Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 22 Apr 2009, 02:15   #21
redmen
Old School Hollywood

redmen

Pai si ce conteaza ? Asa dupa tine.
Old 22 Apr 2009, 02:17   #22
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by redmen:
Pai si ce conteaza ? Asa dupa tine.

pai conta subiectul asta, cum e cu micile si marile religii

cum e cu sectantii si cu ortdoxii, iara nu cum i-am denumit - religii, rituri, culte.....anyway, e mult mai potrivit culte sau rituri decat sectanti.
illotempore2002 is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Apr 2009, 02:26   #23
redmen
Old School Hollywood

redmen

Ok.Du`te si stai tu cu ei o perioada de timp si atunci sa imi spui daca mai ai aceeasi parere.Eu nu vorbesc din carti si nu incerc aici sa iau apararea crestinismului pentru ca toate religiile au greselile lor.
Old 22 Apr 2009, 02:31   #24
Judex
Banned

Judex

Crestinismul este RELIGIE! Variante similare de cult sunt ortodoxia si catolicismul. Restul sunt secte. Acum, sa zicem, se mai accepta ca protestantii (lutherani, calvinisti, anglicani) sa intre pe acelasi nivel. Dar restul de-aici incolo sunt chiar secte-secte, iar majoritatea sunt de sorginte protestanta.
Judex is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Apr 2009, 02:31   #25
illotempore2002
Guru

illotempore2002

pai tu ai stat cu ei? mai exact cu cine?
eu am cunoscut indeaproape astfel de persoane si am ramas surrinsa despre corectitudinea lor, onestitatea si bunatatea lor. nu faceau parte din nici o secta dar nici pe ortodocsi n-i puteau suferi. ca sa nu mai spun ca de fapt erau mult mai ok decat asa-zisii crestini care sunt doar crestini asa, prin mostenire familiala.
Old 22 Apr 2009, 02:32   #26
Judex
Banned

Judex

Asta este o cu totul alta poveste.
Old 22 Apr 2009, 02:33   #27
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by Judex:
Crestinismul este RELIGIE! Variante similare de cult sunt ortodoxia si catolicismul. Restul sunt secte. Acum, sa zicem, se mai accepta ca protestantii (lutherani, calvinisti, anglicani) sa intre pe acelasi nivel. Dar restul de-aici incolo sunt chiar secte-secte, iar majoritatea sunt de sorginte protestanta.

ok, am inteles ce vrei sa zici, Crestinismul este religia, corect. Restul sunt interpretarile - si aici intra toti! dar absolut toti! ortodoxi, catolici, protestanti, martorii lui Iahve, etc.

cine pana mea a tras linie si a zis "de aici incolo sunt secte"?
how logic is that?
cine a stabilit, cine a delimitat?
Old 22 Apr 2009, 02:34   #28
redmen
Old School Hollywood

redmen

Originally Posted by illotempore2002:
nu faceau parte din nici o secta dar nici pe ortodocsi n-i puteau suferi.

Pai si ce religie aveau ca nu am inteles.
Old 22 Apr 2009, 02:37   #29
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Originally Posted by Judex:
Asta este o cu totul alta poveste.

de ce e cu totul alta poveste?
eu cand vbesc de religii si practicantii acestora, vbesc de oameni, de cei care cred si practica.
deci nu e alta poveste, e povestea ortodoxilor, a catolicilor, a "sectantilor".

si repet, daca eu sa zicem am o minte mai patrunzatoare si vad alte adevaruri in dogma crestina, interpretez altfel spusele biblice, atunci devin o sectanta demna de pus la zid?

problema e una filosofica- tine de cautarea adevarului intr-un material speculabil precum biblia. acuma daca biserica catolica a fost mai persuasiva, si cea ortodoxa la fel (nu mai zic prin ce mijloace) inseamna ca ceilalti nu au dreptul sa caute adevarul religios?
Old 22 Apr 2009, 02:39   #30
illotempore2002
Guru

illotempore2002

nu faceau parte din nici o secta dar nici pe ortodocsi n-i puteau suferi.

Pai si ce religie aveau ca nu am inteles.

este grozava intrebarea ta demonstreaza ca ii vezi pe oameni bagati numai in cateva categorii de practica religioasa, dincolo de care nu mai e nimic.

erau crestini, care nu erau de acord cu Biserica, preotimea, si o gramada de practici tampite care nu au legatura cu credinta.
Old 22 Apr 2009, 02:40   #31
redmen
Old School Hollywood

redmen

Pai este evident ca nu te poti trezi peste noapte si sa zici ca tu faci o noua religie.Crestinismul a inceput odata cu discipolii lui Iisus.Alea sunt religii.Ce a aparut acuma 100 de ani secta se numeste.Martorii lu` Iehova au aceeasi vrajeala ieftina de cand au aparut pe piata.Traim ultimii ani .. vine apocalipsa .. blah blah blah.Donati bani ca sa va ispasiti sufletele.
Old 22 Apr 2009, 02:42   #32
Judex
Banned

Judex

Cronologic - exista Crestinismul, RELIGIA!
Apoi, dupa 1000 de ani, s-au scindat Bisericile reprezentative. Pur politic!

Apoi protestantii, initial tot politic, au inventat o noua doctrina, mai apropiata de laic decat de Dumnezeu.

E mai mult, dar lasati-ma si pe mine sa mai cumpar niste bere ca s-a terminat intre timp.
Old 22 Apr 2009, 02:43   #33
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Pai este evident ca nu te poti trezi peste noapte si sa zici ca tu faci o noua religie.Crestinismul a inceput odata cu discipolii lui Iisus.Alea sunt religii.Ce a aparut acuma 100 de ani secta se numeste.Martorii lu` Iehova au aceeasi vrajeala ieftina de cand au aparut pe piata.Traim ultimii ani .. vine apocalipsa .. blah blah blah.Donati bani ca sa va ispasiti sufletele.

ba da, te poti trezi peste noapte sa faci o noua religie. Mohamed a facut o noua religie chiar peste noapte intr-un tinut (desertul arabiei) in care nu exista nici un fel de credintza. Beduinii nu credeau in mai nimic. Pana la moartea lui Mahomed, deja a lasat o mare multime de credinciosi. pt ca in 200 de ani Imperiul Arab sa se intinda peste Asia, Africa de Nord, Peninsula Iberica etc.
Si pt ca azi sa fie cea mai populara religie din lume (cu cei mai multi adepti).

Daca ai coaie, esti destept, persuasiv si influent, faci o noua religie intr-un weekend

Last edited by illotempore2002 : 22 Apr 2009 at 02:46.
Old 22 Apr 2009, 02:48   #34
redmen
Old School Hollywood

redmen

Si muslimul isi trage radacinile tot din crestinism.
Old 22 Apr 2009, 02:51   #35
redmen
Old School Hollywood

redmen

Daca ai coaie, esti destept, persuasiv si influent, faci o noua religie intr-un weekend

Nu chiar intr`un weekend dar in vro 100 de ani asa reusesti sa prostesti destui oameni.
Old 22 Apr 2009, 02:52   #36
illotempore2002
Guru

illotempore2002

da, Mohamed a fost baiat destept, open-minded, si a bagat la cap de la altii care aveau experienta (cretinismul). A preluat ce era potrivit pt oamenii lui. Dar a mers mai departe, in sensul de mai la stanga/dreapta.
Old 22 Apr 2009, 02:53   #37
illotempore2002
Guru

illotempore2002

Nu chiar intr`un weekend dar in vro 100 de ani asa reusesti sa prostesti destui oameni.

eh, acuma cu era informatiei, cred ca poti si in mai putin de 100 de ani

transmiti doctrina pe mail/mess

inainte era mai greu, distantele mari etc
Old 22 Apr 2009, 03:00   #38
redmen
Old School Hollywood

redmen

Sa iti spun cum sta treaba cu sectele astea si cu religiile.Religia da spune ca la un moment dat va veni momentul cand Dumnezeu va veni si ne va judeca blah blah si iarasi blah.Sectele au spus altceva.Da domle vine sfarsitul lumii.Pe data de.Si credulii si`au vandut casele,si`au donat averile catre biserica lor draga.Cand au vazut ca nu a venit sfarsitul lumii au fost asa de dezamagiti ca au ramas fara bani si casa si ce si`au zis ? Domle...punem si noi de`o religie sa ne scoatem banii.Cam asa sta treaba cu religiile astea de duzina.

P.S. Si nu cred intr`o religie care vrea binele credinciosilor sai,dar le interzice sa aiba acces la medicamente si la tot felul de alte chestii.Nu poti sa ignori faptul ca lumea a evoluat si sa traiesti dupa niste reguli de cacat.Dumnezeu il ai in inima,nu in faptul ca porti bonetica pe cap si nu`ti faci injectia in cur.

Last edited by redmen : 22 Apr 2009 at 03:02.
redmen is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Apr 2009, 09:36   #39
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Un lucru e cert - principiile crestinesti sunt aceleasi si la martorii lui iehova si all the rest - diferentele sunt niste nuante palide. Doar ca Biserica noastra a avut grija sa-i faca de ocara si sa-i defaimeze astfel incat credul ca tine sa ii creada niste netoti.

Nu este chiar asa cum spui tu, in sensul ca intre Martori si restul crestinilor exista o diferenta majora. Pare incredibil, dar, desi sunt tot neoprotestanti, baptistii sau penticostalii au mai multe in comun cu ortodocsii si catolicii decat cu Martorii.

Martorii cred ca Tatal, Fiul si Sfantul Duh nu sunt o singura fiinta, nu cred in Sfanta Treime, fapt pe care nu numai catolicii si ortodocsii, ci si baptistii si penticostalii il considera o erezie.
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 22 Apr 2009, 09:45   #40
corinka
Dancer in the Dark

corinka

Si muslimul isi trage radacinile tot din crestinism.

Da, musulmanii sunt urmasii lui Ismael, fiul lui Avraam si al sclavei Agar. Ismael era, asadar, fratele vitreg al lui Isaac, deci unchiul lui Iacob (Israel).
corinka is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules