Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 28 Aug 2012, 12:46   #21
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

lasa-ma sa vad filmul inainte de a fi de acord sau nu, cu explicatiile tale in ceea ce priveste pe Ex Drummer. in general, am inteles ce vrei sa spui si partial sunt de acord.
dar, uite, mi se par interesante argumentele lui Marcus si chuky pentru votul lor:"misto filmat" si "soudtrack-ul un deliciu". ascultandu-l cateva minute aseara, in timp ce derulam pe sarite, mi s-a conturat oarecum in minte faptul ca, fiecare generatie are propria sa personalitate, scara de valori si conceptie despre viata, pe care noi, cei din generatiile mai vechi, nu le putem schimba si nici impune altceva. sincer, pot accepta tonurile unei muzici avangardiste, dar, nu pot spune ca ma topesc dupa ea.

Last edited by rvn : 28 Aug 2012 at 12:48.
rvn is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Aug 2012, 12:51   #22
chuckyfan
Guru

chuckyfan

Eu nu m-am uitat la el niciodată ca la un exploitation. Prin definiție, filmele exploitation, abuzează de un anumit lucru, fie el violență, sex, negrii etc. Aici avem de toate, filmul neaxându-se pe un singur motiv. Violența, scenele de sex, scenele gay, toate vin în cantitate moderată fără a se abuza de ele.

Deci, Ex Drummer, cel puțin în opinia mea, nu poate fi încadrat în exploitation.
chuckyfan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Aug 2012, 13:15   #23
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by chuckyfan:
Prin definiție, filmele exploitation, abuzează de un anumit lucru, fie el violență, sex, negrii etc. Aici avem de toate, filmul neaxându-se pe un singur motiv.
Corect, aici se abuzeaza in principal de femei, dar ce-i drept si de barbati, handicapati, homosexuali etc. Avem de toate. Eu le sugerez celor care admira cat de "nebun" e filmul, sa treaca printr-o experienta de aia. Facem pariu ca ca dupa ce Malombra s-ar alege cu fata zdrobita de un dement, simtul ei liberal al umorului ar suferi niste transformari?
  Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Aug 2012, 21:10   #24
robertsandu
Veteran

robertsandu

După ce vă citesc comentariile pe aici, evitând cu atenție spoilerele ( nu-i așa, rvn?), deja încep să-mi diminuez așteptările de la acest film.
robertsandu is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Aug 2012, 21:59   #25
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

chucky, meriti o bataie buna. ca sa-ti vina mintea la cap.
dupa 15 minute, ma gandeam deja ca prima propozitie cu care voi incepe sa comentez va suna asa: " debilii mintali ar trebui sa fie sterilizati obligatoriu" si uite ca nu numai eu o aveam pe buze ci si scriitorasul ratat ex drummer:
Untitled.jpg
deci, daca intr-un film, gasim mesajul cheie rostit direct in dialogul dintre personaje, atunci, ce sens mai are sa ne uitam la el?
pe bune si pe rele, mi s-a facut greata. din doua motive; unul a fost ca am prajit si mancat niste cartofi congelati cu gust de ulei ranced si doi, fiindca am digerat porcaria aia fastfudista uitandu-ma la alta porcarie, din cauza careia, greata s-a transformat in voma.
nu am inteles niciodata de ce trebuie sa inghitim mizeria lumii occidentale ( recunoscuta unanim ca civilizata) si mai mult, sa punem botu" la ce zic unii ca asta inseamna LIBERTATEA de exprimare, aia dupa care se tanjea in comunism. oribil. scursura, jegul lumii capitaliste,prezentate in toata splendoarea intr-un film care, de ce sa nu recunosc, m-a si amuzat, dar nu pentru am dat peste un umor inteligent, ci, fiindca, pur si simplu, nu aveai cum sa nu razi de reactiile unor debili mintali al caror ADN provine tot de la niste debili.
spre final ma gandeam ca marcus a fost extrem de zgarcit sau superficial in apreciere, dar, pe urma, mi-am dat seama ca in doua cuvinte a spus exact ce se poate aprecia (asta depinde de gusturi) la acest film. deci, MISTO FILMAT si muzica un deliciu. in rest, ramai sigur cu sechele aproape imposibil de tratat.
THUMBS DOWN.
din pacate, chucky, T. are dreptate. vorba lui, incep sa imbatranesc!

Last edited by rvn : 28 Aug 2012 at 22:01.
Old 28 Aug 2012, 22:49   #26
Twinsen

Twinsen

Originally Posted by rvn:
THUMBS DOWN.
din pacate, chucky, T. are dreptate. vorba lui, incep sa imbatranesc!
N-are treaba cu varsta filmul asta, eu ziceam de Enter the Void care fiind psihedelic ruleaza mai fin cand ai mintea mai libera si fluida. Ex Drummer mi-ar fi displacut fie ca-l vedeam la 14 sau la 74 de ani.
Old 28 Aug 2012, 22:53   #27
chuckyfan
Guru

chuckyfan

chucky, meriti o bataie buna. ca sa-ti vina mintea la cap.

da ce-am făcut?
chuckyfan is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 28 Aug 2012, 23:04   #28
Malombra
Guru

Malombra

un păcat de moarte ai făcut: ţi-a plăcut un film care nu e de vară, nu are scene vioaie de sex, nu are story fain, nici caractere bine dezvoltate, nu are replici inteligente ale unor oameni inteligenţi la un concurs inteligent de gîndire gregar-corporatistă inteligentă. iar pentru asta meriţi aplauze.
Old 28 Aug 2012, 23:27   #29
Twinsen

Twinsen

Parca vad un forum meeting in desfasurare: chucky intra inauntru, strange maini, e aplaudat la scena deschisa de Malombra. Apoi apare rvn din bucatarie. Cu tigaia in mana SBANG BUUM TROSC
Old 29 Aug 2012, 07:32   #30
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by Twinsen:
Parca vad un forum meeting in desfasurare: chucky intra inauntru, strange maini, e aplaudat la scena deschisa de Malombra. Apoi apare rvn din bucatarie. Cu tigaia in mana SBANG BUUM TROSC
tigaia este pentru gatit, nu ca s-o folosim pe post de arma alba.
motivul pentru care nu mi-a placut filmul n-a fost ala care crede Malombra.
Old 29 Aug 2012, 07:43   #31
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

si..da, in mod normal, n-are cum sa-ti placa indiferent de varsta. numai ca..asta ma infurie cel mai tare. asimilam cu o placere teribila gunoiul intelectual si propriu zis al occidentalilor, convinsi de superioritatea lor din toate punctele de vedere, indiferent ca sunt debili, drogati, imputiti, puturosi si violenti. m-a dezgustat rasismul si degradarea umana, mai ales a femeii.
Old 29 Aug 2012, 12:48   #32
robertsandu
Veteran

robertsandu

Îmi vine greu să-mi găsesc cuvintele pentru a descrie, fie și parțial, Ex Drummer. Până la acest film, nu am simțit nicio clipă nevoia să mă agăț de acel chițibuș pe care ni-l oferă, foarte darnic, turneul: "pentru thumbs down e suficienta vizionarea primelor 60 de minute". Însă vă jur că Ex Drummer a fost cel mai aproape să mă facă se renunț și să mă delectez cu alte ocupații, cu mult mai rewarding. Este și asta o performanță, ca un film să fie atât de dezgustător încât să te determine să nu te mai uiți la el. Poate nu o performanță lăudabilă, dar totuși o performanță.

Să-ncep cu respectul, măcar unul minimal, pe care orice film trebuie să-l aibă pentru privitor. Or, vâzând pelicula asta m-am simțit luat sistematic peste picior, la gândul groaznic că cineva s-a gândit că un om ar putea râde la un film care etalează disprețul față de ființele vii ca pe un soi bolnav de nou-descoperit amuzament. Îți trebuie o aroganță incredibilă să creezi un film care promovează constant non-valori și indispune minut după minut audiența.

Mulțumesc din suflet, domnule regizor, că m-ai făcut să-mi fie o milă teribilă de actorii care au trebuit să interpreteze roluri subumane, dar, până la urmă, eu unul prefer să mă declar fericit în mica mea cochilie artistică, în care nu pătrund filme vinovate că promovează în mod inteționat o vulgaritate dezirabilă pentru sine și pentru nimic altceva.

Multumesc că te-ai ajutat, în questul tău blamabil de a ne arăta cât de vastă poate fi "paleta umoristică" în cinematografia zilei de astăzi, de stereotipuri și elemente previzibile. Precum homosexuali care ne dezvăluie în mometele de revelație ale filmului că sunt, ca prin minune, infectați un un virus nemaiauzit în rândul persoanelor pentru care potrivirea anatomică perfectă vagin-penis nu are sens, HIV. Multumesc și că ai brevetat filmarea de sus în jos și filmarea în diagonală - oare cine ar fi crezut că e posibil așa ceva, mai ales într-o perioadă atât de "înapoiată" tehnologic ca anii 2010?

Mi-a plăcut genericul. Se pune?
Thumbs Down. La Recycle Bin cu el.

Last edited by robertsandu : 29 Aug 2012 at 13:21.
Old 29 Aug 2012, 13:48   #33
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

Originally Posted by robertsandu:
Îți trebuie o aroganță incredibilă să creezi un film care [b]promovează constant non-valori și indispune minut după minut audiența.
.
aroganta vine din credinta ca superioritatea societatii lor este evidenta, iar belgianul asta cu doua filme la activ, a avut impresia ca da lovitura la capitolul non-conformism.
am vazut exemplare de-astea haladuind pe strazile lor. nu stiu daca erau dusi cu capul, dar, cu siguranta, aratau aproape la fel ca astia din film.
Old 29 Aug 2012, 13:57   #34
robertsandu
Veteran

robertsandu

Originally Posted by robertsandu:
Îți trebuie o aroganță incredibilă să creezi un film care [b]promovează constant non-valori și indispune minut după minut audiența.
.
aroganta vine din credinta ca superioritatea societatii lor este evidenta, iar belgianul asta cu doua filme la activ, a avut impresia ca da lovitura la capitolul non-conformism.
am vazut exemplare de-astea haladuind pe strazile lor. nu stiu daca erau dusi cu capul, dar, cu siguranta, aratau aproape la fel ca astia din film.

În cazul ăsta, sunt curios ce-ar zice un belgian despre Ex Drummer.
Old 29 Aug 2012, 14:11   #35
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

Gasisem, la un moment dat, un comentariu pe imdb ce pare a-l caracteriza perfect:
Thankfully Irreversible raped Trainspotting up the ass, and Ex Drummer is here for you as the bastard offspring.
A trecut ceva timp de cand l-am vazut, dar stiu ca mi-o placut, in special coloana sonora si faptul ca da de pereti cu political correctness-ul. Foarte realist, de altfel, in felul sau.
Felicitari, chucky, pt alegere, sincer, ma asteptam sa nominalizezi unul dintre filmele alea obscure cu nota sub 4 pe care le mai vizionezi tu
omudindulap is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 29 Aug 2012, 14:15   #36
Twinsen

Twinsen

omudindulap, nu e clar daca vrei sau nu sa votezi. Daca vrei sa votezi, atunci te rog dezvolta motivatia.
Old 29 Aug 2012, 14:28   #37
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

Hmm, sa inteleg ca n-ai luat in considerare nici celelalte doua voturi pozitive (mal si marcus). No, bine, am apreciat filmul pentru modul in care gagiul asta belgian alege sa caricaturizeze, intr-un mod grotesc, ce-i drept, societatea in care traieste, si nu sa o glorifice ori sa promoveze nu stiu ce valori indoielnice, mi-a adus aminte de un alt film tare fain, Gummo. Apoi, l-am vazut si ca pe un film ce se preteaza, din punctul meu de vedere, acestui topic - excitement maxxxim, plictiseala minima! Asa-l tin eu minte, cel putin. THUMBS UP!
Old 29 Aug 2012, 14:30   #38
rvn
Scorpia cinefiscalitatii

rvn

nu realismul e problema. dealtfel, este laudabil din punctul acesta de vedere.
e uluitor cu cata nonsalanta se prezinta si se gasesc amuzante actiunile unor astfel de oameni, fie ei si handicapati. nu felul cum a fost realizat filmul este deplorabil, ci, faptul ca, gaseste adepti.
si..poate modele de urmat, dar, mi-e greu sa cred asta...
Old 29 Aug 2012, 14:46   #39
robertsandu
Veteran

robertsandu

nu realismul e problema. dealtfel, este laudabil din punctul acesta de vedere.
e uluitor cu cata nonsalanta se prezinta si se gasesc amuzante actiunile unor astfel de oameni, fie ei si handicapati. nu felul cum a fost realizat filmul este deplorabil, ci, faptul ca, gaseste adepti.
si..poate modele de urmat, dar, mi-e greu sa cred asta...

Din punctul meu de vedere este un fals-realism în Ex Drummer. Pentru că ni se prezintă exclusiv părțile negative ale personajelor. Noi vedem latura demonică a indivizilor, însă nu se pomenește nimic despre suferința lor, despre tristețe, sărăcie. Sunt în același timp handicapați, perverși sexual, monștri cu chip de om, dar niciodată oameni. Așa că nu-i niciun realism, este doar o exploatare a aspectelor inumane din existența lor. Chiar și lucrurile care ar trebui să ne facă să arătăm (fie și foarte puțină) înțelegere față de traiul lor cumplit, sunt transformate în miștouri ieftine și folosite, culmea, tot împotriva lor. Cum să râzi de homosexuali, cum să faci mișto de negri?

Este ca și cum aș scrie un articol în ziar despre un om, insistând pe aspectele lui negative și neglijând "convenabil" părțile sale pozitive, care, inevitabil, există. Realismul înseamnă complexitate, înseamnă zone de gri, înseamnă viața așa cum este ea, și cu bine, și cu rele. Nu doar cu rele. Regizorul nu trebuie să-și arate disprețul față de personajele sale, pentru că astfel mă face să cred că are o hidden agenda și că, de fapt, intenția lui nu este să ne prezinte o serie de fapte realiste, ci doar să ne spună ce crede el despre gay, despre drogați ș.a.m.d., supunându-și persoanjele unor experiențe special alese să justifice mizeria lor și aroganța celor superiori.

Last edited by robertsandu : 29 Aug 2012 at 15:13.
Old 29 Aug 2012, 14:49   #40
omudindulap
Long Distance Dreamer

omudindulap

nu realismul e problema...

Nu inteleg cum gandesti. Spui ca este laudabil din punctul de vedere al realismului, ca ai vazut tu insati astfel de oameni si ca nu nu-i deplorabil ca realizare, atunci, care-i buba? Despre ce adepti vorbesti? Funny Games ti-o placut? Modele de urmat si acolo..

E doar o focusare pe acele aspecte, am mai vazut asta si la Haneke, Trier, Ulrich Seidl , alt stil, ce -i drept.

Last edited by omudindulap : 29 Aug 2012 at 14:53.
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules