Go Back   Cinemagia Forum > De toate pentru toti > Cafenea

View Poll Results: Esti pro sau contra lui Bäsescu?
Pro 41 56.94%
Abtinere 7 9.72%
Contra 24 33.33%
Voters: 72. You may not vote on this poll

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 13 May 2007, 10:13   #281
Proletar
Guru

Proletar

Originally Posted by jeleu:
cica vor capsunarii sa le plateasca statul roman deplasarile pana la sectiile de votare. mi se pare o tampenie. atunci sa-mi dea si mie bani de benzina, sa dea lumii bani de bilete de ratb si cartele de metrou.

Apropo de chestiile astea...
stiti ca se tot invoca salariile mari pentru vamesi, procurori, judecatori, diversi functionari publici, ca mod de a-i face pe acestia sa nu se lase corupti.
"Vreau salariu mare ca sa nu pot fi corupt", striga acestia.

Si m-am gandit asa.
De ce sa nu cer si eu 2000 de euro pe luna ca sa nu dau in cap la unul pe strada?
"Da, dom'le, exista pericolul ca eu sa ii trag un pumn unuia pe strada. Rog statul roman sa preintampine acest lucru, salarizandu-ma la un nivel care sa ma faca sa nu mai simt aceasta nevoie!!"
Old 13 May 2007, 10:22   #282
jeleu
Guru

jeleu

Send a message via Yahoo to jeleu
rationament complet aiurea. tu nu esti intr-o pozitie in care spaga sa te impiedice sa-ti faci treaba fata de stat ca lumea. asa, ii rupi muia, suferi consecintele, dar statul nu sufera direct de pe urma ta.
gandeste-te de doua ori inainte sa postezi ceva.
Old 13 May 2007, 11:11   #283
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

cica vor capsunarii sa le plateasca statul roman deplasarile pana la sectiile de votare. mi se pare o tampenie. atunci sa-mi dea si mie bani de benzina, sa dea lumii bani de bilete de ratb si cartele de metrou.
Inexact.
"Statul român" (în spetä, Ministerul de Externe din Guvernul T-2 - Terminatorul brumei de democratie care începuse sä încolteascä la noi) stie cä, asa cum s-a întâmplat PERMANENT din 1990 încoace, românii din vest vor vota ANTI-ILIESCU (adicä anti-FSN, anti-PSD, anti-Patrulaterul Negru - cum e cazul...; deci, acum, PRO-BASESCU). Evident, ca un guvern corupt si antidemocratic ce e, va frauda referendumul cu ambele mâini, în speranta de a desävârsi lovitura de stat din 19 aprilie - si, ca atare, va limita drastic posibilitätile de vot ale românilor din diaspora. Cum bine stiti (si vä faceti cä nu vedeti, unii dintre voi), una dintre cäi este limitarea sectiilor de votare - numericä, si în raport cu suprafata - pentru a îngreuna la maximum posibilitatea cetätenilor sä voteze. LA ASTA se refereau cei pe care voi îi numiti "cäpsunari", era o contra-replicä demonstrativä: "Nu ne faceti sectii de votare în zonä? Atunci, plätiti-ne drumul pânä la alea existente!"
Sä nu uitäm cä în 2003, la votarea noii constitutii, NICI VORBA DE ASEMENEA PROBLEME! Atunci s-a putut - atunci au fost si bani, si timp, si mijloace! De ce? Cä de constitutia nouä aveau nevoie pentru integrarea în U.E. - biletul lor la alegerile din 2004 - iar acel referendum nu le punea cu nimic în pericol nici scäunelele, nici libertatea. Nu-i mânca puscäria, ca acum.
Pitbull is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 May 2007, 11:16   #284
Proletar
Guru

Proletar

Hopa! Chiar vrei sa ma enervezi?
Old 13 May 2007, 11:24   #285
Proletar
Guru

Proletar

Uite, exact asta e genul de destepti care inflameaza atmosfera pe un forum! Astia care, dupa ce au spus ce-or fi avut de spus, bun, rau, se apuca sa faca aprecieri personale asupra celui care a postat un anumit lucru, ba chiar se apuca sa-i dea sfaturi ca acela din citatul de mai sus.
Si acum, dilema: sa ma tin de el tot forumul si sa-l fut la fiecare postare, ca revansa, sau sa-l ignor?
Old 13 May 2007, 12:44   #286
jeleu
Guru

jeleu

Send a message via Yahoo to jeleu
Originally Posted by keepwalking:

Uite, exact asta e genul de destepti care inflameaza atmosfera pe un forum! Astia care, dupa ce au spus ce-or fi avut de spus, bun, rau, se apuca sa faca aprecieri personale asupra celui care a postat un anumit lucru, ba chiar se apuca sa-i dea sfaturi ca acela din citatul de mai sus.
Si acum, dilema: sa ma tin de el tot forumul si sa-l f** la fiecare postare, ca revansa, sau sa-l ignor?

stai calm, dac-ai intreba pe oricine ai stii ca nu ma bag in flame-uri pe forum. in aprox. 3 ani nu tin minte sa ma fi luat in gura cu cineva de p-aici.
iti spusesem doar ca afirmatia ta este gresita, ai gandit totul extrem de simplist.
Old 13 May 2007, 12:55   #287
Proletar
Guru

Proletar

Si acum, dilema: sa ma tin de el tot forumul si sa-l f** la fiecare postare, ca revansa, sau sa-l ignor?

stai calm, dac-ai intreba pe oricine ai stii ca nu ma bag in flame-uri pe forum. in aprox. 3 ani nu tin minte sa ma fi luat in gura cu cineva de p-aici.
iti spusesem doar ca afirmatia ta este gresita, ai gandit totul extrem de simplist.

Nu era o afirmatie, era o simpla parere, cu iz ironic.
In fine...
Old 13 May 2007, 14:44   #288
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Deci, azi, pe panoul de afisaj electoral din colt de la Gorjului, afise albastre: fotografie cu Bäsescu surprins într-o ipostazä schimonositä (greu e, Doamne, sä alegi fotograme dintr-un film!), si text: "S-a schimbat! E însetat de putere! Voteazä Da!" Cum afisele erau complet ilegale (legea electroalä interzice folosirea neautorizatä a imaginii cuiva în campanie - ce sä mai zicem de a adversarului!), n-am stat pe gânduri. In doi timpi si trei miscäri (cä papagalii le lipiserä cu benzi lungi de scotch, nu cu clei! :lol: ) le-am smuls pe toate, si ce frumos au apärut de dedesubt afisele noastre legale si decente, cu "Ei vor sä nu vorbesc / Ei vor sä nu aud..." etc.! Tocmai venea un mäturätor, si i-am spus: "Fii bun, strânge si gunoaiele astea."
Nu termin vorba, si aud niste rägete. Un ochelarist cu päru' alb, muträ tipicä de colonel sau politruc, cu mobilul deja la ureche, zbiera: "Te bag în puscärie, nenorocitule! Asta-i distrugere de bunuri!" Numai cä Diva nu era de aceeasi pärere, asa cä i-a arätat un pic dantura, întRRRRRRebându-l dacä-i place. Imediat täntäläul a bägat în marsarier, continuând sä vocifereze, drept pentru care l-am asigurat cä pe EI îi paste ocna, nu pe noi, si chiar mai curând decât crede. Am sunat la sediul lui Bäsi si i-am pus în temä. Stiau de acele afise (asa-zisii liberali le fac), si au retinut, ca sä inspecteze mai atent si Militariul.

* * *

Disearä am bilete la Gloria Gaynor. Dacä väd acolo, prin foyer, vreun Ponta, vreun Täricean, sau altul de-alde ei, mä duc la el si-i recit Scrisoarea III.
Old 13 May 2007, 14:56   #289
Bagheera
Senior

Bagheera

Mai, apropo de mitingurile de la IASI. Cu Psd-ul a venit si PRM-ul !!! Eu cred ca o sa iasa cu scandal. Amintiti-va ce mama ma-sii s-a intamplat cand s-a citit "condamnarea comunismului" ! Vadim voia sa il bata pe Plesu. Se plimba vadim cu un cearceaf pe el pe care era desenat Base dupa gratii. Mi-e tare teama, pe bune, ca se lasa cu bataie !
Geoana a zis exact acum: Domnule Basescu, esti la 800 de metri de mine. Daca Iliescu este un oligarh, tu esti capul mafiei din Romania!!!"

Keepwalking, de ce vor frate sa il demita? De ce? Ce o facut? Nu e important cum e Basescu. Important e ca niciun presedinte, fie el si Iliescu, nu poate fi demis daca se face o majoritate parlamentara POLITICA, adica nu o majoritate construita in jurul unor dovezi. Da-o in ma-sa, UNDE SUNT FRATE DOVEZILE ?! Unde?!

Ai zis de mineriada! L-ai auzit pe Iliescu ?! Cum poti sa sustii in clipa asta orice tabara in care se afla acest om? Stii ca am plans cand am vazut documentarul asta?! Nu e posibil ca in tara noastra sa mai moara oameni doar pentru ca personajul asta nu a fost pana acum nici macar o zi trimis in fata unui judecator.

[/i]
Bagheera is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 May 2007, 15:30   #290
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Originally Posted by Bagheera:

Geoana a zis exact acum: Domnule Basescu, esti la 800 de metri de mine. Daca Iliescu este un oligarh, tu esti capul mafiei din Romania!!!"
A deraiat complet...
Nu, mea culpa.
Nu "complet".
Are dreptate într-o singurä privintä.
Iliescu nu e un oligarh.
Oligarhi sunt Patriciu, D.I.P., Felix, Hrebe...
Iliescu e un criminal.
Scurt.
Vinovat de crime contra umanitätii, genocid, subminarea economiei nationale, etc. Un criminal a cärui funie începe, în fine, sä se apropie de par.
DE-ASTA vor sä-l demitä pe Bäsi al nostru.
ASTA e ironia, LUMEA PE DOS, pe care "intelectualii" nostri de-aici n-o väd, neam.
Bäsi are destule bube-n cap si greseli la activ - dar NU PENTRU ALEA vor sä-l lichideze, ci pentru TOATE CALITATILE SI ACTIUNILE LUI BUNE.
Old 13 May 2007, 17:51   #291
Supastar
Guru

Supastar

Send a message via Yahoo to Supastar
Originally Posted by Pitbull:
Am sunat la sediul lui Bäsi si i-am pus în temä. Stiau de acele afise (asa-zisii liberali le fac), si au retinut, ca sä inspecteze mai atent si Militariul.

eu voi vota NU, dar nu m agit atat de tare k tine.
asa k eu iti dau un tip si n-ai decat s suni tu la PD: Timisoara este impanzita de afise din alea cu "s-a schimbat" mai ales in panourile publicitare din statiile de tramvai si in alte asemenea locuri!

Originally Posted by Pitbull:
(legea electroalä interzice folosirea neautorizatä a imaginii cuiva în campanie - ce sä mai zicem de a adversarului!)

stii sigur kestia asta? imi poti da o dovada?
Supastar is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Old 13 May 2007, 17:58   #292
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

O stiu sigur - am citit-o în säptämânile trecute, undeva într-un ziar. Cautä Legea Electoralä pe net, si vei gäsi prevederea exactä. Sau roagä un jurist, ei se miscä mai dezinvolt pe teritoriul ästa.
OK, le dau un S.M.S. apropo de Timisoara, da' nu-mi fac griji - cä doarä, tät Bänatu-i fruncea! Oameni elevati, inteligenti, responsabili, cu gândire sänätoasä.
Old 13 May 2007, 19:18   #293
Proletar
Guru

Proletar

bagheera & all

Fost-am la mitingul lui basescu.
la ala a lui geoana n-am avut timp sa ajung, din motive de somn de dupa-amiaza.
in primul rand, un patrunzator miros de transpiratie se revarsa din cei 20.000 de oameni prezenti in piata unirii.
statusera in soare cel putin 2-3 ore.
cred ca pe strazile laturalnice erau in jur de 100 de autobuze, tulcea, neamt, suceava, hunedoara, bucuresti.
naspa a fost ca nici o crasma din apropiere nu a avut voie sa vanda bauturi alcoolice, lucru care mi-a cam taiat din entuziasm.
basescu nu a reusit nici acum sa ma impresioneze cu discursul sau.
ne-a explicat, pe intelesul nostru, al celor nedusi la scoala, ce inseamna oligarhia, dupa dex.
ne-a mai zis ca daca ar fi calcat constitutia, ar fi iesit in fata poporului sa-si ceara imediat iertare...mda...probabil ca acest lucru l-ar fi facut tot in 5 minute.
pe scurt: lume multa, caldura mare, glande sudoripare manifestand din plin, atmosfera calma, pana la limita plictisului, "super base" "base cool" "322, jos ciocoi" si alte inscriptii...
cersetorii de la mitropolie au sperat sa-si tripleze incasarile, insa unul dintre ei mi-a zis ca n-a fost deloc mare branza.
asa e lupta asta pentru putere, nemiloasa.
cam atat.
Old 13 May 2007, 19:45   #294
Proletar
Guru

Proletar

una peste alta, trebuie sa recunosc ca e mai bine cu basescu decat cu "ceilalti".
nu stiu, asta e "feelingul" general...
categoric, basescu va iesi invingator la referendum.
de aceea, eu cred ca e bine sa ne intrebam ce se va intampla dupa 19 mai.
daca va incepe epoca razbunarii impotriva celor 322, n-am facut nimic.
Old 13 May 2007, 20:32   #295
RIP
Veteran

RIP

una peste alta, trebuie sa recunosc ca e mai bine cu basescu decat cu "ceilalti".
nu stiu, asta e "feelingul" general...
categoric, basescu va iesi invingator la referendum.
de aceea, eu cred ca e bine sa ne intrebam ce se va intampla dupa 19 mai.
daca va incepe epoca razbunarii impotriva celor 322, n-am facut nimic.

pai asta e sigur, razbunarea va veni cu siguranta. Nu ma innebunesc dupa scenarii politice dar, tariceanu nu prinde toaman ain functie de prim ministru, se lasa cu alegeri, dosare de securitate...the show must go on... din nefericire.
Old 13 May 2007, 22:28   #296
crissis
Veteran

crissis

nu e mai bine cu base. nici mai rau. it's the same fuckin' shit. din fericire romania reala [cea in care se fac si se impart banii, intre altele] nu mai are a face cu cafturile politice

http://www.cotidianul.ro/index.php?i...ash=9a15915da8

"natiunea unita" :sick: :sick:
nu credeam c-o sa mai vad cuvintele astea doua juxtapuse plastic si senin, o noua cintare a romaniei, exaltari colective, bloc monolit in jurul comandantului suprem, omul providential, numele tatalui garant al dreptului inalienabil la supunere al romanilor. dar se pare ca in campania asta infecta orice e posibil, jargonul national comunist este scos din rezerva si reciclat cu un incontestabil succes.

la 19 mai ar fi de ales intre romania mediocra de azi (reprezentata de tariceanu si pnl) si o cadere in timp, regresie tembela si infantila la sloganurile si manevrele anilor 80-90. sau, daca basescu este mai mult decit atit, de ce nu e in stare sa recurga la alte mijloace, europene de exemplu, pentru a convinge cetatenii de indispensabilitatea persoanei sale?
Old 13 May 2007, 22:49   #297
Pitbull
Unlikely Messiah

Pitbull

Ai perfectä dreptate, dä-mi voie doar sä te corectez pe ici, pe colo, în punctele esentiale:
Originally Posted by crissis:
la 19 mai ar fi de ales intre romania mediocra de azi (reprezentata de tariceanu si pnl) si o cadere in timp, regresie tembela si infantila la sloganurile si manevrele anilor 80-90.
Corect:
la 19 mai ar fi de ales intre romania degenerata de azi (reprezentata de tariceanu si pnl) si mäcar un pas înainte in timp, o desprindere responsabilä si maturä de sloganurile si manevrele anilor 80-90.

Gata, acum e bine.
Când mai ai vreo nelämurire, întreabä-mä, si-ti explic - preferabil dinainte, prin m.p., ca sä nu te mai faci de cacao ca acum, :oops: cä uite, nu-i frumos. Si, oricum, nu säptämâna asta, cä nu-mi mai väd capul de treburi. Da' de duminica viitoare, îti stau la dispozitie. Ai si tu putinticä räbdare, si dupä aia poti sä postezi.
Old 14 May 2007, 01:22   #298
Bagheera
Senior

Bagheera

Propun urmatoarea lectura a "scenariului politic" de la noi:

In 2004 alianta PD-PNL a emanat un prezidentiabil: T. Basescu, un marinar care a reusit sa navigheze si sa nu naufragieze in politica romaneasca de pana in 2004.

alianta PD-PNL nu a reusit sa castige in fata PSD-PC, dar a castigat Basescu, prezidentiabilul lor, in fata lui Nastase, celalalt prezidentiabil.

presedintele capata mandat de 5 ani, parlamentarii(partidele) de doar 4 ani. Presedintele devine astfel un tip care nu mai trage dupa el un partid, in forma. In fapt insa, vezi Franta, presedintele isi cara ca o locomotiva partidul dupa el. Francezii sunt boi, occidentalii sunt boi, romanii sunt destepti. Ei ii cer presedintelui sa nu mai fie locomotiva unui partid, ci cetatean independent. Romanii sunt cu adevarat destepti: ei cer asta si reusesc sa o si impuna ( vezi faza cu ceteanul independent Basescu care nu are timp TV pentru a se explica decat timpul pe care l-as avea eu, pitbull, keepwalking si nu impreuna, ci fiecare in parte)

Basescu putea sa propuna premierul si...a facut-o! A comis-o! L-a numit pe Tariceanu. Misiunea lui tariceanu era stiuta deja, o spuneau in egala masura PD-isti si PNL-isti: acceptarea lui de catre Parlamentul majoritar "contra" ca apoi sa ii "faca" pe parlamentari si sa isi dea demisia, sa forteze intrarea in zona anticipatelor; primul pas pe care Tariceanu a anuntat solemn ca il va face. Apoi... bingo, a anuntat la fel de solemn, ca nu mai poate sa il faca: ar fi prea greu si inoportun pentru Romania sa reajungem in alegeri.

Basescu - Tariceanu au devenit cum? Cum puteau sa devina daca unul ii zice: bre, te fac pe tine ministru mancati-as si mata te dai lovit dupa ca sa putem forta alegeri care sa aduca majoritate PD-PNL si in Parlament, nu doar la Presedentie.

tariceanu s-a rupt de basescu! a inceput victimizarea lui Tariceanu! Basescu ar fi putut fi in scaun cu rotile, dar presa urla ca Presedintele se duce in tari straine sa se trateze. Tariceanu isi rupe un crac, presa ii admira curajul de motociclist, gata mai degraba sa sparga o masina si sa omoare un om, decat sa ia un copac inc ur.

PNL-istii incep sa ii atraga atentia lui tariceanu ca o ia pe aratura la propiru si la figurat. tariceanu ii zboara. Mona Musca e primul caz. S-a luat in bete cu Tariceanu....ii apare dosarul de "DANA". I-a aparut dosarul?!..... eiiii.... pai PNL-istii nu vor oameni manjiti. Asa ca o zboara pe madame de la ei.
La fel a fost cu Stolnici. scria seniorul despre o politica PNL dizgratioasa prin lipirea de politica PSD....tzop ii apare si lui dosarul. Pnl e inca in expecativa; il vor zbura pe maestru dupa, cand vor putea sa isi canalizeze iar energia aspra curateniei din propirul partid.

Alte voci incep sa spuna ca nu e foarte ok ce se intampla in PNL. Zboara si ei. Pentru ca partidul si politica lui justa o cere, pretinde si culmea ...le iese.
Crin Antonescu incearca niste critici la adresa lui Tariceanu. Ii trece repede si pe veci !

Patriciu, sef pe la PNL, este prins in offside, mai exact sponsorizand campania PSD din 2004 desi era membru PNL si sef la PNL. Presa este....scandalizata? Nu mai mult decat PNL-istii care reusesc sa il faca pe Patriciu sa nu mai fie sef, ci doar membru de partid LIBERAL care incepe sa devina din ce in ce mai mult libertin decat liberal.

basescu sare cu deschiderea dosarelor...doar vreun milion cinci sute de mii de dosare... Probabilitatea matematica si bunul simt imi spun ca nu le-o citit pe toate. Parlamentarii urla ca Basescu are deci controlul la dosare, control pe care il exercita de-a boulea.

basescu zice...hai sa ii lasam pe apolitici, Tismaneanu &comp., sa vada in ce au constat crimele comunismului la romani. Presa urla: cum sa ii lasi pe altii? ele se stiu! trebuie condamnate la modul general, fara particularizari si exemple; condamnati ideologia, dom'le.
Basescu nu se lasa si vine cu raportul in care apar si nume, nu doar ideologii care trebuiesc condamnate. Raportul nu condamna ideologia de stanga, nu condamna comunismul in general, nu il baga pe marx, lenin, stalin, la inchisoare! raportul condamna comunismul din Romania cu EXEMPLE. Nu e gargara, e pe bune!

Vadim face spume la gura, Iliescu zbiara ca la mineriade. Patapievici e gata sa si-o ia in freza. E mai subtirel decat Plesu, asa ca scapa mai usor. Plesu risca sa nu poata fugi iute din parlamentul unde Vadim se plimba cu un cearceaf pe el , cearceaf pe care Basescu era desenat dupa niste gratii. Plesu are gabarit. Presa spune sau lasa sa se inteleaga ca Plesu, dincolo de convingeri politice, tre' sa treaca la dieta ca sa fie faza, faza de care parlamentul incepe sa se ocupe pe FATZA.

Basescu vorbeste in Parlament. Parlamentul ii da pas. Presa incearca un ton "echidistant": "oare nu au avut si Ilici si Vadim dreptate?" Le iese. Opinia publica are dileme. Dileme care o pun pe ganduri si cum nimeni nu gandeste in "scandal"...se instaleaza linistea.

Fiind liniste, parlamentarii voteaza frumoasa si romaneasca lege prin care orice parlamentar roman de dupa 89 primeste pensie de parlamentar chiar daca are ca madame Sandru 40 de ani (hihihi): daca o avut doar un mandat primeste in jur de 15 milioane, daca a avut doua primeste spre 25 de milioane de lei si daca o avut trei mandate ( e plin parlamentul de astfel de muncitori asidui ai democratiei) primeste pe la 34 de milioane lei. Basescu le bate obrazul si retrimite legea in Parlament. Parlamentul ii aratac urul si voteaza legea. Basescu nu poate decat sa mulge si promulge. MUUUUEEEE BASEEEE. Ti-ai luat-o la sugiuc. Legea devine valabila retrocativ asa ca toti care or dormiot orin paerlament au la ora asta o pensie. Bunica mea are o pensie mult mai mare : DEMNItaTEA DE BUNICA ( hahhahahha) Aceasta demnitate se traduce in lei: 1000000 lei si in Ron=100. Parlamentarii reusesc, BUNICA TRIUMFA, tara isi continua in liniste drumul.

Singurul scandalagiu care reuseste sa ii exaspereze pe L. Orban, Norica Nicolai, C. Antonescu ( cautatorul echilibrului indiferent in PNL) si chiar si pe ...TARICEANU ( papionagiul mereu demn de papionul lui, singurul lucru de care mai poate fi demn), e....e...... e......eeeeeee....aleihap...esteeeee....marele.... unicull...dictatorull.... divul...
SUSPENDAT! DIVA SUSPENDATA BASESCU!

ce se intampla intre acte, in culise? Presa murmura intr-un singur ziar ( ziarele "probasescu" fac si ele cu schimbul: stirea asta o zicem noi, urmatoarea o dati voi) deci, ce zic aceste ziare in doua randuri linistite care nu tulbura apele: ILIESCU ESTE CHEMAT MAINE PENTRU EXPERTIZA PSIHIATRICA IN DOSARUL MINERIADELOR, DOSAR CARE MAI ARE PUTIN SI E TRIMIS IN JUSTITIE. Iliescu este acuzat in acest dosar deeeee......turumturum...bam-bam-bam...............fleosc-pleosc-trosc-rahatul bici....deeeeeee.....................CRIME IMPOTRIVA UMANITATII !!!

Suspecta tacere de presa; nici azi nu stim daca nu cumva ILIESCU o fo' declarat nebun( presa nu a mai zis nimic! nici macar nu l-au deranjat pe Iliescu cu intrebarea: altfel bine, sanatos????)
Asteptam cu totii deznodamantul: daca Base' pica, Iliescu o fo' sanatos la cap si un bun roman!
daca Base' nu pica....oooo..... ii f.... un poloniu rusesc peste bot (urla un PRM-ist deghizat in Kondiakov), dar PNL-istul destept cu papion stie ce e de facut: trantim o ordonanta de urgenta prin care Basescu pica si daca nu pica ( folosim limba engleza pentru aceasta ordonanata; nu o intelege ncii Stroe aici de fata, domnul Kondiakov). Ne ajuta si CC al PSD ( adica Curtea Constitutionala) asa ca dam ordonanta de urgenta pe o lege numai buna de promulgat in Parlament si anume: Parlamentul va decide daca CC declara nevalid referendumul ( ambiguu rau, nu-i asa?).

Iata un mic exemplu de ce CC ar putea sa declare invalid referendumul: pentru ca s-a organizat intr-o zi e sambata! Prin lege, baietii erau obligati sa il faca intr-o DUMINICA sa poate vota si evreul si adventistul si muncitorul de sase zile pe saptamana. Cum referendumul e organizat sambata.....el este deja neconstitutional. Pai si atunci, cum de a fost aprobat??? Pai, simplu: referendumul pentru voatrea Constitutiei Romaniei o fo' pus tot intr-o sambata! Exista precedent, juridic vorbind! In sambata aia constitutionala nu s-au adunat voturi cat sa devina valid referendumul si atunci , "revolutia" s-a prelungit cu o zi, adica a durat si DUMNINICA referendumul.
Baietii au mers cu urna mobila peste tot unde se gaseau romani ( nu si in strainatate unde Ministrul actual si liberal de Interne (David -fost Troaca- numara doar 508 000 de romani si asta cu marja de 10% buletine de vot surplus ). Asta au facut la votarea Constitutiei noastre. A fost Constitutional, va fi si acum, ca doar nu s-a schimbat constitutia intre timp si nici Curtea Constitutionala.

Basescu continua sa se dea jucator ! Are consilieri PROSTI ! Orice CONSILIER DESTEPT i-ar fi zis ca arbitru are mai multa putere decat orice jucator; are puterea de a fluiera si da cartonase rosii. Doar ca BAsescu stie ca nu are cum sa dea cartonas rosu Parlamentului ( desi il merita cu prisosinta), asa ca Basescu se PREFACE, SE DA LOVIT IN ARIPA SI ISI ANUNTA DEMISIA.

Parlamentul (si guvernul) musca ca un caine turbat din demisie ca din mana stapanului ( lui Base' de fapt ii intrase mana buna). Il suspenda ! II dau MU>>>IEEEEE lu' Basescu 5 minute. Atat ii dau ei mu.ie de fapt lui Basescu: cinci minute. Clepsidra adusa de ei in Parlament adusa de un mare umorist, PONTA, nu facea altceva decat sa numere timpul de mu.ie pe care Base le-o dadea sau o primea...asta o s-o hotarasca ISTORIA !

In tot acest timp, POPULISTUL BASE ( bashinosul cum i se spune pe forumul de la GANDUL)castiga popor, electorat, tampiti, oi, turme, cacatzi ca mine si ca inca unu, doi cel mult in Romania, nu-i asa???)castiga voturi de cacao cu ideea : LASATI JUSTITIA SA FIE LIBERA! Populistul asta mergea la intalnirile magistratilor si le spunea: Baieti, nu fiti nici prosti, nici destepti: FITI LIBERI.
Sa moara Bibi Udrea daca libertatea nu e mai buna decat inteligenta, 'telectualismul, religia etc. Fiti liberi, FITI VOI ASA CUM MAGISTRATII SUNT IN ORICE STAT CU TRADITIE DEMOCRATICA.

Cine era Base' care facea asta??? Pai....ne zice presa: VREA SA II CONTROLEZE PE MAGISTRATI ! VREA SA II AIBA LA MANA PE OAMENII POLITICI, recte; parlamentarii. Vrea sa le fabrice dosare acestor baieti SARACI SI CINSTITI care nu au bani, nu au vandut FLOTA, nu au o casa in Mihaileanu ( au opt case ca soacra lui Geoana in Prahova.... dar presa spune in "doar alte doua randuri" despre asta), are termopane marinaru' de te asfalteaza in termopane gagiu', nu ca Nastase care are si el cateva termopane cat sa nu distruga lumina soarelui tablourile scumpe si in acelasi timp sa nu duca la putrefactia matusii Tamara.

Si peste toate...o venit conflictul dintre madame ministru de justitie si parlament! pai, cum, tipa asta cu coada de cal, iapa asta a lu' Basescu, chiar daca nu e in niciun partid, ci emanata de societatea civila, pai macovei asta, curva, iapa, vaca, proasta, daca zice ce zice si Basescu ( fiti liberi) pai se cheama ca e "securista, pupincurista, fan basescu si antidemocratica, da-o in ma-sa cu lgea ei ANI cu tot ( a ei si a lui UE.) asa ca de nenumarate ori au strigat baietii in parlament: UEEEEEEE.......UE! BASEEEEEE......M.....UEEEEEEEEEE!

Dar dupa ce Base o fo suspendat....ce liniste, fratii mei, dragi romani cu papion sau fara! Ce liniste! Mai ales pentru cei care au dat credite ilegale si au falimentat banci. Au trecut baietii din parlament o lege prin care nu mai sunt "ILEGALE" creditele ILEGALE date de banci, fiema, entitati PRIVATE. Au si explicat: coruptia se gaseste la nivelul statului; in rest nu se poate vorbi de coruptie, ci de legi interne de functionare! URAAAAAA. Bancile falimentatae in perioada lui VACAROIU ( ajuns si pres. interimar) nu mai raspund in fata legii. Legea a stabilit ca nu e ilegal ci legal sa dai bani chioar daca stii din start ca ii pierzi. AMERICANII AU FACUT SI UN FILM: VICTIME COLATERALE. Legea tradusa pentru toti suna cam asa; statul roman poate fi corupt, particularul poate fi doar cel mult indus in eroare si atunci e chestie de intalnire nefericita cu destinul lui de patron.

Romania merge inainte. Vacaroiu pare absent. Nu suficient de absent incat sa il mai lase pe Nagy in functie. NU, in cazul asta redevine foarte prezent si, desi acest ministru e trimis in fata instantei, el, Presedintele Tuturor Linistitilor...NU IL SUSPENDA PE NAGY. Linistea, mai ales in momente de criza, ESTE FOARTE IMPORTANTA.

Va mai amintiti cum se asculta Europa Libera pe vremea unui mult prea repede plecat dintre noi si dintre ei, Ceausescu? SE ASCULTA IN LINISTE!

PE 16, 17 decembrie, toata lumea tacea, nu facea nciiun zgomot, pastra o liniste de se auze si musca, dar mai ale EUROPA LIBERA; era liniste pentru ca SE NASTEA O REVOLUTIE.

Stiu deja ca Basescu nu o sa castige. Eu am aflat-o abia acum cateva zile. Cei 322 o stiu de mult!

Orice asemanare cu faptele reale este pura ! La fel si scarba mea !
Old 14 May 2007, 02:54   #299
Bagheera
Senior

Bagheera

Si acum pe scurt iata scenariul politic pe care il propun cei 322 si stie orice roman cu bun simt ca e adevarat: orice tabara , coalitie politica care ii cuprinde pe ILIESCU, VOICULESCU, DAN IOAN POPESCU, NASTASE, VADIM TUDOR, VERESTOY, RELU FENECHIU...are DREPTATE! Atat dreptate cat si ADEVAR pentru ca li s-au alaturat lor si singurii oameni constienti din fosta ALIANTA DREPtATE ADEVAR( D.A.) si anume PNL-ul ! Nu tot PNL-ul, pentru ca mai sunt inca cativa inconstienti, popocuristi si basenpupisti care nu au inteles inca nici cine imparte dreptatea si mai ales cine imparte ADEVARUL IN ROMANIA: EI !!!

Toti ceilalti sunt minoritari si deci nedemocratici chiar daca sondajele de opinie arata ca cei care pupa poala popii lui Basescu sunt mai multi.

PS. ministrull de interne a spus ca romanii cu drept de vot sunt cam 18 900 000. Asta dupa ce luna trecuta , aceiasi romani cu drept de vot, erau DOAR 17 800 000.

Intr-o luna de zile, noi romanii din tara ( pentru ca romanii de peste hotare au scazut brusc la doar 500 000 -cinci sute de mii ca sa nu credeti ca e greseala de typo) noi romanii din tara ne-am inmultit spectaculos precum furnica PSD-ista ( probabil ca nu degeaba si-au ales PSD-istii taman acum acest simbol si sloganul: HAI SA NE INMULTIM !)

In afara de faptul ca sunt sigura ca VADIM SI ILIESCU VOR CASTIGA, am o singura minora dilema; cu cine vor vota dom'le acesti aproape 900 000 de romani care, intr-o luna, au primit brusc drept de vot ?! Sa voteze ei gresit?! Vor vota foarte bine, stati fara grija, IlIESCU merita si trebuie sa ramana la presedintie chiar si numai din umbra! VACAROIU SA TRAIASCA, TARA MEA SA INFLOREASCA, SA INMUGUREASCA, TANARA RAZA SI SPERANTA IN VARFUL P>>>>>ULIIII.

Basescu a fost sfatuit foarte inocent azi de catre GEOANA: BASESCU NU UITA, CONGO ESTE TARA TA! A uitat sa precizeze care Congo, ca is doua !

De fapt, nici nu mai conteaza acum.

Stiu ca suna a brucanism, dar va veni o zi, nu peste 20 de ani, in care cei care azi stau "artistic" deoparte ca sa nu ii atinga glodul politicii, se vor ruga cum se ruga maica-mea in copilaria mea: Da Doamne sanatate copiilor mei, familieii mele si Doamne, fa ceva !

Daca nu o sa ne luam singuri in maini destinul, ca veti vrea sau nu, in cativa ani, doar Dumnezeu, va veti da seama, va mai putea face ceva si in acea zi , eu nu as paria pe Dumnezeu.

19 mai la greco- catolici este Sf. Patricu si insotitorii sai, la ortodocsi este Sf Patriche al Rusiei , RUSIE unde jurnalistii mor cu un glont in frunte pentru ca au curajul sa comenteze ceva contra puterii de la Kremlin. Nu un jurnalist... MAI MULTI ! Nu va faceti ca nu stiti ce se intampla..."la doar 800 de metri de noi" ca sa incerc o parafrazare a citatului din Geoana.

Natiunea noastra e ca un copil abuzat, f....t in c..r de toti. Nu mai are puterea si nici nu stie ce e aia sa iti privesti in ochi calaul. Natiunea noastra e o victima, dar in acelasi timp, doar de natiunea noastra depinde sa avem curajul sa ne privim in ochi destinul ! DA, suntem de rahat ca natie, nu avem catedrale imense, avem tradari, avem asasinate, avem monarhii strangulate dupa nici cativa ani, avem doar MARIOARA SI VASILACHE si nu il avem pe SHAKESPEARE, avem un moft de Eminescu, AVEM UN TRECUT MINOR si NU AVEM VIITOR NICI MACARATAT DE MINOR CA TRECUTUL.

Natiunea asta de-a-n p...u...lea trebuie sa inteleaga intr-o zi ca forta unei natiuni nu e data de conducatorii ei, ci de forta pe care natiunea O DA CONDUCATORILOR EI.

Moldova, nu e a mea, nici a urmasilor mei. E a urmasilor urmasilor mei!

Natiunea asta nu si-a pierdut demnitatea printre afacerile caldute care le asigura mersul ba pe la un festival in afara, ba un profitut cat sa mearga prin strainatatzurile dragi spiritului cosmopoplit al romanului.

Daca acum o sa stati ca momaile 'telectuale, despicand firul in patru si dand la pace, negociind, o sa ratati ceea ce Franta nu a ratat in '89.... in 1789 !!!
F.u.to-n gat de democratie, ca doar nu o fi vreo lectie asa de grea ca noi romanii sa nu o putem invata!

Refuz sa mi se spuna ca is oaie, refuz sa mi se spuna ca nu pot schimba nimic pentru ca SUNT DOAR O OAIE. Mi s-a facut de turma. 8)

E adevarat ca stiu cum se termina povestea indiferent de cat behai eu sau altii. Si de vei vedea maicutza batrana cu braul de lana....zi-i sa mearga-n p....la !

Nici macar nu va mai fortazti sa mergeti la vot. Am inteles ca zarurile au fost aruncate. 2,1 atat ne-o iesit noua la zaruri, Stati acasa, faceti bani, mergeti pe la festivaluri, dati-va intelectuali in fata vecinilor de palier, acumulati intelepciune romaneasca si lasati capul acolo unde ii sta bine sa fie: spre prohabul celorlati sau cel propriu. Capul plecat, sabia nu il taie.

Gasiti argumente, asta e cel mai important ! Dati-va moderati si gasiti argumente care sa "argumenteze" de ce faceti bine ce faceti; bagati-o p-aia cu flota, cu securistii, cu destinul, cu fatalismul mioritic, cu lovitura de stat 89, cu a fost sau nu a fost, cu Udrea.

Decizia voastra nu e a voastra, e urmasilor vostri si cu asta am terminat de scris pe acest subiect.

Mi-e scarba nu de romani, ci de neputinta care pare ca ne-a prostit pe toti. Mi-e scarba de falsele pusee intelectuale ale celor care nu se recunosc in apelul intelectualilor, pusee care explica in alte cuvinte de ce natia asta e o turma si de ce turma asta e de c a c a t indiferent ce va vota, de ce nu conteaza ca 51% e mai mare decat 49% si de ce Romania trebuie sa ramana tara unde 51% nu e niciodata sigur ca e mai mare decat 49%.

Mi-e rusine de oricine care incearca cochetarii cu limba romana spunand ca liberal si libertin sunt de luat in considerare ca diferente ( de stil) si ca oligarh si oligofren sunt semantic haioase, ca viata noastra ESTE O ILUZIE PE CARE MERITAM SA O TRAIM.
Old 14 May 2007, 04:29   #300
Bagheera
Senior

Bagheera

Si inca o chestie si apoi chiar nu mai intru sa discut despre asta: Ministerul de Interne a zis ca suntem cam 18 700 000 de romani votanti ( nu mai discut ca au parut 900 000 in plus), dar ganditi-va ca toti acesti "romani votanti" nu se regasesc si in strainatate, strainatate unde tot "ei" au hotarat ca se afla doar 508 000 de romani votanti!

Asta inseamna, ca desi in strainatate se stie ca sunt pe putin 3,4 milioane de romani, acolo vor merge doar 500 000 de buletine de vot ! Restul buletinelor de vot, pana la 18 700 000, VOR RAMANE in tara ! Ca sa voteze cine? Stiti cine "va vota" pe restul buletinelor !

Rusine! Si daca nici acum nu va e frica, nu stiu ce sa spun. Basescu pica cu siguranta. Sunteti ok cu aceasta solutie "democratica"? In clipa asta, in Romania vor fi 18.200 000 de buletine de vot , DESI NU SUNTEM ATATIA IN TARA! Suntem cam cu 3-4 milioane mai putin de votanti in Romania pentru restul sunt afara.

Cata placere pentru liberali trebuie sa ai incat constiinta ta sa nu vibreze la acest "stil de a face democratie"?!

Nenorocitul de Nistorescu vorbeste ca nu conteaza nici daca ies 25 de milioane pentru Basescu pentru ca acuzele pe care i le-a adus parlamentul (lui Basescu) nu pot fi spalate nici macar de cele 25 de milioane de oameni din strada. Sa va mai amintesc ca CC a spus ca "acuzele" nu au fundament?!
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules