Go Back   Cinemagia Forum > Totul despre filme > Premii, festivaluri

Reply
 
Thread Tools Search this Thread
Old 22 Mar 2007, 15:55   #1
StefanDo
Super Moderator
 
StefanDo
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 3,571
StudentFest 2007, Timisoara

Ca in fiecare an din '90 incoace, la Timisoara are loc festivalul StudentFest, in perioada 17-23 aprilie. Adaug mai jos detalii primite de la organizatori, rezumandu-ma doar la sectiunea despre film, caci aceasta ne intereseaza mai mult. Festivalul este mult mai complex, are nu mai putin de noua sectiuni (Film, Fotografie, Dans, Arhitectura, Arte Plastice, Teatru, Muzica, Literatura si Publicitate). Mai multe informatii pe pagina acestuia, www.studentfest.ro

StudentFest 2007: SINTETIC Globalizare. Socializare. Sterilizare.

SINTETIC, -Ã, sintetici, -ce, adj. 1. Care þine de sintezã, privitor la sintezã; obþinut prin sintezã.

Dar ce este sintetic in viata ta?

Patul tau suedez din lemn de brad rusesc, ochelarii cu rame italiene si lentile germane, hainele din Bangladesh, sucul energizant marca austriaca, cafeaua Arabica, tramvaiul adus second hand din Germania cu care te deplasezi, marmura bulgareasca a cladirii de vis-Ã*-vis, cursurile predate dupa model englez la facultate, telefonul tau finlandez facut in China, poluarea, Internetul, compania greceasca de televiziune prin cablu la care esti abonat (cea cu actionari israelieni), totul…

Citesti stiri din toata lumea, lucrezi online, te distrezi online, si inveti online apoi iti dai seama… ca mii de alti tineri fac acelasi lucru ca tine in toata lumea… deci asta inseamna globalizare? Dar mai important pentru tine, mai ai timp de socializare autentica? Sau te resemnezi cu sterilizarea simturilor si trairilor tale din viata de zi cu zi…

In acest an StudentFest inseamna o echipa de 100 de voluntari, 6 luni de pregatiri, un numar de participanti asteptat sa depaseasca cifra de 500, dintre care aproape 100 vor fi din afara Romaniei, un numar de 114 evenimente artistice si culturale programate in circa 30 de locatii din intreaga Timisoara, circa 40 de invitati speciali, noi prietenii si noi amintiri pentru toti cei care vor lua parte la StudentFest 2007.

Prezentarea sectiunii FILM

Dubla 1:
Pat, ceas, pasta de dinti, blugi, autobuz, injuraturi, cursuri, cafea, cursuri, tigari, discutii, praf, zgomot, sandwichuri, un scaun intr-un cinematograf, pop-corn, intuneric, pustiu, mizerie, pat.

Dubla 2:
Pat, ceas, pasta de dinti, blugi, autobuz, injuraturi, cursuri, cafea, cursuri, tigari, discutii, praf, zgomot, sandwichuri, un scaun intr-un cinematograf, pop-corn, intuneric, pustiu, mizerie, pat.

Dubla 3:
Pat, ceas, pasta de dinti, blugi, autobuz, injuraturi, cursuri, cafea, cursuri, tigari, discutii, praf, zgomot, sandwichuri, un scaun intr-un cinematograf, pop-corn, intuneric, pustiu, mizerie, pat.

Din pacate acesta nu este scenariul unui film prost... este propria noastra viata, lupta noastra de zi cu zi cu banalul, cotidianul , globalizarea, socializarea si sterilizarea.

Satui de stereotipuri anul acesta ne propunem sa experimentam, sa distrugem mitul cinematografului si al pungii de popcorn, ne propunem sa mutam proiectiile de film in strada, in parcuri, piete, pe si sub poduri, in bazine de inot si asa mai departe.

Invitatii romani si straini impreuna cu participantii vor intoarce tema festivalului, SINTETIC, pe toate partile si vor analiza in ce masura fenomenele mentionate ne influenteaza viata si gandirea si implicit modul in care ne exprimam prin film si in care percepem filmul. Este noul film "contaminat" de sintetic si in acest caz este el un efect al fenomenelor sociale actuale sau este chiar una dintre cauze? (Avem nevoie de film? Rol terapeutic sau catalizator in noul context?) Discutia e libera, nu se cauta neaparat concluzii,ci puncte de vedere, iar legea care domneste e exprimarea si comunicarea.

Va asteptam in festival ca sa aratati publicului timisorean, celorlalti participanti, invitatilor si noua, organizatorilor, parerea voastra despre toate astea, despre lumea sintetica in care traim, sa ne aratati sinteticul asa cum il vedeti voi. Pentru mai multe informatii scrieti-ne la adresele andreea.bleotu@gmail.com sau victor.dragos@gmail.com sau accesati http://studentfest-film.blogspot.com/.
__________________
This is not THE END...
StefanDo is offline   Reply With Quote sendpm.gif
Reply


Thread Tools Search this Thread
Search this Thread:

Advanced Search

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

vB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off
Forum Jump


All times are GMT +2. The time now is 12:34.


Powered by vBulletin - Copyright ©2000 - 2024, Jelsoft Enterprises Ltd.
jinglebells