Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Acum pe ecrane

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 07 Jan 2008, 20:57   #41
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Originally Posted by herbert:
Originally Posted by Twinsen:
Remake-urile astea sunt pentru retardati americani care nu pot intelege de ce exista alte natii pe lume si ce vrea ele. Cel mai amuzant e cand aleg filme cu un stil si o gandire profund asiatice, de exemplu Pulse a lui Kurosawa (Kiyoshi, nu Akira) pe care le transforma intr-o varza ambulanta.
nu te enerva. remake-urile sunt necesare..."The Departed" e excelent. americanii nu sunt deloc retardati - e o prejudecta.
Corect!
Daca americanii sunt la fel de retardati precum insuficienta calitatilor mele de a scrie un scenariu, incep sa-l cred. :hmm:
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Jan 2008, 21:05   #42
Twinsen

Twinsen

Majoritatea sunt retardati, evident nu de la natura, ci ca rezultat a modului in care sunt educati. De ce ar fi necesar un remake american la un film asiatic? Poate ca sa nu ii supuna efortului enorm (nu glumesc!) de a fi expusi unui mod de a gandi foarte diferit de a lor si a incerca sa-l inteleaga. Plus ca e greu sa citesti subtitrari... :?
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Jan 2008, 21:26   #43
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by Neuptolem:
Daca americanii sunt la fel de retardati precum insuficienta calitatilor mele de a scrie un scenariu, incep sa-l cred. :hmm:
Daca reusesti sa-mi explici cum poate fi "insuficienta" calitatilor tale considerata "retardata" atunci o sa incep sa te cred ca poti scrie un scenariu. "Insuficienta retardata" n-are nici un sens.
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 24 Jan 2008, 17:03   #44
Alina B
Novice

Alina B

Vad ca lumea se intrece in tot felul de explicatii despre film si lasa la o parte o problema: v-a placut sau nu? Mie, da! Fara sa fiu super fan Scorsese, imi plac unele din 'produsele lui', iar asta e unul dintre ele. E adevarat ca si DeCaprio il ajuta (iar fanul astuia cu siguranta ca nu sunt)
iar filmul a iesit bine!!
Alina B is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Jan 2008, 00:25   #45
Neuptolem
Banned

Neuptolem

Leo Fira: Alina, insinuezi ca e cel mai bun film vazut de tine?!? :hmm:
---------------------------------------------------------------------------------
Just kiding...

Da. filmul e excelent, e gustos, curge al dracului de eficient, sanatos, frumos, cum trebuie. Eu il consider material de studiu pt dialoguri, personaje, intorsaturi, in general scenariu, dar nu numai: regia e ireprosabila. Probabil ai sa fii socata daca iti spun ca am vazut jumate din el, restul... mi s-a blocat cd-ul, si-au trecut aproape 9 luni de atunci si am tot uitat sa revin la el. Oricum, a fost suficient cat sa-mi fac o impresie egala cu cea a Academiei. In acelasi timp, e trist, filmul e un remake al altuia, Hollywood-ul se rezuma la supraexplicit, comercial, a luat-o razna de tot, de la American Beauty la Departed e cale lunga, de la Good Will Hunting la American Beauty e ceva de mers, ca sa nu mai spun ca majoritatea celor de pe acest forum au o impresie proasta depsre ultimele mentionate: le dau dreptate (partial) filme precum: "Elephant", "432", "Reconstruction" sau "Old Boy" te fac sa uiti de Hollywood.

Un mesaj din Colectia de Neuitat: "Amintiri de Aur" feat Leo Fira - un personaj creat de mine ce exista in viata reala, il pot suna chiar maine.
Neuptolem is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 25 Jan 2008, 09:18   #46
legardere
Veteran

legardere

Originally Posted by Alina B:
Vad ca lumea se intrece in tot felul de explicatii despre film si lasa la o parte o problema: v-a placut sau nu? Mie, da! Fara sa fiu super fan Scorsese, imi plac unele din 'produsele lui', iar asta e unul dintre ele. E adevarat ca si DeCaprio il ajuta (iar fanul astuia cu siguranta ca nu sunt)
iar filmul a iesit bine!!

Daca mi-am "pierdut" O NOAPTE ca sa vad materialul de inspiratie, este clar mi-a placut. Ce mi-a placut cel mai mult (tot la original) e ca primul are si un final alternativ, iar al treilea are si varianta prima (director's cut parca-i zice), in combinatie cu varianta de cinema (theatrical version).

Legat de DiCaprio il consider cel mai imposibil actor, rolurile grele si foarte grele ii ies extraordinar iar cele mai facile le "pocneste" intr-un hal de nu il mai recunosti. Totusi e posibil ca si regizorul sa aiba o mare influenta aici, ceea ce demonstreaza ca este un actor bunicel cu un mare noroc ca a ajuns la nivelul asta.
Old 13 Jun 2008, 08:44   #47
cornel
Veteran

cornel

Re: Care-i faza?

Originally Posted by Mistah J:
:lol: “Cartita” este plasat in sudul Bostonului, acolo unde Departamentul de Politie al statului Massachusetts a declarat un razboi total, menit sa distruga varfurile crimei organizate. Ideea este sa se puna capat domniei puternicului cap al mafiei, Frank Costello, actionandu-se din interiorul structurii mafiote. Un tanar novice, Billy Costigan, care a crescut in sudul Bostonului, este cel desemnat sa se infiltreze in cercurile mafiei conduse de Costello. In timp ce Billy isi da silinta sa castige increderea lui Costello, un alt tanar politist venit de pe strazile din „sud”, Colin Sullivan, se afirma cu repeziciune in departamentul de politie al statului. Fiind promovat in Sectia de Investigatii Speciale, Colin face parte dintr-o mana de politisti de elita a caror misiune este sa-l distruga pe Costello. Insa ceea ce nu stiu superiorii sai este ca acest Colin lucreaza de fapt pentru Costello, informandu-l pe seful crimei organizate despre fiecare pas pe care urmeaza sa-l faca politia.
Nu este frumos sa copiezi sinopsis-uri din alte parti http://www.port.ro/pls/fi/films.film...i_county_id=-1 si sa le postezi aici ca fiind ale tale. Nu este frumos sa fii o cartita...
Eu am vazut filmul de curand si nu prea m-a impresionat, poate si pentru ca aveam cam multe sperante de la el. Cred ca daca Jack Nicholson juca rol de politist si diCaprio era mafiot, filmul era mult mai interesant.
De remarcat product placement-ul cu acele telefoane mobile cu clapeta(toate la fel) de care se foloseau personajele.

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules