 3-3, so far. Ce se intampla in caz de eglitate?
Old 29 Aug 2012, 16:26   #47
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by rvn:
nu realismul e problema...

Nu inteleg cum gandesti. Spui ca este laudabil din punctul de vedere al realismului, ca ai vazut tu insati astfel de oameni si ca nu nu-i deplorabil ca realizare, atunci, care-i buba? Despre ce adepti vorbesti? Funny Games ti-o placut? Modele de urmat si acolo..

E doar o focusare pe acele aspecte, am mai vazut asta si la Haneke, Trier, Ulrich Seidl , alt stil, ce -i drept.

mi se pare nociv ceea ce reuseste sa ascunda sub masca asta a falsei reprezentari prin grotesc.
dar cei care gasesc amuzant grotescul, reusesc sa discearna intre rau famat si o ridiculizare a lui prin acest melanj de "adunati dupa garla" care cred ca-si omoara timpul, oricum mereu liber, si-si vindeca traumele provocate de parintii total iresponsabili ca i-au procreat.
ce te faci cu cei care nu reusesc acest lucru si gasesc funny tot ceea ce ne povesteste "stupefiatul" fost scriitor fara vreun handicap vizibil, despre ceilalti trei?

Last edited by rvn : 29 Aug 2012 at 16:39.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 16:28   #48
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Ah, perfect, deci, ii 3-3, so far. Ce se intampla in caz de eglitate?
lasa, ca decisiv va fi votul canadian. duminica, dupa 12 noaptea, ora Romaniei. asa, de maxim excitement!
Old 29 Aug 2012, 16:48   #49
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

ce te faci cu cei care nu reusesc acest lucru

Aaa, acum inteleg rostul acelor mesaje Nu incercati asta acasa!, pt ca cine stie ce retardat se uita si aplica intocmai ceea ce vede. Da, ma, sa stii, Gaspar o inventat violul. Vorba ceea, dupa Noe, potopul.
Old 29 Aug 2012, 17:41   #50
robertsandu
Veteran

robertsandu

Aaa, acum inteleg rostul acelor mesaje Nu incercati asta acasa!, pt ca cine stie ce retardat se uita si aplica intocmai ceea ce vede. Da, ma, sa stii, Gaspar o inventat violul. Vorba ceea, dupa Noe, potopul.

Există o anumită constrângere și în cinematografie. Nu poți să arăți chiar orice, pentru că atunci s-ar trece limita și așa prea subțire dintre artă cinematografică și exhibiționism. Gagiul belgian nu a înțeles lucrul ăsta și nu pot spune că mă miră faptul că filmul lui a fost notat de critici mai prost ca The Human Centipede, un alt film dezgustător.

Last edited by robertsandu : 29 Aug 2012 at 17:43.
Old 29 Aug 2012, 18:15   #51
chuckyfan
Guru

chuckyfan

criticii de film ( carte, muzică etc. ) sunt doar alți mâncători de căcat. e irelevant ( pentru mine ) că ei au desființat THC sau Ex Drummer sau orice alt film.
pun pariu că dacă Ex Drummer ar fi fost regizat de unu care înainte a făcut doar artsy-fartsy, toți îl pupau în cur. Scuzați exprimarea.
chuckyfan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 18:46   #52
White1
Guru

White1

Voiam si eu sa scriu intr-un mod mai poetic despre film, pe masura calitatilor acestuia, poate sa incep cu "m-am (s)cufundat in lumea traumatica a ero(r)ilor filmului , ca Biggus Dickus in pi..cough...in vaginul preafrumoasei sale zeite". Dar sunt pe aici niste cenzori incuiati care nu par sa priceapa mare lucru, asa ca n-are rost sa-mi racesc gura degeaba. Eu mi-am invatat lectia, acum stiu ca in locul unui film inteligent, dar artificial, e mult mai fain sa vezi unul care etaleaza prostia in toata naturaletea acesteia. N-am nici cea mai mica speranta ca o sa intelegeti rolul cathartic al acestui film, caci ce mai pot explica eu dupa ce ti se striga in fata timp de 100 de minute "fii fericit?". Vorba Rvn-ului, ti se spune chiar si textual (sigur v-ati uitat cu subtitrare, unilingvistilor) ca e o ocazie unica sa "patrunzi in viata ratatilor fara ca locul tau sa fie acolo si stiind ca te poti intoarce oricand in propria ta lume". Asa ca "fii fericit" pentru ca:
- nu ai fost surprins de parinti masturbandu-te
- nu esti handicapat
- nu esti femeie (asocierea e accidentala)
- nu ai o mama grasa, cheala si curva
- nu ai pula mar...ahh, nu..asta nu...intristeaza-te putin acuma...dar fii din nou fericit pentru ca:
- nu ai fost sodomizat in baia publica de unu cu pula mare
- nu esti gay
- nu ai "a shit eating baby" ("am crezut ca era ciocolata", ahaha)
Lista poate continua, dar am incredere ca pana si voi ati prins ideea.
Thumbs Down
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 20:19   #53
robertsandu
Veteran

robertsandu

@chuckyfan, este în totalitate dreptul tău să fii sau nu de acord cu criticii de film, mai ales cu cei renumiți. Nimeni nu poate nega însă că oamenii ăia au mulți, foarte mulți ani de văzut filme la activ.
Old 29 Aug 2012, 20:41   #54
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by robertsandu:
@chuckyfan, este în totalitate dreptul tău să fii sau nu de acord cu criticii de film, mai ales cu cei renumiți. Nimeni nu poate nega însă că oamenii ăia au mulți, foarte mulți ani de văzut filme la activ.
Da, au foarte multi ani de vazut filme la activ. Cu ce te ajuta asta pe tine insa? Sau pe mine?

Desi ma dezgusta filmul asta, bucuria reala a lui chucky de a-l urmari e foarte aproape de esenta cinema-ului. Mi se pare mult mai de admirat si char de invidiat decat cea a unui om care se forteaza sa vada o capodopera, desi nu-i face placere. Sau a unui critic care e inerent blazat tocmai de experienta sa si care deriva o parte din placere din pozitia sa, din faptul ca altii il asculta parerile si nu neaparat din multe din filmele pe care le urmareste.
Old 29 Aug 2012, 20:58   #55
marcusARCUS
Guru

marcusARCUS

Originally Posted by robertsandu:
Nu poți să arăți chiar orice

De ce nu?Din punctul meu de vedere,orice-ul e ceva de punctat,daca nu s-a mai aratat niciodata.
In the event that you find some certain sequences or ideas confusing,please bare in mind,that this is your fault,not ours.You will need to see the picture again and again,until you understand everything.Turn.
marcusARCUS is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 21:03   #56
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

oare?
cred ca cel mai periculos mi s-a parut a fi faptul ca batjocoreste cea mai importanta institutie a vietii sociale: familia. indiferent daca ne-am nascut intr-o tara din lumea intai sau intr-una din lumea a saptea, trebuie sa avem bunul simt si cele mai importante valori sociale transmise prin intermediul acesteia. si cand intr-un film care pune accent pe comportamente sociopate care atenteaza la lucrurile astea spuse de mine, mi se pare intr-adevar nociv, chiar daca, expresia cinematografica, este, asa cum ai zis si tu, grotescul.
ce simplu este sa luam ca etalon asa ceva, atunci cand, si-acum raportez la zona noastra geaografica, de 20 de ani incoace, propovaduim occidentalizarea, inclusiv valorile ei sociale si morale. nu-i mare lucru ca sub masca dilimachismului, si-n absenta unei minime educatii pe care familia le-o mai poate da copiilor,, ca pe scoala, oricum nu se mai pune baza, sa ne trezim ca suntem asaltati de asa ceva, numai in virtutea faptului ca este distractiv.
Old 29 Aug 2012, 21:04   #57
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by marcusARCUS:
De ce nu?Din punctul meu de vedere,orice-ul e ceva de punctat,daca nu s-a mai aratat niciodata.
De acord ca orice se poate arata, dar nu vad legatura cu faptul ca s-a aratat sau nu alta data. Important e nu ce arati, ci de ce arati. Importanta nu e o originalitate seaca, ci o pasiune reala.
Old 29 Aug 2012, 21:10   #58
White1
Guru

White1

Si de fapt originalitatea mai e originalitate daca e cautata cu tot dinadinsul? (nu ma refer neaparat la filmul asta). Eu nu cred.
White1 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 21:30   #59
Malombra
Guru

Malombra

si..da, in mod normal, n-are cum sa-ti placa indiferent de varsta. numai ca..asta ma infurie cel mai tare. asimilam cu o placere teribila gunoiul intelectual si propriu zis al occidentalilor, convinsi de superioritatea lor din toate punctele de vedere, indiferent ca sunt debili, drogati, imputiti, puturosi si violenti. m-a dezgustat rasismul si degradarea umana, mai ales a femeii.

off, frate. da de cernuha , de gunoiul acestei părţi de lume nu ai auzit? crezi că numai occidentalii au decadenţa lor? că în comunism şi după comunism , aici în est nu au existat mişcări stilistice transgresive? nu acceptăm tot ce zic occidentalii, nu are rost să crezi că cei ce se uită la filme din astea sunt nişte bureţi cu o capacitate mimetică extraordinară. să fim serioşi,voi ăştia , puriştii cu demnitate regională inflamată, care a fost ultimul film romînesc-unguresc-ceh-polonez-rusesc-ucrainesc pe care l-aţi postat la cadre preferate sau la ultimul film văzut ? numai filme occidentale, americane hăt şi colea, dar culegeţi din el doar floricelele, doar ce vă arată într-o lumină intelectuală şi agreabilă, da cînd e de văzut tarele societăţilor din care vă culegeţi vizionările, hop şi se activează simţul de irascibilitate locală. mă leeeşi?
Old 29 Aug 2012, 21:33   #60
Malombra
Guru

Malombra

în cazul ăsta, nu ştiu cine are mai multe probleme de acomodare la faptul că acolo, la soare-apune, lumea nu e numai ca la terence malick. şi cine are simţ critic mai la obiect.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules