Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 14 May 2003, 08:58   #41
snatchro
Guru

snatchro

Send a message via MSN to snatchro Send a message via Yahoo to snatchro
:evil: Atunci o sa mai dau pe acolo pe la iarna... cred.
snatchro is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 16 Aug 2003, 01:03   #42
archon
Junior

archon

Salut !
Am si eu o intrebare in privinta cinematografelor. Care este sala din Bucuresti cu cel mai bun sistem de sunet (functionabil) dupa parerea voastra ?

Eu unul as fi sarit imediat cu raspunsul acum cativa ani si as fi zis Glendale. Prima data am fost acolo prin '97 sau '96 cand au adus in avampremiera "Mortal Kombat" si am ramas impresionat de sunetul DTS (ehe, vremuri bune, atunci isi permiteau sa puna si trailerul DTS pentru a atrage atentia ca "This theatre features DTS sound").
Astazi insa vad ca lucrurile s-au schimbat... in prost din nefericire .
Ultima pelicula care am vizionat-o acolo a fost Terminator 3. Desi filmul nu a fost pe masura asteptarilor (mai mult mediocru, pacat de unele efecte vizuale si scena cu car chase-ul), in ceea ce priveste sunetul, pot sigur spune ca a fost un DEZASTRU. Ce am auzit putea fi caracterizat cel mult un amarat de sunet stereo, zgomotos in sensul prost al cuvantului, cu volumul dat aproape de maximum (parca pentru a pacali pe nestiutori).
Din pacate asta nu a fost singura experienta nefericita care am avut-o acolo. La "The Two Towers" am fost uimit cand am auzit sunetul, inca de la primele secvente - vezi confruntarea dintre Gandalf si Balrog - surroundul abia se auzea - si ca sa fie tacamul complet, cele 2 canale din fata erau date atat de incet incat trebuia efectiv sa te apropii de ecran ca sa auzi vocile actorilor. Evident atunci m-am ridicat si i-am atras atentia unuia dintre angajatii cinematografului (cred), si problema a fost remediata din fericire in primele 15-20 min. Abia apoi sunetul s-a auzit asa cum trebuia, cu surround puternic, totul a fost ok.
Dar ce e bine nu dureaza mult si cand am fost din nou la "Matrix Reloaded" iar dezastru - surroundul s-a pierdut pe undeva, iar ca de obicei in astfel de situatii, canalele din fata erau date aproape la maximum. Iar m-am ridicat si am atras atentia (aceluiasi domn, care intamplator se afla si acum in sala) si dansul mi-a dat asigurari ca sunetul era DTS, chiar atragandu-mi atentia ce "tare" se auzea - era faza de inceput cu explozia aceea. Sunetul numai calitate DTS nu avea.
Si in final am fost si la "Terminator 3" fiind convins ca "experientele" anterioare au fost doar niste intamplari nefericite. M-am inselat si de data asta.
Acum sa nu ma intelegeti gresit, eu as dori ca pe viitor sa merg tot la "Glendale" cand ma duc sa vad un film - desi nu prea am loc sa-mi tin picioarele cand stau pe scaun :lol: - dar ce nu fac eu pentru un sunet de calitate, si sper din tot sufletul sa rezolve problemele care le au cu instalatia audio.

Desigur, unii dintre voi vor sari cu sugestia "Multiplex". Nu as fi pus intrebarea de mai sus, daca macar la 1 dintre cinematografele acestea s-ar auzi asa cum se sugereaza ca ar trebui (DTS/Dolby). Nici o grija, am fost si la Multiplex (la "Final Fantasy" prima data parca - atunci nici masca care trebuie nu au folosit-o, de am vazut filmul cu "zoom out"), dar si acolo am avut aceleasi experiente nefericite. Totusi trebuie sa recunosc, 1 singura data s-a auzit si acolo aproape la fel de bine ca DTS - la "Fellowship of the Ring", unde am fost din cauza ca nu l-au rulat si la "Glendale"(pe atunci nu se auzea inca atat de prost la ei). Oricum, cred ca a fost sala de "vina". Cand am mai mers din nou tot la "FOTR", dar in alta sala, am revenit la semi-surroundul tip Dolby Stereo cel de toate zilele - vezi Patria, etc... de care mi s-a facut lehamite sa-l tot aud. Si din nou subliniez ca nu au fost singurele vizionari facute la care am constat acest lucru. Partea si mai nefericita este ca pe langa faptul ca se aude prost, mai este si cel mai scump cinematograf din Bucuresti (sau chiar din tara, probabil?). Nu ca as fi foarte deranjat sa dau atat pe bilete, dar ma astept macar la un sunet pe masura.

Gata. Ma opresc aici si promit ca pe viitor sa nu mai "debitez" atatea intr-un singur post.
Astept parerile voastre.
archon is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 18 Aug 2003, 13:21   #43
archon
Junior

archon

C'mon nici nu reply?
Oameni buni, ganditi-va ca DTS de exemplu, a fost introdus in 1993, cu 10 ani in urma! La noi nici macar calitatea unei astfel de dotari nu poate fi asigurata, ce sa mai vorbim de certificari THX, de DTS-ES sau Dolby Ex?
Trebuie sa constat cu dezamagire ca pe multi nu ii intereseaza aspectul mentionat anterior, cand merg sa vizioneze un film la cinema. Pacat. Eu consider sunetul ca fiind unul dintre motivele principale pentru alegerea cinematografului fata de ecranul monitorului si a calitatii stereo de acasa.
Indiferenta aceasta este probabil si cauza pentru care majoritatea proprietarilor de sali (din Romania, evident) nici nu vor cauta sa-si imbunatateasca dotarile din acest punct de vedere. De ce sa investeasca banii in ceva care oricum costa destul de mult si va fi greu de amortizat, cand se poate la fel de bine si fara?
Old 19 Aug 2003, 08:38   #44
snatchro
Guru

snatchro

Cel mai mult pana acum mi-a placut Glendale. Desigur, peliculele nu sunt nici ele chiar de lepadat, vezi de ex. T3. Matrix 2 l-am vazut la Glendale si s-a auzit foarte bine DTS, la fel ca si Final Destination 2. Imi pare rau pentru experientele tale. Si mai ales pacat de bani. Da, de Dolby Surround m-am saturat, dar e mult mai bine decat stereo. La Mall, lasand la o parte pretul, nu imi place ca nu umbla la egalizator. Daca vezi mai mult de un film pe zi (mai ales de capa si spada) iesi nauc de acolo cu dureri de cap din cauza sunetelor inalte date prea tare.
Sper ca vor aparea mai multe cinematografe cu sunet/confort mai bun pentru noi, cica la Carrefour Grozavesti va aparea unul. Eventual si in magaoaia aia de la Eroilor pe langa care cresc buruienile.

Quien sabe?
Old 24 Aug 2003, 14:17   #45
archon
Junior

archon

Originally Posted by snatchro:
Cel mai mult pana acum mi-a placut Glendale. Desigur, peliculele nu sunt nici ele chiar de lepadat, vezi de ex. T3.
Referitor la pelicule, imi aduc aminte cu placere ca acum cativa ani, Glendale reusea sa introduca filmele noi cu cateva saptamani inainte de a avea premiera oficiala (si asta la pret normal al biletelor - nu cum este acum la avampremierele de la Multiplex care in majoritatea cazurilor sunt difuzate doar cu 1 saptamana inaintea premierei). Pacat ca la vremea respectiva nu isi facea mai deloc publicitate.

Matrix 2 l-am vazut la Glendale si s-a auzit foarte bine DTS, la fel ca si Final Destination 2.
Uite vezi, asta ma deranjeaza la Glendale. Desi sunt sigur ca sistemul lor audio functioneaza, nu stiu ce motiv au (poate vor sa faca economie la curent sau sa-si menajeze boxele?), dar nu la toate spectacolele isi folosesc instalatia la parametrii optimi.
De exemplu, cand am fost la "TTT" s-a auzit excelent (dupa ce le-am facut observatie) iar mai apoi, cand s-au dus la alta ora niste prieteni, s-au plans ca s-a auzit jalnic. Eu consider ca astfel isi fac o reclama proasta, si daca vor continua, vor iesi mai mult in pierdere decat in castig.

Una peste alta, am auzit mai demult ca s-ar privatiza RomaniaFilm si poate astfel si-ar mai renova din sali. (bine ca au renovat Corso si i-au pus sistem audio un amarat de Dolby Stereo - chiar nu au minte deloc ?? sau si-au zis poate ca nu se cuvenea sa depaseasca standardul "maretului" lor cinematograf, Patria).
Old 01 Sep 2003, 10:26   #46
snatchro
Guru

snatchro

Neseriozitate

Ia sa vedem...
Astept raspuns in urma redactarii urmatoarelor randuri de la Amyd, Emanuel (cred eu cei mai vizati) sau de la oricine altcineva se pricepe si ma poate lamuri pe deplin.
Posturile anterioare m-au pus un pic pe ganduri.
Am fost la Bruce Almighty la Cotroceni (aka Glendale Studio). Gata-gata sa ies si la se spun sa "activeze" extensiile DTS. Am facut bine ca am tacut din gura. Pe afis era trecut doar Dolby Digital. Pe IMDB si DTS. Dar, de, poate pentru Europa de Est se mai fac economii, incasarile fiind mai mici la unele filme...
Next, am fost la Charlie's Angels 2, unde pe afis scria clar DTS. Si pe IMDB. Dar, bineinteles ca filmul l-am auzit intr-un fel de Dolby Surround. Si aici vine intrebarea mea si, implicit nelamurirea. Sa presupunem de dragul argumentului ca cei de la proiectie chiar isi fac treaba. Amyd a spus mai demult ca , coloana sonora DTS vine pe un CD. Asta ar explica faptul de ce nu se aud nici un fel de pacanituri cand se ajunge cu redarea la imbinarea rolelor (care sunt lipite intr-una mare, care este de fapt intregul film). Este posibil ca acel CD sa nu fie livrat cinematografelor? Proiectionistii sunt prea comozi si vor neaparat sa isi faca reclama negativa? Care e treaba? Stie cineva?
Daca am vorbit ceva prostii, sariti. Daca nu, subscrieti si voi.

Si pentru oficialii Hollywood Multiplex: de ce ...@@@%%%^^^&&&**(())hack04or:::://///... sunt atatea case de bilete si numai un vanzator care mereu spune ca n-are rest 2-3 mii lei ? Chiar asa de mult sa le placa locuitorilor acestui oras sa stea la coada? Si: Eu inteleg ca asta vrea sa fie si bacsisul vanzatorului, dar asta trebuie sa ramana la alegerea clientului, nu sa se trezeasca cu intrebarea: "N-aveti cumva marunt?" (!!!!!!!) N-aveti bani? Nu va ia prea mult sa va duceti la o banca pentru monetar!
Ce naiv sunt... chiar cred ca cineva de la HM o sa citeasca asa ceva...
Am trecut pe la www.hmultiplex.ro pentru a testa sistemul de rezervari. Te-apuca plansul. Rezervarea se poate face. Dar doar pe locurile pe care ei le aleg (!!!!) si doar 3-4 zile in avans. Jalnic. Cinemagia kicks a**es!
Old 01 Sep 2003, 12:08   #47
emanuel
Maestrul

emanuel

Send a message via Yahoo to emanuel
Re: Neseriozitate

Este posibil ca acel CD sa nu fie livrat cinematografelor? Proiectionistii sunt prea comozi si vor neaparat sa isi faca reclama negativa? Care e treaba? Stie cineva?
Daca am vorbit ceva prostii, sariti. Daca nu, subscrieti si voi.

Nu la toate filmele se trimit discurile DTS.
Iar la unele filme trebuiesc comandate special. Atunci cand sunt disponibile, ele apar la cinematografele in cauza (Glendale Studio si Hollywood Multiplex) si sunt folosite.
Probabil ca la filmele mentionate nu au existat DTS-uri... o sa ma interesez la distribuitori si o sa revin...

Si pentru oficialii Hollywood Multiplex: de ce ...@@@%%%^^^&&&**(())hack04or:::://///... sunt atatea case de bilete si numai un vanzator care mereu spune ca n-are rest 2-3 mii lei ? Chiar asa de mult sa le placa locuitorilor acestui oras sa stea la coada?

Asta ma intrebam si eu de multe ori... dar nu am gasit un raspuns inca...

Ce naiv sunt... chiar cred ca cineva de la HM o sa citeasca asa ceva...

De fapt, cei de la Multiplex citesc forumul, am vorbit cu mai multi Manageri... singura problema este ca nu vor sa scrie... inca.
Poate ii convingem cu totii sa ni se alature in aceste discutii care ii implica... si sa lamureasca problemele! Ei sunt cei mai in masura!
emanuel is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Sep 2003, 12:19   #48
TLD
Spirit of the System

TLD

Re: Neseriozitate

Originally Posted by emanuel:
De fapt, cei de la Multiplex citesc forumul, am vorbit cu mai multi Manageri... singura problema este ca nu vor sa scrie... inca.
Poate ii convingem cu totii sa ni se alature in aceste discutii care ii implica... si sa lamureasca problemele! Ei sunt cei mai in masura!
Interesant ce citesc eu pe aici. Dak citesc forumul cum zici de ce nu rezolva inca treaba cu casele de bilete? Dak ruleaza vreun film important tre sa stai la coada sau sa vii cu cateva min bune inainte de inceperea filmului!!
TLD is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 01 Sep 2003, 13:19   #49
archon
Junior

archon

Nu la toate filmele se trimit discurile DTS.
Iar la unele filme trebuiesc comandate special. Atunci cand sunt disponibile, ele apar la cinematografele in cauza (Glendale Studio si Hollywood Multiplex) si sunt folosite.

Din pacate nici atunci nu prea sunt folosite. Sau nu sunt folosite corespunzator (vezi povestea de mai sus cu TTT si Matrix Reloaded).

Probabil ca la filmele mentionate nu au existat DTS-uri... o sa ma interesez la distribuitori si o sa revin...

Mi se pare necinstit sa introduci un film care se vrea a avea coloana DTS (lucru tiparit clar pe poster), intr-un cinematograf care are instalatie DTS iar tu sa auzi un Stereo nenorocit, in cel mai "bun" caz, un Dolby Surround (asta inseamna inscriptia "Quality Cinema" de pe bilet ??). Daca nu pot sterge sigla DTS de pe postere, macar ar putea atrage atentia la intrare pe un anunt ceva, daca intradevar au primit cdurile si filmul chiar se aude DTS.
In ceea ce priveste HM, as considera acest lucru o bataie de joc, daca ai fi intr-o sala cu DTS si nu s-ar auzi corespunzator. Ei, si de aici intrebarea. Care sunt salile cu DTS de la HM? (sau toate au instalatii DTS/Dolby/SDDS si o folosesc pe cea adecvata?) Eu pana acum am vazut filmele de acolo numai intr-un teoretic "Dolby Digital". No DTS, no SDDS. (vroiam si eu sa aud macar odata SDDS, sa vad cum e )

Pe viitor, ar fi bine daca am putea afla de pe cinemagia, pe langa durata, formatul imaginii, etc... si in ce standarde audio vor fi aduse filmele la noi (aflate chiar de la distribuitori pt a nu exista dubii). Am zis "standarde" pentru ca sunt sigur ca la noi se aduc filmele mai tot timpul doar in format Dolby (pt ca majoritatea cinematografelor renovate au nenorocitul de "Dolby Stereo") si rareori au si extensii DTS.
De accea daca vedem scris de ex: Sunet: Dolby Digital, DTS baremi stim ca avem sansa sa le auzim cum trebuie si in cinematografele cu DTS.

P.S. Poate nu e locul potrivit (desi moderator e tot daniel), dar intreb si eu, ca tot a amintit snatchro: cum fac totusi sa primesc cardul cinemagia? Am trimis vreo 2 forumlare pana acum (unul in urma cu 6 luni si altul acum vreo luna) si... nimic.
Old 02 Sep 2003, 18:42   #50
snatchro
Guru

snatchro

Si subscriu si eu cu o completare, cam off-topic:
Cand imi expira cardul, de unde iau altul? Imi va fi trimis sau ma duc undeva si il cumpar? Daca da pentru cumparare, cu cat?
Old 22 Oct 2003, 16:46   #51
snatchro
Guru

snatchro

Originally Posted by I:
Si subscriu si eu cu o completare, cam off-topic:
Cand imi expira cardul, de unde iau altul? Imi va fi trimis sau ma duc undeva si il cumpar? Daca da pentru cumparare, cu cat?
Vad ca inca nu mi s-a raspuns. Dar nu-i nimic. Pana la 31 decembrie mai este.

Buuuun. Inspir adanc. Acum: cu riscul de a deveni total plictisitor, am ramas cu unele nelamuriri. [Una dintre ele se refera la faptul ca la imbinarea rolelor sau, in urma exploatarii, cred ca se poate pierde un cadru-doua - cum ramane atunci sunetul sincronizat cu imaginea? - o intrebare pur tehnica, care se refera doar la tehnica redarii sunetului de pe alt suport decat pelicula -- si cred ca Amyd stie, daca mai binevoieste sa mai dea pe aici si sa explice :wink: ]
Si: 1. La HM nu sunt sali cu DTS. Cica asa scrie pe pliantul lor; pe care l-am vazut deunazi si de pe care a disparut incsrisul DTS. Sa zicem ca au vrut sa se laude degeaba. Adica fara un suport real. O bila neagra.
2. De la Final Destination 2 si Matrix 2 eu nu am mai auzit sunet DTS la Glendale. DE CE??? Emanuel scria ca trebuie sa fie comandate. De catre cine? Cinematograf? Distribuitor? Se comanda in functie de incasarile extrapolate, respectiv cele internationale? Pentru Dumnezeu, in toata Romania asta, nu se poate aduce UN SINGUR DISC???Le promit solemn prin intermediul acestui post celor de la Glendale ca daca o sa ma dezamageasca din punct de vedere sonor, raman la cinematografele centrale. O sa ma mai duc la Matrix 3. Daca nici atunci nu aud DTS, le spun saru' mana! Vreti sa stiti culmea? Eu chiar sunt dispus sa dau 10-20 mii in plus pentru un sunet mai bun. Fata de cinema-urile din centru, ziua de reducere, bineinteles. Nici eu nu sunt fabrica de bani.
3. In legatura cu oficialii HM care citesc forumul: daca este adevarat, sunt romani get-beget. Adica da, o sa se faca, dar mai asteptati putin... inca zece ani, nu? BRAVO! Deci, se poate! :evil:
4.
o sa ma interesez la distribuitori si o sa revin...
Cand?
5.
Probabil ca la filmele mentionate nu au existat DTS-uri...
Cum e posibil sa nu existe? Atunci de ce mai exista DTS scris pe afis? Si hai sa zic ca cei de le machetare au avut un s[h]prit[z] in ziua lucrului la afisul Matchstick Men, de exemplu, si au uitat sa stearga sigla de pe afis. [MM l-am auzit tot Dolby Surround, ca si Bad Boys 2, etc. - exclud filmele de la vizionarea cinemagia care a avut loc recent] Dar cum ramane atunci cu ce scrie la imdb.com? Si aia tot asa, amagesc publicul?
6.
Originally Posted by archon:
Daca nu pot sterge sigla DTS de pe postere, macar ar putea atrage atentia la intrare pe un anunt ceva
Ar fi foarte practic. Macar asa sa stie omul ca da bani mai multi decat la Corso, dar are aceeasi calitate.
7. Daca ati citit ceva din ce am scris, inseamna ca v-a interesat si va rog sa va spuneti parerile. Daca v-am plictisit si nu mai vreti sa auzitit asa ceva vreodata, scrieti.
Eu intre timp imi iau sarcina (in urmatoarele 30 de zile, pentru ca stau cam prost cu minutele pe celular) sa iau contact cu oficialii Glendale ( in masura in care se poate si daca secretara spune adevarul - adica seful e la datorie si ea spune ca e in delegatie) ca sa le cer punctul de vedere.
Old 27 Oct 2003, 16:42   #52
snatchro
Guru

snatchro

Well, emanuel?

P.S.: m-am gandit ca e mai bine o scrisoare cu confirmare de primire. E mai putin probabil ca voi primi raspuns, dar ... verba volant, scripta manent ...
Old 27 Oct 2003, 17:44   #53
emanuel
Maestrul

emanuel

Send a message via Yahoo to emanuel
Raspuns din partea firmei InterComFilm Romania:

"Noi cand avem DTS le dam (in general WB si Fox le dau DTS la Mall.) Daca le si folosesc, nu stiu. De ex. la Bad Boys au avut DTS."

Si mi-a spus sa te intreb daca ai vazut Bad Boys 2 la Mall.

si in continuare:

"Durerea lui este Glendale, inteleg. Nu poti sa multumesti pe toata lumea. Poate in viitor. Retinem oricum doleanta.
Sigla DTS pe afise este obligatorie alaturi de celelalte sisteme de redare a sunetului. Sala ar trebui sa anunte ce sistem de sunet poate reda."

Mai astept reactii si din partea celorlalti distribuitori (am trimis articolul tau la toti distribuitorii si Hollywood Multiplex. Pana acum doar InterCom-ul a raspuns.)
emanuel is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 27 Oct 2003, 19:33   #54
Alice_Fluture
Guru

Alice_Fluture

http://www.ziua.ro/constanta/search....rd=cnc&style=3

Cititi articolul acesta despre privatizarea care nu a avut inca loc. Ulterior am aflat ca proiectul din mai urmarea formarea a 4 societati si ca a fost respins.
Alice_Fluture is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Oct 2003, 09:53   #55
snatchro
Guru

snatchro

Si mi-a spus sa te intreb daca ai vazut Bad Boys 2 la Mall.
Nu. La Glendale. Din pacate bugetul nu imi permite sa ma duc prea des la Mall. Plus ca la Glendale au si reduceri pentru studenti (40.000 fata de 80000 la Mall).
Cat despre trimisul cu DTS-uri la Mall nu mi se pare corect, atata vreme cat ei nu le folosesc.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules