Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 26 Sep 2006, 09:51   #41
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Bubu:
Originally Posted by gionloc:
Am sa ma intorc barbat. la data aparitiei sale l-am privit ca fiind cel mai bun produs muzical romanesc dela Cantofabule incoace.

Saru-mana! Super! Extra! Dar sa-i comparam pe pitifelnicii de la Vama Veche cu Phoenix? Hai sa fim seriosi!

pai da... prin valoarea produsului la data aparitiei lui chiar ii pot(i) compara!

Phoenix facea muzica atunci cand peste tot in lume se facea muzica. ei se incadreaza intr-o generatie (mondiala) care inca mai face muzica, din pacate, fara a se mai tine si ei in pasul valoric al generatiei lor!

Vama Veche a facut muzica cand la noi nu prea exista nici o moda muzicala de o valoare incontestabila. si, mai mult, au facut o muzica pe care eu o tin pe raft cu toata credinta alaturi de trupe straine de care ii leaga ceva idei: Travis, Oasis...

si, pana la urma, zi-mi cateva conceptii muzicale dela Cantofabule incoace, una-doua, care sa fi atins gradul de implinire al albumului Vamii Vechi!
am ascultat si Timpuri noi - dar lor le lipseste structura conceptuala in creatie: nu urmaresc idei, canta mai repede intr-un fel de doru' lelii intr-ale bascaliei... astfel ca pierd si partea critica ce s-ar putea scoate din produsele lor. Celelalte Cuvinte (dar trebuie mentionat ca trupele astea doua nu is din aceesi generatie cu VV.. insa in lipsa de asa ceva.. te indrepti spre stalpii aproape-contemporani lor), o trupa care suna bine, dar care nu a reusit sa gaseasca simplitatea exprimarii, o simplitate care sa nu stirbeasca valoarea artistica si, prin asta, sa ajunga in cat mai multe urechi! Altar, stilul ii prescrie dintru start... Vita de vie, Omul cu sobolani, Zdub si Zdob.. ok.. uneori suna bine.. dar tot fara substrat ii gasesc!
gionloc is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Sep 2006, 10:32   #42
Bubu
Guru

Bubu

Send a message via Yahoo to Bubu
Nu sunt un fan Vama Veche. Am ascultat cateva melodii care mi-au placut, dar de aici si pana la a face o pasiune pentru gasca lui Chirila... fosta sau actuala... e cam mult. Prefer omul cu sobolani de o mie de ori.

Vama Veche nu e muzica. E un fel de stil life pe note muzicale. Chirila e un actor care invata sa cante din mers. Vama Veche e un concept, o atmosfera, atat si nimic mai mult. Nu cred ca o poti compara cu Phoenix. Acolo exista muzica.
Old 26 Sep 2006, 10:33   #43
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

de ce vorbiti despre muzica romaneasca? :sick:
Old 26 Sep 2006, 10:36   #44
Bubu
Guru

Bubu

De ce sa nu vorbim? Uite, mie mi-au placut tipele de la Andre :w00t: :love: :oops: :sick:
Old 26 Sep 2006, 10:37   #45
Nightwane
SadoMasoChrist

Nightwane

pai tinand cont ca noi n-avem muzica...
Old 26 Sep 2006, 11:10   #46
Bubu
Guru

Bubu

Ia mai lasati-ma, nene, cu Chirila asta al vostru! Filozoful asta pe note. Auzi la el: fericirea nu se cumpara in rate, conteaza iubirea bla-bla-bla. Cine-i scrie astuia versurile? George Mihaita? Hai sa fim seriosi! Sper din tot sufletul sa faca febra tifoida si decedeze in urma unei insuficiente renale. Asta m-ar face extrem de fericit. I-as lasa langa buchetul de flori un casetofon Pawasonic, din ala cu leduri colorate, si un pumn de casete cu Guta.

:w00t:
Old 26 Sep 2006, 11:51   #47
gionloc
Guru

gionloc

Ia mai lasati-ma, nene, cu ........

you're so, so spiritual!!
Old 26 Sep 2006, 12:12   #48
Bubu
Guru

Bubu

Deloc. Sunt realist. Tu nu vezi ca nu putem scapa de astia? Io am crezut ca crapat formatia, dar acum nea Tudor nu se lasa, si infecteaza in continuare. Pai sa nu dai cu barda?
Old 26 Sep 2006, 13:52   #49
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
parerea mea e ca Tudor Chirila se intinde mai mult decat era cazul...ca un actor care vrea sa se afirme cu un rol care nu e scris pentru asta...ca un om care spune trei bancuri foarte bune si apoi isi imagineaza ca poate sa scrie un sitcom...din punctul meu de vedere el nu era inca pregatit sa paraseasca Vama Veche...

originalitatea formatiei venea din faptul ca nu prea puteai sa anticipezi ce urmeaza sa se intample...mereu exista cate o mica deviere de la tema, o mica improvizatie, pe care eu (in necunostinta de cauza, marturisesc!) o atribui lui Tudor Chirila datorita rolului de om profund si afectat (pe care ii place sa-l joace si in interviuri si in concerte) si datorita faptului ca e actor. de-asta pe albume unde ai melodii ca Vama Veche si Vara Asta pe care eu le consider boeme si si usor optimiste, gasesti si melodii ca Hate care mi se pare foarte sumbra. Un alt exemplu ar fi melodia cu glontul in cap (nu mai stiu titlul) de pe Am sa ma intorc Barbat (si la care si videoclipul a fost efectiv genial) care are 80% un ritm destul de alert, pentru ca in ultima parte sa o ia intr-o cu totul alta directie.

Parerea mea e ca acum Tudor vrea sa faca din aceste mici imporvizatii si schimbari si inventii, o chestie constanta, ceea ce eu nu cred ca o sa mai tina intrucat ultimile sale improvizatii (de ex. La radio) sunt lipsite de substrat. L-as fi inteles daca ruptura se intampla intr-un punct culminant al creatiei sale (de exemplu dupa Am sa ma intorc Barbat) asa cum a fost la Guns'N Roses albumul cu November Rain. Dar cand oricum formatia mergea in jos, nu era mai sanatos sa incerce sa reajunga la o situatie cel putin echilibrata, decat sa se arunce la ceva si mai maret?
Old 26 Sep 2006, 15:03   #50
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Tu nu vezi ca nu putem scapa de astia? Io am crezut ca crapat formatia, dar acum nea Tudor nu se lasa, si infecteaza in continuare. Pai sa nu dai cu barda?
Päi dä, nene, dä cât vrei - da' stii ceva? Pädurea-i mai pe dreapta nitel... Aici era vorba despre muzicä, nu-i tocmai poligon de dat cu barda - sau cu bâta-n baltä, sau cu mucii-n fasole, sau cu elefantu-n magazinul de portelanuri, sau cu Bubu-n Gionloc!
(Scuze pentru aläturare, Gionloace, si înc-o datä plecäciuni pentru analizele tale de mai sus).

@Ricutza
Piesa la care te referi e "Betia", axa centralä a "A.S.M.I.B."-ului. E uluitoare, într-adevär - dar desprinsä din contextul întregului album îsi pierde (desi continuä sä reziste si de sine stätätoare) o parte din semnificatii, ca si din racordurile muzicale cu restul ansamblului.
Altfel, în cea mai mare parte îti dau dreptate, pui - de fapt, unde n-as fi de acord cu tine, sunt tocmai cele câteva idei de care nici tu nu esti prea sigurä, precizând: "cred cä", sau "presupun". Acuma, fiind în cunostintä de cauzä, pot sä-ti spun cert: nu, Tudor nu vrea sä-si facä din acele improvizatii si elemente spontane un stil, ci dimpotrivä - tinde sä construiascä un CU TOTUL ALT STIL, mult mai complex si riguros. El pur si simplu a depäsit, ca vârstä spiritualä, ca mentalitate, ca temperament, perioada "boemä", iar acum a început sä-si defineascä maturitatea artisticä. Nu putem decât sä speräm cä va iesi ceva cel putin la fel de bun - dar e clar cä nu va mai putea fi "la fel" în general.
A, si un mic pont: omul Tudor Chirilä e radical diferit de personajul pe care-l vedeti în interviuri, în roluri, la microfon, etc. Dar mai mult de-atât... sssst!
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 26 Sep 2006, 17:22   #51
gionloc
Guru

gionloc

Originally Posted by Pitbull:
sau cu Bubu-n Gionloc!
(Scuze pentru aläturare, Gionloace ...)

o, nici o problema!
suna bine in context!!
Old 26 Sep 2006, 18:49   #52
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Mda, da' mie-mi trezeste si alte conotatii...
In 1984-85, în echipa filmului "Noi, cei din linia întâi", aveam un sef de productie, Marcel Loteanu (frate cu Emil). Pe la sediu, se tot ardea gazu' de pomanä, prilej cu care se juca mult sah. Loteanu nu putea dacä nu chibita pe lângä ceilalti, repetând d-a-mboulea:

Haida-haida, nu discut! :w00t:
Mintenas am sä te... îmbubez! 8)
Si apoi te regulez! (bis)

Drept pentru care, curând verbul tranzitiv "a îmbuba" a fost adoptat ca locutiune pentru "a fu.te" cu sensul de "a bate la sah".
Adesea, la câte o mutare mai surprinzätoare, îl auzeam pe Dorin Mircea Doroftei exclamând:
- Mäi, ästa vrea sä mä-mbubeze! :?
Mircea Plângäu îl provoca la câte o partidä, cu cuvintele:
- Te-mbubu?
Prima datä, räspunsul a fost:
- Mä-mbubu!
Dar cum asa ceva nu cädea bine (adicä, cum, sä recunosti singur: "Mä fu-ti!"? :oops: ), finalmente invitatia si acceptul la sah au luat forma:
- Tembubu? :hmm:
- Tembubu! :sleep:

* * *

Sorry pentru off-topic - da' dacä tot are apucäturi de-astea de copil care scrie F U T pe ziduri ca sä facä lumea sä "reactioneze", eu de ce sä mä inhib?
A, Gionloace, apropo: concert Vama la Cluj, în weekend-ul ästa (o sä pun pe site datele exacte, imediat ce se bat în cuie). Si ti-am aprobat userul. Welcome!
Old 26 Sep 2006, 22:11   #53
Bubu
Guru

Bubu

Imi place 'Ana'. In rest... cah!
Old 26 Sep 2006, 22:17   #54
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Intrucât nu sunt atât de obsedat sä am eu ultimul cuvânt, nu mai zic nimic si mä duc sä-mi fac omleta cu crumpeni fripti pentru supeu. E mai tentantä, decât sä joc încontinuu tenis la perete.
"Somn usor, natiune!
Vor veni vremuri mai bune."
(Ada Milea)
Old 26 Sep 2006, 22:19   #55
Bubu
Guru

Bubu

Hehe :w00t: Mie imi place. :w00t:
Old 26 Sep 2006, 23:35   #56
lbzk
Novice

lbzk

tu ai nevoie de o femeie, nu de prelegeri.
Old 26 Sep 2006, 23:52   #57
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Pe cât punem pariu cä, primul lucru, o sä-si mentioneze familia?

(Na, cä acuma n-o sä s-o mai mentioneze, numai de-al dracu'! )
(Päi asta era ideea: täiatu' macaroanei. )
Old 27 Sep 2006, 07:52   #58
Bubu
Guru

Bubu

Originally Posted by lbzk:
tu ai nevoie de o femeie, nu de prelegeri.

Doar eu? Pittbull nu? :shock:

Jos Vama Veche! Jos Tudor Mihaita! :w00t:
Old 27 Sep 2006, 13:33   #59
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Putine, da' FIXE!
(And you don't know how true this is!)
Old 27 Sep 2006, 14:25   #60
Bubu
Guru