Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 09 Jun 2003, 00:23   #41
ricciotto
Guru

ricciotto

Originally Posted by Bagheera:
Ricciotto, tu obiectai la " scenariul ca un ceasornic". Fii consecvent! Lisa scria si ca multi scenaristi de la Hollywood ar putea sa invete de la scenaristul nostru roman. Cred ca e dur sa-ti gasesti o identitate in diaspora... Ma bucur ca ai timp! Daca intr-adevar ai , nu-l pierde, iar daca te-ai hotarat sa-l pierzi , trebuie sa stii cum.

yuck, bagheera, tocmai tu, care dadeai lectii pe aici despre cum trebuie purtata o discutie pe forum... cu argumente, fara atacuri la persoana, etc. tsk, tsk...

ca sa revenim la subiect - se poate spune fara sa te contrazici ca 'any number of screenwriters in hollywood MIGHT envy' scenariul unui film recomandabil DOAR acelor minunate 'discerning arthouses far and wide and festival slates'. deci nu 'perfect'. a vrut doar sa dea de inteles ca era in stil hollywood-ian. got it? sa iti mai explic si diferenta dintre 'any number of screenwriters in hollywood' si 'any screenwriter'? daca si lisa credea ca e un scenariu 'perfect' (caci alex nu a zis doar ca e 'de ceasornic', de ce strici citatul, ar fi insemnat doar bine ritmat, etc. - ceea ce nu m-ar fi facut sa il banuiesc de exagerari prietenesti), crede-ma, o spunea altfel. iti repet, femeia semnala cu incintare ca a vazut un scenariu pe stil hollywood-ian iesit din romania. din est. hell, din europa chiar! gindeste-te si la ea, cite filme are de vizionat, sarmana, si de ce factura, in paris... la atita plictiseala, sigur ca sari in sus cind apare un 'filantropica', chit ca ramine doar un film pentru arthouses si fara sanse majuscule de cariera mondiala...

who cares. eu te las sa astepti inca the huge distribution deal pentru 'filantropica' si al sau scenariu 'perfect ca de ceasornic', in timp ce te regalezi cu 'excelentul' - sau cum l-ai catalogat, in entuziasmul tau neprecupetit - one man show oferit de alex. (eh, asa e unii, usor de multumit, norocul lor, e mai fericiti ca noi, pricinosii...)

enjoy yourself, dahling... dar nu mai conta pe replici din partea mea - intr-adevar, nu am timp de pierdut.

ricciotto
ricciotto is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Jun 2003, 15:24   #42
Bagheera
Senior

Bagheera

Vezi Ricciotto ca un sfat venit la timp, poate fi valorificat mult mai usor! Este Ok cu replica...Cat despre citatul din ALS, poate ca ai dreptate, insa eu nu am acordat atata importanta lui"perfect", din simplu motiv ca, la fel ca la patinaj artistic, eu notele maxime si minime le elimin. Anyway...
Bagheera is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 09 Jun 2003, 23:24   #43
crydead
Guru

crydead

Bai, pantera roz, ne bagi la idei ca numa' exemple d-astea dai, cu patinaj artistic, balet si bune maniere!

-----------------------------
Viitorul suna ocupat.
crydead is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jun 2003, 12:25   #44
LeonardPiron
Veteran

LeonardPiron

adicatelea da si tu exemple din rugby si box ca sa ne prindem si noi, mai cosarca al stirilor cinematografice. efectiv, zau!
LeonardPiron is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jun 2003, 13:38   #45
ricutza
Babyface Killer

ricutza

Send a message via ICQ to ricutza Send a message via MSN to ricutza Send a message via Yahoo to ricutza
ce inseamna sa scrii o cronica la un film? ce puncte ar trebui sa urmareasca un critic? ce inseamna un critic bun?

exista reguli pe care trebuie sa le urmezi cand scrii un anumit timp de eseu...exista reguli care e bine sa le urmezi cand scrii un scenariu...eu vreau acum sa stiu care credeti voi ca ar fi regulile ce ar trebui respectate pentru a scrie o cronica de film buna...sau cum ar trebui ea sa arate ca sa va multumeasca?

am in cap anumite puncte pe care o cronica buna trebuie sa le atinga si chiar sunt curioasa cate din ele se regasesc si pe listele voastre!
Old 10 Jun 2003, 17:03   #46
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
(felicitari, ricutza, pentru o mica schimbare de directie in subiect...)

Dupa umila mea parere, un critic de film trebuie intai sa ma convinga ca a urmarit filmul (nu radeti, am citit si unele aberatii, chiar la critici recunoscuti). Apoi, un critic bun trebuie sa recunoasca acele scene-reper ale filmului. Nu numai scenele de tinut minte, dar si acele scene care sunt esentiale in viitoarea desfasurare a actiunii sau sunt esentiale pentru ceea ce vrea sa transmita filmul. Unde e cazul, trebuie sa faca legaturi cu alte filme similare, cu anumite carti care ar fi putut fi inspirante pentru regizorii, pe scurt, sa arate ca are o cultura vasta (si sa nu se inspire de la alti critici!!!).

Astea de sus sunt pentru filmele bune. Pentru filmele proaste, sa scoata in evidenta prostul gust, maniera stupida de a realiza un film etc. etc. etc.

Ar mai fi cateva chestii: sa vorbeasca despre tot (jocul actorilor, scenariul, decorurile, costumele, efectele speciale etc., in functie de caz), sa formuleze o concluzie si (pentru satisfactia personala) sa noteze, la fiecare film scenele, momentele, detaliile care trebuie urmarite (eventual si replici) si sa-si aleaga singur pozele care vor insoti articolul (daca e cazul)
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jun 2003, 17:17   #47
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Cu un mic amendament: sa fie foarte decis cind face afirmatii. Mie imi plac formularile definitive si categorice de gen "this film sucks", argumentate. A, si vreau mereu stelute la filme.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jun 2003, 17:21   #48
MinRep
Legend

MinRep

Send a message via Yahoo to MinRep
De acord cu stelutele, punctajele si procentele!!! Dar nu vad de ce iti plac mesajele simpliste...
MinRep is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 10 Jun 2003, 17:30   #49
Ambra Blu
Banned

Ambra Blu

Hei, mind me: nu simpliste, dar directe. Straightforward. Vreu un thesis foarte succint care sa capteze in el toata parerea criticului despre film (good or bad, ultraviolent, wort seeing or not, samd) care trebuie resumarizat si concluzionat in final. Vreau spoilere, da, vreau sa aflu how much there is in the way of character development, vreau an insight on camera movements and their purpose, etc.
Ambra Blu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Jun 2003, 15:15   #50
marx
Guru

marx

Critica "criticii care nu exista" s-a cam ofilit.O revigorez cu un nume:Irina Coroiu.Are o cronica despre "Frida" in Ziarul Financiar(suplimentul cultural) din 14 iun. de parca ar fi o teza de doctorat despre neologismele aplicate la eclatare.
marx is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Jun 2003, 17:40   #51
toni
Guru

toni

marx, da-ne cu copy si paste, ca nu mai gasim ziarul...si banuiesc ca suplimentul cultural nu apare pe net..
Old 16 Jun 2003, 19:34   #52
alexandru
Novice

alexandru

Ca sa-l ajut pe marx
http://www.zf.ro/index.php?runpath0=...=view&id=10892
alexandru is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Jun 2003, 15:33   #53
toni
Guru

toni

oaa...ce de cuvinte noi .....tare comentariul....
Old 17 Jun 2003, 15:38   #54
marx
Guru

marx

Lasa onomatopeele,Toni!Sau ai ramas fara cuvinte!
Old 17 Jun 2003, 15:41   #55
toni
Guru

toni

fara ceva sigur am ramas, dar cred ca era vorba de sticla de wkey pe care nu am mai gasit-o duminica dimineata.....

revenind, ce nu ti-a placut la scrierea lu' tanti aia? ca ne povesteste filmul desi noi n-am fi vrut? ca ne spune ca norton a jucat moca? ca de fapt nu spune nimic?...
Old 17 Jun 2003, 15:46   #56
marx
Guru

marx

Originally Posted by toni:
Quote:
ca de fapt nu spune nimic?...

Punct ochit,punct lovit!
Old 17 Jun 2003, 15:50   #57
blitz43
Guru

blitz43

mah, eu n-am vazut filmu & n-am inteles prea bine, da cumva muncitorul a rastignit-o pe bagaboanta pe podeaua masinii? :o Inainte sau dupa? :o
cred ca ma duc acum sa vad filmu'! pare alert!
Because you wouldn't understand
blitz43 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Jun 2003, 15:55   #58
toni
Guru

toni

Vii la 8 la studio?
Old 17 Jun 2003, 15:59   #59
blitz43
Guru

blitz43

ntz, ma duc cu neste tovarasi si cu nasu' la o bauta, ca-ntre burlaci.
damn it, sâmbata ma-nsor!!!
Noroace, hai ca plec de la serviciu!
Because you wouldn't understand
blitz43 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 17 Jun 2003, 16:16   #60
catallin
Veteran

catallin

Originally Posted by blitz43:
sâmbata ma-nsor!!!
Sa n-o bati, blitz, da? sa n-o bati, tata, ca e si ea om...
catallin is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules