Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Film in general

Reply

Thread Tools Search this Thread
Old 14 Jan 2026, 15:53   #1
1MicuCelUmilSiViril
Guru

1MicuCelUmilSiViril

Con el corazón en la mano (1988)

Filmul venezuelean despre frumoasa necunoscută, bogată şi nesatisfăcută este la fel de sălbatic precum ţara din care provine.
Regizorul nu e din ăla care face filme pretenţioase, gândite excesiv, dar eu văd şi de astea "ne". Nu e unul care îşi capodoperează lucrările, a vrut să fie spontan. Cred că era şi mai spontan, dacă se băga şi el în violul de la începutul filmului.
Când colo, el ne prezintă un peon ars între cuptoarele siderurgice, unde lucra, şi iubirea pentru fata bogată a... semi-moşului, o răsfăţată, care tratează totul ca pe o joacă, la urma urmei.
Până în final, filmul se va dovedi foarte surprinzător pentru peoni, chiar cu lecţii pentru ei (clasica lecţie cu bogatul şi săracul, cu temperamentalul, care acolo e la el acasă, şi cumpătarea).
Oricum, faptele sunt cusute cu aţă albă, dar ce să-i faci, dacă aţa albă era la ofertă?
Important e să vezi cinematografia care durează şi care contează, nu cea de reclamă (nu e neapărat cazul ăsta), afirmaţie de unde rezultă că sunt cel puţin trei tipuri de filme.

Fără să torn gaz pe foc, nu zic că e mai rău, nu s-a schimbat nimic în mai multe privinţe nici astăzi. După aproape 40 de ani e ca în film, confirmare de la persoane ce au legătură cu lumea latino sud-americană. În Columbia, Venezuela, şamd, simplul fapt de a duce mâna, brusc, spre brâu, face să fugă toţi din preajmă, în plină stradă, nu undeva într-un loc dosit. Acolo, a purta pistol la brâu e ca şi cum respiri, spun asta pentru a înţelege exact scena de final.
Comportamentul lor e diferit pentru că, anatomic vorbind, sunt diferiţi, din moment ce filmul se numeşte cu "corasonul" în mână, iar mâna era în pantaloni, mai bine se potrivea cu cornişonul, cert, cu anasonul în mână.
Filmul abundă de perversitate de toate tipurile, o bibliotecă întreagă, de privit moral, o tragedie sud-americană pentru care trebuie consultată morala.

Nu cunosc bine cinematograful venezuelean, dar observ că pentru ei, filmul are semnificaţie, și ăsta e genul, genul problemelor nerezolvate, din moment ce este prezent alături de altele asemănătoare în clasamentul celor mai cunoscute filme din această ţară.
Aşa cum aţi observat, eu nu pot să dau verdicte, scriu aşa şi aşa, altfel, nu aţi mai vedea filmul, aţi zice, gata, l-am fumat şi pe asta!
Aşa, îl vedeţi şi veţi face comentarii ca mine, aşa şi aşa.
1MicuCelUmilSiViril is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply

Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules