Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 29 Dec 2011, 13:58   #4061
Pepper
Guru

Pepper

Am vrut neaparat sa incerc si alte realizari ale domnului Refn pentru a ma asigura ca Drive nu e un one-hit-wonder. Atat Valhalla Rising cat si Bronson m-au asigurat ca vom mai auzi mult si bine de Refn. Valhalla e ceva inedit, extrem de diferit de ceea ce am vizionat pana acum; un amalgam de istorie, misticism si lectii de supravietuire, toate acestea acoperite cu un strat gros de efecte vizuale menite sa produca spectatorului o serie de senzatii uimitoare. Cu dispozitia necesara cred ca se pot trai aceste senzatii, cel putin I was in awe
Am vazut primul Pusher dar nu m-a dat pe spate..la al doilea am renuntat la jumatate...pe al 3lea e clar ca nu-l voi vedea; parca nu suportam sa vad personajele alea intrand in rahat din ce in ce mai mult

Mi se pare destul de clar ca Refn si-a creat un stil propriu, iar scenele care dau senzatia de deja-vu nu sunt altceva decat omagii aduse altor regizori. In rest, numai de bine...
Old 29 Dec 2011, 18:36   #4062
bremen1980
Guru

bremen1980

''Le gamin au velo '' - mi-au placut cu ceva vreme in urma filmele fratilor Dardanne dar de la filmul asta chiar nu aveam mari asteptari .Surpriza placuta pentru ca ''Le gamin au velo '' chiar are suflu si nerv . Pedaleaza pustiul ala tot filmul si nu-i sare lantul deloc . Joaca baiatul asta atat de credibil incat personajul sau m-a enervat de la cap la coada .Mi-a amintit prea mult de fratele meu mai mic si de toate magariile in care se baga .Soi rau . Cand l-am vazut insa pe tatal pustiului am inteles ca era oarecum predestinat pe acesta carare cu poarta-n puscarie.
Foarte misto si coafeza care se agata de baiat si incearca sa-l salveze chiar cu pretul unor ''neplaceri'' . In locul ei il bateam cu pompa de la bicicleta
Vazind acest film n-am avut nci macar o secunda impresia ca sunt aburit .Scenariul a fost clar ,interpretarile de nota 10 si pot spune ca minimalismul ( inca ) n-a murit .
9.5/10
Intra in top 10 pe 2011.

http://www.youtube.com/watch?v=Ce3t1YIYokY

Last edited by bremen1980 : 29 Dec 2011 at 18:43.
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Dec 2011, 19:17   #4063
larisa1386
Novice

larisa1386

Am o intrebare..daca am facut rezervare pt 6 persoane si vor merge numai 5 e in regula? Multumesc
larisa1386 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Dec 2011, 19:25   #4064
Chambord
x

Chambord

Originally Posted by larisa1386:
Am o intrebare..daca am facut rezervare pt 6 persoane si vor merge numai 5 e in regula? Multumesc

6 negri mititei ?

Da. Veti merge 5, pana veti intra veti ramane 4, la casa de bilete veti constata ca mai sunteti 3, unul se va duce pana la toaleta si dus va fi. Veti intra in sala 2. Cand se va re-aprinde lumina vei fi doar tu. Din pacate n-o sa apuci sa iesi din sala.

Justice has been served.
Chambord is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Dec 2011, 19:49   #4065
anaemona
Guru

anaemona

u r funny
Old 29 Dec 2011, 20:09   #4066
Federico
Snob Elitist

Federico

Originally Posted by Liviu-:

Daca n-ai vazut inca ar trebui sa incerci si Bronson. E demential filmul (nu stiu a cata oara zic lucrul asta), la fel ca si rolul lui Hardy. Foarte bine jucat si foarte bine realizat. Refn e clar un tip super talentat. Ar trebui sa-i vad si trilogia Pusher, poate imi fac timp in vacanta asta pana nu se termina...
Il vazusem cu o zi inainte de Valhalla. De acord cu tot ce spui insa la un mod un pic mai temperat.

Jos palaria pentru Hardy c-a avut tupeu sa-si dea kilotzyi jos.
Old 29 Dec 2011, 23:03   #4067
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Am sarit si eu in bandwagon si am vazut Valhalla Rising.Ce pot sa zic...am pierdut 1 ora si 30 de minute degeaba.Inca o data mi-a dovedit Refn ca e "all style and no substance".N-are nici o directie filmul,ca sa spun ca scenariul e prost ar insemna ca ii fac un compliment.Toti actorii au fost absolut de lemn reprezentand personaje extrem de unidimensionale,ce-i drept nici n-au avut cu ce sa lucreze pentru ca nu exista o poveste,totul e trantit acolo ca sa treaca timpul.Mi-a placut totusi cum a fost filmat,sunt cateva cadre interesante de-a lungul "filmului" si niste peisaje absolut superbe.Mads Mikkelsen e un actor pe care-l apreciez foarte mult dar in afara de cateva scene de lupta,saracul n-a avut ce sa mai faca,doar pozand in cadre lungi si inutile.Pe langa asta nu-l ajuta cu nimic ca e mut,dar ne-a obisnuit regizorul cu asemenea personaje principale pentru ca nici Bronson si nici Driver nu sunt foarte vorbareti.Datorita scenariului inept nici macar n-am avut impresia ca ma uit la un film in toata regula, ci doar la niste scene stilizate fara noima in care s-a intamplat sa se afle si niste vikingi.

Nota 4/10
Old 30 Dec 2011, 00:36   #4068
Federico
Snob Elitist

Federico

Lol.

LE: Don't get me wrong, nu vreau sa zic ca aberezi, doar ma amuza teribil disonanta perceptiilor noastre.

Double edit: Am vazut "Natural Born Killers" - mi-a placut mult tupeul cu care incepe dar pe parcurs mi s-a parut ca ajunge de-a dreptul destrabalat si isi pierde prea multa din demnitate, si implicit scade si disponibilitatea mea de a-l respecta. Adica ii mai trebuia nitica seriozitate. "Miza" ( ) exista si e consistenta. Destul de tulburatoare secventa pesudo-tv-show in care-s prezentate imprejurarile in care ajung sa se cunoasca cei doi in toata parodia ei, si foarte bun si momentul (cred ca cel mai "serios" din tot filmul) interviului prin care personajul lui Woody declanseaza manipulativ riot-ul si care culmineaza cu rostirea sintagmei din titlul filmului. Thumbs up per total. A meritat.

Last edited by Federico : 30 Dec 2011 at 00:49.
Federico is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 30 Dec 2011, 01:43   #4069
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

M-a facut Bremen curios asa ca am luat si eu The kid with a bike sa-l vad.In prima jumatate a filmului ii simti dorinta saracului copil de a se reintoarce la ta-su,care-i da flit desi ii pasa de el in felul lui dar se comporta dinadins ca un nenorocit ca sa nu se mai intoarca Cyril la el.In disperarea lui ar face orice ca sa-l accepte din nou,chiar si sa jefuiasca pe cineva,ceea ce se si intampla de fapt dar tot nu-i de ajuns.In final o accepta pe Samantha dar e rasplatit de fiului vanzatorului de ziare cu aceeasi moneda ca na,dupa fapta si rasplata.Mi-a placut ca atunci cand s-a ridicat n-a mai comentat si a aratat deja ca se maturizeaza.Desi e enervant Cyril ca personaj pentru ca e un drac impielitat,e jucat foarte convingator de Thomas Doret care imi aduce aminte de Tintin(cel din film).Sunt totusi cateva momente care nu m-au convins cum ar fi scena din masina cand e pus de catre Gilles sa isi ceara scuze altfel nu mai il vor lua acasa si Samantha ii spune ca n-are nici un drept sa zica asa ceva iar acesta o pune sa aleaga intre el si Cyril.Mi s-a parut fortata pentru ca nici macar nu era la ei de prea multa vreme ca sa zica ca ii dadea mai multa atentie pustiului decat lui.Cealalta scena a fost cand i-a atacat pe cei 2 care au cazut ca mustele din prima lovitura.Prea aduce a filme din anii 40 in care dupa un pumn erau deja inconstienti.Mi-am luat mai multe filme de fratii Dardenne(Rosetta,The child si La promesse)pentru ca imi place stilul lor.

Nota 7.5/10

@Federico: Crede-ma,chiar nu o fac in mod intentionat dar ma gandeam sa-l vad de mai demult dar ma facea sa-l evit nota de pe imdb si alte review-uri.Nu o lua personal dar chiar cred ca e genul ala de film care n-are nici un pic de sens, pe care anumite persoane il percep ca pe cine stie ce mini capodopera neinteleasa si sunt in stare sa inventeze orice fel de nebunii ca sa-i dea o semnificatie ascunsa(cam ca gagiu' ala care manca rahat despre Drive de care vorbeai tu) filmului doar ca sa para mai speciali si sa se diferentieze de mase.Stii tu vorba aia "Whatever helps you sleep at night."
Old 30 Dec 2011, 02:11   #4070
anaemona
Guru

anaemona

Originally Posted by Kriss_Kringle:
Sunt totusi cateva momente care nu m-au convins cum ar fi scena din masina cand e pus de catre Gilles sa isi ceara scuze altfel nu mai il vor lua acasa si Samantha ii spune ca n-are nici un drept sa zica asa ceva iar acesta o pune sa aleaga intre el si Cyril.Mi s-a parut fortata pentru ca nici macar nu era la ei de prea multa vreme ca sa zica ca ii dadea mai multa atentie pustiului decat lui.

Tu nu stii K-K ca barbatii sint foarte fragili si orice competitie ii sperie? Serios vorbind, mi s-a parut foarte realista scena.

K-K incearca sa lasi spatiu dupa punct, e mai usor de citit.
Old 30 Dec 2011, 02:20   #4071
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Originally Posted by anaemona:
Sunt totusi cateva momente care nu m-au convins cum ar fi scena din masina cand e pus de catre Gilles sa isi ceara scuze altfel nu mai il vor lua acasa si Samantha ii spune ca n-are nici un drept sa zica asa ceva iar acesta o pune sa aleaga intre el si Cyril.Mi s-a parut fortata pentru ca nici macar nu era la ei de prea multa vreme ca sa zica ca ii dadea mai multa atentie pustiului decat lui.

Tu nu stii K-K ca barbatii sint foarte fragili si orice competitie ii sperie? Serios vorbind, mi s-a parut foarte realista scena.

K-K incearca sa lasi spatiu dupa punct, e mai usor de citit.

Ma grabesc de obicei cand scriu comentariile si deabia dupa aia observ daca am gresit ceva sau nu.
Dar ai dreptate,am tendinta sa ingramadesc totul.

Mie mi s-a parut fortata dupa cum am mai zis datorita faptului ca Cyril era la ei de maxim 2-3 saptamani si asta doar in weekend-uri.Cum sa te simti amenintat cand femeia aia ii da atentie copilului doar 2 zile pe saptamana?Mai degraba el s-a comportat ca un copil cand a pus-o sa aleaga.
Old 30 Dec 2011, 02:28   #4072
anaemona
Guru

anaemona

Tie ti s-a parut copilaros iar mie mi se pare ca multi barbati se comporta asa. Cu atit mai mult cu cit copilul nu era al lui, dar se intimpla chiar cind e vorba de copiii lor, barbatii vor la fel de multa atentie ca copilul sau mai multa daca se poate. Sa vedem si ce spun ceilalti baieti de pe-aici
Old 30 Dec 2011, 20:45   #4073
Federico
Snob Elitist

Federico

cam ca gagiu' ala care manca rahat despre Drive de care vorbeai tu

Ok, acum aberezi. Ma indoiesc ca ai citit textul respectiv. Nu-i nevoie sa te-apuci sa-mi aduci argumente ca nu doresc sa ma cert cu tine sau sa-ti demonstrez ceva. Just saying.
Old 30 Dec 2011, 21:16   #4074
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Straight time

Dustin Hoffman il joaca pe Max Dembo,un puscarias care doar ce e eliberat conditionat din puscarie dupa o sentinta de 6 ani.Imediat se simte ca nu e in apele sale si se chinuie in libertate.La inceput el isi doreste sa se integreze in societate dar ofiterul de eliberare conditionata pur si simplu ii face viata amara de la care incep lucrurile sa se duca la vale.
N-o sa mai dau spoilere,insa nu-mi vine sa cred ca e asa de subapreciat filmul asta pentru ca vine dupa 2 roluri de referinta ale lui Hoffman din All the president's men si Marathon man iar cel din Straight time nu e cu nimic mai prejos.
Portretizarea lui Max e una convingatoare care arata dificultatile unui om care desi incearca sa se integreze,ramane un criminal,pentru ca numai asta a stiut toata viata.
Mi-a placut si relatia dintre el si Jenny, pe care nu incearca sa puna presiune ca sa ramana cu el,deoarece stie ca un om ca el nu poate intretine o relatie de lunga durata.Finalul e de asemenea interesant,trimitand subtil sageti catre toate ramurile societatii,care inevitabil contribuie la crearea sociopatilor si a criminalilor.

Nota 8/10
Old 30 Dec 2011, 21:19   #4075
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Originally Posted by Federico:

cam ca gagiu' ala care manca rahat despre Drive de care vorbeai tu

Ok, acum aberezi. Ma indoiesc ca ai citit textul respectiv. Nu-i nevoie sa te-apuci sa-mi aduci argumente ca nu doresc sa ma cert cu tine sau sa-ti demonstrez ceva. Just saying.
Am citit doar bucatele din text ca sa-mi dau seama ca abereaza grupa mare.

Nici nu vreau sa-ti aduc argumente ca nu incerc sa te conving in vreun fel dar si Mercutio e de aceeasi parere.Cum ti-am zis,fiecare cu ce-l doare.
Old 31 Dec 2011, 16:12   #4076
Federico
Snob Elitist

Federico

Nici nu vreau sa-ti aduc argumente ca nu incerc sa te conving in vreun fel dar si Mercutio e de aceeasi parere.Cum ti-am zis,fiecare cu ce-l doare.

LOL, pai, normal, sunteti amandoi in aceeasi barca (minoritara ) a haterilor.

Iar in alta ordine de idei, cu tipul ala sunt de aceeasi parere Gosling si Refn (in unele aspecte esentiale) asa ca...
Old 31 Dec 2011, 16:29   #4077
Kriss_Kringle
Guru

Kriss_Kringle

Don't hate the player,hate the game.
Hai distractie placuta tuturor,oriunde va duceti.Ne vedem maine,poimaine inapoi pe forum.
Old 07 Jan 2012, 12:57   #4078
MadalinaGabriela
Junior

MadalinaGabriela

Pentru ca nu prea am mai dat pe aici de cateva luni bune, o sa mentionez ultimele filme vazute.
"The art of getting by" - Un film destul de micut, vreo ora jumate care are in rol principal pe (cunoscuta?) Emma Roberts si pe piciul din filmele lui Jhonny Depp: Fredie Highmore. Domnisoara mi s-a raput cam plictisita/plictisitoare in tot filmul iar cliseele din care facea parte nu erau deloc credibile; fata popoulara, frumoasa etc care TOTUSI avea nu stiu ce dezechilibru emtional. Pe de alta parte Freddie a avut un rol chiar bunicel, insa personajul in sine era un pic exagerat. Filmul nu cred ca se vrea ceva iesit din tipare, revolutionar sau ceva de genul asta dar totusi mi-a placut, simplu, un pic patetic dar simpatic.
8/10

One day
Daca la filmul mentionat mai sus nu aveam mari pretentii, la acesta asteptam ceva memorabil; dar nu a fost nici pe departe asa caci Anne hathaway pe care o simpatizez de cativa ani buni a cam dat-o in bara (scuzati expresia). Rolul ei mi s-a parut sec, fara fond si superficial. Nici pelicula in sine nu e mai buna .. ori poate am avut eu asteptari cam mari.
7/10

Legends of fall
Un film bun, chiar foarte bun; recunosc ca am decis sa ma uit la el stiind ca va exista un Brad Pitt in floarea varstei cu pletele lui blonde dezmierdate de adierea vantului(stiu, exagerez!). Nu am ce sa spun prea multe despre film, parca prea multe tragedii pentru a mai fi mentionate; natura umana in esenta ei fundamentala care este pusa in corelatie cu vocea launtrica si irationala a ursului. Repet, un film bun, un rol si mai un a lui Brad Pitt, metafora principala a filmului demna de cugetat iar finalul ,cea mai crunta pedeapsa pentru Tristan :sa fie omorat de propriul viciu.
9/10

Midnight in Paris
Cel putin pentru mine filmul acesta nu reprezinta vreo capodopera precum filmul de mai sus dar exceleaza prin feeling-ul pe care il da spectatorului. Coloana sonora superba, magia peisajelor parisiene si aroma vremurilor ce mult trecute fac din acesta un film cu adevarat memorabil. Povestea din planul alternativ nu mi s-a parut inghegata destul de bine, iar dialogurile nefiresti. In privinta actorilor am ramas surprinsa de Owen Wilson care a facut un rol bun, nu greu, dar macar i-a iesit, pe de alta parte logodnica a carei nume imi scapa a fost insuportabila, ma gandeam cum de au ajuns cei doi sa se si logodeasca;filme.
9/10
MadalinaGabriela is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 07 Jan 2012, 17:55   #4079
bremen1980
Guru

bremen1980

Am mai prins un pic aseara pe TV5 o ecranizare dupa '' In cautarea timpului pierdut ''de Proust .Era partea in care el se indragosteste de niste tipe dar nu stie de care anume-i place mai mult .Minunate pasaje sunt acelea in care incepe incet incet sa se diferentieze o singura fata (Albertine ) din gasca de fete cucuiete . Cred ca-mi place foarte mult picla aia a incertitudinii in care nu s-au cristalizat inca directiile principale .Totul este inca nedecis ,esential ( esenta definita ca fiind suma tutoror caracteristicilor si schimbarilor posibile ) .Asta -mi place la primele minute dintr-un film sau la primele episoade dintr-un nou serial ( sau de ce nu dintr-o relatie ) .
bremen1980 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 08 Jan 2012, 01:33   #4080
Federico
Snob Elitist

Federico

Ce face, ma? Au "reusit" astia sa-l rastigneasca pe panza si pe Proust?
Cred ca din momentul asta avem dreptul sa ne facem sperante si pentru Critica Ratiunii Pure.
N-o sa fie usor, dar sunt sigur ca gasesc baietii o solutie...

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules